- Konu Sahibi adriana07lima
-
Çok teşekkür ediyorum tatlımÇok güzel şeyler yazmışsın,sağol beğenmene sevindim :13: Moral vermesinede ayrıca sevindim SEndende güzel pozşar,foğrfalra bekleriz tabiki,hele bir iyileş kendine gelde :)
Şişlikler,ödemler tabi zamanla geçecek.Herkesin ödemi farklı oluyor.Ödemleri atmak için bol bol su iç ve hareketsiz kalma.İlk reğl döneminde biraz sıkıntılı geçebilir bilgin olsun
Ebrucum çok geçmiş olsun. Ameliyattan bu yana yaşadıklarını okudum.Zorlu bir süreç geçiriyorsun seni çok iyi anlıyorum. Benimde kas zarı altı oldu.Normalde herkes (doktorumda dahil)kas üstü kadar az ağrılı olur dedi. Ameliyattan ilk uyandığım anı hatırlıyorumda ne guzel hiç ağrım falan yok demiştim. Ama narkozun etkisi gitmeye başlayınca dayanılmaz ağrılarım başladı.ilk bir hafta aynı senin gibi acı çektim.Ama şimdi 7.haftanın içindeyim. Bayramdan sonra tatile bile çıktım. Şu andada hala tatildeyim. Kendimi zorlamadan yüzüyor, dikiş yerlerimi koruyarak güneşleniyorum.Sana bunları moral olsun diye yazıyorum.İnşallah sende yaşıyacaksın.O çektiğim acılara karşı kendimi hiç bu yaz hissettiğim kadar iyi hissetmedim canım.Masaj yapmak bile keyifli.Hergün o değişikliği görmek ayrı bir keyif doğrusu.O yüzden Arzumunda dediği gibi sabret canım. Bende senin gibi yok ben hiç iyileşemiycem çok dedim.Ama buradan da çok moral aldım. Geçicek ve sende o muhteşem duyguyu yaşıyacaksın. :)
Bu arada 2 haftaya ödemlerini atmış olursun.Karnım benimde acayip şişti.Bol su iç.Bu arada şişlikler gidince biraz küçülme oluyor ama tedirgin etmesin seni. Aslında o füze görünüm gidiyor ve meme aşağı doğru kıvrımlanıyor.Bizde küçüldü sanıyoruz aslında doğal meme görünümüne kavuşuyor canım.ilk 1 ayda olacak değişime seni bile şaşıracaksın.Ben hem 1.hafta hemde 4.haftada sporcu sütyenle çektiğim foto koydum.Büyüklükleri hemen hemen aynı.
Bu arada 2 haftaya ödemlerini atmış olursun.Karnım benimde acayip şişti.Bol su iç.Bu arada şişlikler gidince biraz küçülme oluyor ama tedirgin etmesin seni. Aslında o füze görünüm gidiyor ve meme aşağı doğru kıvrımlanıyor.Bizde küçüldü sanıyoruz aslında doğal meme görünümüne kavuşuyor canım.ilk 1 ayda olacak değişime seni bile şaşıracaksın.Ben hem 1.hafta hemde 4.haftada sporcu sütyenle çektiğim foto koydum.Büyüklükleri hemen hemen aynı.
Saolasın canım benim ya bugun drenler cıktı ya dediğin gibi okadar ferahladım ki anlatamam hergün iki iğnem de var sadece coook yorgunluk var üstümde uzun yollardan gelmiş gibi hemen yoruluyorum bir kaç güne iyi olurum inş haftaya da bandaj alıncak bitti inş evime döndüm bugün . Sen zaten cok güzelsin canım göğüsler apayrı çekicilik katmış resim çekmeyide pozlarıda giyinmeyidr biliyosun herseyin yakışmış masallah göğüslerinde cok düzgün bende cok artistim de :)) hele iyileşsem vercem pozları :) su sisliklerde gitsin zorlu bir sürecten gidiyoruz bakalım en büyük kısmı bitti hamd olsun ilk regl şiş ve agrılı gecer muhakkak tabi ağrı kesici yicez yine hayat kurtaran iğnelerim
Canım bu arada senin göğüs şişliğin zaman içinde ne kadar indi kaç cm gidiyor göğüdten şişlikler inince max
Zaman geçtikçe dahada iyi olacaksın merak etmeÇabuk yorulma durumunuda hepimiz yaşadık.Kolay değil canım,ameliyat bu sonuçta..Narkoz almasanda bazı narkotik ilaçlar alıyorsun,kan kaybediyorsun ve vücut bünye hâlsiz güçsüz düşüyor.Ayrıca sürekli neğatif olman,olumsuz düşünmende bağışıklık sistemini güçsüzleştirip seni yorgun,hasta,halsiz düşürüyor.İş biraz beyinde bitiyor.Sürekli sızlanıp şikayet edersen,ah vahh dersen,hasta gibi yatıp şikayet edersen bağışıklık sistemin çöküyor..Bol sıvı al,enerji verecek şeyler tüket,kan yapıcı şeyler ye..Bol bol meyve sebze ye,yemene içmene dikkat et.Pekmez iç..
