Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Canın sıkılıyor da kv evine girdin mi yok gelin hizmez etmedi,yok yemek yapmadı bla bla. Dertsiz başına dert açarsın.

Herkesin bakış açısı dünya görüşü farklı doğru diyorsunuz sizin doğrunuz bu ben de evimde bile duramayıp kendi aileme geliyorum mesela başkası olsa bunu yapmaz bi başkası eleştirir. Sadece anlamadığım şu, ben gerçekten kendi isteğimle bi kaç gün kalıp gelmek istiyorum ve bununla alakalı bir soru sordum maksadım tecrübesi olan hanımlardan tavsiye almaktı ne bileyim işte kahvaltıya yardım edersin şunu yaparsın bunu senin yapmana çok gerek yok gibi, ha çok mu önemli derseniz değil kendim duruma göre hareket ederim zaten, sanki silah zoruyla gidiyormuşum tek amacım eşim istediği için onu mutlu etmek için gitmekmiş gibi saldırmak nedir anlayamadım ben burayı. Eşim zorlasa buraya eşim zorluyor gitmek istemiyorum napıcam diye konu açardım sonuçta beni mi tanıyorsunuz ne diye yalan konu açayım. Yani sorduğum soru dışında her şey yazıldı şaşkınlık içindeyim

1 buçuk yıldır evliyim ben de yeni evliyim başlarda ben de çok yüz verdim eşimsiz iki günde bir gittim şimdi kv istiyor. Kv ile de hemşehri olmamıza rağmen kültürel farklılığımız var. Ben doğru bulmuyorum eşim olmadan gitmeyi. Sonuçta anneniz değil babanız değiller arkadaşınız, kuzeniniz hiç değiller ne paylaşacaksınız ki. İlk zamanlar her şey toz pembe görünüyor göze sonra gerçekler ortaya çıkıyor. Sorun yaşamayan maalesef çok nadir.

Sen şeyi kacırıyorsun burdakiler yıllardır bu işleri tecrübe etmiş insanlar 2 aylık evlisin anlıyorum gidiceksin zaten git dediğin gibi zorla değil ya (tabi çok öyle olmuyor zamanla neyse)

Bir dip not iki senedir eşim annesi babası kardesleri falan memlekete gidiyor 10n15 gün ben gitmiyorum neden kabile gibi gezmekten hoşlanmiyorum çunku kocamla gideceksem veya bir iki kuzen arkadaş okeyim ama bu tarz şeylere değilim hiç olmadım olmiyacamda

Gozle gorunur sorun hic yasamadim ama karakter olarak cok farkliyiz. En basindan beri mesafeliyim onu da herkesin arkasindan konustugunu gorunce ne kadar dogru yaptigimi anlamistim. Birbirimize hic saygisizligimiz olmadi ama annemi kaybettikten sonra annem annem diye pesimde dolasmasi benim sinir sistemimi ciddi manada bozmustu. Cunku o donem cok duygusal ve aglaktim. Simdi olsa guler gecerdim.

Bende taviz tavizi doğurur diye hep belli kişilere mesafemi korurum çunku az çok karakterler belli erkek annelerinin maalesef

Sen şeyi kacırıyorsun burdakiler yıllardır bu işleri tecrübe etmiş insanlar 2 aylık evlisin anlıyorum gidiceksin zaten git dediğin gibi zorla değil ya (tabi çok öyle olmuyor zamanla neyse)
Herkesin kötü tecrübesi var diye benim de mi olmak zorunda? Veya onlar zorla gidiyorlar diye neden ben de zorla gidiyormuş damgası yiyorum. Evet zorla gidiyorum döverek götürüyor kocam beni desem mutlu olacaklar sanki. Belki yeni evli olduğum için toz pembe geliyor olabilir bana haklısınızdır ama ben hiçbir sorun yaşamadım tek laf dahi duymadım bu insanlardan bu zamana kadar. Kimler kimler daha nişanlıyken neler yapıyor. Hoş öyle biriyle evlenmezdim zaten ama. Kötülerse de tecrübe ederek görmek istiyorum. Ben dünya iyisi onlar asla kötü çıkmayacak diye bir iddia da koymuyorum nedir bu illa kötü çıkacak savunmaları. Kötü geçerse günlerim özellikle gelip yazacağım ki mutlu uyusunlar

