Evden kaçmalı mıyım?

Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.
bu devirde evden kaçmak garip geldi. diğer yorumlara katılıyorum işini gücünü eline al sonra kavgada etsen dövüşte etsen ayrı evine çık

Kaç kişi sormuş cevap vermemissiniz.
Staj ne üzerine ne zaman bitiyor?
Ne zaman para kazanmaya başlayacaksınız staj yaptığınız yer vs ne diyor gel burada işe başla diyorlar mi ?
Bu devirde kimse kimseyi zorla evlendiremez merak etmeyin.
Evliliği hiç düşünmeyin bence yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz çünkü.
Başka şehre kaçmak değil de işimi başka yerde bulacağım deyip gidebilirsiniz.
Bunu citlatin mesela yavaştan bu düşünceyi aşılamaya çalışın kafalarına girsin bı şekilde.

Siz benim ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz? Nasıl bir yerden geldiğimi nasıl bir hayat sürdüğümü? En son karşı çıktığımda bana neler yaptıklarını… Umarım ne siz ne çocuğunuz asla bunları yaşamaz ama bir benim olduğum yeri hayal etmeye çalışın nefes alamaz durumdayım. Hiçbir şey yapamıyorum elimden hiçbir şey gelmiyor. O kadar çok üstüme geliniyor ki ne yapsam elimde kalıyor.
Kaçma , başına herşey gelebilir Allah korusun insanlara güvenme , anneni tatlı dille alttan al, çok bunalttiklarini soyle . Benim kızımda gelip bana bu şekilde güzelce konusursa onu dinler ve destek olurum.

Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.
Bence kaçma, sabret bir işin bir mesleğin olana kadar, maddi gücün olunca istediğin yere gidersin...

Herkese merhaba,

Gitme bence

Ben sizinle dalga geçer gibi konuşmuyorum ama… Psikolojim ne halde anlayamıyorsunuz kocaman kadın diyorsunuz. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Kocaman kadın olup hiçbir şey yapamıyorum. 5 te eve giren yetişkin mi olur? Defarlca konuştum kavgalar ettim odalara kilitlediler. 20 yaşındayken daha özgürdün. Her sene daha kötüye gidiyor. Zaten evlen git diye tutturuyorlar belki de ondan böyle bu kadar zorluyorlar. Hayatım yeterince zorlu zaten
Sakın evlenme ayaklarin üzerinde durmadan , acilen bir iş bulup ayrı eve çıkmalısın, iyi bir plan yap öyle git ...

Bak şöyle düşün tam da bu anlarda imtihandasın. Şu an hayatının dönüm noktasındasın vereceğin karar çok önemli. Ve kendine şunu de biraz daha sabredip her şey düzelebilir davranışlarımla ailemin tutumunu değiştirebilirim mücadele etmeliyim. Ya da amaan kaçıyım Kurtuluyum kendime yeni bir hayat kurarım bana karışamazlar. Sana son bişey söylüyüm ailenden asla kurtulamazsın nereye gidersen git. Yaşadığın duyguları anlıyorum ama hep bi sıkışmışlık hissi hep bir çare arama. ..
Çok yanlış şeyler söylüyorsun, ne demek ailenden kurtulamazsın, iyi bir işi olursa tabiki de kaçar kurtulur, genelde böyle aileler kızlarını erkenden evlendirmek için can atar ve de evlendirir de , yanlış yönlendirme yapma lütfen...

