kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşi de yemek yapsın ,neden yemeği sadece kadınlar yapıyor ki çok saçma... birlikte girilir mutfağa... sohbet ede ede yapılır otulur yenilir afiyetle .kocasına söylesin konu sahibi ?
kayınpeder maksimum 2 gün geliyor yalnız,diğer günler başının çaresine birşekilde bakabiliyor demek ki. zaten açlıktan ölecek değil mevzu yemek değil öyle olsa konu sahibi bir anı anlattı yemeğe davet ettiğinde önceden gelip oturmamış tam yemek saatinde gelmiş yemiş kalkmış... yani konudaki kayınpeder çöreklenenlerden değil ...
kayınbabasına bakmıyor ki kendilerine yemek hazırlarken haftada en fazla 2 gün 1 tabak fazla tabak koyuyor ,kayınbabasına bakan biri yok ki ? eşi bakıyor zaten eve sadece yemeğe eşlik için çağırıyorlar
Eşine pilavı o yapsın demişsiniz de ben pilav bile yapacağını sanmıyorum. Sorun zaten bu burada. 2 günden hariç görümceye de gidiyor, temizliğini hiç yapmıyor. Çocuklarından bekliyor. Çalışan çocuğuna daha da yük oluyor. Bana bu bakım işlerinde muhtaç olan erkekler ve yemek yemeye gelsin babam diyip hiç yemek yapmayı bilmeyen erkekler garip geliyor. Birsürü tarif var internette. Yapmayanı dövüyorlar. Bilmiyorum ben kendi ailemde de eşimin ailesinde de görmedim bunu. Annem daha yaşlı olmasına rağmen herşeyini yapıyor. Yapamazsa yardımcı alıyor. Kp keza öyle. Biz marketini yapalım diye yalvarsak istemez. Bana garip geliyor.

Bankta oturmasına bende üzüldüm ama belki yorulmuştur ya da başka birşey. İyi bir amca fakat bana yine de düşüncesiz geldi.

Yemeğe eşlik için çağırıyorlar da belirli günler olunca sorumluluğa giriyor ve bunu bir gün yapmasın konu sahibi dünyanın en kötüsü olacağına eminim. Ayrıca o olmasa belki daha basit şeyler yapacak ama ben kendi annem bile gelse basite kaçamıyorum mesela.
Ve eminim ki giderek de artacak bu sorumluluk. Bugün 2 gün yarın 3 e 4 e çıkar. Bence konu sahibi evine birkaç kez yemek götürse bile hemen bırakmalı. Bu sefer de görevi o olacak çünkü. Bende bir kez kv min evini temizledim. Kaynım birdaha gelmeyince söylenmeye başlamıştı. O da çağırıp yemek yemek ister bizde öyle bir karakter. Kp gibi değil. Az çok belli yolun nereye gittiği.

yarın kendi anne,babanızın ne olacağı belli değil o yüzden bence biraz anlayışlı olun kendinizi eşinizin yerine koyun...hep bizle demişsiniz de sadece 2 gün geliyormuş... yemeğini yiyip gidiyor zaten adam ben olsam kendim her akşam gel derim...
Kendi anne babasına birşey olsa zaten yine kendisi yapacak eşi yapmaz ki..

Eşine pilavı o yapsın demişsiniz de ben pilav bile yapacağını sanmıyorum. Sorun zaten bu burada. 2 günden hariç görümceye de gidiyor, temizliğini hiç yapmıyor. Çocuklarından bekliyor. Çalışan çocuğuna daha da yük oluyor. Bana bu bakım işlerinde muhtaç olan erkekler ve yemek yemeye gelsin babam diyip hiç yemek yapmayı bilmeyen erkekler garip geliyor. Birsürü tarif var internette. Yapmayanı dövüyorlar. Bilmiyorum ben kendi ailemde de eşimin ailesinde de görmedim bunu. Annem daha yaşlı olmasına rağmen herşeyini yapıyor. Yapamazsa yardımcı alıyor. Kp keza öyle. Biz marketini yapalım diye yalvarsak istemez. Bana garip geliyor.

