• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide köpürtüsü

[/COLOR]

geri dönüp konuyu tekrar okudum kaçırdığım bir şey mi var diye.ama yazdığın cümlenin geçtiği bir ima bile görmedim.demekki alt yazıları iyi okuyorsunuz:34:

kızım benim bir şeyim yok düğünde bile sahte bilezik taktım neden denir ki?

[/COLOR]

geri dönüp konuyu tekrar okudum kaçırdığım bir şey mi var diye.ama yazdığın cümlenin geçtiği bir ima bile görmedim.demekki alt yazıları iyi okuyorsunuz:34:

Egem bee bak senin için de biizm gibi gelinler tecrübe oluyor ilerde faydalanırsın bu kadar tecrübeden, 2 gelin KV si olacan bee ablam

bence dolmuş değil de KV için şöyle bir şey demek daha doğru; belki burda konu sahibi yeni gelin pek tanıyamamış ve anlayamamış olabilir.KV nin hayatı zor geçmiş, kötü yaşam şartları, fakirlik, bin türlü sıkıntı belli bir yaştan sonra sinirleri çok harap ediyor ve en küçük şeyde köpürmeye başlıyorlar.bu benim annem için de geçerli.onlara biraz hasta muamelesi yapmak ve bu açıdan yaklaşmak lazım, yani merhamet diyorum ben.

bu insanlar ne fazla ilgiye geliyorlar ne de fazla söze.uzaktan olacak her şey ve öncelik maddi ihtiyaçlarının olacak.maddi yönden rahat ettireceksin onun dışında ondan fazla bir şey beklemeyeceksin.sağlığı sıhhati yerinde olsun kendi kendini idare etsin felan.

Bakın kendi annenizden biliyorsunuz. Yarın Allah korusun sizin annenize böyle davranılsa içiniz yanmaz mı ?
Evet onlar yılların yorgunu.. Az daha özen gerekiyor, daha az duymak gerekiyor.

Zulme karşı susmaktan söz etmiyorum.
Eğer durum böyleyse yapılması gereken şey belli fakat bunun ötesinde ilişkilerimizi kurarken yıllarını o yanımızdaki adama veren bir anneden söz ettiğimizi unutmamamız gerekiyor.

Azıcık görmemezlikten gelsek, daha az duysak çok mu şey yapmış oluruz ? ''Pat pat'' cevap verince ne geçiyor elimize ?

Konu sahibi ''oğlunu ne kadar düşünüyorsun belli '' derken bir annenin duygularını, emeğini hiçe saymış olmuyor mu ?
Eğer eşini annesinden çok düşünüyorsa askerdeki bir eşe bu durumu anlatmak ve çözüm aramasını beklemek ne kadar doğru ?

belki gerçekten samimiyetinden söylemiştir.:34:
Egem bee bak senin için de biizm gibi gelinler tecrübe oluyor ilerde faydalanırsın bu kadar tecrübeden, 2 gelin KV si olacan bee ablam

evet tecrübe kazanıyorum.inşallah buradaki okuduklarımdan etkilenip yanlış yapmam gelinlerime:1:

belki gerçekten samimiyetinden söylemiştir.:34:

evet tecrübe kazanıyorum.inşallah buradaki okuduklarımdan etkilenip yanlış yapmam gelinlerime:1:

bir yap da neler gelin başına bir gör :9:

Son düzenleme:

''Sanki giderken birşey almış, cebine harçlık koymuş.''

Bakın hala beklendi içinde olan konu sahibi.. Neden, çünkü yıllardır onlara bakıyorlar ya maddi hakimiyet söz konusu aralarında.
Bu ezmek değilde ne ?

Çalışmıyorsa ve parası yoksa nasıl harçlık koysun cebine ? Ayrıca yapmak zorunda da değil anne.

Bakın kendi annenizden biliyorsunuz. Yarın Allah korusun sizin annenize böyle davranılsa içiniz yanmaz mı ?
Evet onlar yılların yorgunu.. Az daha özen gerekiyor, daha az duymak gerekiyor.

