kayınvalide köpürtüsü

Birkaç defa okudum yazdıklarınızı, kendinizi bu yazdıklarınızla haklı görmeniz şaşırttı beni.
Demek ki öfkeli anda insan dışarıdan göremiyor kendisini.

Durup dururken k.validenize siz sitem etmişsiniz. Evet kayınvalideniz haklı, giderken sizin aramanız gerekiyordu.
Diyecek sözünüz, götürmemi istediğiniz birşey var mı diye sormalıydınız.
Ayrıca yazdığınız gibi konuştuysanız gerçekten saygısızca konuşmuşsunuz.
K.validenizin cahilliğini konuşmanızdan önce kendi saygınızı konuşmalısınız içinizde.
Çünkü siz görmüş geçirmişseniz, saygısızlığın kendinize saygısızlık olduğunuda bilmelisiniz.
''Ne kadar düşündüğünüz belli'' düşüncesi maddiyattan geçiyorsa, anneliğinde mi parayla satın alındığını düşüncesini oturtuyor yüreğime.

Beni aramıyor diye sitem etmiş k.valideniz, ee sizde onu aramadı diye sitem ediyorsunuz; aranızda ki fark ne ?
Ayrıca çalışıyorsunuz diye mi arayamıyorsunuz ? Ailenizi aramıyor musunuz ?
Aramak istemiyorsanız çalışmayı bahane etmemelisiniz.

Annenizin tlf.nu tezgaha bırakması çok adaptan uzak bir hareket olmuş.. Konuşmak istemediğini söyleyip kapatabilirdi.
Elinizi vicdanınıza koyun, sizin annenize böyle bir hareket yapılsaydı nasıl hissederdiniz kendinizi ?

Para yardımında bulunuyorsunuz diye mi bu hakimiyet düşüncesi, inanın çok merak ettim.
Eğer durumları iyi değilse oğlu elbette elinden geleni yapacak.
Kafam basmıyor bu son zamanlarda türeyen ''para yedirmez gelin gruplarını''
Çok tuhaf geliyor.. Evlendikten sonra anne sorumluluktan çıkıyor mu ?

Şimdi farz-ı misal sizin annenizin 1 yıl boyunca para yardımına ihtiyacı olsa ve yardım etseniz kendinizi aptal mı sanacaksınız ?

Saygı,sevgiyi cok görenler neden biz onların davrandığı gibi davrandığımızda terbiyesiz, saygisiz oluyoruz?

Tükürüklerinde herzaman yalamak sorundayiz?

Artık o çağlar çokdan gelip, geçidi!
Kadınlar eskiden ezerlerdi ve herseye katlanirlardi! Neden? Çünkü, eskiden toplum cok yabanı ve kadınlarımız eyitimsiz, aynı zamanda ayaklarının uztunde duramıyorlardı.

Şimdiki nesil, modern ve eğitimliler. Nasıl olsa katlanmayacak, kabul edilemez bir durumda, ayaklarımın uztunde durabilecegini biliyor?

Ehh daha neden susuyoruzki, bir değil iki değil bu yaptıkları!
Bundan sonra erkek gibi kız olmazsam ben ne olayım:d bir laf soksunlar, bakalım ben ne yapacagım!

Hepsi yalan, dolandırıcı bunların!
Bu arada eminim 20 sene sonra bizim yaşadığımızı cocuklarımız yasamayacakdir:)

Canim iyi etmisin, yüzüne vurmayla.
Bosver sen icindekini bosalttin birak o kudursun...
Yaptigi ayip, sahte bilezik bile cok ayip, insan ne durumda olursa olsun o evladin belliki evlenecek er gec insan hergün 1 tl Kenara atsa yillar sonra kac bilezik parasi eder, insanin gönlü zengin olsun, cok ayip etmis....
Hic takmamak daha iyi bencede.

Bu durumda da cahilik etmis, heleki anneni aramayla, ha hakikatden cok saygisiz davranirsin, vs anlarim ozaman.... anneni aramasini, ama böyle öfden pöfden birsey icin.

Yeri geldiginde de bunu da söyle ona, ve annemi aricak diye korkup susma onun istedigi bu zaaten seni sindirmek

insanlar ne şartlarda yaşıyor biliyor musunuz.belki kenara koyacak 100 kuruşları yok.evlatları büyütüp meslek sahibi yapmak o kadar kolay mı zannediyorsunuz.

