- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.525
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
2-3 gun vardıyasında geliyormus.1 kere gelse zaten sıkıntı yok.Adamın vardıya donusumunde zaten kızda goremıyor kı esı.Bız de 4-12 vardıyası var esımın.O hafta ben ısteyken esim evde.Ben gelmeden o cıkıyor.Aksam 24.00 de geliyor sen uyuyor oluyorsn flaan.
Hee o hafta dınlenırsın dıyorsanız ona bısey dıyemem.
bende ondan dolayı çıkamıyorum resmen konudanBence Allah bu insanlara zor süreç vs vermemis ondan bu rahatlık. Kanser hastalığı, aşırı yakın birisinin kaybı vs. Allahta verip bildirmesin tabiki kimseye ama yani başa gelinmeden de empati yapılabilir bence, yapılmalı.
Yemekleri tamamen eşinize bırakın peki? Siz işten gelip uzanın hastayım deyin, o yapsın tek başına birkaç kez. Çünkü eminim ki o da bunları yapıyor. Siz yemek yaparken anca çatal kaşık ayarlıyordur sofraya. Bunun toplaması da var. Bilmiyorum ben de yapmak istemezdim sürekli sürekli. Üstelik 25 yaşındasınız. Bu işler için küçüksünüz.genelde pratik şeyler yapmaya çelışıyorum sofraya oturmamaız 7-30 u buluyor evet bunu eşime söyledim arada dışarıda yesin dedim ama bu fikrimi çok yadırgıyor ben söyleyemem bunu üzülür diyor temzilik konusunda görümcem eltimle bana bir iki kere laf çarptı ama o gitmeyince bende giymedim en son görümcem kocamı alıp gitti beraber temizlediler evini
Öncelikle başınız sağ olsun kadın olsa kendi başının çaresine bakar ama erkek için biraz zor... Haftada 2 gün yemeğe çağırmak bir tabak fazla koymak masaya zor gelmemeli ki baba saten çok genç yaşta şimdi acısı taze ilerleyen zamanlarda oda evlenir ve sizde rahata çıkarsanız... Nereden biliyorsun dersen dedem anneannem öldükten sonra 3 kez evlendi geçen sene son eşi koronadan vefat etti şimdi yine evlenecem diyor ama kızları yanına uğramıyor annem yakın diye o bakıyorMerhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Burda anlasilmayan sey herkes super guc olacak diye bi kural yok.Ben 14.00 de cikiyorum yoruluyorum.Bu benim bunyem.Konu sahibi 17.00 de cikar yorulur o onun bunyesi.Bagisikkligimizi mi tartisacagiz simdi burda?6 da işten çıkmak bana da nimet gibi geliyor gece 11 e kadar çalıştığımı bilirim sabah 6 da evden çıkmak zorunda kaldığımı bilirim sabah 8 akşam 6 çalışır çoğu insan zaten ?
Ay bunu neden yazdın ablacım buraya. Bi dokundu ki bana. Şimdi otursam iki sene bu amcaya ağlasam gene açılmaz içim. Dert oldu bana. Icine oturdu. Daha da unutmam bunu. Imkanim olsa amcayı ben de birkaç gün evime alirim bütün samimiyetimle söylüyorum bunuAilem bu konuda kp me üzülüyor bir kere iftara çağırdım annemleri dedim o da gelsin babamla araları iyidir gelirken ekmek al dedik iftara 45 dk varken annem camdan onu gelirken görmüş durmuş bir an ve evin biraz ötesindeki banka gidip oturmuş beklemiş iftara az zaman kala geldi annem de bu davranışını o da size yük olmak istemiyor ailenlediye yorumluyor yani
evek bende kadın tutmaktan yanayım ama kimse ne yanaşıyor nede sorumluluk alıyor herkesten önce kp düşünmeli bunu ama onda da tık yok ben zaten bu iş temposuyla gidip evini temizleyemem ama yemek konusunda gerçekten zorlanıyorumBen size hak verdim
Sevgi pıtırcığı olmaya gerek yok
6 ay az zaman değil, acinin süresi yok
7 ay sonra daha kolay olacak değil
Zamanla alışacak elbet
O sürede devamlı siz yemeğe çağırmak istememenizi ben anlarım.
