EvetTek biri şey anlamadım.
Yasaklı sigara dediği bağımlılık yapan türde bşy mi ?
Kendisi bu bir sorun bundan kurtulmam gerek demediği sürece bşy yapamazsın.
Tmm sensinLütfen başkalarına "sabret" diye akıl vermeyin. Sizinki başlı başına yalnis bir evlilik. Allah bile boşanma hakkı tanımışken insanların inatla "sabretc diye sürdürmeleri ne onu da anlamıyorum. Heleki hep" sabreden" kadınlar oluyor. O şiddet ortamında büyüyen çocuklar zaten hep çok mutlu ve sorunlar yaşamıyor sonra..
Neresinden tutam elimde kalır öyle bir mesaj. Küçücük evlenmişsin, yanlış iletişim kurulmuş, dayak bıçak olayları kabus ötesi, saygı yok hakaret gırla. O ortamda çocuklar var. Bu cinnet halini anlatıp sabır etmek gerektiğini söylemeniz çok zor olmalı. Ya bunu okuyan kadınlar karşı tarafa bıçak tutuşturursa kavga ederken, öldürülme ihtimalleri var. Hala da küçüksün yaş 22. Korkunç şeyler yaşamışsın, belki yaşıyorsun hala ama farkında değilsinCevrelerimizde gordugum icin boyle dedim canim tabiki olabilir neden olmasin babam da bana cok kati dururdu oda neler yasadim ben bir bilsen dayak ezilme kotu soz aldtma babamin yuzunden sineye ceke ceke 4 .5 yilimi devirdim iki cocugum oldu duzelme yok desem yalan olur ama neler yapmadimli evdenmi kacmadm cocuklari birakip yasadigim sehri tek basjma terk edicektm oda heralde benim cok sinirli oldugumu ve birgun cekip giderim diye mi uzerime fazla gelmiyor bilmiyrm ama ben ona hep sunu derim babam sahip cikmiyor sanma senin evlatlarin nasil degerliyse bende onun icin okadar degerliyim ha diyelim istemedimi senden ayrilmami ucunda olum olsa bosarim seni derim ama bende sinirlendigimde gozum birseyi gormez evde kirip dokup herseyi terk ettgm cok oldu benim tek avantajim bunun ailesi cocuklara cok duskundu kendiide fazlasiyla cok duskun bana hep sey der sen bunlari anasiz birakip gidecem de oldururum seni beni sevmiyorsan cocuklarin icin sus otur der bende cocuklar icin nereye kadar oturim hayatim gidiyor yaninda oldum bittim derdim en son kavgamizda bu telefonun sifresini acmiyordu kavga ettik bu beni dovmeye basladi ama benim canm o an yanmiyor nedense vuruyo Ben buna diklesiyorum yuzume belime kafama neresi gelirse bende ustumden bi ittim bunu kostum mutfaga aldm elime bicagi al lan yiyorsa oldur beni seninle zehir zaten hayatim bosamaya bosamiyosun oldur dedim eline bicagi verdim dayadim gogsume bu bi dondu kaldi sonra manyakmisin be cek git dedi sonra Ben Sen yapmazsan Ben yaparim dedim bogazima dayadim bicagi elimden alirken artik nasil gozum donmusse hafif kesmisim bigazimi elimden aldi sonra bana skin ol kendine gel tamam bidaha yapmicam diye optu bende yuzune vurdum karaktersizsin senden 10 yas kucugum gozunde birsey koymadim ailene bi saygisilik etmedim evime her gelene fort dortluk by yasimda hizmt ettm ozmn yasim 19 Daha o ooldu ben diger tarafa gidip uyumusum gece ateslenmisim alnimda bi bez basucumda o baktim oturuyor geri gozumden yaslar ve oan sinirden attigi tokatlari yeni hissediyordum halim yok ateslenmeyi cok yuksek geciren biriyim oglumu baktm uyutuyor ayaginda bana da iyimisin su getirimmi neren ariyo masaj yapim o gunden sonraa tam 20 gun knsmadm bunla ayni ev icinde o oldu su an bunlari aglayarak yaziyorum biz kadinlar boyleyiz yuvamiz icin sabr ediyorz
Al karşına konuş; sitem etmeden, yargılamadan, hislerini anlat.Merhaba hanımlar geçen ayın sonunda eşimle kavga ettik büyük bir kavga fiziksele dönmeye başladı aile terapistine gitme şartı ile affetmiştim. Orda konuştuktan sonra bazı şeyleri kaldıramadı mı bilmiyorum, 2 3 gün sonra yasak bir sigara içmiş bağımlılık yapacak arkadaşımdan istemiş daha önce içti mi bilmiyorum gece onu içtikten sonraki izledikleirni buldum ben izlemedim diye baya çıkıştı YouTube da arkaplanda dönmüştür dedi inanmadım ama amenna dedim içim içimi yedi Google aramasına baktım ordanda izlemiş bişeyler. 3 evladım var ben onlar için sabrettim ne yapacağımı bilmiyorum. Ben evde namaz kılıp kalbimi ısıtmaya çalışırken o başka işler peşine düşmüş. Kendime acıyorum benim nazımı çekmek gönlümü almak zor geldi sanırım ki ben onu boşda bırakmamıştım. 1 hafta boşlukta insan bu kadar kolay ne bileyim ya... Bana akıl verin.
