- 23 Ağustos 2020
- 4.176
- 7.437
- 34
- Konu Sahibi Lambayapufde
Mesafe candır
Mesafeler iyidir
Mesafeler iyidir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İstememen çok normalTamam böyle katip.Ben ne yapmalıyım içimdeki öfkeyi dindirmek için sizce ?
Altına imzamı atarım. Kimse kimseyle görüşmek zorunda değil. Boşanmayı isteyecek kişi, yani kocası kendisi boşanır zaten. Görümce bu konuda bir şey yapamaz. Kardeşini desteklemekte de çok haklı. Konu sahibi görümcesinin her sözünün altında bir anlam arıyor. Oysa iki kardeşin birbirinin arkasında durmasından daha normal bir şey yok. Görümcesiyle sorun yaşayan bazı kişiler de sorgusuz sualsiz konu sahibine hak vermiş. Her konunun, her ailenin kendi içinde dinamikleri farklıdır.Ağzın bunu diyor kalbinden gelen ses başka. Tabi ki onlar arkasında diye boşanmayacaktı, bunu biliyorsun da ne diye görümcenin iki lafı bu kadar alevlendirdi seni? Onlar birbirinin canı kanı, arkasında olmaları çok doğal, donun içeriğindeki pamuk kadar doğal. Neden korktuğun da bariz, aynı şeyleri tekrar yaşamak. Yanındakine güvenemiyorsun, ama bunun adını görümce koymak saçma. Epey de haksızlık.
Ortada çok büyük olaylar olmadığı sürece bu kadar kopukluğu anlamıyorum doğrusu ben. İleride çocuğunuz olduğunda o insanlar halası ,amcası olacaklar. Eşinizin kardeşi beraber büyüdüğü ,oynadığı kişiler. Hoşgeldiniz diyip bir yemeğe davet etmek zor olmasa gerek. Siz de fazla mesafelisiniz sanırım. Eviniz de temelli istememekte haklısınız ama bu kadar mesafe de garip kaçıyor .
3 tane var bende. Kendimi yeterince gelin yerine koydum zaten, aylardır hak vere vere bitkin düştüm. Görümceler de can taşıyor. Kardeşin olsa takdir edeceğin, minnet edeceğin şeyi görümce yaptı diye doldun da doldun sabahtan beri. Kabul et. O abisi. Sen dün 1 bugün 2 birisin. Şimdi boşansan aranızda hiçbir bağ kalmayacak. Çok şey bekliyorsun. Çok şey beklemen gereken kişi yanında, yatağında.
Kardeş kardeşi atar yar başında tutarmis.gelin veya damat sonradan dahil olan insanlar.kardesinle gözünü açıyorsun iyi kötü birseyler paylasiyorsun.gelin mecburiyetten akraba olduğun sonradan dahil olmuş bir insan .kardeş kardeşle ister hergun konuşsun ister konuşmasın et tırnaktan ayrılmaz.Sizin içinize oturan görümce abi ilişkisi. Görümce aramamsına rağmen nasıl olur da abisini destekler? Nasıl eşiniz görüşmeye devam eder? Alt metin buram buram kokuyor.
Gördüğünüzü söylemenin bir amacı var ki söylğyorsunuz. Tüüü hayırsız abisini aramayan görümce. Taşlayın gitsin mi demeliyiz?
Asıl suçlu eşiniz görmüyor musunuz? Şunun cevabını verir misiniz? Sizce eşiniz ne dedi ki kardeşi arkandayım dedi?
Not: erkek kardeşim yok
Bunlar size göre olan düşünceler herkesin düşüncesi farklıdır.Kardeşlik önemli bir bağ kabul ama en önemli bağ gibi konuşuluyor evlilikler bazı insanlara göre elbet bir gün bitebilir bu yüzden evlilikler kardeşlikten daha önemlidir gibi bir düşünce kalıbı bence olmamalı.Hepsinin yeri ayrı olmalı.Kardeş kardeşi atar yar başında tutarmis.gelin veya damat sonradan dahil olan insanlar.kardesinle gözünü açıyorsun iyi kötü birseyler paylasiyorsun.gelin mecburiyetten akraba olduğun sonradan dahil olmuş bir insan .kardeş kardeşle ister hergun konuşsun ister konuşmasın et tırnaktan ayrılmaz.