Zulme karşı susmaktan söz etmiyorum.
Eğer durum böyleyse yapılması gereken şey belli fakat bunun ötesinde ilişkilerimizi kurarken yıllarını o yanımızdaki adama veren bir anneden söz ettiğimizi unutmamamız gerekiyor.

Azıcık görmemezlikten gelsek, daha az duysak çok mu şey yapmış oluruz ? ''Pat pat'' cevap verince ne geçiyor elimize ?

Konu sahibi ''oğlunu ne kadar düşünüyorsun belli '' derken bir annenin duygularını, emeğini hiçe saymış olmuyor mu ?
Eğer eşini annesinden çok düşünüyorsa askerdeki bir eşe bu durumu anlatmak ve çözüm aramasını beklemek ne kadar doğru ?

ama o başlatmış sen cahilsin vs vs.

ama hata şu ki anlatmaya çalıştığım bir şey beklemek en büyük hata bir telefon bir selam.beklememeyi ögreneceksin.

takma bence sen yolundan git yine. peşinden koşmalarını bekliyor bu kv.ler anne gititm anne geldm. lafları bitmiyor aramıyor sormuyor vs. eşin de ben konuşurum demiş. ben ce de eşinin üsütne gitme sakın. hem neden sıktın canını bu kadar cevap da verdn zaten salla yaaa yok say eşin de senden yana

biz evlendik bir süre sonra benim altınlarım satıldı,biraz da üstüne ekleyip araba aldı eşim.daha sonra o araba satıldı, peşinat yapı
p kamyon alındı.kaynım şoför kendi arabasında çalışsın diye.neyse zamanla doğru düzgün çalışmadı kaynım ve kamyonun taksitlerini bile ödeyemez oldular.bu arada kaynım nişanlandı kamyon satıldı,borçlar verildi ve kaynıuma düğün yapıldı.

düğün sırasında galiba kaynanam huzursuz oldu,gitmiş komşudan bana bilezik bulmuş getirdi tak diye.anne takmam,gerek yok.bir şey olur korkarım dedim.ısrarla taktırdı.kız tarafında kına vardı.gittik daha girer girmez kız tarafına durumu açıkladı.biz gelinin altınlarını satmıştık komşudan bulup taktım dedi.önce sıkıldım ama cahilliğine verdim.söylemesine gerek yoktu.eve gider gitmez de çıkarıp sahibine iade ettim.düğün günü de takmadım.kaynanam kendince yoksulluğuna kız tarafına anlatmak istedi her halde:50:

haaa o altınlarım bir daha gelmedi.zaten takı kullanmayı sevmezdim umursamadım.şimdi daha çok takı kullanıyorum:34:

eltimle kaynanam beraber oturuyorlardı ve onun altınları da ev alırken bozduruldu.sürekli altınlarının peşinde koştu laf söyledi herkese.bu ev benim olmalı,benim altınlarım satıldı diye.ben de eeeee o zaman benim hakkım ne oluyor dedim.benim altınlarım da size gitti dedim.o da beni ilgilendirmez,benden önce olan bir şey dedi.uzatmadım,cahile laf anlatamıyorsun çünkü.onun takısında ve düğününde benim de altınlarımın hakkı vardı :50:

biz evlendik bir süre sonra benim altınlarım satıldı,biraz da üstüne ekleyip araba aldı eşim.daha sonra o araba satıldı, peşinat yapı
p kamyon alındı.kaynım şoför kendi arabasında çalışsın diye.neyse zamanla doğru düzgün çalışmadı kaynım ve kamyonun taksitlerini bile ödeyemez oldular.bu arada kaynım nişanlandı kamyon satıldı,borçlar verildi ve kaynıuma düğün yapıldı.