Bankta oturmasına bende üzüldüm ama belki yorulmuştur ya da başka birşey. İyi bir amca fakat bana yine de düşüncesiz geldi.

Yemeğe eşlik için çağırıyorlar da belirli günler olunca sorumluluğa giriyor ve bunu bir gün yapmasın konu sahibi dünyanın en kötüsü olacağına eminim. Ayrıca o olmasa belki daha basit şeyler yapacak ama ben kendi annem bile gelse basite kaçamıyorum mesela.
Ve eminim ki giderek de artacak bu sorumluluk. Bugün 2 gün yarın 3 e 4 e çıkar. Bence konu sahibi evine birkaç kez yemek götürse bile hemen bırakmalı. Bu sefer de görevi o olacak çünkü. Bende bir kez kv min evini temizledim. Kaynım birdaha gelmeyince söylenmeye başlamıştı. O da çağırıp yemek yemek ister bizde öyle bir karakter. Kp gibi değil. Az çok belli yolun nereye gittiği.
konu sahibinin iyi niyeti suistimal edilirse ben üstüme düşeni yaptım benden artık bu kadar diyebilecek en azından :KK66: kimse de vay efendim sen eşine destek olmadın 1 yemek bile vermedin diyemez hemde vicdanı rahat olur. şimdi daha tazeydi tabi bundan sonrası için en azından bunu deme hakkı olur konu sahibinin

Siz haklısınız öncelikle. Ama bazen haklı da olsak yapmamız gereken sorumluluklar oluyor.
Tabiki mecbur değilsiniz. Ama ben de bu şartlarda bu şekilde davranıdim.
Kıbarmış vs , erken kalkıyormuş. Daha ne olsun . İdare edin bir süre daha.
Çocuğu erteleyin bence .

konu sahibinin iyi niyeti suistimal edilirse ben üstüme düşeni yaptım benden artık bu kadar diyebilecek en azından :KK66: kimse de vay efendim sen eşine destek olmadın 1 yemek bile vermedin diyemez hemde vicdanı rahat olur. şimdi daha tazeydi tabi bundan sonrası için en azından bunu deme hakkı olur konu sahibinin
Evet şimdiye kadar iyi yapmış yine de. Elbette yapılır ama bir sonu olmalı. Ben yapıp bırakınca daha çok laf duyacağını seziyorum ama yine de üstüne düşenin fazlasını yapmış. Çünkü ben her hafta düzenli olarak kendi annem bile gelse uyum sağlayamam.

Çocuklar hem sahip çıkmıyorlar hem de yaşlıların bir köşede oturup, kendi keyiflerini bozmadan ölümü beklemesini istiyorlar.
Çocuk büyütmek o kadar zor ki böyle şeyler okuyunca yaşlılara ve çocuklara verilen onca emeğe çok üzülüyorum.

Yani maalesef öyle. Adam üzüntüden evde yalniz duramiyor. Ama kimsenin yanina da fazla gitmek istemiyor. Konu sahibinin kayinpederinin durumunun da farkli oldugunu düsünmüyorum. Birde acik acik erkekler acilarini dile getiremiyor cogu zaman. Biz kayinvalidemi ve kayinpederimi de bu yüzden zaten yanimiza aldik. Hem göz kulak olmak icin, hemde (Allah gecinden versin) ikisinden birine birsey olsa digerinin yalniz kalmamasi icin. Yalnizlik yaslilara bizden kat kat zor. Bizde babami kaybettigimizde bu süreclerden gectik. O yüzden hassas oldugum bir konu zaten.

