Karışık bir iç dökmeye ihtiyacım var

Halk arasında yaygındır bebek ağzına hurma, pekmez, bal ve türevleri sürmek.
Tatlı dilli olsun, maneviyatı güçlü olsun vs.
Ama hepsi batıl inançtır, bebeği tuzlamak ya da soğuk suya sokmak mantığı taşır, hiçbir tıbbi faydası yoktur.
Bahsettiğiniz kolostrum ve gerçekten eşi benzeri olmayan bir sıvıdır.
Zaten 3 günde gelmesi kesilir, normal anne sütüne döner.
Bebeğim 2 3 haftalıkken pamukçul olup ilaçlar geçirmediğinde, dut pekmezinin özellikle ağız yaralarını iyileştirici özelliğinden sulandırıp ağzını tülbetle temizledik.
Bununla bile pekmeze alıştı küçük bebeğim ve sürekli o tat için ağladı.
Ben şifa amaçlı kullanırken, dünyadaki en iyi gurmeler olan bebekler, bir kere tatmasıyla o besine alışkanlık gösterebiliyor.
Zemzem evet, olabilir ama hurma sıkıntı yaratır.
1 yaşından önce bal çok zararlı size katılıyorum
Ben hicbirsey surmedim

Aklima geldi, istanbullu gelin dizisinde sureyya her seye sabrediyordu, hamile kalinca tavrını koymustu, "ben cocugumun onunde ezilen, surekli itilip kakilan bi anne olmayacagim" seklinde..
Dedim ya sana, madem ne yapsan bos, dogru bildiğin gibi davranip umursamaz görüneceksin, bebeğinle ilgili de asla taviz vermeyeceksin.. Illa kavga etmek gerekmiyor.. Sen bugunleri bebeginin o minicik hallerini severek, emzirmenin mucizeviligini tadarak geçirmeye bak.. Sonrasini yine konusuruz insaAllah..

Diğer meseleleri bilmem ama lütfen bebeğe zemzem ve hurma olayını yapmayın.
Manevi açıdan düşünüyorsunuz ama bebeğin ilk tadacağı şeyin şekerli olması, süte ya da mamaya reddine sebep olabilir.
Zaten midesi bir çay kaşığı ile doyabilir seviyedeyken, dünyadaki en kutsal ve mucizevi besini verin, anne sütünü...
İcirilme ve yedirme olmayacak tabi ki sadece dokunduruluyor diye duydum bebeğin ağzına. Tabi iyi arastirmak lazim .
Allah cumlemizden razi olsun canim..
Uzulme lutfen..
Dedim ya, her sey zaten olacagina varacak, bugune kadar dusunup harap oldugun hangi sey kafaya takmakla düzeldi?
Eşinle konuş siradan bi konudan bahseder gibi, süt durumunu, kanama vs ozel durumunu ve annenle rahat edecegini, annesinin ne zaman isterse gelebilecegini ve bebeginizin en heyecanlı ilk anlarinda kaos ve gerginlik yasamak istemedigini soyle.. Pazarlik gibi olmasin.. Biraz da umursamaz ol, dedim ya umursasan da bi sey olacaksa oluyor.. Bari o an burnundan gelmesin..
Bu arada 40 gün surekli yatmadi tabii ki ama ozellikle 2 hafta filan ister istemez agrilari oldu, uykusuz kalmamasi gerekti sütünün gelmesi icin, tam dinlenemedi filan, ilk 15-20 gun bizler yardim etmeye çalıştık.. Herkesin bünyesi farklidir.. Allah hayırlı şifa ve dogum nasip etsin..
Haydi şimdi uyu ve guzelce dinlen..
Aminnn insallahhh . Ferahladim. Rabbim sanada ferahlik versin.
Ilk once anneden gelen o ilk sivi ve anne sütü veriliyor, şifa açısından.. Ondan sonra hurma zemzeme batirilip agzina şöyle bi degdiriliyor.. Hani oyle zemzem icirme gibi bi durum yok aslinda.. Şekerli gıda durumuna bi sey diyemeyecegim.. Oyle bi sorun yasayan hic duymadim zira..
O sıvidan önce mi veriliyor sonra mı ? Dudaga degdiriliyor diye duydum ben.kv de.hayir çiğneyio az bişey verilecek dedi ama ben uyanik olursam müsade etmeyeceğim dokundurup çekmeyi düşünüyorum. Birde hurma zemzememi batırıliyor?