Zaten ne olduysa bu ''ayaklarımın üzerinde duruyorum '' cümlesinin yarattığı zihniyetten oluştu.
Para kazanmayı, para harcamayı hazmedemeyen, para kazandı diye küçük dünyaları ben yarattım düşüncesinin hakim olduğu az mı beyin var kadınlar arasında ?

Eskiden eğitimsizlikten öte tahammul vardı yağmur perisi. Şimdi tahammul sıfır, saygı yok, sevgi yok.
Herkesin kalbi öfkeyle bezenmiş. Herkes bir başkasının sözüne, hayatına bakıp hareket ediyor.
Bu hareketlenme iyiye gidiyor gözüksede sonuçlar iyi olmuyor.
Yuvalar dağılıyor.

Önemli olan sözü ''pat'' diye yapıştırmak değil, yerine ve zamanına göre konuşmayı, hareket etmeyi, kriz çözücü olmayı bilmekte geçiyor.
Yoksa herkes pat pat diye konuşmasını öğrenebilir zamanla.

Çözüm nerede bilmek gerekiyor.

Kayınvalidesinden gerçekten zulum gören insanlar var, gerçekten çok kötü kalpli kayınvalideler var; onlardan zulum gören kişiler artık önüne kim çıkarsa çıksın deviriyorlar.
Başkası bir ''k.valide'' desin hemen patlatıyorlar içlerindekini konuyu okumaya luzum görmeden.
'' İyi yapmışsın, onları kötek paklar, pis cahiller '' demeye başlanıyor.

Oysa herkesin hayatı kendisine.. O an kim haklı ayırmak gerekiyor içimizdeki öfkeyi karıştırmadan.
Bazen çok iyi bir gelini kötüleştirebiliyorlar, bazende çok iyi bir k.valideyi çileden çıkarabilir bir gelin.

''Bakın gördünüz mü nasıl cevaplar verdim '' edası son zamanlarda kk hatunlarının arasında moda oldu.

nesi saçma.:44:doğrusu budur.ben oğlunuzun yanına gidiyorum,diyeceğiniz var mı denir.ya da biz de böyledir.

bence siz de öyle.yoksa öyle bir kural yok.oğlu söz konusu olan ve kimin kimi aradığının bir önemi yok ancak benim anladığım kadarıyla KV gelinin onu aramasını ve yol masrafını karşılayıp onu da götürmesini istiyormus.

kişi dolmuş anlatıyor.gelin bu KV den elbet şikayet eder.en iyi gelinden ve en iyi KV den bile şikayet edilecek taraf bulunur.neticede kan bağı yok aralarında.bunu böyle kabul etmeleri lazım oğlan annelerinin.

Bence egem'de değil adap kuralları içerisinde bu vardır. Askeri görmeye gidiyor ve annesini nezaketen araması gereken konu sahibiydi.

Madem aramadı, aramanında gereksiz olduğunu düşündü, öyleyse neden sitem etmiş konu sahibi ''aranmadı'' diye ?
Bu tezat düşmek değil midir ?

aaa çok saçma hiç öyle şey olur mu yaaa,

doğru olan budur.Gidiyorum diye aramadan güle güle git denildiği nerde görülmüş.Konu sahibi kaynanasına düğünden gıcık olmuş bir kere.Haklı olduğu yerler olsa da saygısızca konuşmuş ona karşı,önce kendisi hesap sormaya kalkmış,kayınvalide de sen cahilsin demiş.Buradaki arkadaşlarında adı kaynana diye şunu yap bunu yap deyip gaz vermesi de tuhaf hani.Objektif bakmak lazım olaya.Konu askerdeki eşin yanına gitmek ama sahte altın mevzusuna gelmiş.Sahte altında konu sahibi haklı ama o durumu başka zaman tartışırız.Şimdiki konu kendisinin gidiyorum diye aramayıp bir de kaynanasına hesap sorması.

kişi dolmuş anlatıyor.gelin bu KV den elbet şikayet eder.en iyi gelinden ve en iyi KV den bile şikayet edilecek taraf bulunur.neticede kan bağı yok aralarında.bunu böyle kabul etmeleri lazım oğlan annelerinin.

