• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kart Meselesi

Para konusunda böyle olan erkeklerin çoğu, ev işi, sorumluluk konusunda hiç oralı olmuyor. Kadın kartı kocasında, evin tüm yükü omuzlarında gönüllü kölelik yapıyor. Hele birde çocuk oldu mu nefes alacak vakti olmuyor zaten. Akıllı bir kadın kendini bu durumlara düşürmez.

Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(

Ne alakasi var erkeklerin daha iyi anlamasiyla kac tanesi batirdi paralari, kac tanesi intihar etti. Erkekler daha cok ilgileniyordur o ayri erkek daha iyi bilir demek yerine oturup ilgilenseniz siz de anlarsiniz muhtemelen.
Sizde de tam maas karti verecek kafa varmiş aslinda ya neyse. 🙄
Bir sey bildikleri yok. Zamanla sizin paranizi da kendi kazanci sayarak yaşayacak yetersizin teki.

Ben calismaya gecen yaz basladim tabi esimden cok daha az kazaniyorum %50 filan yapmiyoruz çoğu şeyi eşim karsiliyor. Bendeki kazanci sormaz bile.
Senin para benim para muhabbeti bizde hic olmadi ama eşim cidden gerekmiyorsa benden para isteyen biri olmadi hiç ben de kazancimi elaleme yedirmiyorum sonucta yine bizim keyfimize harcaniyor ve birikiyor o ayri.
Tek basina ev gecindiremiyorsa dogru durust konusup bölüşürsünüz masraflari kart istemek ne demek cok zoruna gidiyorsa çalisip daha cok kazansin utanmaz yalandan sizin maasi kendininmis gibi yapip size harclik vererek erkeklik yapacak. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Eşim de ben de çalışıyoruz. Bizde herkes aldığı maaşa göre evin giderleri için ortaya belli bir para koyar. Mesela maaşının %30u gibi. Bu parayla evin giderleri, faturalar, market harcamaları gibi şeyler ödenir. Yine herkes maaşının %30-40 gibi bir oranını yatırım için ayırır. Kontrol ederiz. Mesela döviz alırız, altın alırız gibi. Herkes ne istiyorsa. Kalan miktarı da o ay kendimize harcarız. Özel ihtiyaçlar, kıyafet, kuaför vs. Rakamlar temsilidir. Ancak herkes kendi parasını idare edebilmelidir.

Ortak hesabımız yok. Olabilirdi ama gerek duymadık. Çünkü düzenimiz çok güzel ilerledi.

Tabi eğer zorlandığım bir ay olursa da eşim destek verir, neye harcadın diye de sorgulamaz.

Örnek bir tablo oluşturmam gerekirse;
Diyelim ben 20 bin tl maaş alıyorum.
Maaşımdan 6 bin tl aylık ev giderleri için ayırıyorum.
Yine maaşımdan 8 bin tl yatırım yapıyorum.
Geri kalan 6 bin tl miktarı da özel olarak harcıyorum.

Diyelim ki eşim de 30 bin tl maaş alıyor.
Maaşından 9 bin tl aylık ev giderleri için ayırıyor.
Yine maaşından 12 bin tl yatırım yapıyor.
Geri kalan 9 bin tl miktarı da özel olarak harcayabiliyor.

Böylece bizim aylık ev giderleri ve faturalar için 15 bin tl paramız oluyor.

Birikimlerimizle tatile gidebiliyoruz, büyük bir kalem ihtiyacımız varsa onu alıyoruz gibi. Bir de kendimize harcamayı planladığımız miktarın tamamını harcadığımız olmadı şimdiye kadar. O sebeple yaptığımız birikim miktarı artabiliyor.

Ev kira olsaydı gider yüzdeleri değişirdi, yatırım ve kendimize harcadığımız miktar azalırdı, kredi öderdik gibi.

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl
olmalı, olması gereken nedir ?

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Çok yanlış, evim patronı olmazsan sana zındık vermez bunu onun o davranışı yüzünden söylüyorum ,daha şimdiden para meselesi de çok mide bulandırıcı. Sen kendin de birde kazancın olucak sen ona para vereceksin oldu? Nereye gidecekmiş iki maaş?

Bizim tek hesabımız var bütün gelir giderler oraya geliyor eşimin maaşı kira , elektirik cep telefon taksitleri araba kredisi.. oraya kesiliyor benimde geriye kalan taksitlere gidiyor örneğin koltuk aldık biz yeni onu ödüyorum ufak faturalar bende. Gerisini çeker bana verir eğe kalıyosa içinden sadece harçlık ister. Biz türkiyede yaşamadığmız için hesabımız ortak aynı hesabın 2 kartı var hesap benim ve bu sistemi vekalet vererek kullanabiliyorsun. Zaten cep telefonumdan online Banking den takip ediyorum. Biz bu şekilde yapıyoruz ama benim sana önerim bu kişiyi bırakman.

