Yaaa pembe gözlüklerini seviyimYa bırakın da cicim aylarımı yaşayayımmutluyum işte gidip iki kırışıcam gezicem biraz alışveriş yaparız biraz evde yemek yaparız çayımızı kahvemizi içeriz sonra dağılırız bitti gitti bana da siz abartıyorsunuz gibi geldi
Kendim istiyorum ya tek sebebi bu değil ki eşim de mutlu olur ailesiyle vakit geçirmemden dedim bunda ne var anlamıyorum, yoksa deli miyim istemeyerek gideyim istemediğim bir şeyi dünya karşımda dursa yapmam rahat yetiştim keyfime de düşkünüm canım sıkılırsa dönerim tek derdim eşim mutlu olsun değil konu oraya evrildi aslında. Belki de haklısınız yeni evli olduğum için böyledir her şeye daha hevesliyimdir e hevesimi alayım bari sonra yine istemezsem gitmem ya da pişman olursam aman en azından ben gittim onların ayıbı derim geçerim ne olcakE nişanliyken herşey farklı çünkü amaç sizinle vakit gecirmek aileye kendini sevdirmek. Kaldı ki yine siz varsınız görüşüyorsunuz hic yok degilsiniz.
Ama şuan evlisiniz siz yokken bir hafta 10 gün gider mi?
Konuyu uzatmadim, sadece farklı açıdan bakmaları için sordum.
Eşinizi mutlu etmek için mutsuz huzursuz olacağınız şeyleri yapmayın buradaki insanlar biseyleri bilipte söylüyorneyse yeni evlisiniz öğrenirsiniz
Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Aaa tatlı mantıklı geldi hoş bir davranış olur teşekkür ederimAranızda böyle bir samimiyet yoksa gitmeyin bence veya çok atılgan sıcakkanlı biri değilseniz. Ben eşim yokken ailesinde kalıyorum, eskiden de kalırdım çünkü evin kızı gibi işte yapıyorum. Annemin evde nasılsam orada da öyle oluyorum bu arada. Sevdiğim için sıkılmıyorum da ama gidip bir şeylere alınacaksanız veya çok soğuk duracaksanız bence hiç gitmeyin. Sizi gelip arabayla alacaklarsa da gidecekseniz eliniz boş girmeyin. Bir tatlı falan yapın götürün birlikte onlarda mutlu olur. Ben eşim yokken ailesine gitmeyi kalmayı saçmaşık bulmuyorum, bunalırsam veya özlersem gidiyordum aynı şehirdeyken de. Şimdi başka ülkeden de önden gidince gidiyorum
Siz eşinizi mutlu etmek için çok görüyorsunuz böyle şeyleri sanırım fakat eşim için ben gerçekten çok kıymetliyim daha ağzımdan çıkanı ikilettiğini bilmiyorum Allah başımdan eksik etmesin 4. Senemize şubatta gireceğiz ilişkimizde ve bu hayattaki en büyük şansım diyebilirim. Haliyle ben de eşime çok değer veriyorum ve ailesiyle de iyi olmak istiyorum.
Eşi dese bile gelip eşim git dedi gideceğim cesareti olmaz ki ama şaşırtıcı ısrarla gidicem demesi afvYa su konuda adam aileme git demediyse ben bir sey bilmiyorum. Aksi olsa bu konu acilmazdi.
Esinin en buyuk sansi sensin bence. Gemici adami kac kisi ceker? Adamin varligi ile yoklugu bir insan evli oldugunu anlamaz. Birileri bir tarafin ailesi ile illede iyi olacagim diye tutturuyorsa vardir altinda bir sey.
Ya hepi topu yarım gün baş başalarmış, adam kalkıp kahvaltı edene kadar geliyosunuz zaten. Hangi kız anası damat erken kalkıp kahvaltı hazırlamadı, ne bileyim misafir ağırlamadı, evi süpürmedi diye laf edecek? Aileniz bi yan baksaydı bi daha bir saat yalnız kalıyor muydu görürdünüz, bırakın yakından ev tutmayı. Adam baktı tabi bunlar buradan kalk buraya otur demiyor, faydaları dokunuyor tabi ister yakın olmak. Neyse bunların hiç önemi yok, bazı şeylerin yaşanması illa ki gerekiyor, gitmeyin de diyemem şimdi, bir adet deneyim yaşamanız lazım, her şey teori değil.Benim eşim gerçekten kalır bu aradanerden biliyorsunuz derseniz nişanlıyken eşim ailesinin yanında değil genelde bize gelip kalıyordu hafta sonları, ben işe gidiyordum cumartesi ben çalışıyordum yarım gün ailem izinli oluyordu eşim bizimkilerle kahvaltı yapıyordu kalırdı da yani hiç sorun etmeden çünkü iyi vakit geçiriyorsa neden kalmasın ay ne abartıldı ya ailemin apartmanından ev almaya kalkmıştı yakın oturalım sana iyi olur diye zor vazgeçirdim abartma gerek yok diye. Her ilişkinin dinamiği de farklıdır benim kocam sorun etmezdi ben de isteyerek gidiyorum baktım sıkıldım döner bir daha gitmem. Bu kadar basit
Ara mesajları okumadım, gemici derken? Şöyle bi gidip aylardır gelmeyen mi?Ya su konuda adam aileme git demediyse ben bir sey bilmiyorum. Aksi olsa bu konu acilmazdi.