Elti bence doğruyu yapiyor kendini mecbur hissetmiyor
Kendisi demesi gerekir zaten yeter artık ben evimde hallederim diye
Arada elbet ağırlanır ama haftada 2-3 gün ben uğraşmazdım
Belki birkeye mahsus evine gider dolaba birşeyler hazırlardım ama ona bile emin değilim kendimi mecbur hissetmem
Koca adam yemek zor olmazsa gerek
Çok zorlanırsa dışardan söyler
yada ev yemeği yapan biryerle anlaşır ordan yer günlük
Evimin restorant gibi kullanmasını istemezdim sürekli
Arada davet ederdim çaya çağrırdım onun dışında yeni evliyken devamlı kp ile uğraşmazdım
Yemekle bitmiyor ya evin işini, çamaşır ütü vs nasıl yapiyor?
Eve yardımcı ayarlasanız haftada 2 kez gelse hem evin işini hem yemeğini yapsa mesela?
Komşumun eşi vefat ettiğinde öyle yapmıştı
3 çocuğu var, biri bizimle aynı sitede diğeride yan sitede oturuyor mesela. Adam yinede gitmiyordu. Çok nadir akşam çaya falan giderse gidiyordu. 2 sene öyle yaşadı.
Sonra tekrar evlendi zaten
Aslinda burda konu gelip bi tabak koymak da degil.O misafir gelecek tedirginligi.Ben cok iyi anliyorm konu sahibini .Herkes sevmek zorunda degl misafiri.Bunun icinde mi ozur dileyecegiz?Ben size hak verdim
Sevgi pıtırcığı olmaya gerek yok
6 ay az zaman değil, acinin süresi yok
7 ay sonra daha kolay olacak değil
Zamanla alışacak elbet
O sürede devamlı siz yemeğe çağırmak istememenizi ben anlarım.
Elti bence doğruyu yapiyor kendini mecbur hissetmiyor
Kendisi demesi gerekir zaten yeter artık ben evimde hallederim diye
Arada elbet ağırlanır ama haftada 2-3 gün ben uğraşmazdım
Belki birkeye mahsus evine gider dolaba birşeyler hazırlardım ama ona bile emin değilim kendimi mecbur hissetmem
Koca adam yemek zor olmazsa gerek
Çok zorlanırsa dışardan söyler
yada ev yemeği yapan biryerle anlaşır ordan yer günlük
Evimin restorant gibi kullanmasını istemezdim sürekli
Arada davet ederdim çaya çağrırdım onun dışında yeni evliyken devamlı kp ile uğraşmazdım
Yemekle bitmiyor ya evin işini, çamaşır ütü vs nasıl yapiyor?
Eve yardımcı ayarlasanız haftada 2 kez gelse hem evin işini hem yemeğini yapsa mesela?
Komşumun eşi vefat ettiğinde öyle yapmıştı
3 çocuğu var, biri bizimle aynı sitede diğeride yan sitede oturuyor mesela. Adam yinede gitmiyordu. Çok nadir akşam çaya falan giderse gidiyordu. 2 sene öyle yaşadı.
Sonra tekrar evlendi zaten
ateş düştüğü yeri yaktığı için bunu erken buluyorlardır ... sonunda zaten mecbur kadın tutulacak ama şuan bunu söylemek için erken buluyorlar ,evek bende kadın tutmaktan yanayım ama kimse ne yanaşıyor nede sorumluluk alıyor herkesten önce kp düşünmeli bunu ama onda da tık yok ben zaten bu iş temposuyla gidip evini temizleyemem ama yemek konusunda gerçekten zorlanıyorum
aynen öyle benim eşim fabrikada mahvoluyor yorgun halde gidip evini temizliyor ama o emekli eve bir süpürge açmak zor geliyor bende buna kızıyorum bu kadar muhtaç duruma düşmeye gerek yok tamamen saldıYemekleri tamamen eşinize bırakın peki? Siz işten gelip uzanın hastayım deyin, o yapsın tek başına birkaç kez.
Ya ben amcaya da üzüldüm ama bu kadar kendine bakmayı ve yetmeyi bilmeyen erkeklere de gerçekten kızıyorum bir taraftan. Kendisinin dinç olduğunu söylüyorsunuZ. Kendi evini bile oğluna temizletiyor. Kendisi erkek diye temizlik bile mi bilmiyor? O zaman oğlu da erkek o nasıl yapıyor? O eşini kaybettiyse o da annesini kaybetmiş. Kimse de kp in temizliğini yemeğini yapmak için evlenmiyor şu hayatta.
