• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle olan derdim bitmiyor

Asla asla asla evlenmesin. Cinsel bir şeyler yaşamışsa bile hiç önemli değil şu durumda. Hayatını mahvetmesin nolur. Korkmasın kimseden. Ona da böyle söyleyin, korkma deyin. Arkasında birini görürse cesaretlenir.

Konuşmaya çalışıyorum ve dün gece bu adamdan korktuğunu itiraf etti. Ağladı sonra. Anlık bir rahatlama yaşadı diye düşünüyorum. Haklıymışsınız. Şiddete varan davranışları oluyormuş. 1 ay boyunca geçmeyen morluk, çürük, tokatlar. Cinsel bir şeyler var mı diye de sıkıştırdım ama tersledi. İnanmıyorum ben inkar etmesine.

Daha önce ayrılmak istediğini söylemiş, kabul etmemiş sevgilisi bunu da anlattı. Çok garip diyor ki o istedi ben buluşmaya gittim, o istedi yüzük takalım dedim, o istedi ailesi ile tanıştım vs. Yani dedim her şeyi o istediği için mi yaptın? Evet öyle oldu dedi. Seni bu kadar nasıl yönetiyor deyince de bilmiyorum dedi.

Konuya gelirsek de istemeye geldiklerinde biz kabul edip normal davranalım istedi. Aksini kabul etmiyor diye daha sonra sözü atacakmış. Adam da ancak bunu kabul ederim filan demiş. Gururu kırılırmış ve onu almadan asla bu evden gitmezmiş. Yapabileceğim en fazla bu dedi.

Neyin içine düştük bilmiyorum vallahi.

Şunu okuyunca içim daraldı.
Kardeşiniz kendisini mecbur hissedip sonra sözü atarım diyor, adam da güya kabul etmiş ama söz yapıldıktan sonra hiç bırakmaz. Söz yapılmadan engel olmanız lazım.
Böyle insanlar aslında çok korkak oluyor. Elinde video, fotoğraf falan varsa öğrenmeye çalışın. Kardeşiniz söz yapılmadan vazgeçsin. Adam tehdit ediyorsa şikayet edeceğinizi söyleyin, hatta şikayet edin. Kardeşiniz reşit olduğu için aileye haber verilmez.
Kardeşinizin size güvenmesini sağlayın. Mesela ben bazen detaya inmeden cinsellikle ilgili konuşurum. Bu konudaki fikirlerimi, bunların normal şeyler olduğunu anlatırım ki bakış açımı bilsin, bir sorun yaşarsa gelip bana rahatça anlatabilsin diye.
Siz de direkt sorarak değil de cinselliğe bakışınızı anlatın. Eğer böyle bir şey yaşadıysa bunun normal olduğunu düşündüğünüzü bilsin. Size açılmaktan çekinmesin.
Zaten içine kapanık diyorsunuz, adam istediği gibi at koşturuyor. Kim bilir nasıl çaresiz hissediyordur kardeşiniz. Şu an ben bulsam ben döverim adamı, o kadar sinirlendim.

Ben artık bu gidişatta kardeşinizin bu adamla evleneceğini ve maddi-manevi sömürüleceğini düşünüyorum. Daha önce de konu açtınız, bir sürü tavsiye geldi, bir şey değişmemiş. Demek ki bu konuda kardeşiniz üzerinde bir etkiniz yok. Veya belki ikna edici değilsiniz.

Bu durumda tavsiyem, bize anlattıklarınızı ayrıntılı olarak kardeşinizin fikrine önem verdiği ailenizdeki ve çevrenizdeki herkese anlatın. Onlar ikna etmeye çalışsınlar. En azından o zaman da ikna olmazsa, ileride “ben elimden geleni yaptım, herkes dedi sen dinlemedin” diyebilirsiniz.

Evet haklısınız. Bu kez anlam veremediğim nokta kendisinin de istemiyor oluşuydu.

Çok üzüldüm, kesinlikle cinsel bir şeyler yaşanmış gibi, şiddette var..
Sözlenip atması daha zor değil mi? Bir sevgiliyken ayrılmak var bir de işin ciddiye binmesi var. Siz bunları duyduktan sonra hala nasıl onu evinizde ağırlayacaksınız. Babanıza anlatın, böyle bir şeyi kesinlikle saklamayın daha çok başınız ağırır

Ailem ciddiye almıyor maalesef.

Ben de bunu düşünüyorum. Sevgiliyken ayrılmamış, söz yapılsa atamazsın demiş. Sonra da aileme karşı rezil olurum sözü yapıp atsan daha iyi demiş. Bir lafı bir lafını tutmuyor zaten.

