Kas üstü meme ameliyatı olanlar :(

Ebrucum çok geçmiş olsun. Ameliyattan bu yana yaşadıklarını okudum.Zorlu bir süreç geçiriyorsun seni çok iyi anlıyorum. Benimde kas zarı altı oldu.Normalde herkes (doktorumda dahil)kas üstü kadar az ağrılı olur dedi. Ameliyattan ilk uyandığım anı hatırlıyorumda ne guzel hiç ağrım falan yok demiştim. Ama narkozun etkisi gitmeye başlayınca dayanılmaz ağrılarım başladı.ilk bir hafta aynı senin gibi acı çektim.Ama şimdi 7.haftanın içindeyim. Bayramdan sonra tatile bile çıktım. Şu andada hala tatildeyim. Kendimi zorlamadan yüzüyor, dikiş yerlerimi koruyarak güneşleniyorum.Sana bunları moral olsun diye yazıyorum.İnşallah sende yaşıyacaksın.O çektiğim acılara karşı kendimi hiç bu yaz hissettiğim kadar iyi hissetmedim canım.Masaj yapmak bile keyifli.Hergün o değişikliği görmek ayrı bir keyif doğrusu.O yüzden Arzumunda dediği gibi sabret canım. Bende senin gibi yok ben hiç iyileşemiycem çok dedim.Ama buradan da çok moral aldım. Geçicek ve sende o muhteşem duyguyu yaşıyacaksın. :)

arzum77 benim isteğimide kabul edermisin lütfen..bu gerginlik nekadar sürede geçicek ağrımyok ama çok gergin ikifüze varşuanda bende :)

Bu arada 2 haftaya ödemlerini atmış olursun.Karnım benimde acayip şişti.Bol su iç.Bu arada şişlikler gidince biraz küçülme oluyor ama tedirgin etmesin seni. Aslında o füze görünüm gidiyor ve meme aşağı doğru kıvrımlanıyor.Bizde küçüldü sanıyoruz aslında doğal meme görünümüne kavuşuyor canım.ilk 1 ayda olacak değişime seni bile şaşıracaksın.Ben hem 1.hafta hemde 4.haftada sporcu sütyenle çektiğim foto koydum.Büyüklükleri hemen hemen aynı.

Son düzenleme:

ayy canım ya Allah razı olsun hepinizden ayrı ayrı öyle destekler aldım ki öyle arkadaşlıklar oldu ki ve çok mutluyum eminimki iyi olcak drenler alındı evime döndüm bugün rahatladım ya cok şükür artık o geri kalan kısmı zamanla atlatcam inş dediğin gibi ödemden cicişlerle heryerim şişti :):) göbeksizken göbişli olduk ama şikinlik belli çok işitim hareketle suyla gider inşallah tek sıkıntı ailemden ayrı omaktı habersiz yediğim yanlız acılar Rabbim ve çok şükür siz değerli arkadaşlar inşallah bir gün yüz yüze tanışmakta nasip olur cidden yanı başındaki bu tevazuda olamıyor :) senin resimler var mı canım bu arada nasılsın su an tam toplam kaba ağrı ne zaman bitti

canım bu arada ben senin resimleri görmüştüm zaten muazzam çok güzel olmuş ya bu kadar yakışır ve fiziğin çok güzel sporcu atletide müthiş olmuş ne biliyim sizleri böyle gördükçe mutlu oluyorum tatil halleride oh ne güzel darısı başıma :):) ben daha tatile eylül sonu diyorum bakalım inş ama zamanla oturuyor senin ölçün kaç mezurla ölçtüğünde ben 1-2 cm iner benim diye tahmin ediyorum

Canlarım bugün 5. Gün dikişlerim feci ağrıyor iğne yemediğim ya da etkisi gecince mafoluyorum normal mi bu ağrılar ne zaman biter

Canım bu arada senin göğüs şişliğin zaman içinde ne kadar indi kaç cm gidiyor göğüdten şişlikler inince max

