- 25 Aralık 2016
- 2.026
- 3.691
Morfoloji sonucu olarak normal formun %0 gelmesi durumunda, ister doğal yolla olsun isterse tüp bebekle, gebelik şansının da düşük olacağı söylenir. Hatta tüp bebek başarısızlıklarında da sıklıkla sperm morfolojisindeki düşüklük sorumlu tutulur. Ancak son yıllarda bunun her zaman doğru olmadığı, tek başına normal değere bakarak çocuk olup olmayacağı hakkında bir fikir sahibi olunamayacağı, tüp bebek başarısızlıklarının da bununla izah edilemeyeceği anlaşıldı (Li 2017, Keegan 2007). Çünkü yumurtanın aktive olup embriyo gelişmesi için gerekli faktörlerin önemli bir kısmı, spermin içinde bulunur ve yumurtayla birleşirken ortama çıkarlar (Anifandis 2016). Dışarıdan spermin şekline bakarak bunlar hakkında bir şey öğrenemeyiz.İnşallah yaaaaa stres oldum durduk yere
Aaayyyy çok iyi ya çünkü gerçekten morfoloji 0 olduğu halde ilkte bile gebe kalan çok kişi var tamamen nasip yaMorfoloji sonucu olarak normal formun %0 gelmesi durumunda, ister doğal yolla olsun isterse tüp bebekle, gebelik şansının da düşük olacağı söylenir. Hatta tüp bebek başarısızlıklarında da sıklıkla sperm morfolojisindeki düşüklük sorumlu tutulur. Ancak son yıllarda bunun her zaman doğru olmadığı, tek başına normal değere bakarak çocuk olup olmayacağı hakkında bir fikir sahibi olunamayacağı, tüp bebek başarısızlıklarının da bununla izah edilemeyeceği anlaşıldı (Li 2017, Keegan 2007). Çünkü yumurtanın aktive olup embriyo gelişmesi için gerekli faktörlerin önemli bir kısmı, spermin içinde bulunur ve yumurtayla birleşirken ortama çıkarlar (Anifandis 2016). Dışarıdan spermin şekline bakarak bunlar hakkında bir şey öğrenemeyiz.
Morfoloji, çocuk olup olmayacağını göstermez, sadece spermin neresinin bozuk olduğunu gösterir
Nette buldum yaziyi
Sağlıkçı farkı 800 cc ye yakın su heGünlük olarakta kabak çekirdeği, ananas 1-2 dilim, rendelenmiş avakodu, kabız olmak istemiyorum kuru kayısı yemeğe başladım
Hakkımızda hayırlısı ise nasip etsin inşallah
İnşallah bu sefer olacaktırMerhabalar hanımlar
Bugün 11 gibi merkeze gittim
Önce bir muayene yapıldim sıvı birikimi olmadığını söyleyincede transfer için su içmeye başladım.
Yaklaşık bir 800cc kadar içtim sonrasında transfer için odaya alındım
İki tane orta kalite 3. gün embriyo transferi oldu
Bende idrar yapamama sorunu oluyor oracıkta boşalttılar sonrasında da odama geçtim
Hemen gidebilirsiniz dediler ben 1saat kadar öyle keyfî bekledim
16 embriyo oluşmuştu 2 tanesi transfer edilince 14 tanesinin gelişimini tekrar takip edecekler c.tesi gününe kadar devam edip dondurulmaya uygun olan olursa haberleşip dondurma teklif edecekler
Bu benim 4.tup bebek tedavim ve hepsinden baştan başladım hiçbirisi dondurulmaya uygun görülmemişlerdi.Bakalim bunlar nasıl ilerleyecek
Olurda negatifi görürsem dondurulmuslari kullanmak isterim.(İnsallah gerek kalmaz)Kendimi rahatlamış hissediyorum şuanda bu sefer seninle olacaklar
Merhabalar hanımlar
Önce bir muayene yapıldim sıvı birikimi olmadığını söyleyincede transfer için su içmeye başladım.
Bende idrar yapamama sorunu oluyor oracıkta boşalttılar sonrasında da odama geçtim
16 embriyo oluşmuştu 2 tanesi transfer edilince 14 tanesinin gelişimini tekrar takip edecekler c.tesi gününe kadar devam edip dondurulmaya uygun olan olursa haberleşip dondurma teklif edecekler
Bu benim 4.tup bebek tedavim ve hepsinden baştan başladım hiçbirisi dondurulmaya uygun görülmemişlerdi.Bakalim bunlar nasıl ilerleyecek
Olurda negatifi görürsem dondurulmuslari kullanmak isterim.(İnsallah gerek kalmaz)Kendimi rahatlamış hissediyorum şuanda
Hayırlı uğurlu olsun pozitif olur inşallah..Merhabalar hanımlar
Olurda negatifi görürsem dondurulmuslari kullanmak isterim.(İnsallah gerek kalmaz)Kendimi rahatlamış hissediyorum şuanda
Sağlıkçı farkı 800 cc ye yakın su he
4 bardak değil
Saka yapıyorum tabii ki
Hadi hayırlısı olsun bakalım bende olmadı kabızlık olursa diye dupholoc yazmislardi gerek kalmadı
AminnnHayırlı uğurlu olsun pozitif olur inşallah..
Kocaman aminnnnnnİnşallah bu sefer olacaktırDualarımız seninle
Takip ediyor yani
Yani o nasil oluyor ... kk takip ?Takip ediyor yani
Profiline bakıyorum izle yazıyor izliyorumYani o nasil oluyor ... kk takip ?
Tamam şimdi anladımProfiline bakıyorum izle yazıyor izliyorum
Tup bebek doktoruna sor kuzumKızlar yeşil çay hakkında ne düşünüyorsunuz diyetisyenim düzenli olarak listeme veriyor ama çevrem tedavi gördüğüm için de içme kullanma diyor sizin düşünceleriniz nasıl yaaaa ?