Bir kaç ay önce yengemle aramda tartışma geçti Muhtelif. Yengem sonuna kadar haksız benden özür dilemiş ama evde yinede abimin canına okumuştu. Abimde özelden beni sıkıştırıyor “ zehir oldu günüm evi birbirine kattık yengen sakinleşmiyor uzatma “ bilmem ne. Yine de abime yengem böyle biri şöyledir ben yanındayım tarzında yengemle alakalı olumsuz konuşmadım çünkü karısı.L Lambayapufde geçmiş kayın konularında yüzde yüz haklıydı.
Bu konuda kendimce 2 3 kez okudum ama hala neden görümceye bilendiğini, görüşmek istemeyecek kadar bilendiğini bulamadım.
Belli ki "eşi" evliliği ile ilgili "olumsuz" şeyler anlatmış kardeşine...
Kardeşi de ne yapsın? Hayır illa evli kalacaksın demek yerine, "Ben arkandayım." demiş.
Bir kardeş başka ne diyebilir?
Asıl kızması gereken eşi. Bunu kabullenemiyor. Kabullenmiş gibi görünse bile iki lafından biri "görümce".
Birkaç yıldır hayatında olan görümce tabi ki abisine destek çıkacak. "Arkandayım" demesi bir kardeş olarak çok iyi. Kardeş kardeşe tabi ki destek olur.
Eğer eşi ne kadar mutlu ve huzurlu olduğundan bahsetseydi kardeşi "Boşan abi." demezdi. Kim mutlu bir evliliğe boşan der.
Bence üyeye asıl koyan, içerlemesine sebep olanda bu veya bu olmalı..
Kim bilir eşi neler anlattı da kardeşi destek çıkmak zorunda kaldı.
Eşin de bir yetiştiriliş tarzı var. Maaile yaşamak onlara göre normal.
Kardeşi eve kabul edilmeyince bu evlilik birliği içerisinde onunda mutsuz, hayal kırıklığına uğraşmış, evlilikten beklentisini alamamış ve huzursuz olması çoooook normal. Çünkü bu onun karakteri.
Tam olarak içimdekileri yazmışsınBir kaç ay önce yengemle aramda tartışma geçti Muhtelif. Yengem sonuna kadar haksız benden özür dilemiş ama evde yinede abimin canına okumuştu. Abimde özelden beni sıkıştırıyor “ zehir oldu günüm evi birbirine kattık yengen sakinleşmiyor uzatma “ bilmem ne. Yine de abime yengem böyle biri şöyledir ben yanındayım tarzında yengemle alakalı olumsuz konuşmadım çünkü karısı.
Evet konu sahibinin eşi burda hatalı olan ama ben kız kardeşinde iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Karı koca bunlar anlaşamazlar kavga ederler kız kardeşin direk biliyorduk zaten sen idare ediyorsun tarzı konuşması bana da normal gelmedi. Konu sahibi hırsızlık yapmamış namussuzluk yapmamış arsızlık yapmamış erkek kardeşi evde istememiş ve bunun içinde tartışmış kız kardeş neden hemcinsini taşlıyor ki ? Evlendiğinde kaynıyla yaşamak ister mi acaba ?
Bu arada alıntıladım yorumların ve düşüncelerini seviyorum belki bende yanlış düşünüyorumdur
Konu sahibi ayinbiraderin evde kalmaması konusunda yüzde yüz hakli ama burada görünceye bu kadar takılmasına anlam veremedim Herhalde görümce durduk yere abi arkandayiz dememiştir Karısı ile ilgili dert yanmış kardeside abi biz her türlü senin arkandayiz demiş Abinizi ise yenge ile senin arayı yapmaya çalışmış gibi . konu sahibinin eşi ile sizin abinizin yaklaşımı aynı değil gibi gözüküyor.Bir kaç ay önce yengemle aramda tartışma geçti Muhtelif. Yengem sonuna kadar haksız benden özür dilemiş ama evde yinede abimin canına okumuştu. Abimde özelden beni sıkıştırıyor “ zehir oldu günüm evi birbirine kattık yengen sakinleşmiyor uzatma “ bilmem ne. Yine de abime yengem böyle biri şöyledir ben yanındayım tarzında yengemle alakalı olumsuz konuşmadım çünkü karısı.
