Karışık bir iç dökmeye ihtiyacım var

Hebe selam
Benzer korkular içindeydim
Çünkü kayınvalidem bebeğe ben ilk bakıcam, ben sevicem diyip duruyor şimdiden.
Görümcem ben gelip bir süre kalıcam diye kendini davet etti
Babam ayrı bi olay ona girmiycem bile

Bunların 55 metrekarelik evimde yatılı misafir şeklinde olacağını düşündükçe sinir stres basıyordu

Sonra kendime dedim ki kızım spizella sen niye düşünüp üzülüyorsun ki? Senin için en önemli şey ne olacak
1- bebeğin sağlığı
2- kendi sağlığın

Kim olursa olsun, ne olursa olsun bunların beni etkilememesi gerektiğine karar verdim
Madem bu insanların başıma toplanmasını engelleyemiyorum, onları değiştiremiyorum o zaman ben kendimi korumaya alırım.
Mesela sağlığım iyi olursa yapacağım şey bebeği alıp uyutma- emzirme adı altında odamın kapısını kapayıp evin diğer yerlerinde ne oluyor ilgilenmemek :)
Evdekilerden Yemeği yapmalarını rica edicem, sonra bebeği iki sevdiririm ama sonra yine alıp odama çekilmeyi düşünüyorum
Eşimle de konuştum
O da doğum yapacak olan sensin, üzülmemen için seni koruyacağım dedi. Sen de eşinden bazı şeyleri talep etmelisin. Aranızda bir iletişimsizlik anlaşmazlk var gibi.
Ben kendisine şöyle dedim
Senin anan baban da benimki de bu duyguları defalarca yaşamışlar doymuşlardır ben hepi topu bir tane doğuracağım onda da kaç ay eziyetini çektim inşallah keyfini de ben yaşamak istiyorum. Bu konuda yardımcı olman gerekiyor gibi bişeyler söyledim.
İstersen tatlılıkla bi konuş eşine
Her şeyi içine atma sana daha çok yazık

Aynen öyle.
Kimse kusura bakmasın da canından can gelmiş dünyaya senin ve meleğinin tek ihtiyacı senin huzurlu atan kalbin.
Bundan öte yol yok.
Kocaymış, kayınvalideymiş o duygularda inan ki dıdının dıdısı.
Ne halleri varsa görsünler, yesinler birbirlerini.
Kalbini hızlı attırıp, stres sinir yapıp, kucağında huzurla yatan bebeğe geçirme negatif duyguları.
Doğduğunda göreceksin, sen ne kadar huzurluysan bebeğin de o kadar huzurlu olacak.
O sebeple, bırak dış dünyayı.
Hele bir geçsin 3 4 ay, sonra alırsın sırayla hesaplarını.
Ahhh inşallah
Bide lansinoh göğüs kremi al sür ve emzir silmeye yıkamaya gerek yok
Bide süt sağim makinesi alabilirsen al her ihtimale karşı
Anneler ve bebekler hassas noktam benim yaşadığımı yaşatmasın annelere
Krem doktorumverdi ama lansinoh degil . Onu da alirim o zaman insallaj . Sagma makinesine suan gerek duyamdim ihtiyac durumunda alirim dedim ama bilemedim.
Amin...
Minnacık bebeğime bakıp ‘sen ne bahtsız bir meleksin ki böyle bir yuvaya geldin, annen sürekli mutsuz’ diye hıçkırarak ağlardım.
Allah bin beter etsin lohusa kadını yaralayanı!!!
Aminnn :KK43: içim acidi o cümleye. Firsat vermesin allah

Hebe selam
Benzer korkular içindeydim
Çünkü kayınvalidem bebeğe ben ilk bakıcam, ben sevicem diyip duruyor şimdiden.
Görümcem ben gelip bir süre kalıcam diye kendini davet etti
Babam ayrı bi olay ona girmiycem bile

Bunların 55 metrekarelik evimde yatılı misafir şeklinde olacağını düşündükçe sinir stres basıyordu

Sonra kendime dedim ki kızım spizella sen niye düşünüp üzülüyorsun ki? Senin için en önemli şey ne olacak
1- bebeğin sağlığı
2- kendi sağlığın