evet buraya yazmamadaki amaç fikir almaktı zaten bende bundan sonra onun dolabına yemek bırakmaya çalışacağım belki yavaş yavaş alışırateş düştüğü yeri yaktığı için bunu erken buluyorlardır ... sonunda zaten mecbur kadın tutulacak ama şuan bunu söylemek için erken buluyorlar ,
evini tabiiki temizlemeyin temizleyen varmış yapmak zorunda da değilsiniz
yemeği normalde de arada eşiniz yapmalı birtek yemek görevi normal zamanda da sadece size ait bir görev değil ki zaten, ev işlerinde yardım eden eşiniz yemekte de eder, masayı falan kurup toplamada yardım ettiğini söylemiştiniz mesela salata ya da pilavı yapsın siz çorba veya fırında yemek yapın oldu da bitti ... siz çocuklar adamın dolabına hazır yemek koyarsınız her gittiğinizdearada bir ailece toplanırsınız ... ona yeter zaten...
sabah işe gitmeden sebzeleri doğrayıp salçasına kadar koyup buzdolabı poşetine falan ayarlıyorum , eve gelir gelmez sadece yağ su koyup fırına atıp pişiriyorum o pişerken diğer işlerimi hallediyorum mesela.... bu tarz pratiklikleri kazanıon ki ilerde çocuğunuz olur hastalık vs olur hep lazım olacak
aynen öyle benim eşim fabrikada mahvoluyor yorgun halde gidip evini temizliyor ama o emekli eve bir süpürge açmak zor geliyor bende buna kızıyorum bu kadar muhtaç duruma düşmeye gerek yok tamamen saldı
Tamam da adam emekli akşama kadar evde. Asıl onlara yük olmamayı kendisi düşünmeli. Bir dışarıdan pide almayı bile akıl edemiyor. Elbette arada birlikte yenebilir fakat eşi de yemek yapmıyormuş ki konu sahibinin. Karı koca işten geliyor. Kadın hop mutfağa. Adam babası ile oturuyor. Ee, mecburuz yalnız bırakamayız. Madem kalk da yemekleri sen yap o zaman. Bu kadarı bana gaddarlık geliyor.6 da işten çıkmak bana da nimet gibi geliyor gece 11 e kadar çalıştığımı bilirim sabah 6 da evden çıkmak zorunda kaldığımı bilirim sabah 8 akşam 6 çalışır çoğu insan zaten ?
Lütfen acele etmeyin, karşı tarafı üzebilir bu. Mesela önce onun sevdiği yemeği yapıp alın yemeği onun evine gidin eşinizle, daha sonra yavaş yavaş buzluğuna yemek ayarlarsınız. Direkt yemek koyarsanız buzluğuna yada gönderirseniz kendini istenmiyor hissedip kırılmaz mı? O zaman da yapılan hiçbişeyin kıymeti kalmaz. Siz de üzülürsünüz yanlış anlaşıldığınız İçin.evet buraya yazmamadaki amaç fikir almaktı zaten bende bundan sonra onun dolabına yemek bırakmaya çalışacağım belki yavaş yavaş alışır
Başlıkta hep bizimle demişsiniz.ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun
eşi de yemek yapsın ,neden yemeği sadece kadınlar yapıyor ki çok saçma... birlikte girilir mutfağa... sohbet ede ede yapılır otulur yenilir afiyetle .kocasına söylesin konu sahibi ?Tamam da adam emekli akşama kadar evde. Asıl onlara yük olmamayı kendisi düşünmeli. Bir dışarıdan pide almayı bile akıl edemiyor. Elbette arada birlikte yenebilir fakat eşi de yemek yapmıyormuş ki konu sahibinin. Karı koca işten geliyor. Kadın hop mutfağa. Adam babası ile oturuyor. Ee, mecburuz yalnız bırakamayız. Madem kalk da yemekleri sen yap o zaman. Bu kadarı bana gaddarlık geliyor.
Çoğu kişi 6 da çıkmıyor çıksa bile cmrts çalışmıyor. Konu sahibinin işyeri de acımasız oldukça.
Siz 11 e kadar çalışıp kaynana mı baktınız ne diyebilirim ki? İsteyen baksın. İstemeyen ne olacak, zorunda mı? Zorundaysa eşi zorunda o zaman ama ona bile haksızlık yapıyor babası.
Çocuklar hem sahip çıkmıyorlar hem de yaşlıların bir köşede oturup, kendi keyiflerini bozmadan ölümü beklemesini istiyorlar.Bahsettigim akrabagimin da öyle büyük bir mirasi yok. Bir dükkani ve evi var. Ama buda yetiyor onlarin gözünde.