Evet konu sahibinin eşi burda hatalı olan ama ben kız kardeşinde iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Karı koca bunlar anlaşamazlar kavga ederler kız kardeşin direk biliyorduk zaten sen idare ediyorsun tarzı konuşması bana da normal gelmedi. Konu sahibi hırsızlık yapmamış namussuzluk yapmamış arsızlık yapmamış erkek kardeşi evde istememiş ve bunun içinde tartışmış kız kardeş neden hemcinsini taşlıyor ki ? Evlendiğinde kaynıyla yaşamak ister mi acaba ?
Bu arada alıntıladım yorumların ve düşüncelerini seviyorum belki bende yanlış düşünüyorumdur
Bu arada gunces dobradır sert yorumlar yapar ama severim kendisini sen yazılanları kendine göre şekillendir herkesin evliliği farklı.Öfkelenme sinirlenme onlar kardeş aralarındaki samimiyete de karışma senin huzurun bozulur. Bana göre eşiniz gittiğinde sizi davet etmeliydi.Tam olarak içimdekileri yazmışsın
Ben de böyle düşünüyorum tamam tabi ki onlar kardeş birbirlerini desteklesinler ama kötü olaylar da birbirlerini gazlamamaları gerekir.Gazlamak desteklemek değildir.Hem karı koca arasındaki tartışmaya karışılmaz onlar iyi olur sen kötü olursun diye bi laf da vardır aynı zamanda
Elbette ama benim hislerim kuvvetlidir yanıladabilirim lakin konı sahibi aynı evde kalmama konusunda haklıysa görümce neden gelin haksızmış gibi konuşmuş. Düşünüyorum da abim erkek kardeşimiz yüzünden karısıyla kavga etse dert yansa ve haklı olsa gazlamazdım yinede. Konu sahibi siz eşinize kötü mü davranıyorsunuz ? O mu hep alttan alıyor mutsuzmusunuz ? Kocası ne gibi dert yanmış olabilir ki ? Biz bize dert yanan evlilere boşanından ziyade çözüm üretiriz o yüzden iyi niyetli söylenmiş gibi gelmedi bana çünkü abisi haksız.Konu sahibi ayinbiraderin evde kalmaması konusunda yüzde yüz hakli ama burada görünceye bu kadar takılmasına anlam veremedim Herhalde görümce durduk yere abi arkandayiz dememiştir Karısı ile ilgili dert yanmış kardeside abi biz her türlü senin arkandayiz demiş Abinizi ise yenge ile senin arayı yapmaya çalışmış gibi . konu sahibinin eşi ile sizin abinizin yaklaşımı aynı değil gibi gözüküyor.
Ama sevgili sunshine abisinin haksız olduğunu kız kardeş düşünmüyor ki.Onlara göre erkek kardeş artık benim nüfusuma geçmeli ben de kalmalı ben bakmalıyım abisinin zihniyeti ile kardeşlerin zihniyeti birbirinden farklı değil ki.Belki de görümce kendisi de bizimle yaşamayı düşünüyor erkek kardeşinin istenmediğini öğrenince kendine de pay çıkardı ve ona sinirlendi bilemeyiz ama abisini haksız bulmadığı bi gerçek.Elbette ama benim hislerim kuvvetlidir yanıladabilirim lakin konı sahibi aynı evde kalmama konusunda haklıysa görümce neden gelin haksızmış gibi konuşmuş. Düşünüyorum da abim erkek kardeşimiz yüzünden karısıyla kavga etse dert yansa ve haklı olsa gazlamazdım yinede. Konu sahibi siz eşinize kötü mü davranıyorsunuz ? O mu hep alttan alıyor mutsuzmusunuz ? Kocası ne gibi dert yanmış olabilir ki ? Biz bize dert yanan evlilere boşanından ziyade çözüm üretiriz o yüzden iyi niyetli söylenmiş gibi gelmedi bana çünkü abisi haksız.
Benim abiminde haksız olduğu konular oldu arkandayım demek yerine “ yengem haklı valla ayılık yapma” dedim.