Sana saygısı yok olsa şimdiden konuşmaz bunları ve bu sadece fragmanı yani yavaştan yüzünü belli etmiş çokta iyi olmuş. Ben olsam ayrılırdım ne yapacak 2 maaşı birden ailesine yedirecekse rüyasında görsün

Kumar , aile, eşten para saklama, saçma sapan işler yapabilir hele ki senin maaşınaa unutsun kendi parası yetiyosa yapsın

Konuştuğum çocuk evlenince banka kartın ben de olur dedi. Bu sizce olması gereken bir şey mi?
Özellikle çalışan evli kadınların fikrini öğrenebilirim miyim ? Hesap işleri nasıl

Şunu eklemeyi unuttum diyor ki her ay belli miktar veririm. Hesabı ben yaparım gelir gideri.
***Kızlar özellikle şunu öğrenmek istiyorum evliler nasıl yapıyor ? Elektrik, su falan ödemeleri neye göre kim ödüyor. Erkek öder kadının maaşına hiç karışma mı? Ayrı iki hesap mı yapıyorsunuz ? Nasıl oluyor.
Oha saçmalık yani. Yanlış düşünüyor bence.

Burada açılmış onlarca konu var eşine maaşını verip 2 seneye kalmadan problem yaşamaya başlayanlar. İslamda da yeri olmayan bir şey kadının parasını erkeğin alması. Hatta öyle ki 'şu ekmeğin parasını da sen ver' bile diyemiyorlar buna hakları yok. Hukuk düzenimizde de erkekte para birikir diye bir şey yok. Bence konuşursanız, İhtiyaç olursa ben veririm zaten ama hesaplar ayrı olsun evi erkek geçindirmeli ben de birikimi yaparım, diyin bakalım ne diyor. Çok saçmalıyorsa yeniden değerlendir bence evlendikten sonra sorun oluyor bu durumlar. Adam paraları alıyor ne yaptığı belli değil. Allah korusun anlaşmazlık durumlarında kadının kenarda köşede birikimi bile olmuyor. Erkekler bunu kadını çaresiz bırakarak kendine mahkum etmek için yapıyor bence. Kendine güvenmeyen biri ancak bunu yapar.

Kartım bende duruyor.maasimdan harçlığımı alıp geri kalanını eşimle ortak hesabımıza atıyorum.butun hesap kitap eşimde çünkü bana kalsa bı kuruş biriktirmez üstüne borclu oluruz.

.
Kızlar ben çok safım ya da çok iyi niyetli yaklaşıyorum olaylara :( yorumları okuyunca neyin ne olduğunu anladım. Ben sadece şöyle düşünmüştüm erkekler borsadan daha iyi anlıyor yatırım yapar araba ,ev alırız gibisinde. Çok detaylı düşünmedim açıkçası Ama yorumları okuyunca söylediği şeyin kötü olduğunu anladım :(

Kendi parasıyla yatırım yapsın seninkiyle değil. Ev giderlerine destek olmaya okey. Ama paranı nasıl değerlendireceğin seni ilgilendirir. Büyük bir şey alınacağı zaman da birikiminden çıkarır koyarsın.

Ooo seni küçük çakal deseydin. Şimdi bunu diyen eş adayı evlilikte senin maaşından sana bir tl vermez. Hani diyorlar ya ipucu verir hiç mi görmemiş bunlar sevgiliyken bak bu sana ip ucu vermiş buyur karar ver biz ilerisini söyledik sana

Kendi kazandığınızı başkasının yönetmesini nasıl bu kadar çabuk kabul ediyorsunuz anlamıyorum. Borsadan iyi anlarlar mı? Çoook azı o. Gerisi batırıp evde deccal kesiliyor okumuyor musun buraları hiç? Ki iyi anlasa bile niye benim emeğimi başkası yönetsin.

Bu kişiden koşarak uzaklaş aklın varsa , seni fena kekliyor, saf bulmuş, çalıştırıp keyfine bakacak aklı sıra, ay bir de ilk buluşmada bunu diyen bir adamla saniyelerimi bile harcamadan kalkıp giderdim , şimdiki erkekler kullanacak kadın arıyor, maaşlı kadın peşinde çoğu, böyle bir evlilik çekilmez olur , bekar kal ye iç keyfine bak böyle bir evlilik yaşayacağına, sakın acele etme her zaman daha iyisi vardır. Seni çok saf gördüm biraz gözünü aç canım...