Şu an bir abartı da mıyım yoksa haklı mıyım kendim bile anlayamıyorum ki bu yaptıklarım çocukça bir davranış mı yoksa gerçekten psikolojik bir şiddet mi görüyorum bilmiyorum kendi paramı kazanınca özgürleşecek miyim bilmiyorum. Hiç zorluk çekmedim kaçarsam neler olacak hiçbir fikrim yok ama böyle yaşamakta çok koyuyor bana.
Polisi arama konusu ise olay daha da büyüsün istemedim ne yapacağımı şaşırdım

Nakit para durumun nedir konu sahibesi? Hangi şehre gideceksin, mesleğin nedir? Ailen manyak anladığım kadarıyla bana kalırsa nakit para işini ayarla, işini ayarla sonra haber vermeden eşyalarını topla kimse uyanmadan sabah kalk otobüse/uçağa yollan ve kaç . Senin yerinde olsam önce kaçar kurtulurdum bunlar seni bırakmaz sonra iyiyim iş için taşındım merak etmeyin diye mesaj atardım.

Herkese merhaba,

İyi yapmadıkları ortada ama korkuyorlardır belki haberlerde okadar kötü şeyler var ki başına bişey gelmesinden korkuyor olabilirler onun dışında atılgan ve özgüvenli olmanı istememleri çok kötü bi yandan hayatı tanımalısın ve gencliğini iyi ve düzgün güzel şekilde yaşamalısın.. kaçmak saçma be öfkeyle düşünülmüş bir düşünce maaşın yok stajersin evden kaçmak istiyosun :) ❌ sakin ol düşün ailenle konuş ağlamadan kızmadan bağırmadan iletişim kur neden böyle yaptıklarını sor ve onların güvenini kazan. Bazen annemde bişeye izin vermezdi biyere kadar annem beni idare etti sonra babanla konuş demeye başlamıştı bende babamla arkadaş gibi oldum, okul gezim oldu yatılı gittim izin istedim, erkek arkadaşım oldu saklamadım açıkladım, dışarı cıkarken kaçta gidip kaçta geleceğimi haber ettim gecikmelerde aradım haber verdim. Güven kazandıkca anneme bile söylemeye gerek kalmıyodu annemin hayır dediği herşeye babam artık evet diyodu:) sadece örnek

İyi yapmadıkları ortada ama korkuyorlardır belki haberlerde okadar kötü şeyler var ki başına bişey gelmesinden korkuyor olabilirler onun dışında atılgan ve özgüvenli olmanı istememleri çok kötü bi yandan hayatı tanımalısın ve gencliğini iyi ve düzgün güzel şekilde yaşamalısın.. kaçmak saçma be öfkeyle düşünülmüş bir düşünce maaşın yok stajersin evden kaçmak istiyosun :) ❌ sakin ol düşün ailenle konuş ağlamadan kızmadan bağırmadan iletişim kur neden böyle yaptıklarını sor ve onların güvenini kazan. Bazen annemde bişeye izin vermezdi biyere kadar annem beni idare etti sonra babanla konuş demeye başlamıştı bende babamla arkadaş gibi oldum, okul gezim oldu yatılı gittim izin istedim, erkek arkadaşım oldu saklamadım açıkladım, dışarı cıkarken kaçta gidip kaçta geleceğimi haber ettim gecikmelerde aradım haber verdim. Güven kazandıkca anneme bile söylemeye gerek kalmıyodu annemin hayır dediği herşeye babam artık evet diyodu:) sadece örnek
Gecikmelerdem kastım sadece gezme zamanları değil işe gidiş geliş saatime kadar ben haber veriyodum onlara fırsat vermiyordum.

Nakit para durumun nedir konu sahibesi? Hangi şehre gideceksin, mesleğin nedir? Ailen manyak anladığım kadarıyla bana kalırsa nakit para işini ayarla, işini ayarla sonra haber vermeden eşyalarını topla kimse uyanmadan sabah kalk otobüse/uçağa yollan ve kaç . Senin yerinde olsam önce kaçar kurtulurdum bunlar seni bırakmaz sonra iyiyim iş için taşındım merak etmeyin diye mesaj atardım.
Para, iş yoksa büyük sıkıntı dediklerin cnm , aile belli ki manyak ve cahil, bence gizli gizli plan yapmalı, iş bulup öyle kaçmalı ve de adresini vs asla ailesine söylememeli...