Kim olursa olsun, ne olursa olsun bunların beni etkilememesi gerektiğine karar verdim
Madem bu insanların başıma toplanmasını engelleyemiyorum, onları değiştiremiyorum o zaman ben kendimi korumaya alırım.
Mesela sağlığım iyi olursa yapacağım şey bebeği alıp uyutma- emzirme adı altında odamın kapısını kapayıp evin diğer yerlerinde ne oluyor ilgilenmemek :)
Evdekilerden Yemeği yapmalarını rica edicem, sonra bebeği iki sevdiririm ama sonra yine alıp odama çekilmeyi düşünüyorum
Eşimle de konuştum
O da doğum yapacak olan sensin, üzülmemen için seni koruyacağım dedi. Sen de eşinden bazı şeyleri talep etmelisin. Aranızda bir iletişimsizlik anlaşmazlk var gibi.
Ben kendisine şöyle dedim
Senin anan baban da benimki de bu duyguları defalarca yaşamışlar doymuşlardır ben hepi topu bir tane doğuracağım onda da kaç ay eziyetini çektim inşallah keyfini de ben yaşamak istiyorum. Bu konuda yardımcı olman gerekiyor gibi bişeyler söyledim.
İstersen tatlılıkla bi konuş eşine
Her şeyi içine atma sana daha çok yazık
Selam canim , evet bunun mutluluğunu anca bu şekilde yaşayabilirim haklısın. Esim cok yorum yapan bir insan bu niye böyle neden böyle annen neden bunu yaptı niye burası boyle oldu . Beni en cok esim yorar ama konusmak ise yararsa herşeyi görmezden gelebilirim diye düşünüyorum. Değişmiyorlarsa bol bol odada koklasip dinlenmek cok ta keyifli hosuma gitti :)

Canım öncelikle doğumunla alakalı pozitif şeyler düşün. Dünyada ki binlerce insanla aynı anda doğuracaksın ve emin ol bütün bebekler bir şekilde doğuyor. Sağlık personeli olduğum için şunu gönül rahatlığıyla söyleyeyim ameliyathanede panik olursan seni tatlı bir şekilde kısa üyeli uyutacak ya da sersemletecek ilaç yapacaklar ve senin ruhun bile duymayacak.
Kv ne gelince şu gereksiz davranışları bu zamana kadar yapmış ve sen ne kadar alttan alsan da eşinin tavrı da değişmemiş. Hazır lohusayken olayı Lehine çevir ve söyleyemediklerini içinde tutma stres yapıp bebeğine zarar verme. Bu benim bebeğim ve ben ne istersen öyle büyütecem de. İlk günler kv den de babaanne olarak gelmek isteyecek ama anne gibi olur mu kimse. Kv dene annecim seninde kızın Doğum yapsa seni seçer utanıyorum bazı şeylerden de.
Geri kalan sıkıntıların bu zamana kadar çözülmemiş zaten bu arada çözüm bulucam diye yıpratma kendini.Onlara sonra bakarsın. Bebeğimiz için güce ihtiyacımız var.

Elimde değil ki aşırı takıntılı bi insan oldum kavga etmekten korkar hale geldim geldigim vaziyetler den dolayi . Kendim den gecmekten dolayi . Kendimi artik ifade edemiyorum ne laftan anliyor ne kavgadan . Bn bu şekilde istiyorum böyle olcak bilgin olsun mu demeliyim?
Atıyorum "anneme gidebilir miyim" yerine ,"Ben anneme gidiyorum" diyebilmelisin. Bazen annene gidip, "ben annemdeyim" diye mesaj atabilmelisin, dünyanın binbir türlü hali var ,nerde olduğunu bilmesi açısından..izin alacak yaşı çoktan geçtin, hem o senin velin değil ki ! Kendisi bir yere giderken senden izin alıyor mu ? Şımartma bu kadar , kontrolünü onun eline verme .koca kadınsın, yakında anne olacaksın, bunlar sorun olmaktan çıkmalı artık . Ben sadece bu kısmıyla ilgili yorum yaptım fakat daha bir sürü problem var .umarım kısa sürede aşarsın.

