Kart Meselesi

Kartı vermekle evlilikte hesap maaş geçim dinamikleri aynı şey değil. İyi niyetli iki insanda bu daha konuşmadan evlilikte oturuyor zaten. Mesele daha şimdiden kartı alacağını söylemesi belli kötü niyetlinin teki ama biraz da salak galiba şimdiden kendini açık etmiş. Sen bu salaklığa şükret bari de yol almaya bak. Hadi çalışmayan kadınları bir şekilde saçma sapan hareketlere maruz kalıyor çekiyor da yani kendi ayakları üstünde duran bir kadın buna pabuç bırakmaz hwralde. Yani inşallah burda okuduğum konulardan sonra millet hangi kafada diye artık kendimden şüphe eder oldum gerçi

Borsadan gerçekten anlayan çoook çok az. O işler öyle kolay değil. Borsayla ilgili ne eğitim almış, hangi kitapları okumuş, hangi yatırımcıyı düzenli takip ediyor? Kaç senedir takip ediyor, piyasayı ne kadar tanıyor? Bu sorular böyle uzaar gider. Türkiye’de borsa ile ilgilenen çooook kişi bulursun ama gerçekten anlayan insan sayılıdır.

Kadınlar erkeklerden daha iyi birikim yaparlar aslında. Belki herkes için geçerli olmayabilir. Ama bizim ülkenin erkekleri, gerçekten kendini yetiştirmiş olanları hariç, gerçekten çok bilmişler. Erkek kuaföre gidersin mesela, en iyi kuaför odur. Ama bakarsın kuaför olarak belediyeden sertifika almaktan başka ne yapmış kendini geliştirmek için, hiçbir şey. Anca övünür durur. Oysa öyle kuaförler var ki eğitimlere katılan, seminerlere yurtdışına giden ve buna maddiyat ayıran, personelini eğiten, müşterisine en iyi malzemeyi sunan.

Bu kadınların parasına çöken erkekler de bana bunları anımsatıyor. Çok bilmişe bak, kadının parasına çökecek. Sen kimsin ki? Kıro.

Benim etrafımda böyle kişiler var , eskiden hiç kocasına bakan , ev geçindiren kadın görmemiştim, adamın tek vasfı yakışıklı olması, kadın memur ve eve de kocaya da o bakıyor, sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmeli bence , ne oldu böyle erkeklere, kızlarımızın mallığı da zaten ayrı mesele ...

Demek ki yüzyıllardır sorun kadınlarda erkeklerde değilmiş , eskiden tarlada çapanda çalışan da kadın bugün beyaz yakalı çalışanlar da aynı kadın, her ikisinin de emeği sömürülüyor, modern kölelik...

Butun faturalar eşimde, evimiz yokken kira da ondaydi şimdi evimiz var. Iki çocuk var özel okulda, birini ben ödüyorum birini babası ödüyor. Mutfağı genelde ben karşılıyorum, çünkü işten dönerken o gün yapacagim yemeğe göre eksikleri alırım. Ayda bir büyük alışverişi(temizlik, bakliyat vs) o alır. Kartım da hesabım da bendedir. Ev almadan önce ev için birikime maaşımdan belli miktar eklerdim şimdi eklemiyorum. Hafta sonları cacuklarimi dışarı cikariyorum(eşim genelde calisiyor), onların istekleri, yemekleri, kendi bireysel harcamam derken benim maaş bitiyor. Birikimleri, tatilleri hep eşim karşılıyor. Arabamın benzini dışında bütün masrafları eşimde ben sadece benzinimi alıyorum.

Gelelim senin florte, asalak bir adam. Derhal terk et. Kartını asla verme. Evlenirsen de koşulları baştan konuş. Kenarda mutlaka kendine ait birikim hesabın olsun. Ben her ay bir çeyrek alır atarim kenara. Eşim bilir ama o benimdir. Onun bilmediği bir miktar da param durur kenarda. Daha sevgiliyken neyin kartını konuşuyor saygısız. Bence Allah'ın sevgili kulusun ki bunları önceden gösteriyor sana.

Ananız babanız sizi iş güç sahibi olup maaşınızı paşanın birine yedirin diye mi okuttu?
O kadar sene boyunca onlarca sınava bütün kazancınızı elin oğlunun eline saymak için mi girdiniz?
Maaş kartınızı kocanıza vermenin neresi mantıklı geldi ki bunu sorma ihtiyacı hissettiniz?

İki taraf da hem geçime hem ev işlerine ortak olur. Ödenmesi gerekeni kendiniz ödeyebilirsiniz, biriktirilmesi gerekeni kendiniz biriktirebilirsiniz. Kocanızın beynine ihtiyacınız yok bunları yapabilmek için.

Maaş kartın bende dursun, sana harçlık veririm diyen süper zekanın hayatında bir bardağı makineye yerleştirmişliği de yoktur eminim.
Bin o işlirdin inlimim falan der ama 2 tuşa basıp makine çalıştıramayan haliyle sizin kazancınızı yönetmeye kalkar.
Bir akıllı kendisi çünkü.