25 yaşında küçük değilsiniz, sabahları Müge Anlı veya akşam haberlerini izleyin ve öylece elaleme güvenerek evden kaçan insanların sonunun ne kadar kötü olabileceğini görün. Arkadaş kişisiyle yenir içilir gezilir ama böyle hayati bir meselede güvenilmez. Bu yaşa kadar sabretmişsiniz, stajınız bitip bi iş bulana kadar daha sabredin ve sonra kaçmak yerine ailenize rest çekin, ya beni rahat bırakın ya da ben kendi düzenimi kurayım diyin. Gizli saklı kaçarak bi şey yapmayın. Düzen tutturamaz geri dönmek zorunda kalırsanız açık kapı olması gerekir.

Bilemem aile var aile taklidi yapan var.En ağır yarayı aliden alan hayatı mahfolan insanlar var.Her aile bizim aile değil yani.Kizini okutmayan mi istersin ekonomik şiddet yapanı döveni evlatdan saymayani psikolojik şiddet uygulayanimi.Yani daha çok sayarım.Disardan berbat aile sanılan oluşumlar var disarsi daha güvenli o derece.Şimdi ben bilemem siz bilin yaş 14 değil bir erkeğe kaçmaya gelinlikli rüya hayaline doğru yol almayında.Karakter meselesi başarılı olup olmamak.Tabiki maddiyatta önemli

Para, iş yoksa büyük sıkıntı dediklerin cnm , aile belli ki manyak ve cahil, bence gizli gizli plan yapmalı, iş bulup öyle kaçmalı ve de adresini vs asla ailesine söylememeli...

Bence de, yani burda guzelce konus anneni ikna et vb diyenler olmus hic hic katilmiyorum bu insanlar belli ki laftan anlamayan manyak insanlar. KOnu sahibesi maddi durumlari ayarlasin sonra da ardina bakmadan kacsin.

Bence de, yani burda guzelce konus anneni ikna et vb diyenler olmus hic hic katilmiyorum bu insanlar belli ki laftan anlamayan manyak insanlar. KOnu sahibesi maddi durumlari ayarlasin sonra da ardina bakmadan kacsin.
Böyle aileleri bilirim , aşırı zır cahil , kız çocuğuna köle muamelesi yapan, namusu sadece kadına yönelik bir kavram olarak kabul eden yobaz insanlar , asla anlamazlar , iş bulup o evden gitmesi daha mantıklı...

Çok yanlış şeyler söylüyorsun, ne demek ailenden kurtulamazsın, iyi bir işi olursa tabiki de kaçar kurtulur, genelde böyle aileler kızlarını erkenden evlendirmek için can atar ve de evlendirir de , yanlış yönlendirme yapma lütfen...
Onun her yorumu bir acayip, farkli bir alemde yaşadığını düşünüyorum

Yaş 34 yazıyor. 25seniz 2014 üyeliği almışsınız. 15 yaşında mı aldınız?

Şu an bir abartı da mıyım yoksa haklı mıyım kendim bile anlayamıyorum ki bu yaptıklarım çocukça bir davranış mı yoksa gerçekten psikolojik bir şiddet mi görüyorum bilmiyorum kendi paramı kazanınca özgürleşecek miyim bilmiyorum. Hiç zorluk çekmedim kaçarsam neler olacak hiçbir fikrim yok ama böyle yaşamakta çok koyuyor bana.
Polisi arama konusu ise olay daha da büyüsün istemedim ne yapacağımı şaşırdım
Olgun olmayan yırmıbesınde kaçmayı düşünen bırını onlarda cıddıye almayıp dedıgın gıbı her sene dahada sıkıyor olmalılar
Daha sıkıya gelemezken kaçıp çalışmanın ev yükünün zorluğunu hangı parayla yapacaksın ?
Hayat öyle toz pembe degıl hele kı paran sağlam meslegın yoksa

X