Tamam şimdi anladımBesin değerini diyor evet. 1 yumurta da 60 gr ya 2 köfte gibi oluyor.
Besin gruplarına göre değişim listelerinde her bir satırdaki ürün miktarı eşdeğerdir.Ben bunu anlamadım ne diyo
Anladım gibi 2-3 daha okur tam anlarım sağol yaaaBesin gruplarına göre değişim listelerinde her bir satırdaki ürün miktarı eşdeğerdir.
Örneğin, yağ değişim listesinde,
5 zeytin=1 tatlı kaşığı zeytinyağı=1 tatlı kaşığı tereyağı=(3-4 adet) badem
Diyetisyenler öncelikle kişinin kilo, kas oranı, yağ oranı, v.b. durumuna göre günde maksimum kaç porsiyon yağ, kaç porsiyon protein, kaç porsiyon sebze, kaç porsiyon karbonhidrat tüketmesi gerektiğini belirlerler. Ona göre diyet listesi verirler.
Örneğin bana yağ olarak 1 günde 5 zeytin ve salataya 1 yemek kaşığı zeytinyağı vermişti.
Her gün aynı şeyleri yememek için faydalı besin değişim listeleri. Örneğin 1 porsiyon yağ=4 badem=2 ceviz. Bir gün ara öğünde 4 badem, diğer gün ara öğünde 2 ceviz yiyebilirim böylelikle.
Dilerim anlatabilmişimdir.
Besin değişim listelerinin kalori ile alakası yoktur. 1 köfte=3-4 kuşbaşı'dır meselaKalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir
Besin değişim listelerinin kalori ile alakası yoktur. 1 köfte=3-4 kuşbaşı'dır mesela
Örneğin benim günde 3 köfteden fazla protein almamam gerekiyorsa, 9 parçadan fazla kuşbaşı da tüketmemem gerekir.
Birçok diyetisyene gittim. Bu bilimsel bir liste. Zaten ekleyen de diyetisyen.
Ben paylaşayım dedim sadece faydalı olur diyeBonus
Herkes istediği gibi düzenlesin tabii listesini.
"Bonus .!.:Cemoş aç
Listeye bir şey demedim ki? Geçen gün de bahsi geçmişti bende de mevcut.
Bonus ek bilgi verdi aslında. Listeyle alakalı söylemedi delfinia"Bonus .!.:
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir" yazmışsınız.Bonus
Bu yoruma açıklık getirdim.
Polemik konusu olsun diye paylaşmadım açıkçası.
Pişman oldum iyi niyetle paylaştığıma.
Ben de bu bilgiye katılmadığımı ifade ettim. Anlamadım ne demek istediğini, siz açıklar mısınızBonus ek bilgi verdi aslında. Listeyle alakalı söylemedi delfinia
Yaaa zaten benim açlıktan beynim calismiyo hiç bişey anlamadım boşverBen de bu bilgiye katılmadığımı ifade ettim.
"Bonus .!.:
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir" yazmışsınız.Bonus
Bu yoruma açıklık getirdim.
Polemik konusu olsun diye paylaşmadım açıkçası.
Pişman oldum iyi niyetle paylaştığıma.
Ay cemos bir şey olmadan bir şeyler oldu yineYaaa zaten benim açlıktan beynim calismiyo hiç bişey anlamadım boşver
Yaaa ben anlamadım ya herkes anlatıyo iyice anlamadım hepimiz açız acccc olur böyle anlaşmazlıklar agsgdgdYav ne polemiği neyi polemik ettim? Siz de etmeyin çok saçma çünkü.
Benim sizin paylaştığınıza lafım bile olmadı hatta cemoş anlamadım deyince anlatmaya çalıştım.
Ben de aynısını demişim zaten kalori konusunda
Arkadaşım niye gerdin durduk yere?Ben de bu bilgiye katılmadığımı ifade ettim. Anlamadım ne demek istediğini, siz açıklar mısınızChocolita
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir.
Bu bilgiyi de ben anlamadım. :)
Yazdığınız ek bilgide ne demek istediğinizi anlamadım, verdiğim bilgiye yanlış dediniz gibi anladım. Olamaz mı?Yav ne polemiği neyi polemik ettim? Siz de etmeyin çok saçma çünkü.
Benim sizin paylaştığınıza lafım bile olmadı hatta cemoş anlamadım deyince anlatmaya çalıştım.
Ben de aynısını demişim zaten kalori konusunda
Benim yazdığımdan alıntı yapıp cemoos'a yazarsanız bana da cevap hakkı düşer.Arkadaşım niye gerdin durduk yere?
3 köftenin kalorisiyle onun yerine geçen 9 kuşbaşının kalorisi aynı değildir. Dediğim buydu sana da değil zaten çokoya dedim.
Ha sen katılmıyor musun beni hiç ilgilendirmez.
Arkadaşım niye gerdin durduk yere?
3 köftenin kalorisiyle onun yerine geçen 9 kuşbaşının kalorisi aynı değildir. Dediğim buydu sana da değil zaten çokoya dedim.
Ha sen katılmıyor musun beni hiç ilgilendirmez.