Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Öncelikle Allah kolaylık versin hayırla alın bebeğinizi kucağınıza. Sonra Allah dağına göre mi kar veriyor bilemiyorum ama ben asla bu şekilde hamile halimle düzenli nir hizmet yapamam yani, yapmam demiyorum istesem de yapamam ki istememde. Olay çok net kırın kayınvalidenizi. Onlarda biraz anlayışlı olsunlar. Çay bitince kalksın kendileri alsınlar. Yemeği de çok özenerek yapmayın makarna, çorba yapın geçin. Özel uşak değilsiniz. Madem eşi hasta kayınvalideniz erken gelsin yapsın özel yemek. Böyle güzel hizmete devam ederseniz tabi hep size gelir elinide bir şeye atmaz saatlerce otururlar

Nasıl bencil insanlar ya, hamileymişsiniz bir de. 2 ay çekmişsiniz az kalmış diyecektim hamile olduğunuzu okudum. Bunlarda hiç merhamet vicdan, insanlık yok mu? Onları geçtim eşiniz demiyor mu yoruldun hamilesin diye. Yarın gelsinler yemek yapmamış olun, uzanın koktuğa onlar hizmet etsin size. Bir de kızları varmış.

Öncelikle Allah kolaylık versin hayırla alın bebeğinizi kucağınıza. Sonra Allah dağına göre mi kar veriyor bilemiyorum ama ben asla bu şekilde hamile halimle düzenli nir hizmet yapamam yani, yapmam demiyorum istesem de yapamam ki istememde. Olay çok net kırın kayınvalidenizi. Onlarda biraz anlayışlı olsunlar. Çay bitince kalksın kendileri alsınlar. Yemeği de çok özenerek yapmayın makarna, çorba yapın geçin. Özel uşak değilsiniz. Madem eşi hasta kayınvalideniz erken gelsin yapsın özel yemek. Böyle güzel hizmete devam ederseniz tabi hep size gelir elinide bir şeye atmaz saatlerce otururlar
Haklısınız. Yani o kadar ağırdan alıyor ki kayınvalidem mutfak tadilatını.. bitmek bilmedi cidden. Bu kadar uzayacağını asla tahmin etmezdim. Ve artık alışkanlık oldu. Çağırmadığımızda suçluluk duyuyorum. Buna ek olarak hastayım sinüzit oldum halen atlatamadım... her şey üst üste geldi

Ayrıca k.valideniz tadilatin basinda mi duruyor ? Evinde bir is yapmiyorsa bence "Anne istersen yarın gitme ,benim evrak isim çok fazla, yemeğe sen bakabilir misin" diyebilirsiniz
Hatta ve hatta" temizlik cok zor oluyor anne sen varken birlikte yapsak mı "deyin
Geldiğinde yemek hazır, bulaşıklara da yardımı yoksa , mutfağa gitmiyorsa siz alistirmissiniz

Hayretler içerisinde okudum siz melek misiniz nesiniz ? Allah aşkına eşinize de çok kızgınım şu an nasıl böyle bir şeye müsade ediyor inanılır gibi değil. Bende hamileyim ağır da geçiriyorum annem yolluyor yemeğimi, eşim mutfaktan çıkmıyor. Benim sinirlerim bozuldu canınıza üzülmüyorsanız bebeğinize günah uzatın ayaklarınızı yatın ne yerlerse yesinler, asıl onların ki ayıp

Doktor çok ayakta kaldığım için riskli gebelik dedi yatacakmisim doğuma kadar de yat aşağı.
Ay beni öldürse birisi 28 hafta hamile halimle her akşam hizmet etmem.

2 aydır yemeğe gelip gerine gerine yiyip mabadını yaya yaya saatlerce oturan bunu rutin olarak yapan kimse misafir değildir. Hadi diyelim yemeği yaptınız. Yemekten sonra "siz artık çayı alırsınız benim evrak işim var ya da belim ağrıyor, dinlenmem lazım" gibi şeyler söyleyip gayet tabii odanıza çekilebilirsiniz. Ayıp anlayışınız çok farklı kusura bakmayın. Siz ayıp olur mu dedikçe daha size çook ayıp yapılır.
Buarada inşallah her gün mükellef sofra kuracağım diye kendinizi paralamıyorsunuzdur.

Üzüldüm sana ya. Lütfen ezdirme kendini. Bugün yemek yapmadığını yaz bize de içimiz rahat etsin :/

Yorum yapmak için giriş yaptım çok üzüldüm ama artık bu misafirlik degil bu bildiğin kullanmak hamile insana acımayan insan sence değer mi bir bardak su bile ikram etmeye?ben utanırım ya hamile insan bana hizmet etmeye
Başkasına yapılan haksızlıkta sesimiz gür çıkarken kendimize olanı öylece izliyoruz lütfen sesini çıkar yazık değil mi bu haline?
Ya eşini araya sok ki sen akıl verene kadar nerde aklı orası ayrı konu
Ya da ağrım sızım var de midem bulanıyor vs sen de günü kurtar tıpkı onlar gibi.

Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Esiniz ne diyor bu duruma? Kizkardesine gitmiyorlar diye tuhaf karsilamiyormu?
Sizi esinizde dusunmuyor yada ailesinden cekiniyorsa cocuk gibi o zaman siz yetiskin gibi davranip kendi hakkinizi savunacaksiniz.
Bildigin teeniyesizlik. Insan bazen disarida yer bazen kahvalti vb yapar gecer bazende kizina gider. Demekki kizinda rahat edemiyor. Sizde rahat ettirmeyeceksiniz. Afedersiniz esek olursan semer vuracak cok olur diye söz var. Ustelikte hamilesiniz.
Pskolojik olarak o kadar kotusunuzki depresyondayim diyorsunuz. Cocugunuza yansiyor bu. Sonra cocugunuz depresif bi insan olsun istemezsiniz degilmi? Hic hafife almayin bu cok olabilecek bi sey. Annem kardesime hamile iken depresyon gecirmis ve kardeşim daha depresiftir mesela.

