• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide köpürtüsü

ya ben de buna takıldım asıl konu tartışılmıyor burada,ya düğün takısı ya da kadının bigudisi..Konu o değil ki..Ayrıca kadın kendine bakmayı seviyor da olabilir.İlla gelini haklı çıkaracağım derdi nedir allah aşkına

haklı veya haksz mıyım diye sormamıştım, ben şimdi ne yapayım nasıl davranayım demiştim. Yorumunuza teşekkürler

eşinize çok üzüldüm açıkçası...
iki kadının arasında sıkıştırmayın onu da...
hatta aranızdakilere dahil olmak isterse dahi; bunu biz aramızda çözeriz deyin...
eli kolu bağlı adam, belki telefon açmak için dakikalarca sıra bekliyor...
kayınvalidenize gelince, anlattığınız kadarıyla konuyu siz kendiniz açmışsınız...
kadın giderken aramamanıza rağmen bir şey demezken , bir de üstüne siz sitem ediyorsunuz.
değil eşinizin yemin törenine giderken, ona bir şey göndereceğinizde bile aramanız gerekir bence...
yani ben öyle yaptım en azından , başka türlüsü benim içimden geçmez...
eşim benim gönderdiklerimin yanında annesinin sarmasını yiyince, onun gönderdiği bir çift çorabı görünce annesinden önce bana teşekkür etti; düşünceli davranıp annesini olaya dahil ettiğim için...
eş hasreti çok zor, ama evlat hasretini hafife almayın...
eminim çok burulmuştur annesi, oğlunun yemin törenine gidemediği için...

İlk defa bu tarz konuşma geçti aramızda, tövbe ztn bir daha adam yerine koyup birşey dersem.

''Sanki giderken birşey almış, cebine harçlık koymuş.''

Bakın hala beklendi içinde olan konu sahibi.. Neden, çünkü yıllardır onlara bakıyorlar ya maddi hakimiyet söz konusu aralarında.
Bu ezmek değilde ne ?

Çalışmıyorsa ve parası yoksa nasıl harçlık koysun cebine ? Ayrıca yapmak zorunda da değil anne.

eli ayağı tutuyor maşallah, ama çalışamazmış hanımefendi, incileri eksilir. nasıl yapsın, nasıl çalışsın..ben ve eşim eşek gbi çalışalım, patronlardan her lafı yiyelim, susalım, elemanız ta ohh o yesin ama. hakimiyet dediğiniz buysa, önce bir Allah razı olsun diyecek, teşekkür ederim diyecek, Allah işinizi gücünüz rast getirsin diyecek.

Anna diyo mu oğlum eşin nasıl geçinecek, kirayı nasıl verecek, ne yiyecek, ne içecek. Çalışmıyorsa çalışmıyor ztn umurumda değil bundan sonra benden beklentisi olamayacak, onunda anası var babası var, çok sevgili kızı var, baksınlar.

Bencede kızına tak kaynanam zamanında kardesıne hedıyelık bılezıkler oluyor ya cok hafıf sımdı 300 tl falan onlardan takmıs 15yıl once saklamıslar dugunumuzde bıze taktılar:):hahaha:D bıde kızıyor kac katlı evlerı var bunu nıye takmıslar dıye:D

aynen öyle, bende grmcenn kaynanasına derim, kusura bakma bana yaptığı da, taktığı da hepi topu bu, bende kızına veriyorum saklasın, baktıkça anasını hatırlar.

