Kayınvalide ile gerilen ipler...

Kocam bana tahsis etti sadece,burası senin kmse giremez didiiii
Pasaklı nolcak S shot bıraksan 1 ay aynı bardağı kullanır demiiii
Yok anacım ben 5 yaşımdan beri aynı bardağı kullanıyorum aslında da çaktırmıyorum. Pii gerçek yüzüm çıktı ortaya.

Yaşla değil yetismë tarzıyla alakali bence benim de eşim öyle
1 tane bardak kirlenirmis

Kv istenmediği için söyledikleri batıyor.Aynı şekilde erkek kardeşinizin eşi varsa ,aynı şekilde anneniz ne yapsa yaranamayacak.Kv niz zaten beğenmeseniz de yemek yapmış,illa kek börek yapması gerekmez.Kv nizin size yaptığını ben de çoğu zaman eşime oğluma yaparım.İstedikleri bir yemek olunca şu an var ,yarın yaparım derim.Tezgah üstünü dolu sevmem ,tezgah üstünde biriken bardağa sinir olurum.Gelecekte benim gelin de aynen şikayetçi olur deseneBenden de iyi kaynana olur he

aslında haklısın,böyle böyle öğreniyorum.bunca zaman ,kimseden bir şey görmeyince alışmamışım.hep ben götürürüm çünkü,genelde benden beklenir.annemlere giderken,eşimin ailesine giderken doldurur gideriz.oğlumda evlenince öyle olacak zannettim.gerçi yine oğluma da götürüyorum ya da onlar gelince dolduruyorum poşetleri,başka türlü rahat edemem
ben.ama arada bir onlarında almasına müsaade etmeliyim yani.

Ne şanslı gelininiz var çok cici bir kayınvalide gördüm sizi

kesinlikle! bilmiyorum ben sizin yorumlarınızı okudukça halama benzetiyorum. hep problem çıkarmayan, hep idareci ve uzlaşmacı, fedakar taraf. kocasına, çocuklarına, dünürlerine. şu aralar ilgiye ihtiyacı var, herkesi öyle alıştırdığı için hala ondan bekliyorlar. çocuklarına hep o götürür, beş kuruş harcatmaz, onlardan gidecek diye aklı çıkar. ama oğlu olsun, ama kızı hep kayın ailelerine yaparlar, halamı kimse sallamaz. zannediyorlar ki o hala genç. ben çok üzülüyorum ona. siz de öyle yapmayın, en azından yapana yapma demeyin lütfen, ilerleyen zamanlarda siz de üzülmeyin.

Keşke benim de kayınvalidem bu tarz laf sokmalar yapsa... Sanırım benim yerimde olsan çıldırırdın.

Benim kayınvalidem genelde yüzüme yüzüme hiç çekinmeden ne asalak sülailen var der...

Benim tarafımın gelinlerine, korkuluk, kartoloş gibi isimler takar, nereden buldunuz o çirkinleri falan der...

Annemin yüzüne ayyy ne bakımsızsın kime benzemişsin sen böyle, annen (yani benim anneannem) halbuki güzel kadınmış dedi...

Nişan, düğün vs. hazırlıklarını mahvetmesini, tüm özel ve güzel günlerimde beni mutlaka ağlatmasını hiç saymıyorum bile...

aslında benzer şeyleri ben de yaşıyorum şu sıralar.oğlum ve gelinimle alakalı değil ama çevrem özellikle annem ve babam tarafından,beklentiler tavan yapmış durumda.

eşimle yıllar sonra(15 yıl olmuştur herhalde)bayramda bir yere gitmeye niyetlendik diye annem ve babam gönül koydular bana.bayramda bir yere gidilmez diye. oysa ki yıllardır,erkek kardeşim,her bayram biryerlere gider,onun hakkıdır,tatili hak ediyordur ama bana gelince,bizi yalnız bırakıyorsun diye surat asmalar.

neyse gittik geldik beşgüncük, ama o beş gün burnumdan geldi,vicdanım bir türlü susmadı.eşimin ailesi tarafından da öyle,kardeşim de öyle annem babam rahatsızlanır,ilk iş beni ararlar.bütün yükü ben yüklenmişim yıllarca.böyle alıştırmışım,şimdi kurtulmaya çalışıyorum ama nafile.inşllah oğlum ve gelinim tarafından istismar edilmem.

Hepsini okumadım ama yine de baya bi okudum ne eğlenceli konu olmuş be kaç sayfa bardak konuşulmuş

M meredithgrey siz alıngansınız, kayınvalide de densiz mi desem dan dun bir tip mi desem öyle biri işte. Sizin çok bir arada olmamanız lazım.

Dediğiniz gibi sebebi sizi benimseyememesi de olabilir, sadece huyu böyledir o da olabilir. Her türlü kimse kimseyi değiştiremez bu nedenle çok bir arada olmayın, birlikte olduğunuz zamanlarda da her hareketine anlam yükleyip takılmayın.

Ya da takılın ya gelin böyle konular açın bardaklardan falan bahsedelim güzel oluyormuş

istismar edilip edilmemek biraz da kendi elimizde. çünkü insanın genel olarak yaradılışında doyumsuzluk var. birilerini mutlu ederken, kendimizi de ihmal etmemek gerek diye düşünüyorum. ama akranlarımın yaptığı gibi de, nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmamalı. asıl olan, dengeyi kurabilmek. allah yardımcınız olsun.

Şöyle izah edeyim ben bazı huylarımı annemden almışım artı olarak fazla ince düşünürüm. Bir örnek vermem gerekirse diyelim ki görümcem, kaynanam ya da annem ya da herhangi bir akrabaya yemeğe gittik o da özenmiş börek yapmış ama börek tuzlu olmuş mesela işte ben söylemem dan diye. Ellerine sağlık derim ki hevesi kırılmasın. Kaynanam -ki babam da öyledir ona da uyuz olurum- dan diye söyler, kızına da söyler tabii kızı benim gibi bozuk atar mı bilemem

Geçen kış bana kalmaya gelmişti şekeri var ağır tatlılar yemiyor diye su muhallebisi yaptım bilirsiniz şekeri varla yok arasındadır gül suyuyla servis edilir. Yemedi kaynanam acı bu beğenmedim diyerek bana göre bu çok heves kırıcı bir şey. Şimdi asla bir şey hazırlamıyorum özenip. Bir kaç kere de mutfağında yaptığım işi beğenmedi şimdi misafir gibi tabağımı bırakıyorum mutfağa dönüyorum. Hevesim kırılırsa aksi olamaz çünkü. Bence insanlar biraz teşvik edici olmalı.

Nankörlük falan etmiyorsun, kadın size alenen gelmeyin diyor davranış şekli ile. Huysuz ve kaba bir kadın olduğu belli. Gerçekten çok ayıp.

Nankörlük falan etmiyorsun, kadın size alenen gelmeyin diyor davranış şekli ile. Huysuz ve kaba bir kadın olduğu belli. Gerçekten çok ayıp.

İşte özlediğim yorumlar vol.2 Gitmemizi istememesi çok uç bir durum olur zira benden haz etmese oğulcuğunu görecek ama garip geldi bana özensizliği. Hani hiç yemek yapmamış yumurta kırmışda değil hakkını yiyemem ama 1- mangal yakıcaz diyoruz yakmayın yemek var diyor 2- dondurma yiyelim diyoruz evde var yemeyin diyor. Bunlar bence çok kaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…