Az buçuk bende yaşadım bu sorunlar i ilk dogumda erkeklerin annaci tavrı insanı delirtiyor

Annende kalmana müsaade etmeyeceğini düşünüyorsan hiç bahsetme

Kaynana istemiyorsan da tatlı tatlı şöyle de şimdiden

Annem kendimi toparlayan a kadar kalacakmis bende

Sezaryen i bilmiyorum ama ben normal doğumda sorunlu olmasına rağmen bı haftada çok rahat otur kalk yemek hazırlama falan yapıyordum

Kayanjaa heee heee de geç kaç yaşında kadınlar yeni gelin le yarışmayı ne sanıyorlar anlamış değilim

Yaa duymamazlıktan gel ya da heeee deyip bidlgijni oku kafa rahat olur

Erkekler inatçı ise ki kaynana da n belli inadı seviyorlar

Dişe diş yaptın mı daha çok karışıyorlar

Üzüldüğünü belli et annem e gidemiyorum vs kendi yerine koydur onu biraz empati yapsın ...

Zamanla hak verecek sana

Zamanın da gelinler için kapı k.... Denirmis eşimin tarafında hani hizmet etmek zorunda yapmak zorunda düşüncesi varmış

Çok zorluk yaşadım evlendiğimde

Adam herşeyi yapacaksın edeceksin kafasında inatlasigorduk

Geçen annesi temizlik ci tutacakmus eğer biz gitmezsek temizliğe

Bana döndü dedi ki minik gidemez kendi işini yapamıyor dedim dedi

Adamların suyundan gidersek herşey biz yol su elektrik olarak geri dönüyor :KK66:

Canım öncelikle doğumunla alakalı pozitif şeyler düşün. Dünyada ki binlerce insanla aynı anda doğuracaksın ve emin ol bütün bebekler bir şekilde doğuyor. Sağlık personeli olduğum için şunu gönül rahatlığıyla söyleyeyim ameliyathanede panik olursan seni tatlı bir şekilde kısa üyeli uyutacak ya da sersemletecek ilaç yapacaklar ve senin ruhun bile duymayacak.
Kv ne gelince şu gereksiz davranışları bu zamana kadar yapmış ve sen ne kadar alttan alsan da eşinin tavrı da değişmemiş. Hazır lohusayken olayı Lehine çevir ve söyleyemediklerini içinde tutma stres yapıp bebeğine zarar verme. Bu benim bebeğim ve ben ne istersen öyle büyütecem de. İlk günler kv den de babaanne olarak gelmek isteyecek ama anne gibi olur mu kimse. Kv dene annecim seninde kızın Doğum yapsa seni seçer utanıyorum bazı şeylerden de.
Geri kalan sıkıntıların bu zamana kadar çözülmemiş zaten bu arada çözüm bulucam diye yıpratma kendini.Onlara sonra bakarsın. Bebeğimiz için güce ihtiyacımız var.
Haklısın canim ama ben cok demoralize oldum .
Atıyorum "anneme gidebilir miyim" yerine ,"Ben anneme gidiyorum" diyebilmelisin. Bazen annene gidip, "ben annemdeyim" diye mesaj atabilmelisin, dünyanın binbir türlü hali var ,nerde olduğunu bilmesi açısından..izin alacak yaşı çoktan geçtin, hem o senin velin değil ki ! Kendisi bir yere giderken senden izin alıyor mu ? Şımartma bu kadar , kontrolünü onun eline verme .koca kadınsın, yakında anne olacaksın, bunlar sorun olmaktan çıkmalı artık . Ben sadece bu kısmıyla ilgili yorum yaptım fakat daha bir sürü problem var .umarım kısa sürede aşarsın.
Bunu zaten yapıyorum ama gidip mesaj atma gibi bi durmumum söz konusu degik otobüsle 3 saate gidiyorum anneme .
Az buçuk bende yaşadım bu sorunlar i ilk dogumda erkeklerin annaci tavrı insanı delirtiyor

Annende kalmana müsaade etmeyeceğini düşünüyorsan hiç bahsetme

Kaynana istemiyorsan da tatlı tatlı şöyle de şimdiden

Annem kendimi toparlayan a kadar kalacakmis bende

Sezaryen i bilmiyorum ama ben normal doğumda sorunlu olmasına rağmen bı haftada çok rahat otur kalk yemek hazırlama falan yapıyordum

Kayanjaa heee heee de geç kaç yaşında kadınlar yeni gelin le yarışmayı ne sanıyorlar anlamış değilim

Yaa duymamazlıktan gel ya da heeee deyip bidlgijni oku kafa rahat olur

Erkekler inatçı ise ki kaynana da n belli inadı seviyorlar

Dişe diş yaptın mı daha çok karışıyorlar

Üzüldüğünü belli et annem e gidemiyorum vs kendi yerine koydur onu biraz empati yapsın ...

