Altınlarımı birer birer elimden aldılar 😓

Hepsini geçtim ihtiyaçları olmamasına rağmen beyaz eşya mağazasından bizim alışveriş yapılırken klima,tv ve ütü aldılar.Mobilyacıdan masa,akıllı sehpa,tv ünitesi aldılar.Madem borç olacağını biliyorlardı neden açıldılar ? Bazen insanlar hakediyor bazı şeyleri.Durumu olmayan bir aile oğluna alırken kendine neden aşıyor hem de borçla
bu saatten sonra mümkünse benden bir bardak su dahi istemeyin gerçekten çizgimden çıkmak üzereyim de,eşin karışırsa hani bırakmıştın de,eşin sana falan bırakmadı sen hayır deseydin bak nasıl karışırdı ağlamana hiç laf etmedi mi etmez neden çünkü babasının talebini yerine getirdin

Kızlar 25 mobilya tuttu
9 da beyaz eşya tuttu
Düğünde bize 15 bin lira hediye altın para takıldı bunun 5 lirasını salona verdiler.10 bin lira mobilyaya verildi.Mobilyaya geri 15 kaldı beyaz eşya duruyordu.Düğün üstü arabasını 50 bin liraya sattı hani arabasıyla kapatabilşrdi o araba parası nereye gitti bilmiyorum ben anlam veremiyorum kapatabilirdi borçları

Kızlar 25 mobilya tuttu
9 da beyaz eşya tuttu
Düğünde bize 15 bin lira hediye altın para takıldı bunun 5 lirasını salona verdiler.10 bin lira mobilyaya verildi.Mobilyaya geri 15 kaldı beyaz eşya duruyordu.Düğün üstü arabasını 50 bin liraya sattı hani arabasıyla kapatabilşrdi o araba parası nereye gitti bilmiyorum ben anlam veremiyorum kapatabilirdi borçları
Hem zamanında eşimin birikimini akmış elinden hem de böyle borç kaldı kafayı yenenek elde değil

Eşim zaten bir düğün parasına yakın parasını bizim sözden önce babasının borcuna diye vermiş olan birikimini vermiş.Verdi diye babası da senin düğününü ben yapacağım demiş buralarda da genelde öyle olur zaten yapmak zorunda olan babadır.Kendi işinden hariç sırf oğlumun düğününde satarım diye hayvan bakmış geçinmek için değil.Bizim nişan zamanı bana sordu ne kadar altın istersin diye ben Allah şahit kesinlikle şu kadar yapın demedim neye gücünüz yeterse o ben şu kadar demem siz bilirsiniz dedim.O hayvan satıp aldı bilezikleri ve kolyeyi.Bana kalsa ben zaten düğün istemezdim sevmiyorum nikaha razıydım erkek tarafının şanı diyip onlar istedi.Kız tarafı olarak yeri geldi yardım da ettik herşeyi erkek tarafına yıkmadık.Diyorum ya arkadaşım çok fedakarlık ettim.Beyaz eşya mağazasına girdiğimizde durumlarını bildiğim için şu model olsun demedim hepsini kayınpederim seçti baba sen seç ben anlamam dedim parası yetmeyip rencide olmasın diye.Mobilya mağazasına gittik bana mobilya buradan alınacak dediler fi tarihindendi her şey ses etmedim.Gelinlik için ben hayal kurarken onlar biz gelinliğe 3 lira veremeyiz çok pahalı bi yer biliyoruz 450 liraya gelinlik kiralıyo oraya bakın dediler eşim kendine yediremedi de normal gelinlikçiye soktu ucuz yollu gelinlik bulduk beğendiğim gibi.Yani herşeyde ama herşeyde ılımlı yaklaştım.Hayır şunu da isterim şu da olacak diye hiçbir şeyi diretmedim Diyorum ya herşeyin ucuzuna kaçılmasına rağmen çırağanda düğün yapılmışçasına borç geliyor önümüze onu anlamıyorum ben.Harcama belli istekler belli.Kendileri lüks yaşamı bugün bulduğunu bugün tüketmeyi sever yani sadece o kredi düğüne harcanmadı
Yorumların hepsini okumamistim kusura bakmayın .Kendilerine mobilya filan almışlar o da ni degisikmis gün bioeziginizi kasaya koyun onu da isteyecekler muhtemelen dediğim gibi aileleri hiç karistirmamak lazım .Eşimin ailesi kendi içlerindeki ıvır zıvır masraflar dışında benim hicbirseyime 1 kuruş harcwwmdigi halde babası düğünden 3-4 gün sonra sizin düğün için 1000 TL borç almıştım yok işte adam istiyo hemen filan diye ağladı ki yok öyle bişey alıp kahvede oyunda yemiş karaktesiz ama o an eşim gönderdi ki sıkışıklık son oldu ondan sonra en son 1-2 ay önce bir düğüne gitmek için istedi yine ama.birimizin gitmesi gereken birseydi bu o yüzden bu kez ses etmedim esimde biraz sert konuştu kaldı.ama dufunumuze esywmiza karışmış olsalardı demekki aynısı olacaktı bizimde