Son düzenleme:
3 yıldır evliyim eşim banka kartımın şifresini dahi bilmez ne demek maaş kartının onda kalması. Bizim tüm giderleri eşim karşılar bende birikim için kullanırım maaşımı.

Tabiki böyle olmuyor. Ekonomik şiddet bunun adı. Kendi paranızın dilencisi mi olmak istiyorsunuz? Bu hesaplara giren insanla evlenmeyin. Çok pişman olursunuz. Evlilikte iki kişi de çalışıyorsa giderleri ortak karşılamak ya da iş bölümü yapmak normal. Ama kartınızı tamamen istemesi ASLA normal değil

Bu erkeklere ne oldu böyle dün de buna benzer konuya yorum yapmıştım prenses olmuş hepsi para delisi olmuşlar , bunlar para için her şeyi yaparlar korkuyorum açıkçası bir erkekle tanışmaya... Bir iş arkadaşım şöyle diyordu erkek kendisi, kadınalr çocuk doğurup erkekleri elinde oynatıyor onu yap bunu al diye havalanıyorlar diyordu ,adam öyle bi kıskanıyoki aldınların konforunu kuduruyor yani görmeniz lazım :)))

Kendine eş değil köle arıyor sanırım seni maaş kartı olarak görmüş eski sevgilim böyleydi ayrıldım sana da tavsiye ederim

Eski sevgilim de bana evlenince maaş kartımı alacağını söylemişti sonradan öğrendim ki borsada falan da batmış bir sürü borcu varmış yani inanma o erkeklerin yatırım olayına kadınlar parayı daha iyi yönetiyor

Ben olsam ona derdim ki “ canım zaten maaş kartım bile olamayacaksa ben neden çalışayım ki , sen zTen çalışıcan bana belli bir miktar verirsin. “

Varsa ev araba onun üstüne olsun kağıt falan imzalayin size kaç lira harçlık verecek iiyi anlasin.Bi vurcan gelisine gol olacak tam bunluk sevgiliniz.Benim kızım olsa bunu derdi suratına matematigi iyi çünkü onun Öyle olmaz ortak giderler verilir beraber birikim yapilabilir böyle kabul ederseniz onu alma bunu giyme çok elektrik gitti ışığı kapat o ruju alma o pedi alma kuaföre gitme diyen erkek genelde maçına eğlencesine arabasına anasına babasına üstüne başına yağdırır siz külkedisi olursunuz o Brad Pitt sanar kendini sonu genelde böyle İstisnası varmı çok çok az Bu kafada başlayan adam yarın sizin parayla birikim yapar o parayı anasının babasının hesabına atar yarın yeni aşk bulur yada bosanirsa karşıdan bakarsınız birikiminize

Benim kartım eşimde değildi ama maaşımdan biraz kendime ayırıp gerisini ona gönderiyordum. Bütün harcamalarımız onun kartlardan oluyordu çünkü. Ödemeleri yapıp kalan parayla da ikimiz adına altın alıyorduk. Ve çok şeffafız bu konuda. Bu ay kaç borcumuz var, sende ne kadar var falan diye sorsam direkt açar bakar söyler.
Kendi kartımı verip de harçlık almayı asla kabul etmem. Siz de etmeyin. Bu kafadaki biriyle evlenmemeniz sizin için çok daha hayırlı olur.

Bizim düzen şöyle:
Herkesin kartı ve kredi kartı kendinde, kimse kimsenin ekstresini kontrol etmez.
Araba kredisini ben ödedim, şu an ev kredimizi eşim ödüyor, doğal gaz bende diğer faturalar onda, market vs karışık gitti hep, çocuğun kresini kimde para varsa o ödedi. Ayrı gayrı yok yani. Ay boyunca kim parasız kalırsa diğerinden ister, birbirimizle paramızı paylaşırız.
Birikimler genelde eşimin hesabında durur çünkü hem o beni maaş olarak artık katlıyor, hem de ben alışveriş bağımlısıyım, onda durması daha güvenli

Bu insanla SAKIN evlenme.

Kartı alınca ne olacak acaba maaş yattıgı gibi gidip parayı nakit mi çekecek, bunu yapan kaldı mı bu devirde? Her işi telefondan hallediyor herkes sanıyorum.

Bizde herkesin hesabına kimse karışamaz. Ben istediğim kadar harcarım, kartlarımı öderim, ödemelerimi yaparım, kalınca da bir miktar eşime gönderirim. Bazen aylarca göndermediğim olur. Bazen çok artar param çok gönderirim. Birikimleri o değerlendiriyor genelde ben pek para tutmayı beceremem bu yüzden ona gönderiyorum ama kendi paramı nereye ne kadar verdiğimi, ne harcadığımı hesap falan vermem yani.

Çalıştım yıllarca.
1 günde kartımı vermedim o da istemedi.
Ev kredisi faturalar ,evin geçimi hep onda oldu.
Bende de maaşım birikti.
Büyük birşey alacaksak örneğin araba gibi,
Kimde ne var ortaya çıkarırız,öyle alırız.
Senin paran benim param asla olmadı.
Ben sadece kendi harcadığımı öderdim maaşımdan o kadar.

Siz ayrılın,olmaz bu addamla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…