Zamanla hak verecek sana

Zamanın da gelinler için kapı k.... Denirmis eşimin tarafında hani hizmet etmek zorunda yapmak zorunda düşüncesi varmış

Çok zorluk yaşadım evlendiğimde

Adam herşeyi yapacaksın edeceksin kafasında inatlasigorduk

Geçen annesi temizlik ci tutacakmus eğer biz gitmezsek temizliğe

Bana döndü dedi ki minik gidemez kendi işini yapamıyor dedim dedi

Adamların suyundan gidersek herşey biz yol su elektrik olarak geri dönüyor :KK66:
Bakalim ise yarayacak mi :)

Hayırlı geceler hanımlar
Neresinden başlayayım bilmiyorum hormonlardan mıdır bilmiyorum ama bu saat oldu hala ayaktayım gece uykuları haram sürekli düşünceler alt vurup üst çıkıyor beynimde.

Sıralama yapıyım ortaya karışık gibi sıkıntılar ama ben bunaldım iyice.
1-) allah nasip ederse cumartesi günü bebeğimi sezeryanla kucağıma alacağım. Vajinismus geçmişim dolayısıyla ve aşırı panik olmam dolayısıyla sezaryen olmayı kendim istedim .
Doktoruma tercihi sordum oda spinal anestzi öneririm dedi . Ve yarin ( sali günü ) anestezi doktoruyla görüştürecegini belirtti . Ama ben çok kararsızım hangi yöntemi denemem konusunda . Bir yanim spinal e kayıyor öteki yanım ya çok panik olursam diyor. Hiç ameliyat geçirmedim bunun ağrısını düşünmekten son günlerimi aşırı panik ve stresle geçiriyorum bu konu hakkinda görüşlerinizi bekliyorum.

Gelelim 2. Meseleye .
Annem doğumdan bi kaç gün önce gelecek ve temizlik yapacağız kendi teklif etti bana yoksa yavas yavas her gün bir isimi yapardım. Eşim annesini de çağırmamı istiyor ama bu kadin bana bi kere olsun kızım bi seye ihtiyacın var mı demedi . Herşeye onlari dahil etmeye çalışıyor eşim ve ben bu konuda aşırı rahatsızım. Hevessiz , hiçbir sey umrunda olmayan kadini birseylere sürekli dahil etmeye çalışmak mantıksız geliyor. Anlıyorum annesi ama biraz gör degil mi? Herseyi kenardan seyrediyor.

3-) bebek ilk dogdugu zaman emzirmeden önce zemzem ve hurma sürülürmüş ağzına ben bunu biliyorum. Ben yapacağım diyorum kayinvalidem israrla hayir hickimse asla yapmasin oğlum yapacak diyip beni çıldırtıyor. Annem hastanr yanimda kalacak onu belirtmeye çalışıyor aklınca sabrımı son derece gösteriyorum bu konuda esim azarladi en son bugün. Kim yapck ya ben ya hebe yapcak dedi oda hemen laf çevirdi. Eski konularimi bilen bilir bu kadin ikiyüzlülüğü ile evliliğimi burnumdan getirmeye yönelik herseyi yaptı. En büyük hata eşimde ona bu yolu esim yaptı çünkü.
Ben hamileliğim boyunca kavgadan ve tartışmadan bebeğim için uzak kalmaya , herseyi içime atmaya , kv kişisinin yaptıklarını kin ve nefret beslememem gerektigini kendime anlatmaya çalıştım ve yaptığı gerseyi görmezlikten gelip normalmiş gibi kendimi telkin ettim eşimin yaptıkları da dahil . Eğer bi konuda tartisirsam öyle bir hale gelmiştim ki hamilelikten önce. Sinir krizleriyle bitiyor . Ya sakinleştirici iğne yada ilaçla toparlaniyordum bebeğim zarar görmesin diye kendimi hep tuttum .

4-) eşimin aileme olan düşmanlığı tutumu hiç bitmedi . Geçmedi düzelmedi. Benimle kavgalar etti ben ustelemedim küs kalmayi tercih ettim . Konussam da ise yaramiyordu en son kendimi üzmemek için onunda hp yaptığı küsme durumutla kendimi korudum. Hamileliğim iyi geçti şükür benimde idaremle diyebilirim . Arsızlığı ele aldi bekar gibi davrandi ailesinmyle aramda mesafe vardi gözüme gözüme soktu sürekli gitgeller başladı. Benim aileme ayni sehirde olmamiza rağmen 2 aydir gitmiyoruz . Hiç dile de gelmedi . Para yok oluyor nedense benim aileme gidince kendimde cesarer edio otobüsler le gidemedim doğumdan sonra dedim kendi kendime . Nasil davranmaliyim.