Vay arkadaş.. Ben bu erkeklerden ümidimi kestim. Vallahi birine güvenip evlenilecek, sevecek hal kalmamış.
Ayrıl bacım, evlenme bu adamla. Bu adamın şimdiden gözü maaşında. Ne münasebet maaş kartını ona vereceksin. Kadınlar erkek eline bakmasın, maddi güçleri, özgürlükleri ellerinde olsun diye çalışıyorlar. Evlenince bir şekilde masraflara göre ortak hesap oluşturulur karı koca bir şekilde öder, herkesin her evliliğin dinamiği farklıdır. Para konusu her evde farklı işler, bunu eşler belirler.
Burada bir konu vardı, uzun senelerdir maaşının hepsini eşine veren bir kadın evine bir robot süpürge dahi alamadığından, eşinin verdiği harçlık ile hiçbir şey alamadığından (çünkü adam kuş kadar para veriyormuş) dert yanıyordu. Gelecekte siz de o halde olmak istemiyorsanız hayır demesini bilin, akıllı olun .
Artık utanmadan ilk buluşmada maaşını bana vereceksen evlenirim diyorlar 🤣 Tek suçlusu koca meraklısı TC. Kızlarımız...

Kadınlar erkekler tarafından ezilmesin, sömürülmesin diye kadınların iş hayatına dahil olması desteklendi. Özellikle son 15-20 yılda babalar kızlarını okutup meslek sahibi olsun diye uğraştı. Gelinen nokta kadınların hem evde disarda çalışması kocalarının karta konması oldu... ekonomik özgürlük yine yok.

Esimin karti bende var, benimki de onda. Ne olur ne olmaz diye, kullandigimizdan degil. Kimse kimsenin hesabina karismaz. Ama mesela araba almaya karar verdik, ikimiz de ne var ne yoksa ortaya koydu. O ayri.

Artık utanmadan ilk buluşmada maaşını bana vereceksen evlenirim diyorlar 🤣 Tek suçlusu koca meraklısı TC. Kızlarımız...
Gerçekten öyle, en büyük hata onları bulunmaz hint kumaşı zanneden kızlarımız. Roller tamamen değişmiş gibi hissediyorum. Artık kadınlar erkeklere para veriyor, ev bakıyor, onların peşinden koşuyor, onlar küsken barışmak için adım atıyor vs. Sonuç ortada dolanan dolandırıcı tipli prenses erkek topluluğu. Şaşırmayayım diyorum da her defasında böyle konular okudukça bu yüzsüz erkeklere daha da şaşırıyorum, kızlarımızın bu kadar saflıklarına şaşırıyorum. Aşk bu kadar mı gözü kör ediyor anlamadım ki.

Bu arada kadinlar erkeklerden daha iyi anlıyor para pul işlerinden. Erkekler yatırım yapmıyor heyecan arıyor borsada kriptoda. Bir de arkadaş arasında ben paramı şöyle katladim böyle katladım çok akilliyim havası atmanın peşinde çoğu

Şahsen ben çalışmıyorum ama kredi kartlarından limiti en yüksek olan da bende. Özel harcamaları ben yapıyorum sadece. Atıyorum bebeğe bana eşime kıyafetleri falan benim karttan (eşim ödüyor sonuçta). Ev giderleri ve her şeyi o yapıyor zaten otomatik talimatlı. Ama çalışsaydım da benim paramla işi olmazdı. Bence siz de vermeyin. O sizle evlenecekse size bakabilecekse evlenecek. Kadının çalıştığı kendine (istisnalar hariç, maddi durumu çok kötüyse tabi ikiniz ortak harcamaları yaparsınız) sen bide çalışıp eşinden onun istediği miktarda para alıp onu harcayacaksın. Çok saçma arkadaşım. Sen kendi paranı ye gitsin düşünme onu

Şaka gibiler gerçekten. Ben eşimle hiç bu konulara girmedim böyle söyleseydi o gün ayrılırdım sanırım. O an kimde para varsa o karsılıyor. Faturaları intenet bankacılıgından ben ödüyorum cunkü online ödemelere daha yatkınım. Arac bakım mazot vs esim karsılıyor. Market kim dısarıdaysa o alıyor veya berabersek kimin hesabı müsaitse ondan alınıyor. Ay geliyor maaşının hepsini bana atıyor ay geliyor ödemelerden parası kalmayınca ben ona kartımı veriyorum. İnce hesap yapıp yok bende dursun sana verirm demek saçma. Evlenirsiniz bı düzenin daha iyi olacagı konusunda hemfikirsiniz ı başka. Şimdiden diyorsa plan yapıyorsa buz gibi aoğurım kimbilir borç hatc var onun planını yapıyordur

Back