Hepsine katılıyorum. Keşke çekmeseler ayrılsalardı da huzur yüzü görseydik. Böyle duygularımızın içine edip bıraktılar, birde fedakarlık etmişler diye minnet umuyorlar.
Tam olarak evlatlarından başka feda ettikleri birşey de göremiyorum.
Evet aynen..Hepsine katılıyorum. Keşke çekmeseler ayrılsalardı da huzur yüzü görseydik. Böyle duygularımızın içine edip bıraktılar, birde fedakarlık etmişler diye minnet umuyorlar.
Tam olarak evlatlarından başka feda ettikleri birşey de göremiyorum.
Buraya biri daha kendi olayını yazdı yazanlar ona mı bana mı yazıyor artık anlamadım ama size bende cevap verdim. Bende ayrı anne baba çocuguyum anne özlemi çektim belli korkularım var ondan bekledim şimdiden sonrası ne yapacağım onu bende bilmiyorum ama benim şuan sorunum var ve canım çok sıkkın. Yani bayan olarak destek bir mesaj beklerdim hepiniz yerin dibine soktunuzekstra üzüldüm gerçekten.Evet aynen..
3 kardeşiz hepimiz büyüdük en küçüğümüz 20 yaşında Annem halen gelip saatlerce yok böyle yok şöyle saatlerce 30 yıllık meseleleri döndürüp döndürüp anlatıyor. Diyorum gel boşayayım seni evin de var çocuklarında çalışıyor muhtaç da olmazsın yokkk yokk sadece çemkiriyorlar. Eee hani çocukların için katlanıyodun bak çocukların büyüdü hepsi sana destek oluyor niye eşinden memnun olmadığını her allahın günü dile getirdiğin halde boşanmıyorsun? Yok işte bu yaştan sonra ne yapıcam.. Yok işte bi ton malımız mülkümüz var baban olacak salak herkese güveniyor diye mallar hep başkalarının üzerine bunca yıllık emeğimi, gördüğüm eziyetleri başkaları mı yesin bla bla.. Anlıcağın bahaneler tükenmiyor ama Kağıt üzerinde hep fedakarlık yapılmış hep çocuklar için katlanılmış, çocuklar olmasa bir gün durulmazmış falan hep hikaye... Olan bizim kırık, dökük kişiliklerimize, psikolojilerimize oluyor ve iş işten geçiyor.
Burds yazarak yargılamak kolay insanların neler yaşadığını ve düşüncelerini bilmeden. Yazdıklarınızda haklısınız. Ama bende ayrı anne baba çocugu olduğum için hep dedim ki çocuklarımı ayrı büyütmeyeceğim onun sabrını gösterdim şimdiye kadar bu olayıda şuan yaşıyorum be hafta sonu babam alacka diye bekliyorum ortalık gerilmeisn çocuklar da perişan olmasın diye yeterince. Bu süreçdede eşimle oturup düzgünce en azından ayrılma işini düzgün bir şekilde yapmak istiyorumArkadaşlar terapist filan doğru şeyleri yazmışlar zaten ben tamamen sizin durumunuz için size uygun çözümü yazmaya çalışıcam.