En çok hata eşinde bu arada. Şikayet etmesi bi yana kardeşine giderken davet etmemesi bi yana.
bu yaşadığımız ilk tartışma değil kendini nerelerde gördüğü konusunda hiçbir fikrim yok ama insanları aşağılayan insanları sevmiyorum aşırı itici oluyorlar bu nedenle gunces sevebileceğim biri değil.Bu arada gunces dobradır sert yorumlar yapar ama severim kendisini sen yazılanları kendine göre şekillendir herkesin evliliği farklı.Öfkelenme sinirlenme onlar kardeş aralarındaki samimiyete de karışma senin huzurun bozulur. Bana göre eşiniz gittiğinde sizi davet etmeliydi.
Geçen akşam iş çıkışı yemek sonrası eşim maç izlemeye gidelimmi kardeşime dedi. Sevmem görümcemi ama sonuçta kardeşler içimdeki öfke ve kızgınlık bana zarar verir ona değil. Eşime gideriz dedim çünkü öfkemi dışa vurmuyorum siz sinirlimisiniz ?
Velhasıl kelam eşim kardeşini aradı gelicem demeye ve gittik. Kardeşi beni görünce bozuldu tek gelicen sandım abi öyle demiştin dedi. :) “ karı kocayız biz ayrılamadık canım dedim güldüm.
Evet sevmem ama eşime kardeşine de çağır istersen derim. Evet sevmem ama kardeşidir unutmam doğumgününü.
Kilit nokta eş canım benim. Eşim ailesinin dedikodusunu yapmaz bana eminim ki benimle ilgili de söylemez. Aksine onların yanında el üstünde tutar sanırım bundandır ki benimle ilgili olumsuz birşey söyleyemiyorlar artık. Evliliğinize odaklanın görümcenizi boşverin kaynınızı boşverin siz ev içi huzurunuzu diri tutun.
Ahaha özelden sıkıştırıyormuş ya ondan diyememişsinizdir bir şey. Yengeniz de sizin gibi mesajlaşmaları yakalar diyeBir kaç ay önce yengemle aramda tartışma geçti Muhtelif. Yengem sonuna kadar haksız benden özür dilemiş ama evde yinede abimin canına okumuştu. Abimde özelden beni sıkıştırıyor “ zehir oldu günüm evi birbirine kattık yengen sakinleşmiyor uzatma “ bilmem ne. Yine de abime yengem böyle biri şöyledir ben yanındayım tarzında yengemle alakalı olumsuz konuşmadım çünkü karısı.
Ben olaya bakarım. Bir keresinde abimle yengem yolun ortasında tartıştı abimde iyi tamam git sen dedi ve yolunu değiştirdi. Yengem trip attığı için. Bende yengemin peşinden gittim ne kadarda olsa yolun ortasında abim yengemi bırakıp gitmemeli. Abimde mecbur peşimizden geldi siz görümceyle samimi değilsiniz ve nasılsanız öyle devam edin bunun için canınızı sıkmayın.Ama sevgili sunshine abisinin haksız olduğunu kız kardeş düşünmüyor ki.Onlara göre erkek kardeş artık benim nüfusuma geçmeli ben de kalmalı ben bakmalıyım abisinin zihniyeti ile kardeşlerin zihniyeti birbirinden farklı değil ki.Belki de görümce kendisi de bizimle yaşamayı düşünüyor erkek kardeşinin istenmediğini öğrenince kendine de pay çıkardı ve ona sinirlendi bilemeyiz ama abisini haksız bulmadığı bi gerçek.
Evet burada kilit nokta aslında şu abiniz size boşanacağım dese ya da erkek kardeşimi evde istemiyor bu yüzden kavga ettik dese siz yangına körükle mi gidersiniz yoksa ortada mi konuşursunuz ? İnsanların buna cevap verip öyle yorum yapması gerekli bence
Haha ilk garip davranışı değil. Düşünün sıralarım buraya ama yine de daha dün birlikte kınaya gittik onlar eşimizin ailesi politik olmalıyız. Kimse sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil onlar bizim gibi düşünmek zorunda da değil. Eşinizle aranız nasıl ? Nasıl bi yapınız var ? Kavgalar çok mu etkiledi sizi ?bu yaşadığımız ilk tartışma değil kendini nerelerde gördüğü konusunda hiçbir fikrim yok ama insanları aşağılayan insanları sevmiyorum aşırı itici oluyorlar bu nedenle gunces sevebileceğim biri değil.