İcirilme ve yedirme olmayacak tabi ki sadece dokunduruluyor diye duydum bebeğin ağzına. Tabi iyi arastirmak lazim .

Aminnn insallahhh . Ferahladim. Rabbim sanada ferahlik versin.

O sıvidan önce mi veriliyor sonra mı ? Dudaga degdiriliyor diye duydum ben.kv de.hayir çiğneyio az bişey verilecek dedi ama ben uyanik olursam müsade etmeyeceğim dokundurup çekmeyi düşünüyorum. Birde hurma zemzememi batırıliyor?
Biz kuzenimin bebegine once annesinin o sıvısı ve sütünü verdik, bi kac kez emdi yavru, sonra hurmayi zemzeme batirip biraz degdirdik agzina.. Cigneyip vermek derken manyak mi o kadin? Yeni doğmuş bebege kati gida mi yedirecek? Ustelik agzinda cigneyip, öf..

Bal filan alerjen diye geciyor sanirim, tıpkı çilek ve benzerleri gibi, yaniliyor muyum?
“Arılar bal yaparken ‘kolostridyum botalium’ adlı bakteriyi üreten kalıntıları bala bırakmaktadır. Bu bakteri bebeklerde botulizm denilen zehirlenmelere yol açabilmektedir. Bu tür zehirlenmeler bebeğin sinir sistemini etkilemekte, hatta nadir olarak görülse de ölümle sonuçlanabilmektedir. Erişkinlerin sindirim sisteminde zehri önleyen ve bakterilerin çoğalmasını engelleyen faydalı kalıntılar mevcuttur. Bebeklerin sindirim sisteminde bu hücreler gelişmediği için bakterilere karşı bağışıklıkları yoktur.

Inanc durumunu bildigim icin yaziyorum bu yorumu da kuzum, bebek dogdugunda Peygamberimiz (asm) neler uygulamış bi araştır istersen, hem sunnete uygun olur hem de sağlık açısından iyi olur..

İnan kayıtsız kalamadım ve senin için yazıyorum. lütfen SUSMA lütfen ben belki,senden daha daha pasifimdir.
Küçüklüğümden berri hep susmuşumdur.
Hep aglamisirdir,hep özür dilemişim dır..neyse evet bir bebeğim oldu 7 buçuk ay önce ve herşey burnumdan geldi bebeğim le ikimizin fotosu bile yok zaten dogumdan sonra hormon etkisiyle sinirli olucaksin
Evet senin kaynanin yaptığını bana
Gorumcem cektir hep görmezden geldim kendimi kendimi rahatlatmaya çalıştım ne biliyim içime ata ata 2 aylıkken sütüm kesildi inan bebegimin telefonumdaki ilk hallerine bakıyorum doyamadim sürekli agliyordum yorgundum kimsem yoktu ve sürekli eleştiri temizlik yap diye yemek koca bebek çok yoruldum coooook ve süt gitti lütfen içine atma.
Ben artık anneyim 6 ayın sonunda agzima geleni saydim herkese eşimde dahil
Ben boşanacaz diye beklerken tersi oldu ne kadar pasifsen o kadar üstüne binilecek nede olsa bu görmezden gelir susar biz istediğimizi yaparız yok öyle bir dünya sen annesin ve bu anlarina bida gelemiyecsksin. Unutma kim olursa olsun önce kocanı bebeğe alıştır önce tatlı dil sonra annene git bebeği özlesin gerçekleri yüzüme vur vur yapılanları şöyle en azından beyninde yer eder. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Ben artık susmayacam
Haklısın susmak sadece beni ezdi bsska bi ise yaramadi ama.en azindan kasılma türü sinir krizi gecirecek hale.gelmedim biraz.öfke kontrolümü sağlayabilirsem tekrr güzel olacak hersey .

Aklima geldi, istanbullu gelin dizisinde sureyya her seye sabrediyordu, hamile kalinca tavrını koymustu, "ben cocugumun onunde ezilen, surekli itilip kakilan bi anne olmayacagim" seklinde..
Dedim ya sana, madem ne yapsan bos, dogru bildiğin gibi davranip umursamaz görüneceksin, bebeğinle ilgili de asla taviz vermeyeceksin.. Illa kavga etmek gerekmiyor.. Sen bugunleri bebeginin o minicik hallerini severek, emzirmenin mucizeviligini tadarak geçirmeye bak.. Sonrasini yine konusuruz insaAllah..
Bunun için dua ediyorum insalalh cok güçlü bir anne olabilirim diye . Ve kimsenin zehir etmesine izin vermemeye doğumdan itibaren başlanmalı insallah başarabilirim.

