Kaybolan altın 😰😰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kesinlikle. Konu sahibi cok cok saf ya da cok iyi niyetli. O altinlar zaten coktaan bozdurulmustur. Bir de arkadasindan eve gelince neden hemen cantasina bakmadi onu anlamadim. Olayin uzerinden kac gun gecince farketmis. Yani arkadasinin evinden ayrildigi gun gidip bozdurabilirdi altinlari.

Gectigimiz Ramazan Bayrami tatilinde kardesim yasadigi sehirden annemlere geldi. Ertesi gun bi bakti cantasina cuzdani yok. Kucuk de degil yani kocaman bi cuzdani vardi. Tutturdu evde siz temizlik yaparken bir yerlere koydunuz ya da çöpe attiniz. Diyorum dusmustur belki imkansiz dusse duyarim, cantam derin vs vs siraladi. Otobus firmasini aradik gecistirdiler bizi.

Aradan 40 gun kadar gecti, otobus firmasindan bi kiz aramis kardesimi. O kadar inat etti bize bayrami zehretti siz kaybettiniz diye meger otobuste dusurmus zeki. Turkiye'de de malum isler yavas ilerler biraz, ancak haber verebiliyoruz demisler.

Demem o ki dusurmus olma ihtimalinizi hemen elemeyin. Tek tek dusunun anahtar almak icin acmissinizdir cantayi ne biliyim baska bi sey almissinizdir içinden...

Geçmiş olsun kuzum inşallah bulursun şimdi kalkıp kimsenin günahını alamam
Bari arkadaşına demeseydin karakola gittiğini

Çocukluk arkadaşımdan yediğim kazıktan sonra, güven kelimesi fazlasıyla boyut değiştirdi bende. Özellikle şu 1,5/2 yıldır dost bildiklerimle sınanıyorum. Yaptıklarıda öyle empati kurulacak, hazmedilecek şeylerde değil. O yüzden kimse için yapmaz demeyin, ummadıkların neler yapıyor malesef. İnsanoğlu kapalı kutu gerçekten.

Ha kimseye mi güvenmeyelim, o kısmı da benim bu ara cevabını bulamadığım bir konu. Demişler ya size, niye yanınızda taşıdınız, niye takıp takıştırdınız diye. Buna direkt kendimden örnek vereyim. Kendi annem bile çantasının içinden bir şey talep ettiğinde çantayı kucaklayıp götüren çocuklar olarak yetiştirildik biz. Hatta bir kaç defa arkadaşlarım çalan telefonunu bile uzatmamı istese, çantayı uzattığım için "yok artık aç çantayı ver, ne olacak ki" tepkisiyle karşılaşmışımdır. Ama yok yani, o el başkasının çantasına girmeyecek. O nedenle olgunlaşıp öğrenene kadar, herkesi kendin gibi görmek doğal. Bir kaç kazıktan sonra sırrını, paranı korumayı öğreniyorsun. Acı bir tecrübe olmuş sizin için ama böyle malesef.

Bir arkadaşım, evinin anahtarını, çocuklarını teslim ettiği bir arkadaşından yaşadı bu kötü tecrübeyi. Sürekli evinden para azalıyormuş, hatta kalmaya gelen misafirinin de çantasından bir miktar para kaybolunca, parayı koyduğu yerlere gizli kamera yerleştirmiş. Bir hafta sonra izlediğinde, onunla hırsızı arayan, evinden çıkmayan arkadaşı çıkmış hırsız. Şok oldu, yıkıldı çünkü ablam derdi. Kadınla gidip konuşmuş, kabul etmeyince videoları izletmiş. Benden aldığın bütün paraları geri getirmezsen bu kayıtlarla polise gideceğim demiş. Eşinin de haberi varmış zaten yaptığından, durumumuz kötüydü mecburduk gibi iğrenç bir açıklama yapmışlar. Bu olay yaşanalı rahat 5 sene olmuştur ve o zamanın parasına 5/6 bin TL almıştı kadından. İlk kayıplarını farkettiğinde emin ol oda senin gibi o arkadaşını seçenekler arasında bile bulundurmuyordu.

