Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Fark etmrz ki. Kızkardeşim var. Her türlü yanındayım deyim. Dayıma da derim. Erkek kuzen bizde kardeştir. Kardeş gibi büyüdük. Onlara da derim. Aralarında haftalarca süren bir kavga olduğunu bilsem ve telefonda bana dert yansa evet arkandayım derim.
Zaten şöyleydi zaten böyleydi biz de görüyorduk sana söylemiyorduk diye de gazlar mısınız peki ?

Bilmiyorum bu sadece bir örnek.
Siz kaç kere yakaladım demişsiniz.
Eşimin yazıyla beş rakamla 5 kardeşi var.
12,5 yıllık evliyim ve bir kere açıp herhangi bir kardeşi ile herhangi bir mesajını okuduğumu hatırlamıyorum ben.
Benle ilgili de olmuştır hatta belki hissetmişimdir geçmiş gün hatırlamıyorum olmamıştır eşim yapmaz diyorum ama çok da güvenmemek lazım.
Neyse bana ger türlü eşimin kardeşi ile annesi ile vs mesajlaşmalarını yakaladım cümlesi çok absürt geliyor.
Ama sizin konularınızı da okudum az,çok.
Eşinizi önce annesi ve kardeşi eğitmiş şimdi siz eğitiyorsunuz ve oldu sanıyorsunuz.
Ama kim o an eğitse aa tamam deyip ben oldum diyecek biri ne yazık ki.
Gün gelip başka olaylar gelince göreceksiniz.
Zor yani açık da yazamıyorum ama her kararı alırken önce kendinize güvenip karar verin.
Tek diyeceğim bu.
Elbetteki kendime güvenip karar vereceğim teşekkürler. Evliliğinizde nice senelere.

Ben öğretmedim.
Tabii ki önce kadınlar öğretiyor anne sonuçta yetiştiriyor çocuğunu. Benim çocuk kız mesela inanır mısın erkek çocuğu da değil ama biz öğretiyoruz bir şeyleri😅
Ne yapacaktım erkek çocuğu olsa iki kat mı öğretecektim😅
Ama evlendiğim kişiye de ben öğreteceksem istemem kalsın anası mıyım babası mıyım?
Kadınlar neden erkeklere sürekli bir şey öğretmek zorunda olsun.
Kadınların öğretme derdi kayınvalide olsun görümce olsun belki eski elti olsun onların öğrettiği şeyleri başka yöne çevirme isteğidir.
Öyle öğrenecek erkek gider benim öğrettiğimi de başka yerde başka türlü öğrenir sanki her kadın en doğrusunu mu biliyor.
Kendi aklı olan erkekle evlenmek en mantıklısı.
Evlenmişim ama ben aile ilişkisi öğretiyorum eşime evlerden Irak.
Uydumakıl adamı napayım ben.
Oldu onun kardeşi vs ile mesajlaşmalarının yanlışlıkla yakaladım diye peşinden koşayım.
Ben burada mesajları flan yakalamadım onu belirteyim de.
Aynen bazı şeyleri anneler babalar veya çevreden çocuklar gizil olarak öğreniyor ama her öğrenilen şey doğrı değil elbette.Yeri geliyor insanlar terapiyle yanlış öğrendiklerini düzeltmeye çalışıyorlar.Yani çocukken öğrendiğiniz şeylerle hayatımıza devam etmiyoruz bu nedenle bi insana herşeyi kendi ailesi elbette ki öğretemez.Öğrenme çok yönlü bir kavram çünkü.

Yani size göre görümcenin banane abi bana anlatma derdini tasanı deyip telefonu suratına kapatması gerekirdi. Kardeşlikle ilgili de çok laf var. Onlara bak bir ara
Bana göre öyle bişey demesine gerek yok.Ama bu kadar gazlamaya da gerek yoktu daha ortada konuşabilirdi.Kardeşlikle ilgili ne gibi laflar var.Benim konumla ilgili olan herhangi bi laf var mi ?