Bide afedersiniz cidden bu cahillikkere sinir oluyorum çocuk herşeye alışsın bagisikligi güçlensin yok birşey olmaz anne sütü korur yav tövbee

Halk arasında yaygındır bebek ağzına hurma, pekmez, bal ve türevleri sürmek.
Tatlı dilli olsun, maneviyatı güçlü olsun vs.
Ama hepsi batıl inançtır, bebeği tuzlamak ya da soğuk suya sokmak mantığı taşır, hiçbir tıbbi faydası yoktur.
Bahsettiğiniz kolostrum ve gerçekten eşi benzeri olmayan bir sıvıdır.
Zaten 3 günde gelmesi kesilir, normal anne sütüne döner.
Bebeğim 2 3 haftalıkken pamukçul olup ilaçlar geçirmediğinde, dut pekmezinin ağız yaralarını iyileştirici özelliğinden sulandırıp ağzını tülbetle temizledik.
Bununla bile pekmeze alıştı küçük bebeğim ve sürekli o tat için ağladı.
Ben şifa amaçlı kullanırken, dünyadaki en iyi gurmeler olan bebekler, bir kere tatmasıyla o besine alışkanlık gösterebiliyor.
Zemzem evet, olabilir ama hurma sıkıntı yaratır.
Manevi açıdan dusunuyorum ben de,
hani tatli dilli olsun gibi düşünceler filan ne bileyim, hurafe biraz.. Hurma ve zemzemin bilimsel cok fazla faydasi var ama sözkonusu bebek olunca iyice arastirmak lazim..

Biz kuzenimin bebegine once annesinin o sıvısı ve sütünü verdik, bi kac kez emdi yavru, sonra hurmayi zemzeme batirip biraz degdirdik agzina.. Cigneyip vermek derken manyak mi o kadin? Yeni doğmuş bebege kati gida mi yedirecek? Ustelik agzinda cigneyip, öf..
Kaçtır ısrarla bunu söylüyor
Ben susup gülüyorum hayir öyle degil diye . Eşimde dayanamayip bağırıyor artik bu sacma baskılarına. Gereksiz seyler doğuma girerken de.esimi sıkıca tembihleyip öyle gireyim izin vermesin benim herhsngi bi durumuma karşı.
Inanc durumunu bildigim icin yaziyorum bu yorumu da kuzum, bebek dogdugunda Peygamberimiz (asm) neler uygulamış bi araştır istersen, hem sunnete uygun olur hem de sağlık açısından iyi olur..
Hemen bakıyorum. Iyi ki hatırlattın . Kafam o kadar uzaklaşmiski hic aklima gelmedi sadece dualara.yönelmistim

Bal filan alerjen diye geciyor sanirim, tıpkı çilek ve benzerleri gibi, yaniliyor muyum?
Bal, yumurta beyazı, salça, tuz, şeker, sakatatlar ve muz dışındaki tüm tropikal meyveler 1 yaş öncesi yasaktır, aynen dediğiniz gibi alerji riskinden.
Bakla ise 3 yaşına kadar önerilmez.

Konu sahibi, size diyeceğim şu;
Türlü sıkıntılar ve kendime dert edinmelerimle ilk bebeğim zaten emmemişti ama sütüm de kesildi 1 ayda.
Kocama, kv kp e , görümceme, anneme taktığımdan, ev işiydi misafirdi milleti memnun edeceğim diye dert edinip azıcık olan sağdığım sütü de kaçırdım.
Doğum sonrası bir güzel odanda bebeğinle yatacak, zorunlu ihtiyaçların için kalkacak, millete kulak tıkayıp bebeğinle huzur bulacaksın.
Aksini yaparsan inan ki kendine işkence, ben ettim sen etme.
Bir Allahın kulu seni düşünmeyecek, sen kendini düşüneceksin bunu unutma.

Bal, yumruta beyazı, salça, tuz, şeker, sakatatlar ve muz dışındaki tüm tropikal meyveler 1 yaş öncesi yasaktır, aynen dediğiniz gibi alerji riskinden.
Bakla ise 3 yaşına kadar önerilmez.