Zaman geçtikçe dahada iyi olacaksın merak etme Çabuk yorulma durumunuda hepimiz yaşadık.Kolay değil canım,ameliyat bu sonuçta..Narkoz almasanda bazı narkotik ilaçlar alıyorsun,kan kaybediyorsun ve vücut bünye hâlsiz güçsüz düşüyor.Ayrıca sürekli neğatif olman,olumsuz düşünmende bağışıklık sistemini güçsüzleştirip seni yorgun,hasta,halsiz düşürüyor.İş biraz beyinde bitiyor.Sürekli sızlanıp şikayet edersen,ah vahh dersen,hasta gibi yatıp şikayet edersen bağışıklık sistemin çöküyor..Bol sıvı al,enerji verecek şeyler tüket,kan yapıcı şeyler ye..Bol bol meyve sebze ye,yemene içmene dikkat et.Pekmez iç..
Benim çok fazla ödemim olmadı ama tabi protezlerin tam olarak yerine oturması,ödemlerin gidip doğal bir görünüme kavuşması kişiden lişiye göre değişiyor.İlk üç ay biraz garip oluyorlar.6. aya doğru güzelleşiyorlar oldukça.Değişim ikinci seneye kadar devam ediyor aslında :) Ama u gözünü korkutmasın.İlk üçüncü aydan sonra tamam artık,değişmezler oldu bunlar diyorsun ama onlar hala değişmeye ve güzelleşmeye devam ediyorlar Üs dekolte bölgendeki şişlik inecek genelde,gögüsler aşağıya doğru inecek protezler oturacak.Haliyle gözüne biraz küçülmüş gelecekler.İnşallah fazla küçülmezler ama değişiyorlar işte Bu durum kişiden kişiye göre değişiyor.Ben rahatsız olacak bir küçülme hissetmedim canım..

Benim küçülme den değilde su vucut aktivitelerim normale dönsün yeter canım :) dışarda sızlanmıyorum tın tın her işimi kendim yapıyorum kaplumbaga hızında ama agrılar halsizlik yorulma onu gectim vücudum çok şişti onlar nezaman iner acaba dediklerini yapcam canım saol görüntü oturur elbet su kilo almış hissim şişkinlik gitse

Vücuttaki şişkinlik 1 ay kadar oluyor canım.Sonra gitmeye başlıyor.Hatta sanki belin incelmiş,göbek gitmiş,gögüslerde büyümüş olunca kendini acaip bir fit hissediyorsun Bana öyle olmuştu şahsen..

ooo:) bayağı da uzun süre :) benim göbek hiç yoktu şimdi hamile kadınlar gibi oldum çok gıcık kötü durummuş bir ay da ooooo inş hemen iner acilen sıvılara başladım zaten vucut oturunca ince bölgelere güzel göğüs mutlu edici olacaktır zaman gecsin ya :) bende size çeksem fotolar tatlışım

canım nasıl oldun agrıların geçti mi :)

Valla canım benim elimden geleni yapıyorum biraz fark var o da iğneyle ayaktayım hergün kimse bilmediğinden cok zorluyorum kendimi dinlenerek geciriyorum. Doktorumun demesine göre normalmiş zorlama kendini hareket etmeye diyor zamanla normale döbceksin ama 4. Gün iş bAşı diyordu şimdi 10. Güne cıktı :))) bu sürec sende nasıl oldu canım normale hangi gün döndün

canım seninle benim çok farklı benim hem kas altı hem koltuk altından oldu kas altı kas üstüne göre daha agır bide koltuk altı olunca benim iyileşmem çok zor oldu sen bana bakma:) ama çok şiddetli ağrılarım sanırım 10. güne doğru azalmıştı tabi benim iyileşme sürecim de geç ilerliyodu göğsümn agrısı azaldı zamanla ama kolum, koltuk altım çok ağrıdı .. 4.gün iş başı yapamazsın zaten bu bi ameliyat sonuçta dinlenmen gerek doktorunda dediği gibi kendini yorma canım bide bol bol su iç içebilidiğin kadar ödemleri atmana yardımcı olur . hem gün geçtikçe daha iyi oluyosun sende farkındasın biraz daha geçsn daha iyi hissedersin. olumlu düşün, iyi ol:)