Sebatiye, madem böyle kabul etmeleri gerekiyor, gelin neden bunu kabul etmiyor ? Sıra kendisine gelince kan bağı varmış edsasıyla herşeyi bekliyor k.valideden.
Maddi manevi destek görmediği zaman (özellikle maddi) o k.valide en kötü k.valide oluyor.

Kan bağı yok düşüncesi var diye saygısızlık mı olması gerekiyor ?
Eşimizlede kan bağımız yok, ama evlenince akraba olunuyor iki tarafta..
Böylece kan bağı olmuş oluyor...

Anlatmak başka o edaya bürünmek çok ayrı, inanın buna.

bu mantıkla sadece oğlan anneleri değil gelinler de böyle kabul edecek o zaman..birileri ile iyi anlaşmak için kan bağı mı olması gerekir?

eğer oğlan anası,elin kızı vb..diye bakarsak olaylara zaten iş işten geçmiştir bana göre.

ben arkadaşlarıma bile söylerim,gittiğim yerde tanıdığı birisi varsa.gidiyorum istediğiniz ya da söyleyeceğiniz bir şey var mı diye.değil ki konu sahibi eşinin yanına gidiyor.kaynanasına haydi haydi söylemesi gerekir

bence saygızsızlık etmemiş ki bir telefon beklerdim, selam beklerdim demiş.yani bu kadarcık bir cümle de konuşulmuyorsa bu insanlarla ne diyeyim artık

geline bagıran KV hatta anasının evini arayan da KV.burda gelin aynı şeyleri yapsa neyse de

evlenmekle hiç bir kan bağı olunmuyor.olsaydı ana kız gibi olunurdu ve KV de küçük bir siteme bu kadar tepki vermezdi.

bence saygızsızlık etmemiş ki bir telefon beklerdim, selam beklerdim demiş.yani bu kadarcık bir cümle de konuşulmuyorsa bu insanlarla ne diyeyim artık

Madem ne giderken ne dönerken aradı, madem muhattap almıyor onları, madem maddi destek veriyorlar diye iyice dolmuş evet söylememeliydi o kadarını bile.
Madem söyledi, kadınında dolmuş olabileceğini düşünmeliydi.

evlenmekle hiç bir kan bağı olunmuyor.olsaydı ana kız gibi olunurdu ve KV de küçük bir siteme bu kadar tepki vermezdi.

İşte siz kendiniz dediniz bir an önce ''kan bağı yok gelinlerde konuşur tabi'' diye ee yoksa k.validede niye olsun.

Herşey kan bağı değil sebatiye, saygı, sevgi kan bağından önemli mi ?
Bazen kan bağımız olan kişilerin yapmadığı iyilikleri yapıyor yabancılar.
Elbette anne kız gibi olmaz ama anne kız arasındaki ilişki kadar şeffaf yaşayanlarda var duygularını.

Eğer iki taraflı değilse bu düşünceler tek taraflı zor; öyleyse kendimize olan saygımızı yitirmemek adına eşimizin hatrına daha saygılı olunması gerekiyor.

geri dönüp konuyu tekrar okudum kaçırdığım bir şey mi var diye.ama yazdığın cümlenin geçtiği bir ima bile görmedim.demekki alt yazıları iyi okuyorsunuz

bence dolmuş değil de KV için şöyle bir şey demek daha doğru; belki burda konu sahibi yeni gelin pek tanıyamamış ve anlayamamış olabilir.KV nin hayatı zor geçmiş, kötü yaşam şartları, fakirlik, bin türlü sıkıntı belli bir yaştan sonra sinirleri çok harap ediyor ve en küçük şeyde köpürmeye başlıyorlar.bu benim annem için de geçerli.onlara biraz hasta muamelesi yapmak ve bu açıdan yaklaşmak lazım, yani merhamet diyorum ben.

bu insanlar ne fazla ilgiye geliyorlar ne de fazla söze.uzaktan olacak her şey ve öncelik maddi ihtiyaçlarının olacak.maddi yönden rahat ettireceksin onun dışında ondan fazla bir şey beklemeyeceksin.sağlığı sıhhati yerinde olsun kendi kendini idare etsin felan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…