5-) annem doğumdan sonra bi hafta kadar yanimda kalacak babam rahatsiz olduğu için cok fazla yalnız birakamayacak . Ben bunu eşime söylemedim söylemem gerekirmi ? Yine annesini dahil etme çabasına girecek benim annemde bakar eder diye . Ben bunu nasil söylemeliyim eşime. Annem dedigim an salak salak tavirlara bürünüyor adam . Sonrasinda 2 buçuk aydir ailemin evine gitmemis olacağım gidip birazda 4 5 günde ailemde kalmak toparlanmak istiyorum bunu nasil söylemeliyim. Yine huzursuzluk olacak surat yapacak ben cok sıkıldım artik heo kendi annesi ablası kardesi babasi olsun etrafta istiyor onlarinsa umrunda degil . En cok cabayi kendi ailem gösteriyor ama hep yabanci gibi görme çabasında. Esime bundan sonra ayda 1 benim aileme götüreceksin benim aileme.oara yoksa seninkine de gitmiyorum demeyi düşünüyorum dogumdan sonra cok bile sabrettim .
Bu sıkıntılarıma bir çözüm yolu istiyorun sizden. Yoksa kafayi yiyeceğim. Hdrkese karşı tavrim ne olmali ? Bundan sonra anne olacagim ve güçlü durmak istiyorum.
Birde cok duygusallastim burada nir kc.arkadaş edinmiştim . Tabi ki karşılik bekleyerek yapmadım ama ben bu insanlarınhep yaninda olup destek oldum . Her ama her konuda. Hamilelikte bile hepsine tek tek uğraşıp kendiimkanlarımla baby showerlar bhazirladim ( bu cok sacma geliyor bana ama.maksat moral olsun mutlu olsunlar o dogum stresi uzerlerinden atilsin istedim ) ama gördüm ki hiç kimse benim onlari umursadığım kadar beni umursamıyormuş. Üzüldüm açıkçası kendimi çokyalnız ve değersiz hisseder oldum . Bi annem babam ve kardeşim benim üstüme titredi bu dönemde . Esimde elinden gelenin en iyisini yaptı ara ara üzse de ama kırıldım sanirim :KK43:
( devasa uzunlukta olmuş hakkınızı helal edin )
Eşine ve kvne 1 hafta annenin kalacağını soyleceksin.
Benim annemde kalsın derse ikisi ayni anda olmaz diyeceksin eşine kestirip atacaksın.
Hatta deki canim annenden utanırım ameliyat olacağım sonuçta yeri gelecek pijamami giydirecek de kandır.(buarada aynen öyle oluyor annesiz olmaz yani)

Ailene niye ayda bir gideceğim diyorsun cok uzun bir süre ya ben her hafta görüşürüm annemlerle...

Onun ailesiyle görüşüldüğü kadar senin ailenle de görüşülecek bunu eşine söyle....

Şu anda bunların hic birini dusunmeyin.. bebek gelince kim var kim yok farkına bile varamayacaksiniz.
Sezaryenden korkmayın ben de aynı sizin sebeplerinizden dolayı planlı sezaryenle doğum yaptım çok memnun kaldım gayet rahatti. Ilk 1 hafta çok zor oldu sonra evimi de temizlemeye başladım.
Eşiniz anlamiyirsa sizi kv 'nin anlamasını hiç beklemeyin... bu insanları düşünmeyin stres süte düşman inanın bu hataya düştüm emziremedim ordan biliyirum. Herkes her şey önemsiz olacak bebekle birlikte ama lohusalikta insan 1000 kat fazla inciniyir ağır bir süreç... o yüzden bence bebekle beraber odadan çıkmayın bile geleni gideni umusamayin.
Allah yardımcınız olsun. Eş desteği olmadan bebek bakımı hele ilkinde çok zor sabırlar diliyorum.
Hayatınızdaki en önemli kişi bebek sadece böyle düşünün böyle davranın kim ne yaparsa yapsın..