Ekonomik özgürlüğün olmasına rağmen bi şekilde toton yemiyor boşanmak istemiyorsun belki çocuklar biraz büyüyünce ne bileyim beş yıl sonra boşanacaksın onu da anladım. Yürütmeye çalıştığın evlilikte bu kadar fevri davranmak çocukların yanında birbirinize vurmanız saçma sapan haller, kedi/köpek gibi laf dalaşı. Bu mu çocukları düşünen haliniz. Yahu adamın kapasitesi belli çağır bi usta yapsın derzleri ya da bırak öyle kalsın. Ya da psikolojisi zayıfsa niye o kadar üstüne gidiyorsun adamın? Babasına şikayet etmek istiyorsun , saldırgan bir köpeği dürtmek gibi birşey bu, bi gün bu adamın elinde kalacaksın asıl o zaman olan çocuklara olacak. Ya o evde dur adamı delirtme ya da en başta sana yazılanları yap. Bi toparlan silkelen kendine gel
1 defa içti onu da kendi dedi bilmiyorum daha önce oldu mı6Kendisi bu bir sorun bundan kurtulmam gerek demediği sürece bşy yapamazsın.
Senin olayına direkt cevap değil ama kendi yaşantımdan örnek vererek 25 yıl sonra sana çocuğunun yazabileceklerini söylüyorum. yani dolaylı yoldan senin meselene cevap oluyor. Sen ayrı anne babayla büyümüşsün ve kötü bir deneyim yaşamışsın ama senin anlattığın kadarıyla üvey anne/baba dan hangisini yazdın hatırlamıyorum işte bunlardan birinden eziyet ve istenmeme gibi olaylar çekmişsin ve bu yüzden kendi çocuğuna da böyle bir deneyim yaşatmak istemiyorsun bu korkunu anlayabiliyorum fakat sen şunu düşünemiyorsun bilinçli bir anneysen zaten boşansan dahi çocuğuna kendi çocukluğunda yaşadıklarını yaşatmayabilirsin çünkü ipler senin elinde olucak. İstersen evlenmezsin bile tekrar kendi kötü tecrübelerini hepsinden uzak tutarsın çocuklarını.. Ama o çocukları kavga, dövüş, saygısız ortamda büyütüp 20 yıl sonra kırık, dökük bireyler yetiştiğinde evlatlarım ben sizin için katlandım sırf sizin için falan gibi şeyler söylediğinde çocukların sana minnet duymucak buna emin ol çünkü kendimden biliyorum. Sorunlu evliliğini sonlandırsan yaşabileceğiniz en büyük şey maddi sıkıntı olur emin ol o çocuklar büyüdüğünde onlara sorsan Maddi zorluk içinde büyümeyi mi tercih ederdiniz yoksa saygının olmadığı, sürekli kavga, dövüş edilen kaotik bir ortamda büyümeyi mi tercih ederdiniz desen maddi zorlukları seçerler. Ayrıca biz burda seni eleştirirken bile seni düşünüp, çocuklarına üzüldüğümüz için eleştiriyoruz yani senin ve çocuklarının iyiliği için... Lütfen bunları dikkate al boşanırsın, boşanmazsın benim bileceğim iş değil fakat o çocukların O Kaos ortamında büyürken mutlu oldukları yalanına kendinizi inandırmayın ve güçsüzlüğünüzü örtmek için kullanmayın.Buraya biri daha kendi olayını yazdı yazanlar ona mı bana mı yazıyor artık anlamadım ama size bende cevap verdim. Bende ayrı anne baba çocuguyum anne özlemi çektim belli korkularım var ondan bekledim şimdiden sonrası ne yapacağım onu bende bilmiyorum ama benim şuan sorunum var ve canım çok sıkkın. Yani bayan olarak destek bir mesaj beklerdim hepiniz yerin dibine soktunuzekstra üzüldüm gerçekten.