O kadar altınınız var 3 gün sonra bakmak aklınıza geliyor. Vallahi pes ne diyim size. O kadar bilezik çantamda dursa ben rahat uyuyamam bile. Bileşiklere bişey olacak diye değil canıma bişey olacak diye. Ne diyeyim inşallah bulursunuz kolay kazanılmıyor..

Acaba bilezikler aynı dediğiniz kişiyle karışmış olabilir mi?
Etrafta çocuk varsa oyun olsun diye açmış olabilirler sonra da düşmüştür biryere.

Ben eşimin akrabasına gitmiştim yıllar önce ve eve gittiğimde farkettim cüzdanımdan para çalınmış. Bu devirde kimseye güvenmeyin saflığınızın kurbanı olmuşsunuz. Ya arkadaşınız yada komşunuz. Siz bir bardak su için üstüne

Evinize bence kamera alın ve kimseye söylemeyin. Ortaya yine böyle bir sahte takı, küpe vs alır koyar, denersiniz. Bir kaç defada ortaya çıkar. Kimseye ama kimseye güvenmeyin. Siz bahsetmeseniz belki böyle bir şey yapmazlardı. Bir ara evinde kaldığınız arkadaşa bileziklerini saymasını söyleyin. Resimleri varsa tüm insanların eşinizle gidip kuyumculara böyle biri geldi mi diye sorsanız belki birilerinin gidip bozdurduğunu öğrenirsiniz.

Bileziğin seri numarası oluyor mu? Ben hiç sanmıyorum, arkadaşınız da o kadar saf değildir bence.

Galiba konudaki en önemli kısmı da güncellemeyle silmişsiniz, yorumlara göre bilezikleri arkadasinizda çıkarip gostermissiniz. Ne diyebiliriz ki yorumlara göre arkadasinizi suçlamamak için olayları çıkarabiliyorsunuz, umarim bulunur bilezikler

Acaba bilezikler aynı dediğiniz kişiyle karışmış olabilir mi?
Etrafta çocuk varsa oyun olsun diye açmış olabilirler sonra da düşmüştür biryere.
Çocuk yok cnm ama onda değil baktık ve hırsızlık işi bu bilen biri almıs bence artık emin oldum düşmesi imkansız ve yabancı biri calsa hepsini alır

Canım çıkarıp baktık ama herkes linçe kalkıştığı için hatta bunu görgüsüzlük olarak belirledikleri için düzelttim o kısmı ben arkadaşıma güveniyorum ama Allah affetsin başka bişey aklıma gelmiyor

Ya keşke cikarip göstermeseydiniz insanlards zan altında bilemeyiz nefis kötü bişey. Eve gelince bakmadiniz mi hic
Keşke vallah eşeklik benim ki bankadaydı hep meraktan baktık birlikte ama başka bişey gelmiyor aklıma

Çantanızda olduğunu bilen biri almıştır düşürmediğinize eminseniz. Komşular o sırada çantanda olduğunu nerden bilecek hemen alacak, ya arkadaş ya eş kalıyor bu durumda.

Eşim almaz asla benim çantama bakmaz bile ki ikimizin parası zaten satacaktık neden alsın sebep yok . Benim de şimdi mantıklı düşününce bütün şüphem arkadaşıma gidiyor onun evinde tamdı ve boş odadaydı çantam .. inşallah almışsa dahi vicdanı ağır basar da verir bana yoksa bir ömür bunu kaldıramam ya

Çantanızda olduğunu bilen biri almıştır düşürmediğinize eminseniz. Komşular o sırada çantanda olduğunu nerden bilecek hemen alacak, ya arkadaş ya eş kalıyor bu durumda.
Sadece ikisi biliyordu zaten başka bilen yok ama nasıl ıspat edicem bilmiyorum ya

Arkadaşınıza evini aramayı teklif edin. Bakalım tepkisi ne olacak. Gerçi üzerinden geçmiş çoktan bozdurmuştur.

Keşke çantaya koymak yerine koluna taksaydınız daha iyi olurdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…