düğün sırasında galiba kaynanam huzursuz oldu,gitmiş komşudan bana bilezik bulmuş getirdi tak diye.anne takmam,gerek yok.bir şey olur korkarım dedim.ısrarla taktırdı.kız tarafında kına vardı.gittik daha girer girmez kız tarafına durumu açıkladı.biz gelinin altınlarını satmıştık komşudan bulup taktım dedi.önce sıkıldım ama cahilliğine verdim.söylemesine gerek yoktu.eve gider gitmez de çıkarıp sahibine iade ettim.düğün günü de takmadım.kaynanam kendince yoksulluğuna kız tarafına anlatmak istedi her halde:50:

haaa o altınlarım bir daha gelmedi.zaten takı kullanmayı sevmezdim umursamadım.şimdi daha çok takı kullanıyorum:34:

eltimle kaynanam beraber oturuyorlardı ve onun altınları da ev alırken bozduruldu.sürekli altınlarının peşinde koştu laf söyledi herkese.bu ev benim olmalı,benim altınlarım satıldı diye.ben de eeeee o zaman benim hakkım ne oluyor dedim.benim altınlarım da size gitti dedim.o da beni ilgilendirmez,benden önce olan bir şey dedi.uzatmadım,cahile laf anlatamıyorsun çünkü.onun takısında ve düğününde benim de altınlarımın hakkı vardı :50:

yani sen başkasın senin KV de bam başka orası çok aşikar.keşke herkes öyle olabilse

Son düzenleme:
yaa yeri gelmişken bir şey anlatayım.

benim doktor olan erkek kardeş askere giderken, yine doktor olan gelin hanım anneme askerin cebine harçlık konulur niye para vermiyorsunuz demiş.annemde vermiş.kardeş de almış.sanki paraya ihtiyacı varmış gibi zar zor geçinen annemden para almış yaaa

neyse gelin garip olay garip

sonra duyunca biz garipsedik ve geçtik gittik.

ama şimdi bu gelin ihtiyacı olan diğer kardeşime ayda belli bir miktar para göndermeyi ihmal etmiyor.

diyeceğim şu ki eminim düşününce kendi de yaptıgı garipliği anlamıştır biizm gelin

Son düzenleme:
Zaten ne olduysa bu ''ayaklarımın üzerinde duruyorum '' cümlesinin yarattığı zihniyetten oluştu.
Para kazanmayı, para harcamayı hazmedemeyen, para kazandı diye küçük dünyaları ben yarattım düşüncesinin hakim olduğu az mı beyin var kadınlar arasında ?

Eskiden eğitimsizlikten öte tahammul vardı yağmur perisi. Şimdi tahammul sıfır, saygı yok, sevgi yok.
Herkesin kalbi öfkeyle bezenmiş. Herkes bir başkasının sözüne, hayatına bakıp hareket ediyor.
Bu hareketlenme iyiye gidiyor gözüksede sonuçlar iyi olmuyor.
Yuvalar dağılıyor.

Önemli olan sözü ''pat'' diye yapıştırmak değil, yerine ve zamanına göre konuşmayı, hareket etmeyi, kriz çözücü olmayı bilmekte geçiyor.
Yoksa herkes pat pat diye konuşmasını öğrenebilir zamanla.

Çözüm nerede bilmek gerekiyor.
eskiden neden tahammül olduğunu saniyorsunki?
Üstüne kuma getirilsin, bütün ailesi bir olup seni dövsün sende hala eskiden böyle söylemi diyorsun:)
Şimdiki nasıl kafasına yatmadigindan değil, kocası boynunu sikdiginda, ezdirmezsinden, hak etmediği şeylerimi katlanmalı anlamadım?

daga dün yeni evli olan arkadasımızın eşi uztunede saldırır, içip içip kafayı bulup kızı durduk yete babasının kapısına atilmayimi beklemeliydi. Yani biz gönderilmeyimi beklemeliyiz?

ben asla böyle durumlara katlanmam:)

valla kaynanan anneni aramakla ne yapmaya çalışmış anlamadım ne gerek var yani bunu yansıtmaya...
sende giderken keşke onları arasaydın bilmiyo olabilir yada düşünememiş olabilir hemen böyle davranmana gerek yoktu....