Kocası ne diye dert yanmış olabilir ki derken ciddi misin? Kocasının kocaman bir derdi vR. Kardeşiyle aynı evde yaşayamamak. Görümcrye ve kocaya göre de haksız değiller. Çünkü onlara göre normal. Evet bana göre de çok anormal bir durum. Ama yıllardır böyle yaşamış örfü adeti bu olan bir aile "A evet gelin haklı" demez. Onlar kendilerine göre değerlendiriyorlar ve kendi kültürlerine göre maalesef ki kendilerini haklı görüyorlar.

Böyle deyince aileye kocaman bir hak veriyoruz sanılıyor. Hayır. Doğal görüyoruz. Bu insanlardan aksini bekleyemeyiz, bu çok iddialı olur. Beni dolandırma, öldürme , mahvetme planları yapması gerekiyor insanların, günlerdir kendi kendimi yemem için.

Bunu dediğine göre eşin cidden mutsuz ve bir sürü dert yanmış. Bu kadar ileri gitmeyebilirdim
E o zaman neden bütün gün görümceyi savunuyorsunuz ? 🤷‍♀️İleri gittiği ve maksadını aştığı çok açık değil mi ? söylediklerinin ileri boyutta olduğunu farkettiniz ki bu kadar ileri gitmeyebilirdim diyorsunuz o zaman neden bütün gün savunuyorsunuz 🤷‍♀️

Yani size göre görümcenin banane abi bana anlatma derdini tasanı deyip telefonu suratına kapatması gerekirdi. Kardeşlikle ilgili de çok laf var. Onlara bak bir ara
Benim de canım gibi sevdiğim iki kız kardeşim var ve evliler.
Dert yansa mesela hiç de hımm deyip geçmem daha kötüsü görmezden gel düzelir demem ya da şöyle yap sen de demem.
Evimde boş odam var biliyorsun derim kendin karar ver derim.
Arkandayım derim.
Mutsuz evlilik sürdürmesini niye isteyeyim ki.
Boşanmak dünyanın sonu mu?
Ya da ben arkandayım dedim diye mi boşanacak o kişi kardeşim olsa da.
Ki kardeş arkandayım dedi diye yemeğini suyunu verecek değil.
Herkesin kendi aklı var.
Ama insan eşini bilirse nereye çeksen oraya geldiğini bilirse ee ben çekiyorum geliyor kardeşi çekse de gelir bu yarım akıllı ne bu deyip rahatsız olur tabii.
Olayın özü bu.
Yoksa kim rahatsız olur böyle olaydan.

Milletin görümcesine bakarak kendi görümcene bilenecek yer araman çok minnoş. Hakiki çirkefe denk geleydin girdiğin şoktan ötürü bu kadar bile sesin çıkamazdı.
Bak çirkef dedim de aklıma geldi katip. Yeni evliyim görümcem bi kaç ürün satıyor. 70 liraya sattığını marketten 10 liraya buldum. Gördü bu poşette camdan selam vermeye tıklamıştık. Ay tepiniyor😅 “abii neden benden almadınn yuh yazık benden alıcaksınn ben sana demedim mi” diye durduğu yerde tepiniyor. Şaka yapmıyorum bildiğin tepiniyor. Bana bi sinir geldi uzaklaşırken eşime “ aldığım ürünün hesabını kardeşine verecek değilim cevap verirsem canını sıkarım” diye uyardım. Çirkef ya bizim kız ertesi gün eşimle konuşurken hala söyleniyor. Benden almadın gelmeyeceğim çaya bana bak abi diye laflar laflar. Lafı bana abisine değil. Kız geldi bunlar çaya susmuyor görümcem abisine bağırıyor “ benden alma zaten sen seversin başka yerden almayı” diye. Eşim susuyor sanmayın demediğini bırakmadı kardeşine. Kapa çeneni artık ben mi kullanıyorum delirme parasını vereyimde sus yeter artık diye. Üründe kadınsal ürün yani 😅 katip, geçtim görümcemin karşısına hayırdır dedim ? Abin almadı ürünü ben aldım sorun ne dedim. O daha kötü dedi :) pardonda canım istedi aldım kötü olan ne diyip ayrıldım yanından. Ay durur mu abisine hala söyleniyor. “ yarın beni çağırıyorsun kahvaltıya bana börek alıcaksın şunu alıcaksın “ diye. Bende 1 tepsi börek yapmışım😂 içimden şey diyorum hep başka bir geline denk gelselerdi görümcemin vay haline😅