Benim çok fazla ödemim olmadı ama tabi protezlerin tam olarak yerine oturması,ödemlerin gidip doğal bir görünüme kavuşması kişiden lişiye göre değişiyor.İlk üç ay biraz garip oluyorlar.6. aya doğru güzelleşiyorlar oldukça.Değişim ikinci seneye kadar devam ediyor aslında :) Ama u gözünü korkutmasın.İlk üçüncü aydan sonra tamam artık,değişmezler oldu bunlar diyorsun ama onlar hala değişmeye ve güzelleşmeye devam ediyorlarÜs dekolte bölgendeki şişlik inecek genelde,gögüsler aşağıya doğru inecek protezler oturacak.Haliyle gözüne biraz küçülmüş gelecekler.İnşallah fazla küçülmezler ama değişiyorlar işte Bu durum kişiden kişiye göre değişiyor.Ben rahatsız olacak bir küçülme hissetmedim canım..
Benim küçülme den değilde su vucut aktivitelerim normale dönsün yeter canım :) dışarda sızlanmıyorum tın tın her işimi kendim yapıyorum kaplumbaga hızında ama agrılar halsizlik yorulma onu gectim vücudum çok şişti onlar nezaman iner acaba dediklerini yapcam canım saol görüntü oturur elbet su kilo almış hissim şişkinlik gitse
Vücuttaki şişkinlik 1 ay kadar oluyor canım.Sonra gitmeye başlıyor.Hatta sanki belin incelmiş,göbek gitmiş,gögüslerde büyümüş olunca kendini acaip bir fit hissediyorsunBana öyle olmuştu şahsen..
canım nasıl oldun agrıların geçti mi :)
Valla canım benim elimden geleni yapıyorum biraz fark var o da iğneyle ayaktayım hergün kimse bilmediğinden cok zorluyorum kendimi dinlenerek geciriyorum. Doktorumun demesine göre normalmiş zorlama kendini hareket etmeye diyor zamanla normale döbceksin ama 4. Gün iş bAşı diyordu şimdi 10. Güne cıktı :))) bu sürec sende nasıl oldu canım normale hangi gün döndün
canım seninle benim çok farklı benim hem kas altı hem koltuk altından oldu kas altı kas üstüne göre daha agır bide koltuk altı olunca benim iyileşmem çok zor oldu sen bana bakma:) ama çok şiddetli ağrılarım sanırım 10. güne doğru azalmıştı tabi benim iyileşme sürecim de geç ilerliyodu göğsümn agrısı azaldı zamanla ama kolum, koltuk altım çok ağrıdı .. 4.gün iş başı yapamazsın zaten bu bi ameliyat sonuçta dinlenmen gerek doktorunda dediği gibi kendini yorma canım bide bol bol su iç içebilidiğin kadar ödemleri atmana yardımcı olur . hem gün geçtikçe daha iyi oluyosun sende farkındasın biraz daha geçsn daha iyi hissedersin. olumlu düşün, iyi ol:)
Bende farkındayım artık canım benim :) 8. Gün iş başı diyorum yarın 7 olcak masa basında dururum artık hareket ettirmiyor zaten. Çok gecmiş olsun seninki çok zor oldu canım ya ama atlattın inş bizimde gecicek tamamiyle normale dönmen 1 ayı mı buldu
sağol canım ya evet göğüs ağrılarım 1 ayda geçti ama kol koltuk altı falan onlar daha uzun sürdü, hala kollarımı güçlü kullanamıyorum geçen otobüse bindm ayaktaydm tek kolumla demirden tutundum bi anda fren yaptı fazla olmasa da o koluma asılmakzorunda kaldım canım yandı, kasımı hissettim sanki içerde bişey katlandı gbi oldu tuhaf oldum ya . hala tamamen iyileşmedim işte . umudum bidahaki aya . yada diğer ay :))