eşinize çok üzüldüm açıkçası...
iki kadının arasında sıkıştırmayın onu da...
hatta aranızdakilere dahil olmak isterse dahi; bunu biz aramızda çözeriz deyin...
eli kolu bağlı adam, belki telefon açmak için dakikalarca sıra bekliyor...
kayınvalidenize gelince, anlattığınız kadarıyla konuyu siz kendiniz açmışsınız...
kadın giderken aramamanıza rağmen bir şey demezken , bir de üstüne siz sitem ediyorsunuz.
değil eşinizin yemin törenine giderken, ona bir şey göndereceğinizde bile aramanız gerekir bence...
yani ben öyle yaptım en azından , başka türlüsü benim içimden geçmez...
eşim benim gönderdiklerimin yanında annesinin sarmasını yiyince, onun gönderdiği bir çift çorabı görünce annesinden önce bana teşekkür etti; düşünceli davranıp annesini olaya dahil ettiğim için...
eş hasreti çok zor, ama evlat hasretini hafife almayın...
eminim çok burulmuştur annesi, oğlunun yemin törenine gidemediği için...

eskiden neden tahammül olduğunu saniyorsunki?
Üstüne kuma getirilsin, bütün ailesi bir olup seni dövsün sende hala eskiden böyle söylemi diyorsun:)
Şimdiki nasıl kafasına yatmadigindan değil, kocası boynunu sikdiginda, ezdirmezsinden, hak etmediği şeylerimi katlanmalı anlamadım?

daga dün yeni evli olan arkadasımızın eşi uztunede saldırır, içip içip kafayı bulup kızı durduk yete babasının kapısına atilmayimi beklemeliydi. Yani biz gönderilmeyimi beklemeliyiz?

ben asla böyle durumlara katlanmam:)

Sizin bu verdiğiniz örnekleri çok uç örnekler. Ben yazdım; zulme susmaktan söz etmiyorum diye.
Söz ettiğim en ufak bir meseleyi büyüten kişiler, kriz çözücü olmayı beceremeyen, sorunlar nasıl halolur haberi bile olmayan kişiler..

Verdiğiniz örneklerle benim söz ettiğim tahammul arasında çok fark var.

tınlamayacan arkadaş
sadece gülüp geçicen
ha yok dayanamadın mı lafını gülerrek sokacan bende yeni ögrenmeye başladım:1:

Sizin bu verdiğiniz örnekleri çok uç örnekler. Ben yazdım; zulme susmaktan söz etmiyorum diye.
Söz ettiğim en ufak bir meseleyi büyüten kişiler, kriz çözücü olmayı beceremeyen, sorunlar nasıl halolur haberi bile olmayan kişiler..

Verdiğiniz örneklerle benim söz ettiğim tahammul arasında çok fark var.
Ben pekde hatalı bir hareket bulmadım. Ve yazdıklarınızda şimdiki yorumunuzla pek bir benzetme yapamadım.
belki siz calismayanlardansiniz, yorumunuz cok eski geldi. Biz sanki durduk yerde saygısızlık yapın diyoruz, hayret bir şey!

bu arada yaşınız kaç?
size hak verdigim tek nokta, en ufak tartışmada çekip gitmek, bunun dışında pek katıldığımı diyemem.
arkadaslar zaten kv ile olan ilk tartismada git lafı vur demiyor.
Buyuk akili olsunki, küçüklerde Sabri çatlamazsın. Eyer dediğin gibi herseye boyun eyersen, olacakları herkez tahmin eder. Demek istediğin hatini bilecek büyükse! Anladinmi? Şimdi benim ailem asla durduk yere esime catamaz! Yapmazlarda;)herkezi kendinizle ve kv el kıyaslamanız doğru olmaz.
Visdanli ile vişdansizin arsında cok fark var...

