Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Eşinizle aranız iyiyse sorun yok o zaman. Gidelim derse gidersiniz davet etmek isterse edersiniz gerisini boşverin. İnsanlar size alışmaz siz sınırlarınızı çizmiş olursunuz. Sınır çizerken de benliğinizi kaybetmemelisiniz. Görümcem görümcenizle aynı yaşıt. Benimki evli ve çocukları var. İnanır mısın senelerce evli olmasına rağmen eşim bana iyi davrandığında dalga geçer güler “ hayırdır abi ölcekmi kız” derdi. Kendi patavatsızlığı Allaha havale ettim ve kendim olmaya devam etti. Sonra işte şuan herkes kendi emeklerinin karşılığını alıyor:)
Senin görümce çok üst düzey fesat yalnız 🙈Ama sen çok akıllıca mantıklıca yürütüyorsun olayları…Ben de sinirlenince mantık biraz devreden çıkıyor o konuyu bir aşsam herşey daha iyi olabilir

Aaa olur mu okumaman lazımdı onlar etle tırnak birbirlerine destek olurlar sen ise el kızısın 😂😂😂

Şimdi bunun neresi destek insanlar hep kendilerinden veya kendi ailelerinden yola çıkarak yorum yapmıyorlar.Herkes siz değil her görümce sizin kadar iyi niyetli deil.Şimdi sunshinenin görümcesinin ne hakkı var kardeşini doldurmaya…Onlar konuşurlar etle tırnak demek ne kadar komik oluyor bir bilseniz keşke…Kimse kimseye kimseyi fişfikleyemez bunu yapmak doğru bişey deil.
Sen Sunshine'nin görümcesini bilsen elindekinin ayaklarını yıkardın.

Ahaha yok demek isteseydim derdim çünkü yengeme bizzat söyledim ama abimi fitlemedim sonuçta aynı yatağa baş koyuyorlar.
Ne oldu anlatayım. İlk zamanlar evliliğimin eşim whatsaptann birinin durumunu izletti. Geri gelirken de kardeşi en son “ hım iyi geçerken uğrayabilirdi neyse” tarzında mesaj vardı.
Benden bahsediyor çünkü sabah dışarı çıkarken çay içerlerken yanlarına uğramamıştım. Gönderdiği saat benim geçtiğim saatten 5 dakika sonra falan. Benimle ilgili olduğu için evet girip okudum. İyiki de okumuşum karın bize yalan söylüyor hani çalışcaktı izinli işte tarzında şikayetleri de vardı. O günden sonra mesela görümcem bana bir yabancıdır🤣🤣
Bilmiyorum bu sadece bir örnek.
Siz kaç kere yakaladım demişsiniz.
Eşimin yazıyla beş rakamla 5 kardeşi var.
12,5 yıllık evliyim ve bir kere açıp herhangi bir kardeşi ile herhangi bir mesajını okuduğumu hatırlamıyorum ben.
Benle ilgili de olmuştır hatta belki hissetmişimdir geçmiş gün hatırlamıyorum olmamıştır eşim yapmaz diyorum ama çok da güvenmemek lazım.
Neyse bana ger türlü eşimin kardeşi ile annesi ile vs mesajlaşmalarını yakaladım cümlesi çok absürt geliyor.
Ama sizin konularınızı da okudum az,çok.
Eşinizi önce annesi ve kardeşi eğitmiş şimdi siz eğitiyorsunuz ve oldu sanıyorsunuz.
Ama kim o an eğitse aa tamam deyip ben oldum diyecek biri ne yazık ki.
Gün gelip başka olaylar gelince göreceksiniz.
Zor yani açık da yazamıyorum ama her kararı alırken önce kendinize güvenip karar verin.
Tek diyeceğim bu.

Onu biliyorum ben de görümcesinin namından haberim var 😂
Milletin görümcesine bakarak kendi görümcene bilenecek yer araman çok minnoş. Hakiki çirkefe denk geleydin girdiğin şoktan ötürü bu kadar bile sesin çıkamazdı.

Aaa olur mu okumaman lazımdı onlar etle tırnak birbirlerine destek olurlar sen ise el kızısın 😂😂😂

Şimdi bunun neresi destek insanlar hep kendilerinden veya kendi ailelerinden yola çıkarak yorum yapmıyorlar.Herkes siz değil her görümce sizin kadar iyi niyetli deil.Şimdi sunshinenin görümcesinin ne hakkı var kardeşini doldurmaya…Onlar konuşurlar etle tırnak demek ne kadar komik oluyor bir bilseniz keşke…Kimse kimseye kimseyi fişfikleyemez bunu yapmak doğru bişey deil.
Kız tek bu da değil adamla aynı evdeyiz pıt pıt yazınca ekrana düşüyor görüyorum ne yapayım na mahrem diyip bakmıyım mı 😂 bu arada el kızı olduğumuz doğru o yüzden milyon kere olay olmuştur ama bir kere ortamda ağzımı açmadım. Yerler beni yemin ediyorum el kızısın diye. Hatalarını anlamazlar kendimi de anlatamam sinirimin bozulduğuyla kalırım bende çözümü içimden gelerek davranmakla buldum.