Çok teşekkür ederim dua edin ayrılırken zarar vererek ayrılmayı seçer diye bekledim. Evlenmeyi felan isteyen yok o hatayı tekrar yapmam tek varlığım çocuklarım.Senin olayına direkt cevap değil ama kendi yaşantımdan örnek vererek 25 yıl sonra sana çocuğunun yazabileceklerini söylüyorum. yani dolaylı yoldan senin meselene cevap oluyor. Sen ayrı anne babayla büyümüşsün ve kötü bir deneyim yaşamışsın ama senin anlattığın kadarıyla üvey anne/baba dan hangisini yazdın hatırlamıyorum işte bunlardan birinden eziyet ve istenmeme gibi olaylar çekmişsin ve bu yüzden kendi çocuğuna da böyle bir deneyim yaşatmak istemiyorsun bu korkunu anlayabiliyorum fakat sen şunu düşünemiyorsun bilinçli bir anneysen zaten boşansan dahi çocuğuna kendi çocukluğunda yaşadıklarını yaşatmayabilirsin çünkü ipler senin elinde olucak. İstersen evlenmezsin bile tekrar kendi kötü tecrübelerini hepsinden uzak tutarsın çocuklarını.. Ama o çocukları kavga, dövüş, saygısız ortamda büyütüp 20 yıl sonra kırık, dökük bireyler yetiştiğinde evlatlarım ben sizin için katlandım sırf sizin için falan gibi şeyler söylediğinde çocukların sana minnet duymucak buna emin ol çünkü kendimden biliyorum. Sorunlu evliliğini sonlandırsan yaşabileceğiniz en büyük şey maddi sıkıntı olur emin ol o çocuklar büyüdüğünde onlara sorsan Maddi zorluk içinde büyümeyi mi tercih ederdiniz yoksa saygının olmadığı, sürekli kavga, dövüş edilen kaotik bir ortamda büyümeyi mi tercih ederdiniz desen maddi zorlukları seçerler. Ayrıca biz burda seni eleştirirken bile seni düşünüp, çocuklarına üzüldüğümüz için eleştiriyoruz yani senin ve çocuklarının iyiliği için... Lütfen bunları dikkate al boşanırsın, boşanmazsın benim bileceğim iş değil fakat o çocukların O Kaos ortamında büyürken mutlu oldukları yalanına kendinizi inandırmayın ve güçsüzlüğünüzü örtmek için kullanmayın.
Kocişkolarından ayrılamıyorlar başka türlüsü bahane işte. Bizimkide hem söylenir hem ayrılmaz. Bende en son dedim, ya şikayet etme yada memnun değilsen boşan. Madem kabul ediyorsun sus otur bari. Allah sabır versin siz, biz gibilere.Evet aynen..
3 kardeşiz hepimiz büyüdük en küçüğümüz 20 yaşında Annem halen gelip saatlerce yok böyle yok şöyle saatlerce 30 yıllık meseleleri döndürüp döndürüp anlatıyor. Diyorum gel boşayayım seni evin de var çocuklarında çalışıyor muhtaç da olmazsın yokkk yokk sadece çemkiriyorlar. Eee hani çocukların için katlanıyodun bak çocukların büyüdü hepsi sana destek oluyor niye eşinden memnun olmadığını her allahın günü dile getirdiğin halde boşanmıyorsun? Yok işte bu yaştan sonra ne yapıcam.. Yok işte bi ton malımız mülkümüz var baban olacak salak herkese güveniyor diye mallar hep başkalarının üzerine bunca yıllık emeğimi, gördüğüm eziyetleri başkaları mı yesin bla bla.. Anlıcağın bahaneler tükenmiyor ama Kağıt üzerinde hep fedakarlık yapılmış hep çocuklar için katlanılmış, çocuklar olmasa bir gün durulmazmış falan hep hikaye... Olan bizim kırık, dökük kişiliklerimize, psikolojilerimize oluyor ve iş işten geçiyor.
AminKocişkolarından ayrılamıyorlar başka türlüsü bahane işte. Bizimkide hem söylenir hem ayrılmaz. Bende en son dedim, ya şikayet etme yada memnun değilsen boşan. Madem kabul ediyorsun sus otur bari. Allah sabır versin siz, biz gibilere.