ay hep aynı bir oğlullarını kıskalnmalar etmeler çok seviyodun maden vermeseydin el kızına evlenince kıymetli oluyorlar madem oğlunu çok seviyormuş ediyormuşta yemin törenini bilmiyormuymuş ya tuhaf hepsi aynı benim kayınvalidede günlere gitmiyom die bir surat surat neymiş 50 60 yaş arasında kadınların arasında neymiş gelinimde geliyomuş desinler amaaaaan valla en son 1 yıldır posta koydum gelmicem etmicem die bir surat bir afra bir tafra çok ta tınnnnnnnnnnn valla eşimle aram ii gerisi vız gelir tırıs gider ben onunla evlenmedim bu kladar basit sallamıyom artık bunaldım yaaaa

Ben pekde hatalı bir hareket bulmadım. Ve yazdıklarınızda şimdiki yorumunuzla pek bir benzetme yapamadım.
belki siz calismayanlardansiniz, yorumunuz cok eski geldi. Biz sanki durduk yerde saygısızlık yapın diyoruz, hayret bir şey!

bu arada yaşınız kaç?
size hak verdigim tek nokta, en ufak tartışmada çekip gitmek, bunun dışında pek katıldığımı diyemem.
arkadaslar zaten kv ile olan ilk tartismada git lafı vur demiyor.
Buyuk akili olsunki, küçüklerde Sabri çatlamazsın. Eyer dediğin gibi herseye boyun eyersen, olacakları herkez tahmin eder. Demek istediğin hatini bilecek büyükse! Anladinmi? Şimdi benim ailem asla durduk yere esime catamaz! Yapmazlarda;)herkezi kendinizle ve kv el kıyaslamanız doğru olmaz.
Visdanli ile vişdansizin arsında cok fark var...

Yorumumla şuanki arasında bir benzetme yapamamanız, pek bir hata görememiş olmanız tamamen bakış açısıyla alakalı.
Bu benim bakışım, yazdıklarınızda sizin; farklılıklar olması normal.

Çok eski yorum nasıl oluyor anlamadım yağmur perisi ?
Yeni yorum: En ufak sitemlerde ''pat pat'' söylenin, asla susmayın, hadlerini bildirin yoksa tepenize çıkarlar'' şeklinde mi olmalı ?

Ben kendimeve yaşadıklarıma bakarak yorum yapsadım sizin tabirinizle '' eski kafa olmayan yeni yorum trendi'' arasında olurdum.
Buradaki yazılanları tekrar okuyun. Konu sahibinin uslubu bana yanlış geldi ve bu şekilde yorum yaptım, size gelmedi o şekilde yaptınız, ötesi yok.

Evet hadleri aşmamak en doğrusu karşılıklı. Yok hep bana denirse o ilişkiler zaten yürümez.
Kim kimin üstünde maddi tahakkum kurarsa o kişi diğerinde hak iddia etmeye başlıyor ''yeni yorum''larda.

Merak ettikleriniz : Çalışıyorum. Yaşım 30.

Sevgili bayanlar,
yorumlarınızı okudum, öncelikle hepinize teşekkür ederim. Süslenip püslenmesini bilen, dudağndan rujunu, parmaklarından ojesini eksik etmeyen bir kadındır kendileri.(anca buna parası yetiyo napsınn) dugun gunu konusunu kendi açtı,yerimiydi ki onu söylemenin!! annen ne kdr saygılı bir kız yetiştirmiş dediği an bana geldiler zaten, patavatsız, boş konusan bir insanla laf dalaşına girmem gerekirdi.(doğru) . O oğludur benim sevgimle aynı mı ki bana kalkmış oğlumu benden cok sevemezsin, çok düşünemezsin diyor, ben de dedim ki o sizin sevgilinz banane, ne kadar düşündüğünüz de belli!
süslenme kafada postij hak getiren (yaşlı başlı zavallı kadın ya kendileri,benim evliliğimden daha iyi bir evlilik yaşamış zamanında, öyle biçare flnda değil.)
Evlenirken herşeyimizi biz yaptık, onca borç yaptın oğlum! demeyip, daha o ay para alması tabi bazılarınıza normal gelebilir.

Back
X