Eşine ve kvne 1 hafta annenin kalacağını soyleceksin.
Benim annemde kalsın derse ikisi ayni anda olmaz diyeceksin eşine kestirip atacaksın.
Hatta deki canim annenden utanırım ameliyat olacağım sonuçta yeri gelecek pijamami giydirecek de kandır.(buarada aynen öyle oluyor annesiz olmaz yani)

Ailene niye ayda bir gideceğim diyorsun cok uzun bir süre ya ben her hafta görüşürüm annemlerle...
Onun ailesiyle görüşüldüğü kadar senin ailenle de görüşülecek bunu eşine söyle....
Eşimin ailesi cok yakinda ona da 2 haftada 1 gidiyorum . Benim ailem uzakta kendin otobusle falan gidiyordum 2 3 saatlk yola . Ama simdi boyle olur mu bilmiyorum cok özlüyorum ama malesef ve malesef bu sekilde oluyor. Eger ki calosma durumum olursa kendi aracimi alip gitmek istiyorum acisini cikarmak istiyorum bu durumun . Bu gun konusmayi düşünüyorum.
Şu anda bunların hic birini dusunmeyin.. bebek gelince kim var kim yok farkına bile varamayacaksiniz.
Sezaryenden korkmayın ben de aynı sizin sebeplerinizden dolayı planlı sezaryenle doğum yaptım çok memnun kaldım gayet rahatti. Ilk 1 hafta çok zor oldu sonra evimi de temizlemeye başladım.
Eşiniz anlamiyirsa sizi kv 'nin anlamasını hiç beklemeyin... bu insanları düşünmeyin stres süte düşman inanın bu hataya düştüm emziremedim ordan biliyirum. Herkes her şey önemsiz olacak bebekle birlikte ama lohusalikta insan 1000 kat fazla inciniyir ağır bir süreç... o yüzden bence bebekle beraber odadan çıkmayın bile geleni gideni umusamayin.
Allah yardımcınız olsun. Eş desteği olmadan bebek bakımı hele ilkinde çok zor sabırlar diliyorum.
Hayatınızdaki en önemli kişi bebek sadece böyle düşünün böyle davranın kim ne yaparsa yapsın..
Umarim bunu başarabilirim. Umursamaz olabilirim . Ve insalalh esim destekci olur

@lavantakokulusandik yarın annem gelecek yardima kv ara dedim eşime istiyorsa gelsin dedim . Eşim de sen ara dedi . Annen sana hiç sordu mu yardıma ihtiyacı var mı diye dedim . Oda kem kum haftasonu dedi bende annesi gelecek sende gel yapın ikiniz dedim dedi . Iyi ara sen söyle isi yoksa ben söylerim dedim . Ve sonuç:KK70: hali yikiycam gelemem . :KK70: doğuma kendisi hazırlanıyor gakiba onu ziyarete gidecekler :KK70:

3 lütfen bebeğin ağzına bişey sürmeyin diğer konularda yorum yapamiycam çok uzundu atlaya atlaya okudum ama bebeğin ağzına hicbirsey sürmeyin lütfen sağlığını tehlikeye atmayın mutlu bir lohusalik dilerim

3 lütfen bebeğin ağzına bişey sürmeyin diğer konularda yorum yapamiycam çok uzundu atlaya atlaya okudum ama bebeğin ağzına hicbirsey sürmeyin lütfen sağlığını tehlikeye atmayın mutlu bir lohusalik dilerim
Teşekkür ederim. Hurmanin bi zRari yok araştırdım . Ama cignenmesine kesinlikle karşıyım. Hurmanin özünü çıkarıp bebeğin agzina dokunduracagim bu kadar.

doktora danıştınız mı? hurmada zararsız bir gıda değil oldukça şeker oranı yüksek bir gıda.
Bebeğe yedirmeyeceğim yada ağzına lokma vermeyecegim sadece süreceğim . Şeker orani yüksek evet ama 6. Aydan sonra ek gidada tatlandırıcı olarak hurma öneriliyor. Bu yüzden sorma gereği duymadim

Uff aile meseleleriniz baya karışıkmış.İkinizde karşı tarafın aielesinden hazetmiyor anlaşılan.Bu durumda idareci olacaksınız , eşinizle açık konuşun dengeyi kurun.Evde bakım için tabiki anneniz gelsin, kv arada gelir gider ama anneniz en az bir hafta sizinle kalsın.Eşinizde gönlünü yapmak istiyorsanız anneniz gidince kv gündüzleri gelsin deyiverin.Sezeryana çok takmayın hiçbirşey görmek duymak istemiyorum diyorsanız genel anestezi olun.Hurma zemzem suyu ilk kez duydum ve saçma buldum.

