Evden kaçmalı mıyım?

Aileni bilmiyorum ama senin zarar görmeni istediklerini yada sana zarar verdiklerinin farkında olduklarını sanmıyorum. Benim ailemde katı kuralları olan bir aile şuan 27 yaşındayım hemsireyim evliyim çocuğum var hala bazen karışıyorlar. Bunu anne olunca anlamaya başlıyor insan. O kadar kötü bir dönemdeyiz ki merak etmeleri arayıp sormaları geç gelmeni istememeleri anormal gelmiyor bana. Tabi ki senin de kendine göre eğlenmeye gezmeye hakkın var. Kaçmak buna çözüm değil. Böyle bir dönemde kendini kurtlara yem etmekten farksız. Ailenle iletişimini guclendir. Yaşadığın toplumun baskısı belki onlarıda zorluyordur. Aile herseydir. İnan hiç kimse hiç bir arkadaş onlar gibi seni düşünmez. Hayal ettiğin hayatı yaşanmadığını için üzülüyorsun fakat stajın bitsin işini eline al o zaman biraz daha rahatlarsin.

Aileni bilmiyorum ama senin zarar görmeni istediklerini yada sana zarar verdiklerinin farkında olduklarını sanmıyorum. Benim ailemde katı kuralları olan bir aile şuan 27 yaşındayım hemsireyim evliyim çocuğum var hala bazen karışıyorlar. Bunu anne olunca anlamaya başlıyor insan. O kadar kötü bir dönemdeyiz ki merak etmeleri arayıp sormaları geç gelmeni istememeleri anormal gelmiyor bana. Tabi ki senin de kendine göre eğlenmeye gezmeye hakkın var. Kaçmak buna çözüm değil. Böyle bir dönemde kendini kurtlara yem etmekten farksız. Ailenle iletişimini guclendir. Yaşadığın toplumun baskısı belki onlarıda zorluyordur. Aile herseydir. İnan hiç kimse hiç bir arkadaş onlar gibi seni düşünmez. Hayal ettiğin hayatı yaşanmadığını için üzülüyorsun fakat stajın bitsin işini eline al o zaman biraz daha rahatlarsin.
Bu durum beni çok bıktırdı artık. İşe girmek bir dert kendini geçindirecek kadar kazanmak bir dert

Bu durum beni çok bıktırdı artık. İşe girmek bir dert kendini geçindirecek kadar kazanmak bir dert
İnan hayatta kolay olan hiç birsey yok. Oldugun anı sevmeyi kendini mutlu etmeyi denemeye çalış. Olumsuz zor görünen seni üzen şeylere odaklandikca daha da zor oluyor hersey. Sabırla dut yaprağı atlastan kumaşa dönermiş. Oyle bir dönemdeyiz ki gerçekten ekonomi buyuk problem. Para kazanmak, iş bulmak hiç biri kolay değil. Birde üzerine sosyal medyayla hepimize pohpohlanan mükemmel hayatlar var. Oysa gerçek hayatta hepimizin bir sürü problemi sıkıntısı var. İş bulacaksın bu defa iş yerinde ki problemler seni boğacak evleneceksin başka şeyler hayat böyle mükemmel dertsiz bir dönemimizde yok malesef. Rabbım insaallah ailenle arandaki muhabbeti arttırıp sana daha güzel günler nasip eylesin.

Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.
Herkese güvenmeyin, lafta herkes her şeyi yapabilir , icraate gelince hep bir bahanesi olur.
Kaçmayın, iş bulun kendinizi maddi güvenceye alın sonra gidin.

Çok yanlış şeyler söylüyorsun, ne demek ailenden kurtulamazsın, iyi bir işi olursa tabiki de kaçar kurtulur, genelde böyle aileler kızlarını erkenden evlendirmek için can atar ve de evlendirir de , yanlış yönlendirme yapma lütfen...
Siz yanlış yönlendirme yapmayın bence böyle diye diye ailesinden koptu herkes. Niye kaçsın ki. Mücadele etsin kendisi için asıl böyle güçlü bi kadın olur siz kolay olana yönlendiriyosunuz önemli olan zor olanı yapabilmek.

Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.
Önce iş bul,iş bulmadan kesinlikle gitme işini sağlama al.Biraz para biriktir biriktirdiğin parayla ev tut sonra çalışınca gerisi gelir zaten.Peşine düşerlerse zorla evlendirme olayı nedir ya ? Direk polisi ara veya uzaklaştırma gizlilik kararı vs aldır.