Konu sahibi, size diyeceğim şu;
Türlü sıkıntılar ve kendime dert edinmelerimle ilk bebeğim zaten emmemişti ama sütüm de kesildi 1 ayda.
Kocama, kv kp e , görümceme, anneme taktığımdan, ev işiydi misafirdi milleti memnun edeceğim diye dert edinip azıcık olan sağdığım süti de kaçırdım.
Doğum sonrası bir güzel odanda bebeğinle yatacak, zorunlu ihtiyaçların için kalkacak, millete kulak tıkayıp bebeğinle huzur bulacaksın.
Aksini yaparsan inan ki kendine işkence, ben ettim sen etme.
Bir Allahın kulu seni düşünmeyecek, sen kendini düşüneceksin bunu unutma.
Kulak tıkayıp tadini çıkarmalıyım değil mi . ? Eşimin tavırları ne olursa olsun mu ?

Haklısın susmak sadece beni ezdi bsska bi ise yaramadi ama.en azindan kasılma türü sinir krizi gecirecek hale.gelmedim biraz.öfke kontrolümü sağlayabilirsem tekrr güzel olacak hersey .
Sana kıyamam ya aynı ben benimde elim ayağım uyuşuyor ve kollarım.bacaklarım kasiliyordu bırak sen üzülme onlar üzülsün
Saydim saydim iyileştim. Karşındaki insansa illaki anlar bilmiyorum lütfen kimseye fedakarlık yapma lütfen
Sütun bitincede bu emziremedi herkes nasıl.emziriyor falsn yine kimse kendini suçlamayacak suçlu sen olucaksin bırak. Sen iyisen bebek iyi. İnan benim yavrum.ben mutsuzken mutsuzduu

Bunun için dua ediyorum insalalh cok güçlü bir anne olabilirim diye . Ve kimsenin zehir etmesine izin vermemeye doğumdan itibaren başlanmalı insallah başarabilirim.

Kulak tıkayıp tadini çıkarmalıyım değil mi . ? Eşimin tavırları ne olursa olsun mu ?
Aynen oyle..
Azıcık kullan şu lohusalik durumunu.. Halsiz olacaksin, keyifsiz olacaksin, bi de milleti memnun etmeye çalışma, onlar uğraşsın biraz da.. Al bebeginin beşiğini yanina, gir odana, firsat buldukca uyumaya çalış ki sütün gelsin..
Süt sıtmasi icin filan da dikkat et, emzirebildigin kadar emzir, hani aklinda olsun, o durumda duş alip goguslerine masaj yapacaksın bol bol..
Birak şu manyak kayınvalideyi ve eşinin tavirlarini.. Kendine ve bebegine bak..

Aynen öyle.
Kimse kusura bakmasın da canından can gelmiş dünyaya senin ve meleğinin tek ihtiyacı senin huzurlu atan kalbin.
Bundan öte yol yok.
Kocaymış, kayınvalideymiş o duygularda inan ki dıdının dıdısı.
Ne halleri varsa görsünler, yesinler birbirlerini.
Kalbini hızlı attırıp, stres sinir yapıp, kucağında huzurla yatan bebeğe geçirme negatif duyguları.
Doğduğunda göreceksin, sen ne kadar huzurluysan bebeğin de o kadar huzurlu olacak.
O sebeple, bırak dış dünyayı.
Hele bir geçsin 3 4 ay, sonra alırsın sırayla hesaplarını.

Bide lansinoh göğüs kremi al sür ve emzir silmeye yıkamaya gerek yok
Bide süt sağim makinesi alabilirsen al her ihtimale karşı
Anneler ve bebekler hassas noktam benim yaşadığımı yaşatmasın annelere

Bide lansinoh göğüs kremi al sür ve emzir silmeye yıkamaya gerek yok
Bide süt sağim makinesi alabilirsen al her ihtimale karşı
Anneler ve bebekler hassas noktam benim yaşadığımı yaşatmasın annelere
Amin...
Minnacık bebeğime bakıp ‘sen ne bahtsız bir meleksin ki böyle bir yuvaya geldin, annen sürekli mutsuz’ diye hıçkırarak ağlardım.
Allah bin beter etsin lohusa kadını yaralayanı!!!

Amin...
Minnacık bebeğime bakıp ‘sen ne bahtsız bir meleksin ki böyle bir yuvaya geldin, annen sürekli mutsuz’ diye hıçkırarak ağlardım.
Allah bin beter etsin lohusa kadını yaralayanı!!!
EN ÇOK TA ANLAMASI GEREKEN KADINLARIN ÇEKTİRMESİ
KADINLAR ARASINDA BEN YAŞAMADIM ODA YAŞAMASIN ODA MUTSUZ OLSUN ODA EMZIREMESIN PSKİLOJİSİ VARMIŞ
NASIL BİR ŞİZOFRENLIKSEEEE

X