Kızlar 25 mobilya tuttu
9 da beyaz eşya tuttu
Tamam bekarken.esiniz vermis olabilir ama yine de bütün masrafı onlara yikmissiniz.Buzde kız tarafının aldığı şeylerde vardır siz veya aileniz ustune düşen beyaz eşya veya mobilyaui aldınız mı ???

Arabasını satınca sizin borcunuuz ödemek zorunda değil bence eşiniz siz ve aienizde kendi payına düşeni ödeyecek madem ailelre yıkılıyor bütün düğün ...

Dediğim gibi kendilerine mobilya vs almsilar o borç sizi bağlamaz düğün üstü birde o masraf çıkmasa iyiymiş

Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm

Bi bitmediniz arkadaş.
Hala kolumda bilezik kalmadı diye ağlayan gelin var mı ya diyordum varmış. Ağlaya ağlaya vermek ne demek? okuduklarıma gerçekten çok şaşırıyorum.
Öncelikle şunu anlaman gerek. Onlar da senin ailenin bir parçası. Zorda kaldıklarında yardım etmeyip arkanızı mı donecektınız ne yanı? Gelınlıgımı yasatmadılar bana dıyorsun. Gelınlık nasıl yaşanır? bılezıklerı koluna takıp cıkardıgı seslerı dınleyıp sırıtarak mı?
Ay yazamıcam daha fazla. şiştim:KK76:

Ay benimki de 14 gramlık ince burmalardan taktı sözümde. Kolumdan geçirirken bükülüyordu valla:KK70:. Yok burma takıyosun madem azcık ağır olsun yani. Sonra değiştirdi sevmediğimi söyleyince
Ben de mi sevmediğimi söyleseydim acaba :-) hoş benimki değiştirmez beğenmediysen ben kullanayım diyip alırdı :-) Peki seninki daha ağırıyla mı değiştirdi?

Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
25 gramdan 5 bilezik ve 5 li Reşat altın çok fazla. Adam gücünün ötesinde iş yapmış ve batmış. Bir de üstüne beyaz eşya.keşke gücüne göre yapsaydı.şimdi üzülmezdin. Boşver olan olmuş. Daha bişey verme. Eşinle mutluysan gerisi boş

Ben de mi sevmediğimi söyleseydim acaba :-) hoş benimki değiştirmez beğenmediysen ben kullanayım diyip alırdı :-) Peki seninki daha ağırıyla mı değiştirdi?
Valla benimki cimri ama gösteriş meraklısı. Ben takmam sevmedim deyince 20 gram ya da 25 gram tam hatırlayamadım kalın bileziklerle değiştirdi. Düğüne kadar 5 ledi bileziği kadın.😂😂

Keşke benimki de gösteriş sevseydi. Cimriliği her şeyin üzerinde. :KK43:
İşte tek gösterişi o oldu. Ev eşyalarında da gösterişli alın pahalı diye almamazlık etmeyin ben ödeyeceğim dedi benim beğendiklerim spor olduğu için o beğenmemişti. Neyse kendi begendiklerimi aldım 1 kuruş vermedi. Biliyordum vermeyeceğini. Her şey lafta yani. Beni zorla alışverişe çıkardı adet diye. 2 şifon gömlek beğendim. İkisini de al diyodu. İleri gitti etiketine baktı. 90 ar liraydı gömlekler. Teklifi bi daha etmedi birakiverdi birini. Zaten beni zorla çıkarmışsın alışverişe 1 tane gömlek alcam 2 yi al diyosun sonra fiyata bakip bırakıyorsun. Nefret ediyorum kadından bunlar aklima geldikçe iyice sinir oluyorum