Ee tabii okumaması lazım.
Ne işimiz var elalemin kardeşi,annesi,babası,dayısı vs ile mesajlarında
Oldu kaynana da daha evlenmeden benim kızımı,oğlumu üzüyor bu kavga ediyorlar diye sizin sevgili zamanınızdaki mesajlara dalsın mesela.
Ki yapanlar ya da yapmaya çalışanlar var koskoca insanlara aynı evde iken evlenmemiş iken.
Birey olamamış insanlarla evlenip sonra onların mesajlarına dalmayı çok normal görüyorsunuz.
Önce insan kendi birey olup karşısındaki insanı doğru seçmeyi öğrenmeli ki kaç yaşına gelmiş insana aa bak bu böyle olmaz deyip bir şeyleri öğretmemeli.
Ondan normal geliyor sizlere😅😅😅aa okumayacaksın deyip dalga geçmek.

Ben de de bi çirkeflik var bence belki de kapışırdık 🙊
Ölmeyi bayılmak sanıyorsun minnoşum. Allah'ın kayınçosunu başından atana kadar akla karayı seçtin, erkeklere benzemez kadınla uğraşmak, onlar bir yerde arlanır ama kadın kadına fena dalar. Boşuna mı millet kaynana elti görümce konusu açıyor? Kaç tane kayınbaba kayınço konusu açan var?

Ee tabii okumaması lazım.
Ne işimiz var elalemin kardeşi,annesi,babası,dayısı vs ile mesajlarında
Oldu kaynana da daha evlenmeden benim kızımı,oğlumu üzüyor bu kavga ediyorlar diye sizin sevgili zamanınızdaki mesajlara dalsın mesela.
Ki yapanlar ya da yapmaya çalışanlar var koskoca insanlara aynı evde iken evlenmemiş iken.
Birey olamamış insanlarla evlenip sonra onların mesajlarına dalmayı çok normal görüyorsunuz.
Önce insan kendi birey olup karşısındaki insanı doğru seçmeyi öğrenmeli ki kaç yaşına gelmiş insana aa bak bu böyle olmaz deyip bir şeyleri öğretmemeli.
Ondan normal geliyor sizlere😅😅😅aa okumayacaksın deyip dalga geçmek.
Valla ne olursa olsun bi şekilde kadınlar erkeklere bişeyler öğretiyor.Hoşlanmadığın huylarını söylüyorsun dikkat etmesi gerektiğini söylüyorsun bi şekilde söylüyorsun yani o da aynı şekilde bişeyler söylüyor tabi ki bu şekilde orta yollar bulunuyor.
Ben eşime hiç bişey öğretmedim hiç sorun yaşamadık diyen var mi acaba ? Çok ütopik konuşmuşsunuz bence

Elbette ama benim hislerim kuvvetlidir yanıladabilirim lakin konı sahibi aynı evde kalmama konusunda haklıysa görümce neden gelin haksızmış gibi konuşmuş. Düşünüyorum da abim erkek kardeşimiz yüzünden karısıyla kavga etse dert yansa ve haklı olsa gazlamazdım yinede. Konu sahibi siz eşinize kötü mü davranıyorsunuz ? O mu hep alttan alıyor mutsuzmusunuz ? Kocası ne gibi dert yanmış olabilir ki ? Biz bize dert yanan evlilere boşanından ziyade çözüm üretiriz o yüzden iyi niyetli söylenmiş gibi gelmedi bana çünkü abisi haksız.
Benim abiminde haksız olduğu konular oldu arkandayım demek yerine “ yengem haklı valla ayılık yapma” dedim.
En çok hata eşinde bu arada. Şikayet etmesi bi yana kardeşine giderken davet etmemesi bi yana.
Kocası ne diye dert yanmış olabilir ki derken ciddi misin? Kocasının kocaman bir derdi vR. Kardeşiyle aynı evde yaşayamamak. Görümcrye ve kocaya göre de haksız değiller. Çünkü onlara göre normal. Evet bana göre de çok anormal bir durum. Ama yıllardır böyle yaşamış örfü adeti bu olan bir aile "A evet gelin haklı" demez. Onlar kendilerine göre değerlendiriyorlar ve kendi kültürlerine göre maalesef ki kendilerini haklı görüyorlar.