Ama insan eşini bilirse nereye çeksen oraya geldiğini bilirse ee ben çekiyorum geliyor kardeşi çekse de gelir bu yarım akıllı ne bu deyip rahatsız olur tabii.
Olayın özü bu.
Yoksa kim rahatsız olur böyle olaydan.
Valla kız kardeşi bunları dedi diye eşim boşanmaya kalkmadı o yüzden bilemeyeceğim.

Ölmeyi bayılmak sanıyorsun minnoşum. Allah'ın kayınçosunu başından atana kadar akla karayı seçtin, erkeklere benzemez kadınla uğraşmak, onlar bir yerde arlanır ama kadın kadına fena dalar. Boşuna mı millet kaynana elti görümce konusu açıyor? Kaç tane kayınbaba kayınço konusu açan var?
Hemde ne zor katip. Görümcemin kocasıyla daha çok anlaşıyorum düşünün yani. Hem kendini koruyacaksın hem eşinle huzurunu hem evini hemde ailesiyle iletişimini.

Bak çirkef dedim de aklıma geldi katip. Yeni evliyim görümcem bi kaç ürün satıyor. 70 liraya sattığını marketten 10 liraya buldum. Gördü bu poşette camdan selam vermeye tıklamıştık. Ay tepiniyor😅 “abii neden benden almadınn yuh yazık benden alıcaksınn ben sana demedim mi” diye durduğu yerde tepiniyor. Şaka yapmıyorum bildiğin tepiniyor. Bana bi sinir geldi uzaklaşırken eşime “ aldığım ürünün hesabını kardeşine verecek değilim cevap verirsem canını sıkarım” diye uyardım. Çirkef ya bizim kız ertesi gün eşimle konuşurken hala söyleniyor. Benden almadın gelmeyeceğim çaya bana bak abi diye laflar laflar. Lafı bana abisine değil. Kız geldi bunlar çaya susmuyor görümcem abisine bağırıyor “ benden alma zaten sen seversin başka yerden almayı” diye. Eşim susuyor sanmayın demediğini bırakmadı kardeşine. Kapa çeneni artık ben mi kullanıyorum delirme parasını vereyimde sus yeter artık diye. Üründe kadınsal ürün yani 😅 katip, geçtim görümcemin karşısına hayırdır dedim ? Abin almadı ürünü ben aldım sorun ne dedim. O daha kötü dedi :) pardonda canım istedi aldım kötü olan ne diyip ayrıldım yanından. Ay durur mu abisine hala söyleniyor. “ yarın beni çağırıyorsun kahvaltıya bana börek alıcaksın şunu alıcaksın “ diye. Bende 1 tepsi börek yapmışım😂 içimden şey diyorum hep başka bir geline denk gelselerdi görümcemin vay haline😅
Evet sen gerçekten çok iyi idare ediyorsun
Başkası yapamazdı bu kadar
Her okuduğumda hayretler içerisinde kalıyorum o nasıl görümcedir 😣