Esinin en buyuk sansi sensin bence. Gemici adami kac kisi ceker? Adamin varligi ile yoklugu bir insan evli oldugunu anlamaz. Birileri bir tarafin ailesi ile illede iyi olacagim diye tutturuyorsa vardir altinda bir sey.
Çık bence sen artık konudan.Ay s
Eşi dese bile gelip eşim git dedi gideceğim cesareti olmaz ki ama şaşırtıcı ısrarla gidicem demesi afv
Size inandırmak zorunda değilim ama gerçekten eşim demedi. Çünkü o deseydi gitmezdim birisinin zoruyla asla ama asla yapmam. Hatta şöyle söyleyim geçen gün kayınbabam ufak bi kaza geçirmiş eşime dedimki aa arayım o zaman dedim sen bilirsin hayatım ama ararsan iyi olur dedi cevap olarak. Asla tabiki arayacaksın tarzı demedi demez. Gerçekten kayınvalidem her defasında gel kızım gezelim burda vakit geçir biraz da diyordu çağırıyor beni ama kocam bir kez bile demedi hatta konusunu ben açtım sen bilirsin orası da senin evin dedi bana sadece. Buna inanmayacaksınız ama umrumda değil gerçeği ben biliyorum:)Ya su konuda adam aileme git demediyse ben bir sey bilmiyorum. Aksi olsa bu konu acilmazdi.
Ay s
Eşi dese bile gelip eşim git dedi gideceğim cesareti olmaz ki ama şaşırtıcı ısrarla gidicem demesi afv
Ara mesajları okumadım, gemici derken? Şöyle bi gidip aylardır gelmeyen mi?
Gemi adamı çarkçı eşim. Senelerdir çalışmış gemide, evlenince tersaneye geçecekti ama istediğimiz eve nakitimiz yetmedi arabayı da satmak istemedik bi 3 ay gidip geleyim alalım dedi zaten aynı firmanın tersanesinde çalışacak gemiye o firma gönderdi 3 ay geldiğinde öyle bi durum olmayacak gitmeyecek belki sene de 3 ay paraya ihtiyacımız olursa borca girmeyelim diye giderAra mesajları okumadım, gemici derken? Şöyle bi gidip aylardır gelmeyen mi?
Ay sen yeme ya of baydınız valla evet arkadaşımla da gezicem kaynanamla da gezicem sıkıntımı da gidericem ve ben bunları yaparken eşim de mutlu olacak çünkü ben mutluyum. Vallahi baydınız be eşim zorluyormuş hahaha gerçekten şaka gibisiniz ya. Kardeşini de silah zoruyla beni almaya yolluyordur belki?Ya bir diyor daha yakindan tanimak istiyorum,sonra canim sıkıliyor diyor,sonra orada gezecek arkadasi varmis gece cikariz diyor,sonra kayinvalidemin de cani sıkılıyor diyor, sonra esimi mutlu etmek istiyorum diyor. Yersen.
Size inandırmak zorunda değilim ama gerçekten eşim demedi. Çünkü o deseydi gitmezdim birisinin zoruyla asla ama asla yapmam. Hatta şöyle söyleyim geçen gün kayınbabam ufak bi kaza geçirmiş eşime dedimki aa arayım o zaman dedim sen bilirsin hayatım ama ararsan iyi olur dedi cevap olarak. Asla tabiki arayacaksın tarzı demedi demez. Gerçekten kayınvalidem her defasında gel kızım gezelim burda vakit geçir biraz da diyordu çağırıyor beni ama kocam bir kez bile demedi hatta konusunu ben açtım sen bilirsin orası da senin evin dedi bana sadece. Buna inanmayacaksınız ama umrumda değil gerçeği ben biliyorum:)
Gemici adam konusuna gelince zaten birikmişsiniz var ve karada tersanede çalışacak geldiğinde, 3 ay ev parası kazanmaya gitti tüm nakitimizle evimizi alıcaz ve dizicez borçsuz bunun için gitti. Ha elinde mesleği var baktık başka bir şey almak istiyoruz seneye bi daha 3 ay gider gelir senede 3 ay yormaz bizi, ama evet ben de onun şansıyım :)
Aynen sherlockSiz cok hevesli oldugunuz icin evin kizi gibi mi davranayim onu da yapamam diye konu actiniz herhalde. O zaman gezip aksam eve geleceksiniz. Ortada bir samimiyet yok ama esim isteyken ben arayi isitayim diyorsunuz demek. Hayirlisi ya herkesin karakteri farkli. Cok icinizden gelse konu acma geregi duymadan giderdiniz zaten ama isin ucunda esi mutlu etmek var tabi.
Konudan bağımsız, o ev 3 ayda satılmaz mi ya?Gemi adamı çarkçı eşim. Senelerdir çalışmış gemide, evlenince tersaneye geçecekti ama istediğimiz eve nakitimiz yetmedi arabayı da satmak istemedik bi 3 ay gidip geleyim alalım dedi zaten aynı firmanın tersanesinde çalışacak gemiye o firma gönderdi 3 ay geldiğinde öyle bi durum olmayacak gitmeyecek belki sene de 3 ay paraya ihtiyacımız olursa borca girmeyelim diye gider
Kendi annene git canım ne işin var kv evindeKızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?