Başlıkta hep bizimle demişsiniz.
"hep"
Ama içerik hep değil, haftada 2-3 gün.
Üstelik yemeğini yer çayını içer kalkar gider.
Kibar biri, hiç birşeyinize karışmaz vs.
Yani bunca olumlu şeye rağmen nasıl bu kadar "çaresiz" olabiliyorsunuz, bu kadar mı kaybettiniz vicdanınızı?
Farklı anlatsaydınız size yüzde yüz hak vereceğim bir konu bu.
Ama siz ayıp ediyorsunuz besbelli.
Çocuk yapma fikrinizin kayınbaba ile zerre alakası yok.
Tamam hastalık, ölüm, geride kalanla ilgilenmek bunlar zor olmuş ama hiç bir şey kalıcı değildir.
Bundan 1 sene sonra bambaşka olabilir her şey.
Adam alışır, eve yemek yaparsınız, bakarsınız evlilik düşünür, bakarsınız, alışır sizden birşey beklemez.
Sabredin biraz
Hayır adamın zararı olsa eyvallah da....
Haklsıınız ama yoğun çalışma hayatında birde evde misaifr ağırlamak zorlayıcı oluyor vicdanımdan gram şüphem yok ben bu konuda rahatım çünkü en basitinden düğünümü 1 yıl erteleyecek kadar büyük fedakarlıklar yaptım bu süreçte eşimle ağlayıp yas tuttum psikolojisi çökük baba oğulu kendine getirmek için neler yaptım ama altı ayın sonunda artık yorulduğumu ve bu evliliğin mutsuz ilerlemesini istemediğimi fark ettim ondan belki bu durumu yaşayan ablalarım vardır diye fikir almak zorunda kaldım ben eşim annesi hasta diye ilk 6 ay eşime hiç bir şey demeden gönderdim arkasından ağladım yalnız kaldığım için günlerce bakımına çoğu zaman kendimde gittim baktım hatta evliliğimin 2 ayında benim evime geldiler 1 ay hem kv hem kp baktım kv min ayakları ödem tutardı ben onlara günlerce masaj yaptım burada beni vicdansızlık ile suçlayanların kaçı 2 aylık evliyken bunları yapar VİCDANSIZLIK adı altında yapılan yorumlara cevabım budur.

evet uyanıklık artık ben eşimle bu konu yüzünden tartışmaktan çok yoruldum çaresiz kaldım sonunda

Yani maalesef öyle. Adam üzüntüden evde yalniz duramiyor. Ama kimsenin yanina da fazla gitmek istemiyor. Konu sahibinin kayinpederinin durumunun da farkli oldugunu düsünmüyorum. Birde acik acik erkekler acilarini dile getiremiyor cogu zaman. Biz kayinvalidemi ve kayinpederimi de bu yüzden zaten yanimiza aldik. Hem göz kulak olmak icin, hemde (Allah gecinden versin) ikisinden birine birsey olsa digerinin yalniz kalmamasi icin. Yalnizlik yaslilara bizden kat kat zor. Bizde babami kaybettigimizde bu süreclerden gectik. O yüzden hassas oldugum bir konu zaten.

Ev dubleks falansa dha rahat olabilir.Herkesin kendi alani olur.Aksam.yemeklerinde toplanilir.Herkes cekilir odasina .

bende ondan dolayı çıkamıyorum resmen konudan
kuzenim rahim kanserinden vefat etti , birlikte büyüdük kardeşim diyelim ...hiçbirimiz eşini yalnız bırakmadık perişan oldu dağıldı kocası ... çok uzun süre yemekler yaptık götürdük bizde davet ettik her ziyarete gittiğimizde evinide gördüğümüz yerleri toparladık ki genç olmasına rağmen kendi ailesi olmasına rağmen... kanser acayip zor bir süreç burnumun direği sızlıyor açıkcası
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏 benimde çok yakınım genç yaşında kalp krizinden vefat etti baktığın zaman 10 yıl oldu. Yaşıyorum evet gülüyorum egleniyorum ama hala o vefat ettiği için çok çok uzgunum daha azonce bile onun için ağladım.. 3 ay 6 ay ne ki ya.

Ailem bu konuda kp me üzülüyor bir kere iftara çağırdım annemleri dedim o da gelsin babamla araları iyidir gelirken ekmek al dedik iftara 45 dk varken annem camdan onu gelirken görmüş durmuş bir an ve evin biraz ötesindeki banka gidip oturmuş beklemiş iftara az zaman kala geldi annem de bu davranışını o da size yük olmak istemiyor ailenlediye yorumluyor yani
Bir o kadar da düşünceli bir insan. Babam aklıma geldi. Ağlıyorum ya😭😭😭

Ev dubleks falansa dha rahat olabilir.Herkesin kendi alani olur.Aksam.yemeklerinde toplanilir.Herkes cekilir odasina .