Senin görümce çok üst düzey fesat yalnız 🙈Ama sen çok akıllıca mantıklıca yürütüyorsun olayları…Ben de sinirlenince mantık biraz devreden çıkıyor o konuyu bir aşsam herşey daha iyi olabilir
Ben Tülay kökün öfke videolarını izledim. Öfkenin ilişkiye zararlarını özellikle. Neden öfkelendiğimi buldum ve dilimi kullanmayı öğrendim. Görümcem son zamanlarda iyi. Bu iyi hali düşün :) yetişkin olarak çözüm üretmelisiniz.
Geçen sene görümcemle birebir tartışma olmamasına rağmen çocuğunun yaptığı bi durumdan kaynaklı itişme oldu. Lafım sözüm yok ama çocuğun yaramazlığından dolayı eşim bana kızdı. Bende bana kızamazsın dedim ailesnin yanında. Görümcem de 5 dakika içinde aldı kocasını gitti. Koca demlikçay selam yok afra tafra gitti. Sakinleştim salgılanan adrenalin hormonumu kendi yararıma kullandım. Annesine “ hayırdır anne selamsız gidiyorlar hoş birşey mi yaptıkları çay da demlemişsin birşey diyen olmadı yakıştıramadım kızına “ dedim ve evime gittim. Eşime de aynen “ kardeşin özür dilemezse eskisi gibi davranmayacağım” dedim.
İlk gördüğüm yerde de görümcemin suratına bakmadan selamsız devam ettim. Sonuç ? O bana selam verdi :) zoruna gitmiş hanımefendinin. Saygılı olmak zorunda herkes birbirine. Bu olaydan sonra da mesela ayaklarıma terlik getirir üşümiyim diye. Çekiniyor sanırım artık tatlı ve güleryüzlülüğümün altında biliyorlar ki kendini savunan biri var.
Öfkelenseydim peki? Kavga edip bağırsaydım ? Haklıyken haksız duruma düşücektim

Ama sizin erkek kardeşiniz yokmış zaten belki olsaydı böyle düşünmeyecektiniz
Fark etmrz ki. Kızkardeşim var. Her türlü yanındayım deyim. Dayıma da derim. Erkek kuzen bizde kardeştir. Kardeş gibi büyüdük. Onlara da derim. Aralarında haftalarca süren bir kavga olduğunu bilsem ve telefonda bana dert yansa evet arkandayım derim.

Valla ne olursa olsun bi şekilde kadınlar erkeklere bişeyler öğretiyor.Hoşlanmadığın huylarını söylüyorsun dikkat etmesi gerektiğini söylüyorsun bi şekilde söylüyorsun yani o da aynı şekilde bişeyler söylüyor tabi ki bu şekilde orta yollar bulunuyor.
Ben eşime hiç bişey öğretmedim hiç sorun yaşamadık diyen var mi acaba ? Çok ütopik konuşmuşsunuz bence
Ben öğretmedim.
Tabii ki önce kadınlar öğretiyor anne sonuçta yetiştiriyor çocuğunu. Benim çocuk kız mesela inanır mısın erkek çocuğu da değil ama biz öğretiyoruz bir şeyleri😅
Ne yapacaktım erkek çocuğu olsa iki kat mı öğretecektim😅
Ama evlendiğim kişiye de ben öğreteceksem istemem kalsın anası mıyım babası mıyım?
Kadınlar neden erkeklere sürekli bir şey öğretmek zorunda olsun.
Kadınların öğretme derdi kayınvalide olsun görümce olsun belki eski elti olsun onların öğrettiği şeyleri başka yöne çevirme isteğidir.
Öyle öğrenecek erkek gider benim öğrettiğimi de başka yerde başka türlü öğrenir sanki her kadın en doğrusunu mu biliyor.
Kendi aklı olan erkekle evlenmek en mantıklısı.
Evlenmişim ama ben aile ilişkisi öğretiyorum eşime evlerden Irak.
Uydumakıl adamı napayım ben.
Oldu onun kardeşi vs ile mesajlaşmalarının yanlışlıkla yakaladım diye peşinden koşayım.

Biliyorsunuz ki atasözleri deyimler ve vecizeler genellikle mecaz anlamlıdır.İlla kavgaya karışmış olmak gerekmez cümlenin anlamını görmemiz için.🙄Bir sürü böyle özdeyişler var hepsi gerçek anlamlı mi oluyor 🙄
Yani size göre görümcenin banane abi bana anlatma derdini tasanı deyip telefonu suratına kapatması gerekirdi. Kardeşlikle ilgili de çok laf var. Onlara bak bir ara

X