- 5 Aralık 2022
- 1.998
- 3.149
Canın sıkılıyor da kv evine girdin mi yok gelin hizmez etmedi,yok yemek yapmadı bla bla. Dertsiz başına dert açarsın.Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Herkesin bakış açısı dünya görüşü farklı doğru diyorsunuz sizin doğrunuz bu ben de evimde bile duramayıp kendi aileme geliyorum mesela başkası olsa bunu yapmaz bi başkası eleştirir. Sadece anlamadığım şu, ben gerçekten kendi isteğimle bi kaç gün kalıp gelmek istiyorum ve bununla alakalı bir soru sordum maksadım tecrübesi olan hanımlardan tavsiye almaktı ne bileyim işte kahvaltıya yardım edersin şunu yaparsın bunu senin yapmana çok gerek yok gibi, ha çok mu önemli derseniz değil kendim duruma göre hareket ederim zaten, sanki silah zoruyla gidiyormuşum tek amacım eşim istediği için onu mutlu etmek için gitmekmiş gibi saldırmak nedir anlayamadım ben burayı. Eşim zorlasa buraya eşim zorluyor gitmek istemiyorum napıcam diye konu açardım sonuçta beni mi tanıyorsunuz ne diye yalan konu açayım. Yani sorduğum soru dışında her şey yazıldı şaşkınlık içindeyimBelkide kv desiyle nerdeyse hiç sorun yaşamayan biri benimdir en başindan beri mesafemi korumuşumdur bana tek laf edemezler gitsem kalsam bayilirlar ama gene de kvdeme gidip kalmam kocamla bile zor gidiyorum neden dersen saçma buluyorum kendimden kaç yaş büyük insanlarla gidip napicam ki o iş yaparkende ben köşede oturamam ama kimsenin evinde de gidip iş falan yapmicam için hiç gerek yok gene diyeyim anneme bile gidip kalmiyorum kalmalı etlemi şeyleri çok saçma buluyorum ne mana yani
Sen şeyi kacırıyorsun burdakiler yıllardır bu işleri tecrübe etmiş insanlar 2 aylık evlisin anlıyorum gidiceksin zaten git dediğin gibi zorla değil ya (tabi çok öyle olmuyor zamanla neyse)Herkesin bakış açısı dünya görüşü farklı doğru diyorsunuz sizin doğrunuz bu ben de evimde bile duramayıp kendi aileme geliyorum mesela başkası olsa bunu yapmaz bi başkası eleştirir. Sadece anlamadığım şu, ben gerçekten kendi isteğimle bi kaç gün kalıp gelmek istiyorum ve bununla alakalı bir soru sordum maksadım tecrübesi olan hanımlardan tavsiye almaktı ne bileyim işte kahvaltıya yardım edersin şunu yaparsın bunu senin yapmana çok gerek yok gibi, ha çok mu önemli derseniz değil kendim duruma göre hareket ederim zaten, sanki silah zoruyla gidiyormuşum tek amacım eşim istediği için onu mutlu etmek için gitmekmiş gibi saldırmak nedir anlayamadım ben burayı. Eşim zorlasa buraya eşim zorluyor gitmek istemiyorum napıcam diye konu açardım sonuçta beni mi tanıyorsunuz ne diye yalan konu açayım. Yani sorduğum soru dışında her şey yazıldı şaşkınlık içindeyim
Belkide kv desiyle nerdeyse hiç sorun yaşamayan biri benimdir en başindan beri mesafemi korumuşumdur bana tek laf edemezler gitsem kalsam bayilirlar ama gene de kvdeme gidip kalmam kocamla bile zor gidiyorum neden dersen saçma buluyorum kendimden kaç yaş büyük insanlarla gidip napicam ki o iş yaparkende ben köşede oturamam ama kimsenin evinde de gidip iş falan yapmicam için hiç gerek yok gene diyeyim anneme bile gidip kalmiyorum kalmalı etlemi şeyleri çok saçma buluyorum ne mana yani
evi alacağımız kişi tanıdık, eşimle belirli bir fiyattan anlaştılar 2 ay sonra o fiyattan alacağız inşallahKonudan bağımsız, o ev 3 ayda satılmaz mi ya?
Bende taviz tavizi doğurur diye hep belli kişilere mesafemi korurum çunku az çok karakterler belli erkek annelerinin maalesefGozle gorunur sorun hic yasamadim ama karakter olarak cok farkliyiz. En basindan beri mesafeliyim onu da herkesin arkasindan konustugunu gorunce ne kadar dogru yaptigimi anlamistim. Birbirimize hic saygisizligimiz olmadi ama annemi kaybettikten sonra annem annem diye pesimde dolasmasi benim sinir sistemimi ciddi manada bozmustu. Cunku o donem cok duygusal ve aglaktim. Simdi olsa guler gecerdim.