Halk arasında yaygındır bebek ağzına hurma, pekmez, bal ve türevleri sürmek.
Tatlı dilli olsun, maneviyatı güçlü olsun vs.
Ama hepsi batıl inançtır, bebeği tuzlamak ya da soğuk suya sokmak mantığı taşır, hiçbir tıbbi faydası yoktur.
Bahsettiğiniz kolostrum ve gerçekten eşi benzeri olmayan bir sıvıdır.
Zaten 3 günde gelmesi kesilir, normal anne sütüne döner.
Bebeğim 2 3 haftalıkken pamukçul olup ilaçlar geçirmediğinde, dut pekmezinin ağız yaralarını iyileştirici özelliğinden sulandırıp ağzını tülbetle temizledik.
Bununla bile pekmeze alıştı küçük bebeğim ve sürekli o tat için ağladı.
Ben şifa amaçlı kullanırken, dünyadaki en iyi gurmeler olan bebekler, bir kere tatmasıyla o besine alışkanlık gösterebiliyor.
Zemzem evet, olabilir ama hurma sıkıntı yaratır.
Size aynen katılıyorum sene oldu 2018 bu cahillikler hala devam ediyor.Diyanet açıklama yaptı bunların dinle ilgisi yoktur diye, sağlıklı değildir diye ama kafalar hals aynı.

Spinal sezeryan yapmış biri olarak ve panik biri olarak hic korkulacak birşey olmadığını soyleyebilirim Hatta ilk doğum sonrası,doğurmak buysa on kere dogururum diye düşünmüştüm :)
Bence de hurma zemzem gibi seyler vermeden direkt emzirin derim yine de siz bilirsiniz.
Ayni sehirde ailenize iki ay gitmemek nedir nerde yaşıyorsunuz çok mu uzak anlamadım.

Allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah kendinizi bu kadar sıkmayın zararı size olur.bundan sonra sadece bebeğinizle ilgilenin ona odaklanın gerisi gelir inşallah yeter ki siz kendinizi sıkmayın.

Uff aile meseleleriniz baya karışıkmış.İkinizde karşı tarafın aielesinden hazetmiyor anlaşılan.Bu durumda idareci olacaksınız , eşinizle açık konuşun dengeyi kurun.Evde bakım için tabiki anneniz gelsin, kv arada gelir gider ama anneniz en az bir hafta sizinle kalsın.Eşinizde gönlünü yapmak istiyorsanız anneniz gidince kv gündüzleri gelsin deyiverin.Sezeryana çok takmayın hiçbirşey görmek duymak istemiyorum diyorsanız genel anestezi olun.Hurma zemzem suyu ilk kez duydum ve saçma buldum.
Konuştum annem yanimda kalacak . Ayrıca hurma ve zemzem vermemek bi tercih zarar olacak birseyi vermem zaten emin olun .
Spinal sezeryan yapmış biri olarak ve panik biri olarak hic korkulacak birşey olmadığını soyleyebilirim Hatta ilk doğum sonrası,doğurmak buysa on kere dogururum diye düşünmüştüm :)
Bence de hurma zemzem gibi seyler vermeden direkt emzirin derim yine de siz bilirsiniz.
Ayni sehirde ailenize iki ay gitmemek nedir nerde yaşıyorsunuz çok mu uzak anlamadım.
Masallah bende sakinligimi koruyabilmek istiyorum :) . Istanbulda yaşıyorum bu ilk ve sondu bi daha bu kadar ara vermeyecegim. Beni cok etkiledi . Gerçi kendi isteğimle olmadi. Bundan sonra da olmayacak bi durum .

Allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah kendinizi bu kadar sıkmayın zararı size olur.bundan sonra sadece bebeğinizle ilgilenin ona odaklanın gerisi gelir inşallah yeter ki siz kendinizi sıkmayın.
Aminnn insallah epey ferahlamis durumdayim Allaha şükür son 2 gün kaldı ve ben akışına bıraktım annem gelecek bugün onun yanimda olamsi bana cok iyi gelecek insallah

X