Madem ne giderken ne dönerken aradı, madem muhattap almıyor onları, madem maddi destek veriyorlar diye iyice dolmuş evet söylememeliydi o kadarını bile.
Madem söyledi, kadınında dolmuş olabileceğini düşünmeliydi.

döndüğüm gün aradı, oğlum nasıl diye.çok düşüncelidir kendileri

mantıklı cümleleriniz için teşekkür ederim, beni aradığında kızım fln diyecek eminim, ben nasıl konusayım, her zmn ztn mesafeli olmuşumdur. Anamın kızıyım ya ben; Bana kızım fln derse, bundan sonra bana adımla hitap edin mi uff sinir harbi geçiriyorum iç dünyamda :(
Canım sen yenimi evlisin?
sakin öyle bir şey deme! Ben ilk haftalarda çekindiğimden anne diyemedigi
için dunyaları kopardı. Ayrıca bir şey yaparken, düşünürken kocanı düşün.
Sana o olayın dışında, iyi davranıyorumu? Yoksa dunyaları başınızami yıkıyor?
Eyer iyise iyi ol, kötü davraniyorsada mesafeli ol! Tepki gozderecek bir durum varsa, hakaret etmeden, asaglamadan seni uzen davranislarindan bahzet. Yada tuaf bir şey yapar, derse direk yüzüne karşı sor, Neden boyle yapdiniz, dediniz diye sor belki ozaman cekinir, yada korkmadigini, yamanligini fark eder.

o sahte bilezikde takildiysan, unutmalısın! Olan oldu. Bunun dışında iyise sesiz kalmanı öneririm. Uğraşmak zor kv'lerle sonra baş edemezsin. Evliliğine etkisini gösterir. Kocanlada alakalı bir durum olursa, tiki o telefoon gibi, hiç karışma! Oğlu kendisi aralarında haletmeli, senin bir şey demen doğru değil. Ayrıca oğulları hiç kötü olmaz, ama gelinler herzaman pis olur!

Dedigim gibi iyise sen 1 kat daha iyi ol ama vişdansiz ve kötülerse kendini savun ve safdrik gibi saygılı ayakları yapma, zaten ne geliyorsa başımıza bu iyi niyetimizden. Yine iyi ve dürüst ol, ama ezdirme kendini ve bir kötü durum oldugunda kendi ailene bildir. Onlar bizden daha cok seni destekler, ve doğru olanı onerir. Ama kardeskerine hic bulaşma, anne baba en doğru kişiler.

hak edene hakkettiği gibi :46:

Hakedene hakettiği cevabı birde sizden beklerim.

konumu açtıktan sonraki msj larda bu gündeme geldi.hepsini okumadığınız için karışık gelmiş olabilir.

Hayır, konunuzu başından beridir takip ediyorum, tüm yorumlarıda okudum ayrıca.. Sadece siz değil bazı arkadaşlarda bu şekilde yorum yapılmış.
Bana baya geliyor bu tür konulara takılmak.. Bir ruj, postiş almak ne kadar ki ? Devamlı alınan şeyler değil. Bilezikle eşdeğer tutulması, böyle maddi konularla başka konuların karıştırılması hoş gelmedi kulağıma.

eli ayağı tutuyor maşallah, ama çalışamazmış hanımefendi, incileri eksilir. nasıl yapsın, nasıl çalışsın..ben ve eşim eşek gbi çalışalım, patronlardan her lafı yiyelim, susalım, elemanız ta ohh o yesin ama. hakimiyet dediğiniz buysa, önce bir Allah razı olsun diyecek, teşekkür ederim diyecek, Allah işinizi gücünüz rast getirsin diyecek.

Anna diyo mu oğlum eşin nasıl geçinecek, kirayı nasıl verecek, ne yiyecek, ne içecek. Çalışmıyorsa çalışmıyor ztn umurumda değil bundan sonra benden beklentisi olamayacak, onunda anası var babası var, çok sevgili kızı var, baksınlar.

Tatlıkiwi, usulubunuz çok farklı.. O bir anne. Size şuana kadar bir kötülüğü dokunmamış bir kadın için fazla dolu değil misiniz ?
Diyorumya herşey maddiyat mı bu dünyada ?
Benim k.validemde çalışmıyor, 3 oğlu var, durumları iyi v.s.
Bunlar beni ilgilendirmiyor, benim eşim beni ilgilendiriyor; inanın eğer k.validemin dolabi, cüzdanı boşken benim eşim eve gelse, rahat etse ona aşırı derecede kırılırım ki başlarda öyleydi.
Bunu da ona defalarca söyledim, sakın ihmal etme diye.
Ha yaşadıklarımı anlatsam yapılanları, inanamazsınız, sanal hayat işte dersiniz.