Herkesin kötü tecrübesi yok mesela benim yok bende gitmiyorum kötülerde demedim hiç ama işte bu git geller genelde taviz doğuruyor sen gidiyorsun sonra onlarda gelip kaliyor falan filan ben gitme demiyorum git tecrube et tabi belki çok iyi anlaşicaksınız her zaman bilemeyiz

Eş ailesi ile bir kaç gün bir arada kalmak neden bu kadar tü kaka yapılmış anlam veremedim,dünyanın sonu mu sanki?
Ben de eşim yurtdışındayken canım istedi gittim kaldım bir kaç gün,sıkılınca geldim.
Kayınvalidemle aşk yaşamıyoruz, birbirimize ters gelen bir çok şey olmasına rağmen gayet keyifli zaman geçirebiliyoruz.Kayınpederim kendi halinde takıldı kayınvalidemle gezdik,tozduk yedik içtik,güldük,eğlendik.
Canım istedi evime geri geldim.Eşim veya ailesi sonrası için yine gitmem gerektiğini falan da söylemez,söyleyemez.Beklentiye girmez kimse,ben de çok kasmıyorum.
Ev işleri için de yardım etmemi beklemezler,gerek duyarsam yardımcı olurum.Keza o evime geldiğinde de öyledir,rahat takılırız.
Eşimin annesi kaynana diye gıcık olup önyargıyla hareket etsem bir çok davranışı batar eminim.İnsanlarla mutlu olduğum ve ettiğim ölçüde görüşürüm tersi durumda mesafemi koyarım veya bağlantımı koparırım bu kadar net.
Etrafımdaki insanlara nasıl davranıyorsam eşimin ailesine de öyle davranırım bu bana bişey kaybettirmez.
Not: Yeni evli değilim.

Böyle düşünüyorsanız konuyu neden açtınız

Ayy bence siz zorla gidiyorsunuz. Ayrıca kaynınız inşallah gelip alıyordur evinizden gittiğinizde çünkü mecbur biliyorsunuz? Diyelim 10 senelik evlisiniz bi 10 sene sonra görürsünüz gününüzü alıştırın siz böyle devam edin. Komik geldi mi size de sanki kaynanamın ayağını yıkamaya kul köle olmaya gideceğim onunla yaşayacağım dedim. 3-4 gün gidip biraz vakit geçirip geleceğim. Kimse de fazla beklentiye girmez çünkü yapım belli istemeden bir şey yapmam buna da alışırlar zamanla zaten gidip anne ne istersen yaparım diye eteğine dolanmayacağım ki. Bundan eşim de mutlu olur dedim diye eş zoruyla gidiyor oldum. Umarım seneler sonra da siz gibi bir ilişkimiz olur, gayet tadında.

Niye insanlara vebalı muamelesi yapıyor herkes? İyi insanlarmış, nezaketen davet etmişler . Konu sahibinin eşi evde yalnız kalamazsın annemlere git falan dememiş. Karşı taraf misafirliğe çağırıyor. Ortada hiçbir şey yokken öcü gibi davranmak manasız. Gider birkaç gün ya da bir hafta kalıp dönebilirsiniz.

Son 10 yıldır yatılı misafir kalma-agirlama olayını hayatından neredeyse çıkarmış biri olarak sizi çok cesur buldum

İnsanlar en iyi arkadaşlarıyla, kendi aileleriyle bile aynı çatı altında yaşarken ilişkileri doğal olarak zorlanır, yıpranır .

Ben bayramdan bayrama kendi anamın evinde bile maximum 2 gün kalabiliyorum mesela ,o da zorunluluktan...En son illa kal ısrarlarına bı bahane uyduramayinca
"anne evime gitmek istiyorum çünkü seni çok seviyorum " demişligim var...