Bende farkındayım artık canım benim :) 8. Gün iş başı diyorum yarın 7 olcak masa basında dururum artık hareket ettirmiyor zaten. Çok gecmiş olsun seninki çok zor oldu canım ya ama atlattın inş bizimde gecicek tamamiyle normale dönmen 1 ayı mı buldu

sağol canım ya evet göğüs ağrılarım 1 ayda geçti ama kol koltuk altı falan onlar daha uzun sürdü, hala kollarımı güçlü kullanamıyorum geçen otobüse bindm ayaktaydm tek kolumla demirden tutundum bi anda fren yaptı fazla olmasa da o koluma asılmakzorunda kaldım canım yandı, kasımı hissettim sanki içerde bişey katlandı gbi oldu tuhaf oldum ya . hala tamamen iyileşmedim işte . umudum bidahaki aya . yada diğer ay :))

Oo canım okadar yani zaten kas altı zor iyileşir öteleme yapıncada hissettirir cok gecmiş olsun totalde ne kadar oldu 2 ay oldu mu ameliyat olalı?? Canım ben çok dikkat etmeye calışıyorum kendime beslenmeme bile sigarayıda bıraktık mecbur ara verdik kilo aldım sanki

Ebrucum ve plmnm hepimiz bir ameliyat olduk canlarim.sizin normale dönmekten kastiniz ameliyat önceki halimize dönmek.bunu için çok acele ediyorsunuz.ufak tefek agrilar ve sikintilar olacak,agriyi algilayisimiz çok önemli.eğer ameliyat olup ,2_3 hafta içinde tamamen agrisiz ve kaslar zorlayan bir yasam zor.
Benim 3.ay oldu koltuk altimda bir bölgede ,kas boyunca ,kolumuü yukari uzatinca bir yanma vardi, o yanma yeni geçti.çok onemsemedim.vücut anca toparliyordu.
Benim için normal yasama dönmek,kendi basima hareket etmeye basladigim andi.bu da evde geldiğim an başla di. Elbetteki 2_3 hafta halsizdim,çok cabuk Yoruldum.kasilmarim oldu.geceleri sağa sola dönerken canim yandi ,sirt ustu yatmaktan uyuyamadim. Hepsini olması gereken süreçler olarak kabul ettiğim için iyi hixsetim.

54 gün falan oldu , sigarayı bırakman çok önemli zaten doğru olanı yapmışsın canım:) ödemlerden dolayı öyle hissediyor olabilirsin

benim kendi başıma hareket etmem bişeyler yapablmem 10 günden erken değildi baya bi süre anneme bagımlı yaşadım:) doğru söylüyosn canm ilk başta çok takıyodum hatta çok pişman olmuştum , kolumdaki agrı geçmemiş olsa da artık eskisi gibi değilim zamana bıraktım böyle kalacak değilim ya elbet düzelecek diye düşünüyorm:)zamanla yavas yavas düzeliyo insan şu kaslarımı hissetmem ne kadar sürecek onu merak ediyorum ama , kafaya takarak düzelmeyecek en iyisi oluruna bırakmak

54 gün falan oldu , sigarayı bırakman çok önemli zaten doğru olanı yapmışsın canım:) ödemlerden dolayı öyle hissediyor olabilirsin

Aynen öyle ben de birine bağlı yasamak istedim ama kimse bilmiyo :) zaman ilaç e kolay değil tabi vucudu kesip içine bir madde koyup onu kabul etmesini beklerken normale dönmek kolay olmamalı sizin de 2 ay 3 ay me güzel zaman gecmiş en azından normale yakın durumdasınız illa ki gececek sürecin uzun olması hareketsizlik biraz sıkar insanı elbette kabul etmeliyiz ki kolay bişy yapmadık:)) sizdende tecrübe alarak sürecimi ölçüyorum merkeklik senin ciciler cok yakıştı plnnn daha görmedik canım :) görücez inş. Benim 7. Gün yarın tın tın kamplumbaga işe gitcem inş çok yorulmam. Kıyafetlerde değişme olmadı benim sadece iç kıyafet degiscek komple :)) çünkü zaten aşırı kalın sünger ve destekli kullandığım için dışardan büyük görünüyordu simdi o destek içimde. Ayları yılları devirenlerde acaba var mı şikayet hareket yada agrı sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…