- 18 Haziran 2022
- 69
- -3
- 28
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
bu hiç aklıma gelmemişti deneyeceğimAcaba evine gidip buzluguna yemek yapıp mi atsanız böylece haftada bir cagrirsiniz
Madem kibar ve şeker biri yeni bir KV mi bulsanız
şuan o fikre uzak kayınbabam eşini çok seviyordu acısını yaşıyor birde bu fikri ortaya atan ben olursam büyük ihtimalle kötü karşılanırımMadem kibar ve şeker biri yeni bir KV mi bulsanız
galiba öyle yapmakta mantıklı ama çok hassas ve duygusal biri istenmediğini düşünüp tavır sergilerse ne yaparım bilmiyorumyemek yaptiginizda onun evine goturun isitip yesin ya da cici kaynana bulun
evet güzel fikir deneyeceğim umarım kendini istenmiyor gibi hissedip bana karşı tavır almazCanım kayınbabana üzüldüm, kolay değil onca yıldan sonra yalnız eşi olmadan bi hayata alışmak. Ama seni de anlıyorum. Şöyle yapsan yemek yapıp bıraksan evine, bi komşumuz yaşamıştı senin durumunu binaları yan yanaydı yemek yaptığında kayınbabasına gönderiyordu
evet kardeşleri çok tepki verir şuan evlenirseBizim ailede benzer bir durum var, ama o zaman da cocuklarin bir kismi karsi cikiyor evlenmesine.
Haftada 2-3 çok gelmedi bana doğrusu, empati yapmaya çalışın.Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
ben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsunYemek yiyip kalkıl gitse çokta sorun olmaz sizde rahat edersiniz ama oturup kalıyorsa yeni evlilikte zor olur eşiniz buna bi çözüm bulsa adamda daha yası bitmemiş dışlamak olmaz
ama canım yolun başındayken de tavrını belli etmen gerekiyor bu tutumun onu sevmediğin istemediğin anlamına gelmez ki sen yine arada bir yemeğe çağır onun sevdiği yemekleri yap, buzluğuna atması için poğça yap mesela kahvaltılarda yersin baba de böylece hani sadece akşam yemeği için değil genel bi şekilde bunun böyle olması gerektiği mesajı verir kapte kırmazsınevet güzel fikir deneyeceğim umarım kendini istenmiyor gibi hissedip bana karşı tavır almaz
keşke ama onlar pek oralı olmuyor görümcem direk evine çağırınca eşimde öyle yapmak istiyor ama ben kendi adıma artık onun evde yemesi için bu fikirleri tek tek deneyeceğim teşekkür ederim ❤Erkek icin ilk zamanlar çok zor olur. Zamanla alışacak. Haftanın bir günü siz, 1 günü eltınız, 1 günü kendi çocuğu yapsa
6 gün gider o yemek.
Yanı 1 yemek 2 gün yenilecek. Bazı durumlarda kendini idare eder zaten
Zamanla da alısılır bu duruma ve basının çaresıne bakmayı öğrenir.
Allah kimseye muhtaç etmesin, kadının ölmesi bir aile icin gerçekten çok zor .
Diğerlerine de vicdan versin biraz. Hiç-bir şey çözümsüz değildir. Herkesin evinde yemek zaten yapılıyor.
Sıra ile yemek verilse herkes ve vıcdanları icin iyi olur
Yeni evli olmasanız dizinde tutumunuz farklı olur anlıyorum sizi hatta diğerlerine göre vicdanınızla davranışınız ne güzel ama kırmadan dökmeden zamanla oturacağını düşünün hayat arkadaşını kaybetmiş o ev bile nasıl üstüne geliyordur kimbilirben zaten yemek hazırlarken çayını demliyorum çoğu zaman hemen çayı bitince kalkıp gidiyor sağolsun