Siz yanlış yönlendirme yapmayın bence böyle diye diye ailesinden koptu herkes. Niye kaçsın ki. Mücadele etsin kendisi için asıl böyle güçlü bi kadın olur siz kolay olana yönlendiriyosunuz önemli olan zor olanı yapabilmek.
Cahil bir aileyi o ailenin ferdi olan çocuğu mu düzeltecek? Şayet şimdiye kadar cehalet ile baş edebilen birine rastlamadım , böyle aile olsa ne olmasa ne , kız çocuklarına bakış açıları az çok belli , sizin gibi insanlar hep birilerinin emri altında yaşar ve yaşamayanları da ikna etmeye çalışır, bir insan bu hayatta ailesi dahi olsa kendisine iyi bir yaşam sunmuyorsa o yerden uzaklasabilmeli yoksa akıl sağlığı tehlikeye girer , ben meslek sahibi olduktan sonra birçok akrabamı hayatımdan çıkardım ve huzur buldum ...

Aile herşey değildir hele ki cahil , yobaz bir aile ise hiçbirşeydir, konu sahibinin ailesi sizinkinden çok farklı...

Herkese merhaba,

Kaçma git iş bul tasın.

Aile herşey değildir hele ki cahil , yobaz bir aile ise hiçbirşeydir, konu sahibinin ailesi sizinkinden çok farklı...
gecenlerde bir yazi okudum, cok hosuma gitti
1000060352.jpg

bugune kadar kimden aile kutsaldir zirvasini dinlediysem neredeyse hepsinin berbat ötesi- asla kimsenin yerinde olmak istemeyeceği bkr aile yasantisi oluyor.
bence aile kutsal falan degil. bir kadin sevistigi kisi icine bosaldi da onu dogurdu diye de kutsal falan olmuyor. böyle seyler bana cok mantiksiz geliyor. neredeyse tum kadinlar anne ulkede. yengeler kaynanalar fesatlıktan zevk alan nifak tohumcular:) bunlar da kutsal mi yani? cennet annelerin ayakları altindaysa çocuğunu dövüp duran - koca pesinde ezdiren - sömüren anneler de mi cennette olacak? onlarin oldugu yere kim cennet der😅
ayni sekilde korunmadan seviştigi icin baba olan, cocuguna bir ninni soylemekten aciz, kendine bonkör evladina cimri tonla baba var bu ülkede. bu adamin evdeki herkesi illallah ettirdigi aileler mi kutsal?
kimse beni buna inandiramaz..yazida da dedigi gibi;
Çocukluğunda anne ve babası tarafından sevildiğini hisseden insanlar yetişkinlikte anne ve babasına sevgi ve saygı duyar.

Böyle insanların anne babasına saygı ve sevgi ile davranmasını tavsiye eden dini ve milli kurallara ihtiyacı yoktur.

Erken yaşlarda insanlara zihinsel olarak zarar veren kültürler, her zaman ebeveyn veya ebeveynliği kutsallaştırmak zorundadır

Cahil bir aileyi o ailenin ferdi olan çocuğu mu düzeltecek? Şayet şimdiye kadar cehalet ile baş edebilen birine rastlamadım , böyle aile olsa ne olmasa ne , kız çocuklarına bakış açıları az çok belli , sizin gibi insanlar hep birilerinin emri altında yaşar ve yaşamayanları da ikna etmeye çalışır, bir insan bu hayatta ailesi dahi olsa kendisine iyi bir yaşam sunmuyorsa o yerden uzaklasabilmeli yoksa akıl sağlığı tehlikeye girer , ben meslek sahibi olduktan sonra birçok akrabamı hayatımdan çıkardım ve huzur buldum ...
Doğru ama 25yaşındaki bir kadının başkasının düzeltmesine ihtiyacı yok. Kendi doğrularında yaşamayı ailesini ikna etmesinden bahsetmiştim. Herkesin kendi hayatı kendisi bilir. Bu kadar tehlikeli olduğunu bildiğim dışarıda özellikle kadın olarak sadece güvende olmayı tercih ederdim

işe başlayınca, evlenince, başka insanlarla birlikte yaşamaya başlayınca göreceksin ki şimdi gerçekten konforluymuşsun 😁 kaçma ya bir yere saçmalama. İş bulmaya bak parayı kenara biriktir, hesapsız öyle kaçtım göçtümle olmaz başına başka belalar açarsın

Biraz daha sık dişini, bir iş bul çalış, birikim yap. Ekonomik gücün olmadan birşeyler yapmaya çalışırsan, şu anlarını mumla ararsın.

