- Konu Sahibi tatlikiwi_
-
[/COLOR]
geri dönüp konuyu tekrar okudum kaçırdığım bir şey mi var diye.ama yazdığın cümlenin geçtiği bir ima bile görmedim.demekki alt yazıları iyi okuyorsunuz
[/COLOR]
geri dönüp konuyu tekrar okudum kaçırdığım bir şey mi var diye.ama yazdığın cümlenin geçtiği bir ima bile görmedim.demekki alt yazıları iyi okuyorsunuz
bence dolmuş değil de KV için şöyle bir şey demek daha doğru; belki burda konu sahibi yeni gelin pek tanıyamamış ve anlayamamış olabilir.KV nin hayatı zor geçmiş, kötü yaşam şartları, fakirlik, bin türlü sıkıntı belli bir yaştan sonra sinirleri çok harap ediyor ve en küçük şeyde köpürmeye başlıyorlar.bu benim annem için de geçerli.onlara biraz hasta muamelesi yapmak ve bu açıdan yaklaşmak lazım, yani merhamet diyorum ben.
bu insanlar ne fazla ilgiye geliyorlar ne de fazla söze.uzaktan olacak her şey ve öncelik maddi ihtiyaçlarının olacak.maddi yönden rahat ettireceksin onun dışında ondan fazla bir şey beklemeyeceksin.sağlığı sıhhati yerinde olsun kendi kendini idare etsin felan.
belki gerçekten samimiyetinden söylemiştir.kızım benim bir şeyim yok düğünde bile sahte bilezik taktım neden denir ki?
Egem bee bak senin için de biizm gibi gelinler tecrübe oluyor ilerde faydalanırsın bu kadar tecrübeden, 2 gelin KV si olacan bee ablam
belki gerçekten samimiyetinden söylemiştir.
evet tecrübe kazanıyorum.inşallah buradaki okuduklarımdan etkilenip yanlış yapmam gelinlerime
kızım benim bir şeyim yok düğünde bile sahte bilezik taktım neden denir ki?
Bakın kendi annenizden biliyorsunuz. Yarın Allah korusun sizin annenize böyle davranılsa içiniz yanmaz mı ?
Evet onlar yılların yorgunu.. Az daha özen gerekiyor, daha az duymak gerekiyor.
Zulme karşı susmaktan söz etmiyorum.
Eğer durum böyleyse yapılması gereken şey belli fakat bunun ötesinde ilişkilerimizi kurarken yıllarını o yanımızdaki adama veren bir anneden söz ettiğimizi unutmamamız gerekiyor.
Azıcık görmemezlikten gelsek, daha az duysak çok mu şey yapmış oluruz ? ''Pat pat'' cevap verince ne geçiyor elimize ?
Konu sahibi ''oğlunu ne kadar düşünüyorsun belli '' derken bir annenin duygularını, emeğini hiçe saymış olmuyor mu ?
Eğer eşini annesinden çok düşünüyorsa askerdeki bir eşe bu durumu anlatmak ve çözüm aramasını beklemek ne kadar doğru ?
biz evlendik bir süre sonra benim altınlarım satıldı,biraz da üstüne ekleyip araba aldı eşim.daha sonra o araba satıldı, peşinat yapı
p kamyon alındı.kaynım şoför kendi arabasında çalışsın diye.neyse zamanla doğru düzgün çalışmadı kaynım ve kamyonun taksitlerini bile ödeyemez oldular.bu arada kaynım nişanlandı kamyon satıldı,borçlar verildi ve kaynıuma düğün yapıldı.