İki taraf için de çok zorlayıcı yani gündelik yaşam içinde 7/24 birarada olmak . Hele ki zaten hassas olan kayinaile, akraba, arkadaş ilişkilerinde bu zorluğu keyfen yaşamaya -yasatmaya gerek var mı ? Bence yok. Herkes kendi evinde iyi olsun, zorunluluk doğunca duruma bakılır zaten

e senin iliskin bu tarz - daha mesafeliymis. belki sevdigin iletişim türü mesafelidir - muhtemelen senin cocugun da yilda iki belki gelir görür seni. kalan 364 gunde hic rahatsizlik hissetmezsin - "normali bu" dersin.
ama bu kisinin gidesi var. es ailesinin sehri de güzelmiş/ gezilesiymis. es ailesi de dusman degil ya gidiversin hem degisiklik olur.
sanki halamizda teyzemizde tahteranla mi agirlaniyoruz gidiyoruz geliyoruz yani. Bir haftasonu da es ailesine pekala gidilebilir - muhabbeti artar - beraber anı olustururlar. bağ dedigi şey böyle böyle - anlar paylastikca artar.
şahsen ben giderdim de kalirdim da. bana da değişiklik olur, hem gönülleri hoş olur. aile baglarini severim, aile hikayeleri dinlemeyi severim. bir cocuk yetistirirken de nenesini dedesini tanisin - onlarin hikayelerini bilsin isterim.
benim evlenmeyi planladigim adam soguk bir kültürden. babaannesinin/dedesinin adini bile bilmiyor. o dogmadan mi ölmüşler, o dogduktan sonra mi ölmüşler, hala yasiyorlar mi hic haberi yok. bir tane teyzesi varmis mesela (varligini yeni ogrendim o bile yok saniyordum) hangi sehirde yasadigini bile bilmiyor. kadinin iki kizi var bi fotodan gördük ama yaşı kac, kendisinden kac yas buyuk vs
sifir. annesinin babasi ne is yaparmis, huyu suyu neymis... sıfır
açıkçası bana çok üzücü geliyor. ben de sülaleme bayilmam ama köksüz de yasamiyorum ya koklerimin oldugunu bilmek beni mutlu ediyor. hic tanımadığım büyük atalarimin hikayelerini bile biliyorum- taniyana sormayı cok severim.
sevgilimin annesi malesef vefat etmis. gecenlerde getirdigi esyalarda annesinin cuzdanini bulduk. içine hep ugur böceği koyarmis bereket versin diye. ben de ugurbocegi aldim, cuzdanlarimiza koyduk "xyz hanımın bir bildiği vardir belki paramız bereketlenir" diye. Insallah coluga cocuga karisinca onlarda da babaannelerinin geleneğini yasatmak isterim. en azindan bilirler ismi xyz olan bir babaanneleri vardi her cuzdanina ugurbocegi koyardi diye. minik ve sacma da olsa bir anıları olur.
bilmiyorum, benim için onemli seyler bunlar. ben de babamin babasini hic bilmedim (hatta babam bile bilmezmis kucuk yasta buyuk sehre gelmis cok bir anısı yok babasiyla), ben bebekken de ölmüş zaten. ama onun hakkında diger kuzenlerimden, amcamdan halamdan hikayeler duymayi seviyorum. bazi huylarim ona benzermis mesela zamanla onu tanidikca anladim.
benim ablam da yapi olarak soguk ve asiri korumaci. asla cocugu birkac saatligine bile kendi yoksa bize emanet etmez. ananesi dedesi parka goturmemistir. cocugun tek bildigi birkac ayda bir salonda gördüğü insanlar. onda da annesi yanindayken ne kadar bir bag olusturabilir ki? yarin bir gun allah korusun dedesi nenesi öldüğünde cocuğun onlara dair bir anısı bile olmayacak. dedem beni parka götürürdü, ninem ninni soyler uyuturdu falan demeyecek.
açıkçası ben böyle bir cocuk yetistirmek istemem.
konu sahibi de es ailesine gitmek istiyor o zaman gitsin.
ne olacak yani- hemen sınır mi ihlal edecekler hep bekleyecekler mi?
insan sınırını korursa kimse ihlal edemez. ihlal edene de gereken mesafeyi gosterirsin.
bizim Türk kadinlarinda malesef bu yok. bastan tonla taviz veriyorlar sonra kaynana şöyle kötü böyle kötü. e sen korusaydin sınırlarını madem.
suraya yorum atan zihniyetin kaynanasi olsam ben de ters davranirdim - benim hakkimda boyle negatif dusuncesi olan - besinci sinif insan muamelesi eden kisiye ne iyi olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…