Biraz zaman tanıyın kendine gelmesi için sindirememiş demekki henüz. çok üstüne giderseniz kaçar tabi. Öbür konuya gelince kendini rahatlatmak için bişeyler arıyor işte çok abartılacak Bi durum değil inanın ki biraz sakin ve sabırlı kalmayı denemenizi tavsiye ederimMerhaba hanımlar geçen ayın sonunda eşimle kavga ettik büyük bir kavga fiziksele dönmeye başladı aile terapistine gitme şartı ile affetmiştim. Orda konuştuktan sonra bazı şeyleri kaldıramadı mı bilmiyorum, 2 3 gün sonra yasak bir sigara içmiş bağımlılık yapacak arkadaşımdan istemiş daha önce içti mi bilmiyorum gece onu içtikten sonraki izledikleirni buldum ben izlemedim diye baya çıkıştı YouTube da arkaplanda dönmüştür dedi inanmadım ama amenna dedim içim içimi yedi Google aramasına baktım ordanda izlemiş bişeyler. 3 evladım var ben onlar için sabrettim ne yapacağımı bilmiyorum. Ben evde namaz kılıp kalbimi ısıtmaya çalışırken o başka işler peşine düşmüş. Kendime acıyorum benim nazımı çekmek gönlümü almak zor geldi sanırım ki ben onu boşda bırakmamıştım. 1 hafta boşlukta insan bu kadar kolay ne bileyim ya... Bana akıl verin.
Çok zor durum1 defa içti onu da kendi dedi bilmiyorum daha önce oldu mı6
Ekonomik özgürlüğüm var diye birşey dememiş. Ekonomik özgürlüğü olsa zaten bu adamı çekmez 3 çocuğunu alır gider kendine ev tutar çocuklarıylaArkadaşlar terapist filan doğru şeyleri yazmışlar zaten ben tamamen sizin durumunuz için size uygun çözümü yazmaya çalışıcam.
Ekonomik özgürlüğün olmasına rağmen bi şekilde toton yemiyor boşanmak istemiyorsun belki çocuklar biraz büyüyünce ne bileyim beş yıl sonra boşanacaksın onu da anladım. Yürütmeye çalıştığın evlilikte bu kadar fevri davranmak çocukların yanında birbirinize vurmanız saçma sapan haller, kedi/köpek gibi laf dalaşı. Bu mu çocukları düşünen haliniz. Yahu adamın kapasitesi belli çağır bi usta yapsın derzleri ya da bırak öyle kalsın. Ya da psikolojisi zayıfsa niye o kadar üstüne gidiyorsun adamın? Babasına şikayet etmek istiyorsun , saldırgan bir köpeği dürtmek gibi birşey bu, bi gün bu adamın elinde kalacaksın asıl o zaman olan çocuklara olacak. Ya o evde dur adamı delirtme ya da en başta sana yazılanları yap. Bi toparlan silkelen kendine gel
İlk sayfada yazmış ekonomik özgürlüğüm var diye...Ekonomik özgürlüğüm var diye birşey dememiş. Ekonomik özgürlüğü olsa zaten bu adamı çekmez 3 çocuğunu alır gider kendine ev tutar çocuklarıyla
Mesleğim var grafikerim evden iç yapıyorum dönem dönem ama eşim ev ihmal oluyor dedi ara verdim 2 tane sayfam var instagramda biri hobi üzerine diğeri kendi tasarımlarım. Çocuklarımın okul dönemleir oldugu için üzerine şuan düşemiyorum işin. Alıp gidersem o şartlar oluşur zamanla.İlk sayfada yazmış ekonomik özgürlüğüm var diye...
Bakalım 2 seçeneği var insam gibi ayrılmak yada evliliği gerçek mana da kurtarmaya çalışması... Beni ve çocuklarımı hangisi mutlu eder düşüneceğim oturup.Biraz zaman tanıyın kendine gelmesi için sindirememiş demekki henüz. çok üstüne giderseniz kaçar tabi. Öbür konuya gelince kendini rahatlatmak için bişeyler arıyor işte çok abartılacak Bi durum değil inanın ki biraz sakin ve sabırlı kalmayı denemenizi tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?