Aynen. Herkesin evi ayri bizde mesela. Istedigimiz zaman toplaniyoruz. Istemedigimiz zaman herkes kendi kösesinde oturuyor. Ramazani mesela hep beraber yedek. Ama ayni binada oturmak istemeyenler bile beraber bir cözüm bulabilir. Adamin yeni durumuna alismasi zaman alacaktir, ama cocuklarinin onu destekledigini görse daha kolay alisir..burda diger kardesler sanirim sorumluluktan kaciyor. Ama o zaman onlar da bundan sonra benim gözümde söz hakki sahibi degiller. Enteresan bir sekilde hep kacanlar hep evlenmelerine karsi cikar veya karismaya calisir. Madem kacmayi biliyorsun o zaman fikrini de kendine saklaman lazim. Konu sahibi esiyle beraber iyi bir cözüm bulur insallah. Kavga böyle durumlarda sadece iki es arasina sogukluk sokar. Onun yerine cözüm odakli düsünmeli

Haklsıınız ama yoğun çalışma hayatında birde evde misaifr ağırlamak zorlayıcı oluyor vicdanımdan gram şüphem yok ben bu konuda rahatım çünkü en basitinden düğünümü 1 yıl erteleyecek kadar büyük fedakarlıklar yaptım bu süreçte eşimle ağlayıp yas tuttum psikolojisi çökük baba oğulu kendine getirmek için neler yaptım ama altı ayın sonunda artık yorulduğumu ve bu evliliğin mutsuz ilerlemesini istemediğimi fark ettim ondan belki bu durumu yaşayan ablalarım vardır diye fikir almak zorunda kaldım ben eşim annesi hasta diye ilk 6 ay eşime hiç bir şey demeden gönderdim arkasından ağladım yalnız kaldığım için günlerce bakımına çoğu zaman kendimde gittim baktım hatta evliliğimin 2 ayında benim evime geldiler 1 ay hem kv hem kp baktım kv min ayakları ödem tutardı ben onlara günlerce masaj yaptım burada beni vicdansızlık ile suçlayanların kaçı 2 aylık evliyken bunları yapar VİCDANSIZLIK adı altında yapılan yorumlara cevabım budur.
Sen kendini hic yorma.Burda bi cok gelinin (ben dahil) yapamayacagi kadar fedakarlik yapmissin.Bu senin gorevin degil.Surdurebildgin kadar surdurup,yoruldum demek en buyuk hakkin.İnsaniz ya.Mental yorgunluk diye bisey var.Mental olarak yorulmussunuz ailecek kolay degil.Bi sure herkes evinde dinlensin en guzeli.

Aslinda burda konu gelip bi tabak koymak da degil.O misafir gelecek tedirginligi.Ben cok iyi anliyorm konu sahibini .Herkes sevmek zorunda degl misafiri.Bunun icinde mi ozur dileyecegiz?
Tabak meselesi değil
Yemek yaptıktan sonra bir tabak koymak kolay
Ama belki ben yapmicam, canım istemiyor
Mecburmuyum
Yeni evliyken evde yaptığımız yemek sayılıydı. Haftanın 3- 4günü dışarda yerdik yada eve söylerdik arada annelere giderdik.
Çok bilmezdim yemek yapmayı zaten, ağırlamazdım kimseyi.
Hadi yaptım diyelim, yinede haftada 3 kp ağırlamak istemezdim ben

evet uyanıklık artık ben eşimle bu konu yüzünden tartışmaktan çok yoruldum çaresiz kaldım sonunda
Sizinde sınavınız buymuş evliliğinizde. İlla ki birşeyler oluyor. Üzülmeyin.

Dediğim gibi çözümü çok basit tüm yemek işini eşinize yükleyin babası geldiğinde zaten kendi vazgeçecek. Konuşarak anlamayan erkeklere maalesef irregal yollar gerekiyor ki zaten eşiniz normalde de yemek yapmak zorunda.

Bunun da bir sonu olmalı görev olarak üstlenmediğinizi kırmadan söyleyin.