Oo canım okadar yani zaten kas altı zor iyileşir öteleme yapıncada hissettirir cok gecmiş olsun totalde ne kadar oldu 2 ay oldu mu ameliyat olalı?? Canım ben çok dikkat etmeye calışıyorum kendime beslenmeme bile sigarayıda bıraktık mecbur ara verdik kilo aldım sanki
Oo canım okadar yani zaten kas altı zor iyileşir öteleme yapıncada hissettirir cok gecmiş olsun totalde ne kadar oldu 2 ay oldu mu ameliyat olalı?? Canım ben çok dikkat etmeye calışıyorum kendime beslenmeme bile sigarayıda bıraktık mecbur ara verdik kilo aldım sanki
Ebrucum ve plmnm hepimiz bir ameliyat olduk canlarim.sizin normale dönmekten kastiniz ameliyat önceki halimize dönmek.bunu için çok acele ediyorsunuz.ufak tefek agrilar ve sikintilar olacak,agriyi algilayisimiz çok önemli.eğer ameliyat olup ,2_3 hafta içinde tamamen agrisiz ve kaslar zorlayan bir yasam zor.
Benim 3.ay oldu koltuk altimda bir bölgede ,kas boyunca ,kolumuü yukari uzatinca bir yanma vardi, o yanma yeni geçti.çok onemsemedim.vücut anca toparliyordu.
Benim için normal yasama dönmek,kendi basima hareket etmeye basladigim andi.bu da evde geldiğim an başla di. Elbetteki 2_3 hafta halsizdim,çok cabuk Yoruldum.kasilmarim oldu.geceleri sağa sola dönerken canim yandi ,sirt ustu yatmaktan uyuyamadim. Hepsini olması gereken süreçler olarak kabul ettiğim için iyi hixsetim.
benim kendi başıma hareket etmem bişeyler yapablmem 10 günden erken değildi baya bi süre anneme bagımlı yaşadım:) doğru söylüyosn canm ilk başta çok takıyodum hatta çok pişman olmuştum , kolumdaki agrı geçmemiş olsa da artık eskisi gibi değilim zamana bıraktım böyle kalacak değilim ya elbet düzelecek diye düşünüyorm:)zamanla yavas yavas düzeliyo insan şu kaslarımı hissetmem ne kadar sürecek onu merak ediyorum ama , kafaya takarak düzelmeyecek en iyisi oluruna bırakmak
54 gün falan oldu , sigarayı bırakman çok önemli zaten doğru olanı yapmışsın canım:) ödemlerden dolayı öyle hissediyor olabilirsin
Aynen öyle ben de birine bağlı yasamak istedim ama kimse bilmiyo :) zaman ilaç e kolay değil tabi vucudu kesip içine bir madde koyup onu kabul etmesini beklerken normale dönmek kolay olmamalı sizin de 2 ay 3 ay me güzel zaman gecmiş en azından normale yakın durumdasınızEbrucum ve plmnm hepimiz bir ameliyat olduk canlarim.sizin normale dönmekten kastiniz ameliyat önceki halimize dönmek.bunu için çok acele ediyorsunuz.ufak tefek agrilar ve sikintilar olacak,agriyi algilayisimiz çok önemli.eğer ameliyat olup ,2_3 hafta içinde tamamen agrisiz ve kaslar zorlayan bir yasam zor.
Benim 3.ay oldu koltuk altimda bir bölgede ,kas boyunca ,kolumuü yukari uzatinca bir yanma vardi, o yanma yeni geçti.çok onemsemedim.vücut anca toparliyordu.
Benim için normal yasama dönmek,kendi basima hareket etmeye basladigim andi.bu da evde geldiğim an başla di. Elbetteki 2_3 hafta halsizdim,çok cabuk Yoruldum.kasilmarim oldu.geceleri sağa sola dönerken canim yandi ,sirt ustu yatmaktan uyuyamadim. Hepsini olması gereken süreçler olarak kabul ettiğim için iyi hixsetim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?