Herkesin kötü tecrübesi var diye benim de mi olmak zorunda? Veya onlar zorla gidiyorlar diye neden ben de zorla gidiyormuş damgası yiyorum. Evet zorla gidiyorum döverek götürüyor kocam beni desem mutlu olacaklar sanki. Belki yeni evli olduğum için toz pembe geliyor olabilir bana haklısınızdır ama ben hiçbir sorun yaşamadım tek laf dahi duymadım bu insanlardan bu zamana kadar. Kimler kimler daha nişanlıyken neler yapıyor. Hoş öyle biriyle evlenmezdim zaten ama. Kötülerse de tecrübe ederek görmek istiyorum. Ben dünya iyisi onlar asla kötü çıkmayacak diye bir iddia da koymuyorum nedir bu illa kötü çıkacak savunmaları. Kötü geçerse günlerim özellikle gelip yazacağım ki mutlu uyusunlarSen şeyi kacırıyorsun burdakiler yıllardır bu işleri tecrübe etmiş insanlar 2 aylık evlisin anlıyorum gidiceksin zaten git dediğin gibi zorla değil ya (tabi çok öyle olmuyor zamanla neyse)
Herkesin kötü tecrübesi yok mesela benim yok bende gitmiyorum kötülerde demedim hiç ama işte bu git geller genelde taviz doğuruyor sen gidiyorsun sonra onlarda gelip kaliyor falan filan ben gitme demiyorum git tecrube et tabi belki çok iyi anlaşicaksınız her zaman bilemeyizHerkesin kötü tecrübesi var diye benim de mi olmak zorunda? Veya onlar zorla gidiyorlar diye neden ben de zorla gidiyormuş damgası yiyorum. Evet zorla gidiyorum döverek götürüyor kocam beni desem mutlu olacaklar sanki. Belki yeni evli olduğum için toz pembe geliyor olabilir bana haklısınızdır ama ben hiçbir sorun yaşamadım tek laf dahi duymadım bu insanlardan bu zamana kadar. Kimler kimler daha nişanlıyken neler yapıyor. Hoş öyle biriyle evlenmezdim zaten ama. Kötülerse de tecrübe ederek görmek istiyorum. Ben dünya iyisi onlar asla kötü çıkmayacak diye bir iddia da koymuyorum nedir bu illa kötü çıkacak savunmaları. Kötü geçerse günlerim özellikle gelip yazacağım ki mutlu uyusunlar
Böyle düşünüyorsanız konuyu neden açtınızHerkesin kötü tecrübesi var diye benim de mi olmak zorunda? Veya onlar zorla gidiyorlar diye neden ben de zorla gidiyormuş damgası yiyorum. Evet zorla gidiyorum döverek götürüyor kocam beni desem mutlu olacaklar sanki. Belki yeni evli olduğum için toz pembe geliyor olabilir bana haklısınızdır ama ben hiçbir sorun yaşamadım tek laf dahi duymadım bu insanlardan bu zamana kadar. Kimler kimler daha nişanlıyken neler yapıyor. Hoş öyle biriyle evlenmezdim zaten ama. Kötülerse de tecrübe ederek görmek istiyorum. Ben dünya iyisi onlar asla kötü çıkmayacak diye bir iddia da koymuyorum nedir bu illa kötü çıkacak savunmaları. Kötü geçerse günlerim özellikle gelip yazacağım ki mutlu uyusunlar
Ayy bence siz zorla gidiyorsunuz. Ayrıca kaynınız inşallah gelip alıyordur evinizden gittiğinizde çünkü mecbur biliyorsunuz? Diyelim 10 senelik evlisiniz bi 10 sene sonra görürsünüz gününüzü alıştırın siz böyle devam edin. Komik geldi mi size deEş ailesi ile bir kaç gün bir arada kalmak neden bu kadar tü kaka yapılmış anlam veremedim,dünyanın sonu mu sanki?
Ben de eşim yurtdışındayken canım istedi gittim kaldım bir kaç gün,sıkılınca geldim.
Kayınvalidemle aşk yaşamıyoruz, birbirimize ters gelen bir çok şey olmasına rağmen gayet keyifli zaman geçirebiliyoruz.Kayınpederim kendi halinde takıldı kayınvalidemle gezdik,tozduk yedik içtik,güldük,eğlendik.
Canım istedi evime geri geldim.Eşim veya ailesi sonrası için yine gitmem gerektiğini falan da söylemez,söyleyemez.Beklentiye girmez kimse,ben de çok kasmıyorum.
Ev işleri için de yardım etmemi beklemezler,gerek duyarsam yardımcı olurum.Keza o evime geldiğinde de öyledir,rahat takılırız.
Eşimin annesi kaynana diye gıcık olup önyargıyla hareket etsem bir çok davranışı batar eminim.İnsanlarla mutlu olduğum ve ettiğim ölçüde görüşürüm tersi durumda mesafemi koyarım veya bağlantımı koparırım bu kadar net.
Etrafımdaki insanlara nasıl davranıyorsam eşimin ailesine de öyle davranırım bu bana bişey kaybettirmez.
Not: Yeni evli değilim.
Sorduğum soru Konya verilen cevaplar Anya.Böyle düşünüyorsanız konuyu neden açtınız
Bende taviz tavizi doğurur diye hep belli kişilere mesafemi korurum çunku az çok karakterler belli erkek annelerinin maalesef
En güzeli olmayan kaynanadır ohhh en temizi misssYok yok kiskaniyoruzdurneyse ki bu beddua gelecek bir konu degil o yonden sansliyiz.
e senin iliskin bu tarz - daha mesafeliymis. belki sevdigin iletişim türü mesafelidir - muhtemelen senin cocugun da yilda iki belki gelir görür seni. kalan 364 gunde hic rahatsizlik hissetmezsin - "normali bu" dersin.Yengeççim kayınvalidem ile aşırı seviyeliyiz genelde görüşmeyiz evlendiğimizden beri böyle öncesinde de tanışmadım zaten. Yılda max 2-3 görürüm. Eşim de yurtdışı görevli çalışır. Ama evde sıkılıp kayınaileye gitmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Arkadaşlarımla görüşürüm kendi ailemi akrabalarımı ziyaret ederim kursa sergiye müzeye giderim kitap okurum. Eşim varken kayınaileye de giderim ama yokken gitmek hiç mantıklı gelmedi hele ki yeni evli çocuk falan yokken. İstediği kadar iyi olsunlar ama dıdısının dıdısı hala. Halama teyzeme yatıya giderim ona gidene kadar. Anneannemde kalırım 1 hafta iki gönlünü yaparım ne bileyim. Gidecek kapı mı yok..