- Konu Sahibi meredithgrey
-
Yok anacım ben 5 yaşımdan beri aynı bardağı kullanıyorum aslında da çaktırmıyorum. Pii gerçek yüzüm çıktı ortaya.
Offf ya babamı gördüm bi an .
Bana kalmaya geldiğinde en mühim meseledir " BARDAK"
Benim burda bardağım vardı aus ...
Su getiriyorum , eee benim bardağım vardı ..
Çay koyuyorum , benim bardağım vardı ..
Sanki adet başına kira alıyorum bardaktan .
O yaş insanı böyle işte . Çokta takma .
ay benim kaynana umumi wc gibi duvara yazı asıyor ya, lütfen tuvalet kağıtlarını tuvalete atmayınız diye, şaka gibi yemin ediyorum
ay yok canım onu da yapıyor merak etme, üstelik bir değil iki değil her seferin, yakında ingilizce ispanyolca falan da söylicek yaniEn azından yazı asiyor vivelamour un kv de gibi direkt söyleseydi size
hunter7 abla bence getirilmiş bir şeye gerek yok evde herşey var da dememek lazım. içinden gelmiş almış. üstelik gidilen yere eli boş gitmemek bir görgü kuralıdır. siz para harcamasınlar diye düşünürsünüz, dersiniz onlar da öyle alışır. ben nişanlıyım. haftada bir gün kahvaltıya giderim k.valideme. arar sorarım alınacak bir şey var mı diye. o da alıştı artık, ekmek yok babanı gönderecektim ama madem sen al der. bazen de gerekli bir şey yok der. ama ben yine de ya börek, ya simit, ya ev yapımı kek vs götürürüm. o da eminim beni onore etmek için ay iki gün önce aklımdan geçmişti, ne iyi olmuş falan der.
nihayetinde büyüklü eve eli boş gidilmez. alıştırmayın öyle. bırakın alsınlar, aylık kumanyanızı düzmeyecekler ya. böyle böyle arada samimiyet olur.
aslında haklısın,böyle böyle öğreniyorum.bunca zaman ,kimseden bir şey görmeyince alışmamışım.hep ben götürürüm çünkü,genelde benden beklenir.annemlere giderken,eşimin ailesine giderken doldurur gideriz.oğlumda evlenince öyle olacak zannettim.gerçi yine oğluma da götürüyorum ya da onlar gelince dolduruyorum poşetleri,başka türlü rahat edemem
ben.ama arada bir onlarında almasına müsaade etmeliyim yani.
kesinlikle! bilmiyorum ben sizin yorumlarınızı okudukça halama benzetiyorum. hep problem çıkarmayan, hep idareci ve uzlaşmacı, fedakar taraf. kocasına, çocuklarına, dünürlerine. şu aralar ilgiye ihtiyacı var, herkesi öyle alıştırdığı için hala ondan bekliyorlar. çocuklarına hep o götürür, beş kuruş harcatmaz, onlardan gidecek diye aklı çıkar. ama oğlu olsun, ama kızı hep kayın ailelerine yaparlar, halamı kimse sallamaz. zannediyorlar ki o hala genç. ben çok üzülüyorum ona. siz de öyle yapmayın, en azından yapana yapma demeyin lütfen, ilerleyen zamanlarda siz de üzülmeyin.aslında haklısın,böyle böyle öğreniyorum.bunca zaman ,kimseden bir şey görmeyince alışmamışım.hep ben götürürüm çünkü,genelde benden beklenir.annemlere giderken,eşimin ailesine giderken doldurur gideriz.oğlumda evlenince öyle olacak zannettim.gerçi yine oğluma da götürüyorum ya da onlar gelince dolduruyorum poşetleri,başka türlü rahat edemem
ben.ama arada bir onlarında almasına müsaade etmeliyim yani.