Ben burada mesajları flan yakalamadım onu belirteyim de.
Aynen bazı şeyleri anneler babalar veya çevreden çocuklar gizil olarak öğreniyor ama her öğrenilen şey doğrı değil elbette.Yeri geliyor insanlar terapiyle yanlış öğrendiklerini düzeltmeye çalışıyorlar.Yani çocukken öğrendiğiniz şeylerle hayatımıza devam etmiyoruz bu nedenle bi insana herşeyi kendi ailesi elbette ki öğretemez.Öğrenme çok yönlü bir kavram çünkü.
Mesajları kaç kez yakaladığını söyleyen ama sadece bir örnek verebilen başkası idi o ayrı. O da kendince inanıyor eşini doğru yöne çektiğine keşke doğru yönde biri ile evlenseydi niye uğraşıyor anlamadım ben en baştan da.
Size de sordum nasıl cümle aralarından çıkardınız diye bugün cevap vermediniz o da ayrı.
Ama az önce yazdığınız mesajla erkekler kadından öğreniyor yazdınız o yanlış.
Tabii ki öğrenmek koskoca süreç ama erkeği kadını yok.
Ki baksanız o kadar büyük şeyi geliştiren,yapan,icat edenlerde %90 erkek adı var.
Demek ki sandığınız kadar aptal varlıklar değil çoğu.
Hepimiz her geçen gün öğreniyoruz gelişiyoruz ama temel şeyleri de öğretmeyelim artık.
Hafi öğrettik gurur duymayalım bunla.
Bence evlenme olgunluğuna gelmeyen insanlarla evlenmese kimse sorun çözülür.
Olay orda işte

E o zaman neden bütün gün görümceyi savunuyorsunuz ? 🤷‍♀️İleri gittiği ve maksadını aştığı çok açık değil mi ? söylediklerinin ileri boyutta olduğunu farkettiniz ki bu kadar ileri gitmeyebilirdim diyorsunuz o zaman neden bütün gün savunuyorsunuz 🤷‍♀️
Görümce ağzından çıkan bir lafın bu kadar çekiştirildiğini bilse dehşete düşerdi, hayattan soğurdu, Allah da benim belamı versin ben ne pislik ne kötü biriymişim derdi, Allah beni alsın derdi. Ayyy içim şişti ya, senin diline düşülmez valla. Sen hiç mi hata yapmadın hiç mi falso bir laf etmedin, hiç mi yanılmadın? Kendini ye dur valla, o görümceyle karşılıklı çay kahve içtiğin günler de gelecek, beğenmediğin insanlar ile neler yaparken bulacaksın kendini, e çünkü eşinin ailesi canım. Kaç gün evinde oturacaksın adam gittiğinde? Şimdiden içine dert olmuş neden çağırılmadım diye. Buluttan nem kapıp durma ki daha büyük sorunlar yaşarken laf etmeye kredin olsun, millet ciddiye alsın, amaaan her zamanki Lambayapüfde demesinler. Kendinden başka kimseye zarar değil şu içindeki harp.

Valla kız kardeşi bunları dedi diye eşim boşanmaya kalkmadı o yüzden bilemeyeceğim.
Boşanmaya kalkmamış ama hadi ben gidiyorum deyip deyip çıkıp gitmiş evden ya.
Siz buna da kuruldunuz ya beni de çağırsa giderdim ama kimse çağırmadı dediniz ya.
İşte görümce de eşiniz de ne yapmanız gerektiğine karar vermiş uzak dur böyle iyi demiş.
Canıma minnet siz de uzak durun dedik ya.
Bayram,düğün denk gelirse o zaman düşünürsünüz ne yapacaksınız sizlik bir şey yok.

