• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kart Meselesi

Kendi kazandığım zaten benim 😉 evimize,kendime ve çocuklarımıza istediğim gibi harcarım. Eşim maaşından ödemeleri yapar kalanını benim hesaba atar. Hesabımız şeffaf kime ne lazımsa o alınır. Bu kart verme " erkeğin hesap tutması" bana çok aşırı saçma geliyor. Her kuruşuna emek verdiğim maaşımı eşim yönetecekse ve bana sadece lütfedip harçlık verecekse ben niye çalışayım ki... çalışan güçlü kadınlar dedikçe galiba modern köleler oluştu. Lütfen asla kabul etmeyin...

Ayrıl bu asalaktan, 9 yıllık evliyim kartım hep ben de ...bizler de salak değiliz zaten paramızı eve çocuğumuza harcıyoruz, ne aldığıma da karışmaz bütçemizi yonetemiyor muyuz ? Faturalar otomatikte benim kartta çok değil onlar zaten, cocugn okul vs bende ama market ve büyük alışveriş eşim de, nakit ihtiyacıni da eşim karşılar, çeker parayı ortak yere koyar ikimiz de alır kullanırız ordan, benim maaşımdan kalan da birikim

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl
olmalı, olması gereken nedir ?

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Babanız istese kartınızı 3. dünya savaşı çıkartırsınız. Ki o kartı kazanmanızda büyük emekleri olan birinden bahsediyorum.
Ne münasebet benim emeğimin karşılığını beyefendi alacak?
ORtak bir hesap açarsınız, herkes belli bir miktarı oraya atar, birikimini olur. Faturaları otomatik ödemeye verir biriniz, alın size fatura derdinin sonu.
Vermeyin efendim, harçlık gibi para alacaksanız da çalışmayın, paşazadeler kendi maaşlarından versin harçlığınızı.

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Neden ki. akıl saglığınızla ilgili sorun mu olduğunu düşünüyor yoksa akli melekelerınızın yerinde olmadığını mı sanıyor. Çalışacak , para kazanacak yetiye sahipseniz, maaşınızı da idare edebilecek kapasıteye sahipsinizdir. Evde illa para birinde toplanacaksa o kesinlikle kadın dır. çoğu iki yumurta kırıp karnını doyurmaktan aciz erkeklerin konu para olunca aslan kesilmelerine , erkek olmalarına ayar oluyorum.
ortada fol yok yumurta yok maaş derdine düşmüş haspam.

Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(
Aklı başında erkekleri tenzih ederim ama sitenin bdv bölümündeki eşim kumar oynadı borsa oynadı battı konularını okumalısınız.
“Bazı” erkeklerde çocuk kadar zeka yok, akıl edebildikleri tek şey eşlerinin nişanlılarının parasına çökmek.
Ev araba almak için yatırım yapılacaksa bunu sizde gayet iyi yaparsınız, sitede o bazı erkeklerden çok daha iyi borsa yapan, döviz, altın vb yatırım araçlarıyla birikim yapıp 1’ini 1000 yapan kadınlar var.

Aklınızı erkeklerden düşük görerek kendinizi aşağılamayın, alınterinizle kazandığınızı da eşe bile emanet etmeyin kendiniz yönetin.

Ablam daha nişanlıyken vermişti kartını enişteme.Yıllarca cebinde parası olmadı maaşının ne kadar yattığını bilmezdi.Ablamların bir evini enişteme kira diye vermişlerdi meğerse eniştem kardeşinden kira almıyormuş.Eniştemin amcasının torunu olmuştu.Torunun bezlerine kadar eniştem alıyormuş.Biz bunları eniştemin vefatından sonra öğrendik.Allah rahmet eylesin ölmüş gitmiş.Ama ablam çalıştığı halde cebinde parası yokken amcanın torununun bezini almak hiçbir vicdana sığmaz.Evlenmeden önce kartını istemesi başına geleceklerin habercisi.Bu kadar insan boşa konuşmuyor.Yol yakınken dön bu yanlıştan

bunu diyen erkek yemeğim önüme gelsin, çamaşırlarım yıkasın, bedava da seks olsun, ee çalışan kadın onunda parasını alırım oh keyfime bakarım diyerek evleniyor. ohh valla çakala bak sen. inanmak istiyorsan buyur tabi evlen de gör.

Bence konuşmayı kes başka erkek mi kalmadı şöylelerine hiç prim verme. Evliyim kazancım iyi eşim bir kere olsun kartını ver ne kadar paran var vs sormamıştır. Ben de aynı şekilde onun çalışmadığı birkaç ay tüm ihtiyaçlarımızı karşıladım. Evlilikte senin benim muhabbeti hoş değil ama ortada birşey yokken bunun konusunu açmak çok ayıp. Genel bir kural olarak evi erkek geçindirir. Evlenince çalışmayı düşünmüyorum de bakalım ne diyecek😂

Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(
Kendisi ne iş yapıyor

Oldu yemini suyunu veririm gerisine karışma diyor yani. Herhalde senin paranı yönetemediğini düşünüyor. Şuan çalışmıyorum ama çalışırken kendi kartım bendeydi. Evet ev için ortak yaptığımız ödemelerimiz vardı belki bazı aylar maaşımı gönderiyordum ödememiz var ise yada tamamen bana kalıyordu ama benim maaşımdı. Hiçbir zaman ödeme var bana yollayacaksın gibi bir durumda yaşamadık şükür. Şuan çalışmıyorum kartlarımız hesaplarımız zaten ortak o yüzden kimse kimseye böyle şeyleri sorun etmiyor

Ben kirayı ödüyorum kart eşimde qr kod ile para çekiyorum ondan istemiyorum onun hesabınında qr kodu bende benmki bittmi ondanda çekiyorm kira ödeyip hiçbirşeye karışmıyorum böyle daha konforlu bence market işi falanda eşim sever çok şükür ben alıncakları yazarm gerisi onda

Back
X