İşte tek gösterişi o oldu. Ev eşyalarında da gösterişli alın pahalı diye almamazlık etmeyin ben ödeyeceğim dedi benim beğendiklerim spor olduğu için o beğenmemişti. Neyse kendi begendiklerimi aldım 1 kuruş vermedi. Biliyordum vermeyeceğini. Her şey lafta yani. Beni zorla alışverişe çıkardı adet diye. 2 şifon gömlek beğendim. İkisini de al diyodu. İleri gitti etiketine baktı. 90 ar liraydı gömlekler. Teklifi bi daha etmedi birakiverdi birini. Zaten beni zorla çıkarmışsın alışverişe 1 tane gömlek alcam 2 yi al diyosun sonra fiyata bakip bırakıyorsun. Nefret ediyorum kadından bunlar aklima geldikçe iyice sinir oluyorum
Ayyy benimki alışverişe bile çıkarmadı. Bir tane makyaj malzemesi bile almadı. Herhalde biliyordu başına gelecekleri :KK45: o makyaj malzemelerine o kadar parayı verirse kalp krizinden ölürdü kesin. Ben de nefret ediyorum zaten 1 tane konum var oda onunla alakalı. O kadar cimri ki kışın doğalgaz faturası ödememek için özledim ayağına gelip aylarca bizde kalıyor benim de problemim bu. Biz istemediğimizi belli ettikçe ısrarla duruyor bir de. :mad:

Ayyy benimki alışverişe bile çıkarmadı. Bir tane makyaj malzemesi bile almadı. Herhalde biliyordu başına gelecekleri :KK45: o makyaj malzemelerine o kadar parayı verirse kalp krizinden ölürdü kesin. Ben de nefret ediyorum zaten 1 tane konum var oda onunla alakalı. O kadar cimri ki kışın doğalgaz faturası ödememek için özledim ayağına gelip aylarca bizde kalıyor benim de problemim bu. Biz istemediğimizi belli ettikçe ısrarla duruyor bir de. :mad:
Ben de konus açmayı istedim onla ilgili vazgeçtim yaptıkları aklıma geldikçe daha çok sinir oluyorum diye. Aynı apartmandayım küsüz gitmem ona gelmez de o sesini bile duyunca çıldırıyorum o derece yani. Bizimki de mutfakta oturur kendi sıcak diye orda bile yatar. Diğer yerler kutup gibi. Ben geldikten sonra ısınmıștır kış boyu 700 lira doğalgaz ödedik. Ay dayanamazdım bende kalmasına Allah sabır versin

Ben de konus açmayı istedim onla ilgili vazgeçtim yaptıkları aklıma geldikçe daha çok sinir oluyorum diye. Aynı apartmandayım küsüz gitmem ona gelmez de o sesini bile duyunca çıldırıyorum o derece yani. Bizimki de mutfakta oturur kendi sıcak diye orda bile yatar. Diğer yerler kutup gibi. Ben geldikten sonra ısınmıștır kış boyu 700 lira doğalgaz ödedik. Ay dayanamazdım bende kalmasına Allah sabır versin
Sabır tamamen bitti taştı gitti!!! Bir daha kalmasına asla izin vermemek için buradaki arkadaşlardan tavsiyeler alıyorum. Hepsini uygulayacağım.

Konu sahibi arkadaşım sen de kendini söylediğim gibi çok üzme. Çok daha kötüleri var gördüğün gibi...

Bence bir içeri girsin anca akıllanır.
Eminim geline güvenerek yaşayacaklar bundan sonra da. Hele ki çalışıyorsa..

O kadar hayvan nasıl sırf düğün için satılır bir anda anlayamıyorum..
Kesin konu sahibinin bilmediği şeyler var.
kesinlikle bende öyle düşünüyorum
bu kadar öde öde bitiremeyecek ne olabilir ki ?

Zaten bu erkek ailelerin düğünden hemen sonra ödenmese icralık olacak borçları çıkar
Ben altından çok bana yalan söylenilmesine bozulurdum
Resmen planlarını dibine kadar sizin altınları almak üzerine kurmuşlar

Ah bu erkekler neden bu kadar kör anlamam ki. Size güvenerek borca girmiş, Show zamanı bak yaptık ettik demek için takmışlar amaç başkaymış. Eşinizin durumu uygun bir dille idrak etmesini sağlayın. Yoksa Bugün yarın pişkin pişkin 2 bileziği de isterler

E ozmn satıp savıp yapmasalarmış düğün takmasaymış takı zaten taktığı gibi geri almış çok ayıp olmaz böyle bişey

X