Mesajları kaç kez yakaladığını söyleyen ama sadece bir örnek verebilen başkası idi o ayrı. O da kendince inanıyor eşini doğru yöne çektiğine keşke doğru yönde biri ile evlenseydi niye uğraşıyor anlamadım ben en baştan da.
Size de sordum nasıl cümle aralarından çıkardınız diye bugün cevap vermediniz o da ayrı.
Ama az önce yazdığınız mesajla erkekler kadından öğreniyor yazdınız o yanlış.
Tabii ki öğrenmek koskoca süreç ama erkeği kadını yok.
Ki baksanız o kadar büyük şeyi geliştiren,yapan,icat edenlerde %90 erkek adı var.
Demek ki sandığınız kadar aptal varlıklar değil çoğu.
Hepimiz her geçen gün öğreniyoruz gelişiyoruz ama temel şeyleri de öğretmeyelim artık.
Hafi öğrettik gurur duymayalım bunla.
Bence evlenme olgunluğuna gelmeyen insanlarla evlenmese kimse sorun çözülür.
Olay orda işte
Benim etrafımdaki erkeklerde sorun var o zaman 😂
Erkek kuzenlerim flan hep bi şekilde eşlerinin yönlendirmesi ile değişiyorlar kıyafetlerinden tutunda kibarlığa düşünce tarzına kadar.

Ben bi şekilde öğrendim nasıl öğrendiğimi anlatmak istemiyorum burada ama eşimin birebir kardeşim seninle ilgili böyle böyle dedi gibi bişey kesinlikle olmadı.

Evet sen gerçekten çok iyi idare ediyorsun
Başkası yapamazdı bu kadar
Her okuduğumda hayretler içerisinde kalıyorum o nasıl görümcedir 😣
Kardeş çünkü canım. Birlikte büyümüşler. Abisinden başka kimi var aanne babadan başka ? İsterim ki güzel ilişkilerimiz olsun bende bir kız kardeşim sonuçta. Kötüyle olan savaşımı daha kötü olmadan kazanamam o yüzden iyi olmayı seçiyorum ve kazandım da. Bak buraya da yazıyorum kız kendini düzeltsin ve saygılı davransın kendi kız kardeşim gibi destek çıkarım. İnsan ilişkileri karşılıklıdır. Sizde takılmayın dertleşmişler abisine karşılık vermişim iyi ya da kötü siz nasıl istiyorsanız öyle davranın.

Görümce ağzından çıkan bir lafın bu kadar çekiştirildiğini bilse dehşete düşerdi, hayattan soğurdu, Allah da benim belamı versin ben ne pislik ne kötü biriymişim derdi, Allah beni alsın derdi. Ayyy içim şişti ya, senin diline düşülmez valla. Sen hiç mi hata yapmadın hiç mi falso bir laf etmedin, hiç mi yanılmadın? Kendini ye dur valla, o görümceyle karşılıklı çay kahve içtiğin günler de gelecek, beğenmediğin insanlar ile neler yaparken bulacaksın kendini, e çünkü eşinin ailesi canım. Kaç gün evinde oturacaksın adam gittiğinde? Şimdiden içine dert olmuş neden çağırılmadım diye. Buluttan nem kapıp durma ki daha büyük sorunlar yaşarken laf etmeye kredin olsun, millet ciddiye alsın, amaaan her zamanki Lambayapüfde demesinler. Kendinden başka kimseye zarar değil şu içindeki harp.
Haksız da sayılmazsın ne diyim 🤷‍♀️🙊

Boşanmaya kalkmamış ama hadi ben gidiyorum deyip deyip çıkıp gitmiş evden ya.
Siz buna da kuruldunuz ya beni de çağırsa giderdim ama kimse çağırmadı dediniz ya.
İşte görümce de eşiniz de ne yapmanız gerektiğine karar vermiş uzak dur böyle iyi demiş.
Canıma minnet siz de uzak durun dedik ya.
Bayram,düğün denk gelirse o zaman düşünürsünüz ne yapacaksınız sizlik bir şey yok.
Evden gitmesinin kız kardeşle ilgisi yok yanlız.Eşimin saçma sapan huyu bu.

Onlar benim yerime karar veremezler bence..Bu saatten sonra..Ben beni çağırmama sebebi için eşimin benden laf işitmek istemediği ve kız kardeşine sinirli olduğum için gelmeyeceğimi düşündüğü için böyle yaptığına eminim.

X