Ya ölümlü dünya destek olunsa ne olacak ki ? Emin olun ki annelerimizin, yaşlılarımızın rızkı zaten geliyor.

döndüğüm gün aradı, oğlum nasıl diye.çok düşüncelidir kendileri

Döndükten birkaçgün sonra aradı dediniz. İnce düşünceli olupta döndükten sonra ''ben döndüm sana selamları vardı v.s '' deyip aramanız zor olmazdı herhalde.
EN ÖNEMLİ MERAK ETTİĞİM madem siz yapmadınız neden ondan beklediniz, neden sitem ettiniz bu konuda k.valideniz.
Hiç karıştırmasaydınız onları zaten boş insan olarak görüyorsanız.

Bir soru daha; annenizin k.valideniz konuşurken tezgaha tlf.nu bırakıp gitmesi hakkında ne diyorsunuz ?
Aynı durum annenize yapılsa gücenmez miydiniz ? (Benim annem bunu yapmaz ki ona bunu yapsınlar diye cevap vermezseniz sevinirim, farz-ı misal sordum.)

Annenizin maddi desteğe ihtiyacı olsa çalışmıyor olsa ''git çalış'' mi diyeceksiniz ?
...

''Bir arkadaşımıza ben hatalı mıyım diye sormuyorum, bundan sonra ne yapacağım diye soruyorum'' şeklinde cevap yazmışsınız; bir kişi hatasını görmezse, bir sonraki adımını atamaz. Dışarıdan gelen seslere azda olsa kulak asmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Ayrıca buraya yazdığımız yorumlar saygısızlık sınırını aşmadıkça sınırlandırılmamalıdır.

Hakedene hakettiği cevabı birde sizden beklerim.

Hayır, konunuzu başından beridir takip ediyorum, tüm yorumlarıda okudum ayrıca.. Sadece siz değil bazı arkadaşlarda bu şekilde yorum yapılmış.
Bana baya geliyor bu tür konulara takılmak.. Bir ruj, postiş almak ne kadar ki ? Devamlı alınan şeyler değil. Bilezikle eşdeğer tutulması, böyle maddi konularla başka konuların karıştırılması hoş gelmedi kulağıma.

Tatlıkiwi, usulubunuz çok farklı.. O bir anne. Size şuana kadar bir kötülüğü dokunmamış bir kadın için fazla dolu değil misiniz ?
Diyorumya herşey maddiyat mı bu dünyada ?
Benim k.validemde çalışmıyor, 3 oğlu var, durumları iyi v.s.
Bunlar beni ilgilendirmiyor, benim eşim beni ilgilendiriyor; inanın eğer k.validemin dolabi, cüzdanı boşken benim eşim eve gelse, rahat etse ona aşırı derecede kırılırım ki başlarda öyleydi.
Bunu da ona defalarca söyledim, sakın ihmal etme diye.
Ha yaşadıklarımı anlatsam yapılanları, inanamazsınız, sanal hayat işte dersiniz.

Ya ölümlü dünya destek olunsa ne olacak ki ? Emin olun ki annelerimizin, yaşlılarımızın rızkı zaten geliyor.

Döndükten birkaçgün sonra aradı dediniz. İnce düşünceli olupta döndükten sonra ''ben döndüm sana selamları vardı v.s '' deyip aramanız zor olmazdı herhalde.
EN ÖNEMLİ MERAK ETTİĞİM madem siz yapmadınız neden ondan beklediniz, neden sitem ettiniz bu konuda k.valideniz.
Hiç karıştırmasaydınız onları zaten boş insan olarak görüyorsanız.

Bir soru daha; annenizin k.valideniz konuşurken tezgaha tlf.nu bırakıp gitmesi hakkında ne diyorsunuz ?
Aynı durum annenize yapılsa gücenmez miydiniz ? (Benim annem bunu yapmaz ki ona bunu yapsınlar diye cevap vermezseniz sevinirim, farz-ı misal sordum.)