umarım o da sizin gibi düşünüyordur...Ne şanslı gelininiz var çok cici bir kayınvalide gördüm sizi
kesinlikle! bilmiyorum ben sizin yorumlarınızı okudukça halama benzetiyorum. hep problem çıkarmayan, hep idareci ve uzlaşmacı, fedakar taraf. kocasına, çocuklarına, dünürlerine. şu aralar ilgiye ihtiyacı var, herkesi öyle alıştırdığı için hala ondan bekliyorlar. çocuklarına hep o götürür, beş kuruş harcatmaz, onlardan gidecek diye aklı çıkar. ama oğlu olsun, ama kızı hep kayın ailelerine yaparlar, halamı kimse sallamaz. zannediyorlar ki o hala genç. ben çok üzülüyorum ona. siz de öyle yapmayın, en azından yapana yapma demeyin lütfen, ilerleyen zamanlarda siz de üzülmeyin.
istismar edilip edilmemek biraz da kendi elimizde. çünkü insanın genel olarak yaradılışında doyumsuzluk var. birilerini mutlu ederken, kendimizi de ihmal etmemek gerek diye düşünüyorum. ama akranlarımın yaptığı gibi de, nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmamalı. asıl olan, dengeyi kurabilmek. allah yardımcınız olsun.aslında benzer şeyleri ben de yaşıyorum şu sıralar.oğlum ve gelinimle alakalı değil ama çevrem özellikle annem ve babam tarafından,beklentiler tavan yapmış durumda.
eşimle yıllar sonra(15 yıl olmuştur herhalde)bayramda bir yere gitmeye niyetlendik diye annem ve babam gönül koydular bana.bayramda bir yere gidilmez diye. oysa ki yıllardır,erkek kardeşim,her bayram biryerlere gider,onun hakkıdır,tatili hak ediyordur ama bana gelince,bizi yalnız bırakıyorsun diye surat asmalar.
neyse gittik geldik beşgüncük, ama o beş gün burnumdan geldi,vicdanım bir türlü susmadı.eşimin ailesi tarafından da öyle,kardeşim de öyle annem babam rahatsızlanır,ilk iş beni ararlar.bütün yükü ben yüklenmişim yıllarca.böyle alıştırmışım,şimdi kurtulmaya çalışıyorum ama nafile.inşllah oğlum ve gelinim tarafından istismar edilmem.
Hepsini okumadım ama yine de baya bi okudum ne eğlenceli konu olmuş bekaç sayfa bardak konuşulmuş
M meredithgrey siz alıngansınız, kayınvalide de densiz mi desem dan dun bir tip mi desem öyle biri işte. Sizin çok bir arada olmamanız lazım.
Dediğiniz gibi sebebi sizi benimseyememesi de olabilir, sadece huyu böyledir o da olabilir. Her türlü kimse kimseyi değiştiremez bu nedenle çok bir arada olmayın, birlikte olduğunuz zamanlarda da her hareketine anlam yükleyip takılmayın.
Ya da takılın ya gelin böyle konular açın bardaklardan falan bahsedelim güzel oluyormuş
Nankörlük falan etmiyorsun, kadın size alenen gelmeyin diyor davranış şekli ile. Huysuz ve kaba bir kadın olduğu belli. Gerçekten çok ayıp.Biz de öyle yedik bir kaç günlüktü köfte patates. Bir de kahvaltıdayız dolap dolu ama pörsümüş tek tane kaysı reçelinden başka şey yok sofrada. Cidden düşünüyorum kadına kusur nu bulmaya çalışıyorum nankörlük mü ediyorum diye ama gram özenmez mi insan ya ? Üç gün kalıcaz sadece üç. Aramızda öyle gidip dolabı açıp alacak kadar samimiyet de yok zaten kadın anormal tutumlu masadaki neyine yetmiyor diyebilir kalırım dank diye.
Nankörlük falan etmiyorsun, kadın size alenen gelmeyin diyor davranış şekli ile. Huysuz ve kaba bir kadın olduğu belli. Gerçekten çok ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?