Başlığa cevap tabi ki KAÇMA. Kaçmak ne ya bu memlekette ilk kez aile baskısına maruz kalan sen değilsin emin ol, her baskıya maruz kalan kaçsaydı ohooo, çözüm kaçmak değil para kazanmak ve evden o şekilde ayrılmak.

Doğru ama 25yaşındaki bir kadının başkasının düzeltmesine ihtiyacı yok. Kendi doğrularında yaşamayı ailesini ikna etmesinden bahsetmiştim. Herkesin kendi hayatı kendisi bilir. Bu kadar tehlikeli olduğunu bildiğim dışarıda özellikle kadın olarak sadece güvende olmayı tercih ederdim
Bu tarz aileler ikna edilmez maalesef ...

gecenlerde bir yazi okudum, cok hosuma gittiEki Görüntüle 3522574
bugune kadar kimden aile kutsaldir zirvasini dinlediysem neredeyse hepsinin berbat ötesi- asla kimsenin yerinde olmak istemeyeceği bkr aile yasantisi oluyor.
bence aile kutsal falan degil. bir kadin sevistigi kisi icine bosaldi da onu dogurdu diye de kutsal falan olmuyor. böyle seyler bana cok mantiksiz geliyor. neredeyse tum kadinlar anne ulkede. yengeler kaynanalar fesatlıktan zevk alan nifak tohumcular:) bunlar da kutsal mi yani? cennet annelerin ayakları altindaysa çocuğunu dövüp duran - koca pesinde ezdiren - sömüren anneler de mi cennette olacak? onlarin oldugu yere kim cennet der😅
ayni sekilde korunmadan seviştigi icin baba olan, cocuguna bir ninni soylemekten aciz, kendine bonkör evladina cimri tonla baba var bu ülkede. bu adamin evdeki herkesi illallah ettirdigi aileler mi kutsal?
Çocukluğunda anne ve babası tarafından sevildiğini hisseden insanlar yetişkinlikte anne ve babasına sevgi ve saygı duyar.

Böyle insanların anne babasına saygı ve sevgi ile davranmasını tavsiye eden dini ve milli kurallara ihtiyacı yoktur.

Erken yaşlarda insanlara zihinsel olarak zarar veren kültürler, her zaman ebeveyn veya ebeveynliği kutsallaştırmak zorundadır
Çok doğru, size can ı gönülden katılıyorum, sevgi ve saygı hakedilen bir kavramdır, hak etmeyen çok fazla ebeveyn varken hepsine kutsal diyemeyiz...

Buna evden kaçmak denmez evden ayrilip kendi hayatimi kurmali miyim demen lazım, 25 yaşındaki biri evden kacmaz kendi hayatini kurar. Mezun ve bu yasta biri icin ne staji ? Maasli bi ise girmen sart. Staj yapmana izin verdiklerine gore calismana da izin verirler herhalde, eline para gectikten sonra basar gidersin. Ama kimseye guvenip dimdizlak gitme evine de donemezsin(anlattigina gore oyle varsayıyorum) başına bi işler gelmesin.

Yani evden gitmek istiyorsan işini kalacak yerini bul öyle git böyle allaha emanet çıkılmaz çünkü

gecenlerde bir yazi okudum, cok hosuma gittiEki Görüntüle 3522574

Evet aile kutsaldir. Aile demek zaten sevgi Ve saygıyı icerir normal olan budur. Anormal davranışları olan insanları temize çıkarmak için aile denmez. Nasil 9 ay bebeğini karnında taşıyan, yıllarca tum hayatından seve seve feragat edip çocuğunu büyüten bir kadin kutsal olmaz? Nasil kendi ihtiyaçlarını bile göz ardı edip çocuğunu büyüten onun için çalışan bir baba kutsal olmaz? Bizim dinimizde de kültürümüzde de cocuk kıymetlidir. Hele kiz çocuğu için bir sürü müjde vardır. İnsanların yobazlaşmıs olmasının sebebi bu değerlerden uzaklaşmış olmasından kaynaklı. Evladının kıymetini bilmeyen onu dünya nimetlerinden mahrum eden, zulmeden ebeveynler tabi ki bu kutsal kavramının dışında. Fakat dediğim gibi bu insanların sebebi kultur degil. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Herkese merhaba,

Kaçma bacım sakın önce iş bul kendi paranı kendin kazan ekonomik özgürlüğün olsun sonra iyi bir koca bul evlen gitsin ama aileni karşına alma herkese de güvenme evlenmek istemezsen de ayrı bir eve çık yaşın olmuş 25 seni evde zorla tutamazlar ya

X