- 24 Nisan 2015
- 6.872
- 7.061
- Konu Sahibi leylosvemecnun
hem birşey istemedim d,yorsunuz hemde insanların varını yokunu satarak size düğün yaptıklarının farkında olarak bir ton masrafa sokuyorsunuz siz ucuzuna kaçtım deseniz de bileziklerin masrafı bile adamı icralık yapmaya yeter. bir set taksalarmış size hatıra kalması maksatıyla, düğünde de şatafata kaçmadan halletselermiş kimse icralık olmazmış..Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
altınları verme konusunda onlar sizin hakkınız eşiniz belki aile bütçesi sıkışıksa isteyebilir sizden ama kp istemesi abest olmuş, en başından almıyacakmış o altınları ve eşyayı gücü neyse ona göre hareket edecekmiş. zaten giden gitmiş artık geri gelmez, elinizdekini iyi saklayın isterlersede vermeyin...
eşinize gelince baban yaptı ama borcunu ben ödüyorum demeyi bilemiyorsanız susun oturun ..