Anne ben cok yoruluyorum artik birazda gorumcemde yiyin diyebilirsiniz. Kizacaklar cunku sok olacaklar ama kisa vadede sorun yasar uzun vadede rahat edersiniz. Nasil alisirlarsa oyle gider. Yaslanincada sizemi baktiracaklar kendilerini kizlari varken.

Vebal almak istemem sizi tabiri caizse gaza getirmek gibi olmasin ama siz en dogru sekilde kendinizi ve bebeginizi dusunerek hareket edin.

Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Benim anlamadığım şey misafir bir yılda 1-2 kere gelir. Bunlar 2 aydır geliyor. Böyle misafir mi olur. Yani artık onlar misafir değil aileden biri. Yemeği onların da yapması lazım. En azından haftada 3 gün kayınvalidengil, 3 gün sen yap. Bir günde eşin yapsın gibi...

Ben hamileyken 30.haftalara dogru bebek agirlasinca inanilmaz yorulurdum yani gectim hergun o kadar cesit yemek yapmayi bulasik makinesi bosaltamazdim yorgunluktan esim sagolsun yardimci olurdu yani kayinvalideniz hic mi bunlari planlamiyor hadi mutfaklari yok gelecekler mecbur diyelim (ki aslinda mecbur da degil kiziyla size donusumlu gelebilirler) her gun saatlerce oturmak nedir ki yemeklerini yesinler evlerine gitsinler her gun cay,cerez, yemek mecburi mi ? Cunku hizmete , cay servisi olayina gelene kadar ben birileriyle her gun o kadar saat oturmaya cidden gelemem,ayrica hamile halinizle nedir yani her allahin gunu cay servisi esinizle konusun ya buna bi baska care bulsun ki ben oyle yapardim ki lohusaligimda bizimkilerde bi kac sefer “surpriz” adi ust uste ve habersiz gelince 3.gelislerinde artk kendimi ve bebegi odaya kitleyip hic cikmamistim esimde mecburen “gelmeyin bi muddet yorgun iyi hissetmiyor “ demisti bebegi ve beni bebek 3 aylik olana kadar gormemislerdi bi daha ama esiniz bunu yapamazsa o zaman is size kaliyor her gun bi bahane bulup ki hamilesiniz o da cok zor degil yanlarinda oturmayip odaniza cekileceksiniz bi yerden sonra onlara aydinlanma gelir diye dusunuyorum, gelmese de mutfak biter. hamilelikte yapmayin bunu kendize ve bebege hic gerek yok, sagsalim kucaginza alirsiniz umarim

Teşekkürler, haklısınız... eşime yemeği bırakmıyorum çünkü çok yavaş hazırlıyor malesef...onun dışında arada tabi çayları dolduruyor çerez fıstık kaselere dolduruyor filan
Bırakın yavaş hazırlasın, siz bundan sonra hiçbir işe elinizi sürmeyin, yemek yapılacaksa kayınvalideniz bir zahmet erken gelip yapsın direkt söyleyin artık ağırlaştım yapamıyorum diye, eşiniz sofrayı kursun kayınpederiniz çay demlesin.
Kızına damada ayıp olur diye gitmiyordur ya da siz böyle ayaklarına kadar hizmet ettiğiniz için kızlarına gitmiyorlardır, kendinize acımazsanız kimse acımaz, değil 2 ay 2 yıl millete yemek yaparsınız böyle giderse.

Çok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Kendine bunu yapma lütfen. Ben her akşam böyle misafir ağırlasam gerçekten aklımı yitiririm. Bir de hizmet bekliyor olmaları çok korkunç. Ağırlaştım, canım yanıyor diye eşine de kaynana da söyle. Kaynanan yemekten önce gelsin yemeği hazırlasın, eşin de akşam hizmetini yapsın. Evlerinin işi bitince de telefonlarını bile açma bir süre. Baktın yardjma yanaşmıyorlar, yatak döşek yat çok kötüyüm diye. Ne kadar insanfsız insanlarmış ya.

Ve artık alışkanlık oldu. Çağırmadığımızda suçluluk duyuyorum
Neyin suçluluğu?
Karşınızdaki insanlar aç, açıkta, düşkün, ihtiyaç sahipleri de siz sırt mı dönüyorsunuz?
Onların size karşı duyduğu zerre merhmamet yok
Biraz kendinize karşı mı suçluluk duysanız?

2 ayda apartman dikiyorlar artık, 2 aydır
Mutfağın bitmedigine emin misin?
Bunlar bu yemek işini alışkanlık haline getirmiş olabilir mi?

Tum isi esine yik akli olan her gece gelmez sende hic oratik degilsin yorgunum hastayim gec odana yat ayrica on cesit hazirlama bugun rahatsizdim yemek yapamadim diye ara kayinvalideni nereye gidiyorsa gitsin hicmi arkadasiniz cevreniz yok aksam evde olmayacagiz diye arasin eainiz gelmesinler avukatmissinz bide yani bahanemi bulamiyosunuz ya

Hamilesin ve hergun yemeğe mi geliyorlar pes. Kızına gidebilir imkanı varsa ya da birlikte hazırlayın yemeği. Annesi hazırlasın herkese bu nedir ya. Köle misin hamile misin Allah'ım sabırlar versin.

X