Her yiğidin harcı değil.
Yapmayana da niye yapmadın diyemem.
İyi gününde kötü insanların kötü günleri için bu kadar pozitif ve verici olabilmeyi hayal edemiyorum.
Halamın birini kanserden kaybettim ve diğer teyzem şu an dördüncü evrede. O ailenin ne yaşadığını biliyorum çünkü. Düşmanımın başına dilemeyeceğim bir hastalık ve süreç. Burada kocanın annesi yakalanmış. Kocasının bile tam atlattığını düşünmüyorum. İleride kendi annesi babası hastalansa bu zamanlar gelir aklına. Durduk yere yıpranmaya gerek yok bence bu nedenle

Tabak meselesi değil
Yemek yaptıktan sonra bir tabak koymak kolay
Ama belki ben yapmicam, canım istemiyor
Mecburmuyum
Yeni evliyken evde yaptığımız yemek sayılıydı. Haftanın 3- 4günü dışarda yerdik yada eve söylerdik arada annelere giderdik.
Çok bilmezdim yemek yapmayı zaten, ağırlamazdım kimseyi.
Hadi yaptım diyelim, yinede haftada 3 kp ağırlamak istemezdim ben
Ya ben 25 yaşında anca gezmeyi biliyordum. Kim ister allah aşkına böyle birşeyi yeni evliyken oldukça zor

kocası karısına yardım ediyor olması gerektiği gibi ,bunca zamanda nasılsa yapan var diye daha da yüklenmemişler bu zamana kadar güzel ilerlemişler ,iyi niyet hiç suistimal edilmemiş üstelik evinin her işini yapan senden daha önde koşturan bir adam konudaki kayınpeder ... ona göre değerlendirmek gerek ,etrafta iyi niyeti suistimal eden var kadına görevi gibi davranan var diyerek bu konuyu da ona göre değerlendiririsek haksızlık olur aslında...

şöyle de düşünelim niye kimse şunu demiyor
o adam sizin evin her işine koşmak zorunda mı farklı şehirde otursaydınız kim ustalarla ilgilenecekti demiyor :) onlarda babanın iyi niyetini suistimal etmesin :KK66: ömür boyu kayınpeder onların ev işlerine mi koşturacak bilsin ne zamana kadar usta başında bekleyeceğini
Ama bunu karşılıklı yapmışlar ki bu zamana kadar . Belki insandan insana değişiyordur ama ben gerçekten işten gelince yerinden kalkacak durumda olmuyorum kendi adıma konuşayım bir süre sonra beni de yarardı altı ay kadar geçmiş yavaş yavas bence artık herkes düzenine dönmeli yani vicdansizlik mi bilmiyorum . Yaşı da genç kayinbabanin biraz alan tanıması lazım gibi geldi bana .

gerçekten bazı insanlara çok bencil geliyor belki ama ben eşimi 4 yıl bekledim ve çoğu özel zevkimizi evlenince yaparız dedik haramdan uzak durduk v tesettürlüyüm eşimle evlilik özgürlük yaşamak istedim ama şimdi de bu durum var
Hanımefendi adam haftada iki üç gün sadece akşam sizinle yemek yiyip evine gidiyormuş. Yatıya kalmıyor saatlerce oturmuyor,her gün sizinle değil. Ağzı var dili yok hayat arkadaşını kaybetmiş boşlukta kanadı kırık biri var . Vicdan merhamet bunları yitiren ne çok insan var artık hayretle bakıyorum insanlara.
Özgürlük dediğiniz şey toplasanız iki saatlik zaman dilimi dışında olmuyor mu? Yorumlarınızı okudum yazdıklarınız hep bahane.
Empati çok güzel bir duygu, kendinizi ailenizi koyun yerine. Acı çekmiş hastalık süreci yaşamış kv ,kp,eşiniz. Ölüm sonrası toparlanmak, normal hayata dönmek öyle 6 ayda olmuyor. Hayatta zevklerimizden, keyiflerimizden daha önemli durumlar da oluyor. Bu böyle sürüp gitmeyecek, merak etmeyin normal yaşamaya da mecburen alışacak adamcağız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X