Senin görümcen de bi garip tek gelirsin sanıyordum ne demek
Ahaha yok demek isteseydim derdim çünkü yengeme bizzat söyledim ama abimi fitlemedim sonuçta aynı yatağa baş koyuyorlar.Ahaha özelden sıkıştırıyormuş ya ondan diyememişsinizdir bir şey. Yengeniz de sizin gibi mesajlaşmaları yakalar diye
İnsan eşinin kardeşi ile mesajlaşmalarını nasıl yakalar ya. Siz öyle yazmışsınız ya ondan diyorum.
Eşimin kardeşi ile mesajlarını bile okuyorum okurken benle ilgili dediklerini de yakaladım deyin.
Yoksa insan nasıl yakalar ya sanki sizi aldatıyor da başkası ile mesajlaşmasını yakalamışsınız
Eşim yengesi kardeşini istemeyip kardeşine ev tutma fikrini aileye kabul ettirdikten sonra çok değişti.Bana kardeşinin evi ile ilgili detaylar anlatmaya başladı normalde bir konu daha açmıştım orada kardeşinin evi konusunu ağzıma aldırmıyordu.Böyle böyle bu konuyla ilgili aramızda bi husumet kalmadı.Doğal olarak kavgada etmemeye başladık.Ama tabi şimdi görümce geldi eşim beni gidelim diye daralmıyor.Ama zor yakaladığım huzuru da böyle bir konu nedeniyle bozmak istemiyorum artık Şuan boşanmamı gerektirecek bir durum görmüyorum insanlar bana benim fikirlerime alışmış ya da alışmak zorunda kalmış gibi.Haha ilk garip davranışı değil. Düşünün sıralarım buraya ama yine de daha dün birlikte kınaya gittik onlar eşimizin ailesi politik olmalıyız. Kimse sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil onlar bizim gibi düşünmek zorunda da değil. Eşinizle aranız nasıl ? Nasıl bi yapınız var ? Kavgalar çok mu etkiledi sizi ?
Eşinizle aranız iyiyse sorun yok o zaman. Gidelim derse gidersiniz davet etmek isterse edersiniz gerisini boşverin. İnsanlar size alışmaz siz sınırlarınızı çizmiş olursunuz. Sınır çizerken de benliğinizi kaybetmemelisiniz. Görümcem görümcenizle aynı yaşıt. Benimki evli ve çocukları var. İnanır mısın senelerce evli olmasına rağmen eşim bana iyi davrandığında dalga geçer güler “ hayırdır abi ölcekmi kız” derdi. Kendi patavatsızlığı Allaha havale ettim ve kendim olmaya devam etti. Sonra işte şuan herkes kendi emeklerinin karşılığını alıyor:)Eşim yengesi kardeşini istemeyip kardeşine ev tutma fikrini aileye kabul ettirdikten sonra çok değişti.Bana kardeşinin evi ile ilgili detaylar anlatmaya başladı normalde bir konu daha açmıştım orada kardeşinin evi konusunu ağzıma aldırmıyordu.Böyle böyle bu konuyla ilgili aramızda bi husumet kalmadı.Doğal olarak kavgada etmemeye başladık.Ama tabi şimdi görümce geldi eşim beni gidelim diye daralmıyor.Ama zor yakaladığım huzuru da böyle bir konu nedeniyle bozmak istemiyorum artık Şuan boşanmamı gerektirecek bir durum görmüyorum insanlar bana benim fikirlerime alışmış ya da alışmak zorunda kalmış gibi.
Aaa olur mu okumaman lazımdı onlar etle tırnak birbirlerine destek olurlar sen ise el kızısınAhaha yok demek isteseydim derdim çünkü yengeme bizzat söyledim ama abimi fitlemedim sonuçta aynı yatağa baş koyuyorlar.
Ne oldu anlatayım. İlk zamanlar evliliğimin eşim whatsaptann birinin durumunu izletti. Geri gelirken de kardeşi en son “ hım iyi geçerken uğrayabilirdi neyse” tarzında mesaj vardı.
Benden bahsediyor çünkü sabah dışarı çıkarken çay içerlerken yanlarına uğramamıştım. Gönderdiği saat benim geçtiğim saatten 5 dakika sonra falan. Benimle ilgili olduğu için evet girip okudum. İyiki de okumuşum karın bize yalan söylüyor hani çalışcaktı izinli işte tarzında şikayetleri de vardı. O günden sonra mesela görümcem bana bir yabancıdır