düğün sırasında galiba kaynanam huzursuz oldu,gitmiş komşudan bana bilezik bulmuş getirdi tak diye.anne takmam,gerek yok.bir şey olur korkarım dedim.ısrarla taktırdı.kız tarafında kına vardı.gittik daha girer girmez kız tarafına durumu açıkladı.biz gelinin altınlarını satmıştık komşudan bulup taktım dedi.önce sıkıldım ama cahilliğine verdim.söylemesine gerek yoktu.eve gider gitmez de çıkarıp sahibine iade ettim.düğün günü de takmadım.kaynanam kendince yoksulluğuna kız tarafına anlatmak istedi her halde
haaa o altınlarım bir daha gelmedi.zaten takı kullanmayı sevmezdim umursamadım.şimdi daha çok takı kullanıyorum
eltimle kaynanam beraber oturuyorlardı ve onun altınları da ev alırken bozduruldu.sürekli altınlarının peşinde koştu laf söyledi herkese.bu ev benim olmalı,benim altınlarım satıldı diye.ben de eeeee o zaman benim hakkım ne oluyor dedim.benim altınlarım da size gitti dedim.o da beni ilgilendirmez,benden önce olan bir şey dedi.uzatmadım,cahile laf anlatamıyorsun çünkü.onun takısında ve düğününde benim de altınlarımın hakkı vardı
eskiden neden tahammül olduğunu saniyorsunki?Zaten ne olduysa bu ''ayaklarımın üzerinde duruyorum '' cümlesinin yarattığı zihniyetten oluştu.
Para kazanmayı, para harcamayı hazmedemeyen, para kazandı diye küçük dünyaları ben yarattım düşüncesinin hakim olduğu az mı beyin var kadınlar arasında ?
Eskiden eğitimsizlikten öte tahammul vardı yağmur perisi. Şimdi tahammul sıfır, saygı yok, sevgi yok.
Herkesin kalbi öfkeyle bezenmiş. Herkes bir başkasının sözüne, hayatına bakıp hareket ediyor.
Bu hareketlenme iyiye gidiyor gözüksede sonuçlar iyi olmuyor.
Yuvalar dağılıyor.
Önemli olan sözü ''pat'' diye yapıştırmak değil, yerine ve zamanına göre konuşmayı, hareket etmeyi, kriz çözücü olmayı bilmekte geçiyor.
Yoksa herkes pat pat diye konuşmasını öğrenebilir zamanla.
Çözüm nerede bilmek gerekiyor.
eskiden neden tahammül olduğunu saniyorsunki?
Üstüne kuma getirilsin, bütün ailesi bir olup seni dövsün sende hala eskiden böyle söylemi diyorsun:)
Şimdiki nasıl kafasına yatmadigindan değil, kocası boynunu sikdiginda, ezdirmezsinden, hak etmediği şeylerimi katlanmalı anlamadım?
daga dün yeni evli olan arkadasımızın eşi uztunede saldırır, içip içip kafayı bulup kızı durduk yete babasının kapısına atilmayimi beklemeliydi. Yani biz gönderilmeyimi beklemeliyiz?
ben asla böyle durumlara katlanmam:)
Ben pekde hatalı bir hareket bulmadım. Ve yazdıklarınızda şimdiki yorumunuzla pek bir benzetme yapamadım.Sizin bu verdiğiniz örnekleri çok uç örnekler. Ben yazdım; zulme susmaktan söz etmiyorum diye.
Söz ettiğim en ufak bir meseleyi büyüten kişiler, kriz çözücü olmayı beceremeyen, sorunlar nasıl halolur haberi bile olmayan kişiler..
Verdiğiniz örneklerle benim söz ettiğim tahammul arasında çok fark var.
Ben pekde hatalı bir hareket bulmadım. Ve yazdıklarınızda şimdiki yorumunuzla pek bir benzetme yapamadım.
belki siz calismayanlardansiniz, yorumunuz cok eski geldi. Biz sanki durduk yerde saygısızlık yapın diyoruz, hayret bir şey!
bu arada yaşınız kaç?
size hak verdigim tek nokta, en ufak tartışmada çekip gitmek, bunun dışında pek katıldığımı diyemem.
arkadaslar zaten kv ile olan ilk tartismada git lafı vur demiyor.
Buyuk akili olsunki, küçüklerde Sabri çatlamazsın. Eyer dediğin gibi herseye boyun eyersen, olacakları herkez tahmin eder. Demek istediğin hatini bilecek büyükse! Anladinmi? Şimdi benim ailem asla durduk yere esime catamaz! Yapmazlardaherkezi kendinizle ve kv el kıyaslamanız doğru olmaz.
Visdanli ile vişdansizin arsında cok fark var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?