Annenizin maddi desteğe ihtiyacı olsa çalışmıyor olsa ''git çalış'' mi diyeceksiniz ?
...

''Bir arkadaşımıza ben hatalı mıyım diye sormuyorum, bundan sonra ne yapacağım diye soruyorum'' şeklinde cevap yazmışsınız; bir kişi hatasını görmezse, bir sonraki adımını atamaz. Dışarıdan gelen seslere azda olsa kulak asmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Ayrıca buraya yazdığımız yorumlar saygısızlık sınırını aşmadıkça sınırlandırılmamalıdır.

haklısınız, ince düşünemedim, çünkü oğlu selam yollamadı, keşke hiç karıştırmasaydım, cahille cahil olmasaydım, sitem etmeseydim, söylemeseydim de içimde kalsaydı.
O iyi bir valide rolunde, kızım diye devam etseydi, oğluna yeri geldimi yazık bana diye ağlamaya devam etseydi, tezgaha telefon koyan kadın, gece vaktı aranmamış, konusmasına, ne olduğunu anlamasına ne yapmış benim kızım demesine izin verilseydi, ağzı köpürmeseydi k.validemin. ben hatalıyım :)

haklısınız, ince düşünemedim, çünkü oğlu selam yollamadı, keşke hiç karıştırmasaydım, cahille cahil olmasaydım, sitem etmeseydim, söylemeseydim de içimde kalsaydı.
O iyi bir valide rolunde, kızım diye devam etseydi, oğluna yeri geldimi yazık bana diye ağlamaya devam etseydi, tezgaha telefon koyan kadın, gece vaktı aranmamış, konusmasına, ne olduğunu anlamasına ne yapmış benim kızım demesine izin verilseydi, ağzı köpürmeseydi k.validemin. ben hatalıyım :)

Peki.. Ne yazılsa yazılsın siz haklı olduğunuzu düşüneceksiniz, empati kuramayacaksınız.
Hayırlısı..

Kayınvalideniz annenizi arayıp sizi şikayet etmekle çok ayıp etmiş.Klasik kv işte benimki de ederdi.Diğer konularda da haklısınız.
Asıl konuya gelecek olursak ;
Siz gitmeden önce arayıp kayınvalidenize yemin törenine gitmek istediğinizi istiyorsa onuda götürebileceğinizi söylemeliydiniz.
Maddi durum nedeniyle söylemediyseniz bile, en azından size iyi yolculuklar demesini beklediğiniz kişiye gideceğinizi söylemeniz gerekirdi.
Siz hiçbirini yapmamışken birde üstüne üstlük sitem etmişsiniz bence hatalısınız.Doğal olanı biri bir yere giderken haber verir,haber verdiği kişide onu arar iyi yolculuklar diler.
Bir de askerdeki eşinizin pisikolojisini bozacaksınız o orada zaten bunalıyorken
annesini şikayet etmişsiniz.Burada gaz veren genç hanımlar tabiiki kendinizi ezdirmeyin ama saygıyı bozmadan.Hepimiz geleceğin kv adaylarıyız.Evlat çok kıymetli.
Anneyle evlat arasına girip ah almayın.Kocanızın gözünde annesine takmış dırdırcı kadın konumuna düşmeyin. Bırakın eşiniz aptal değil o anlasın.İnanın kazanan
huzurlu mutlu evlilik yaşayan siz olursunuz.Biraz sabırlı olun.Birazda içinizde kalsın ne olur yani.
Ararsa ne yapim demişsiniz kibarca anneme şikayet etmişsiniz annemi üzmüşsünüz kırıldım diyebilirsin.

Sizi de kayınvalidenizi de tanımam size kastım da yok o yüzden kendi iyiliğiniz için yazdıklarımı dikkate alın ltf. Yoksa burada bir sürü konu okuyoruz
aşırı dırdır huzursuzluk tartışma sonra kucakta çocukla baba evine dönen mutsuz kadınlar.Huzurlu yuvada büyüyemeyen çocuklar.
Sevgiyle kalın

Back
X