Ay cozum basit. Arasin kardesiniz. Hicbirsey umrumda degil gelmeyin bosuna zahmet edip deyip telefonu kapatsin. Hattini kirsin atsin. Siz de anne babaniza falan anlatmayin. Destek olun kardesinize. Ne yasandiysa da sen benim canimsin kardesimsin ikimiz asabiliriz bunu deyin. Sormayin bir sure. Elbet bir zaman acilacaktir size. Ustelemeyin yani gercekten desteginizi hissetsin.

Baska bir cozum de (ama sakin ama sakin bu adama kiz kardesinizi vermeyin). Babaniza soyleyin benim size verilecek kizim yok desin geri yollasin. Maddi durumlari adamin isinin olmayisini kardesinizin yadinin kucuk olusunu one surebilir. Adam da olanlari kardesinizin sucu olarak gormez ve tehdit ettigi seyi geri cekmek zorunda kalir...

Anladım. Haklısınız belki o zaman daha rahat hisseser. Ki gerçekten de yanındayım başka bir amacım asla yok.

Benim de aklımı kurcalayan bir konu bu. Seni vermezlerse ben o kapıdan sensiz çıkmam filan demiş. Daha önce bir akrabası bu şekilde, evlilik istemeyen kızı, isteme günü vermediler diye zorla kaçırmış. Ayrılmıyor, versek sonu muamma.

Adam hapis yatmis, devlete borcu varmis, isi yok, parasi yok.. Ben anlamadim babaniz nasil berecek kardesinizi? Birsey demiyor mu?

Maalesef ailem bunları ciddiye almıyor. Almazlar da. Onlara göre her şey tecrübe, özgürlüğü kısıtlamak. İyi yönü de var kötü yönü de yani.

Şunu okuyunca içim daraldı.
Kardeşiniz kendisini mecbur hissedip sonra sözü atarım diyor, adam da güya kabul etmiş ama söz yapıldıktan sonra hiç bırakmaz. Söz yapılmadan engel olmanız lazım.
Böyle insanlar aslında çok korkak oluyor. Elinde video, fotoğraf falan varsa öğrenmeye çalışın. Kardeşiniz söz yapılmadan vazgeçsin. Adam tehdit ediyorsa şikayet edeceğinizi söyleyin, hatta şikayet edin. Kardeşiniz reşit olduğu için aileye haber verilmez.
Kardeşinizin size güvenmesini sağlayın. Mesela ben bazen detaya inmeden cinsellikle ilgili konuşurum. Bu konudaki fikirlerimi, bunların normal şeyler olduğunu anlatırım ki bakış açımı bilsin, bir sorun yaşarsa gelip bana rahatça anlatabilsin diye.
Siz de direkt sorarak değil de cinselliğe bakışınızı anlatın. Eğer böyle bir şey yaşadıysa bunun normal olduğunu düşündüğünüzü bilsin. Size açılmaktan çekinmesin.
Zaten içine kapanık diyorsunuz, adam istediği gibi at koşturuyor. Kim bilir nasıl çaresiz hissediyordur kardeşiniz. Şu an ben bulsam ben döverim adamı, o kadar sinirlendim.

Ben de öyle. O an da nasıl sakin kalabilirim diye düşündüm. Adam o kadar azıtmış ki kız bana anlatıyor, ilişkiye karşıyım diye beni bile dövmek istiyormuş. Bunların hepsi daha fazla korkuya sebebiyet vermiş.

Dediğiniz doğru. En iyisi kendimden konuşarak bilgi vermek, düşüncemi paylaşmak. Yaşadığı ettiği rızası ile oluyorsa buna ne diyeceğim zaten. Asla başka bir zihniyette değilim ben de.

Söz konusunda kafamı bulandıran konu şu; daha önce evliliğe karşı bir kızı akrabası isteme günü vermedikleri halde kaçırmış. Açıkça bir tehdit yok mu? Başka açıdan da sevgiliyken ayrılmamış, sözlüyken mi ayrılacak diyorum.. Sıkıştım. Bu saat olmuş onu düşünüyorum.

Ben de öyle. O an da nasıl sakin kalabilirim diye düşündüm. Adam o kadar azıtmış ki kız bana anlatıyor, ilişkiye karşıyım diye beni bile dövmek istiyormuş. Bunların hepsi daha fazla korkuya sebebiyet vermiş.

Dediğiniz doğru. En iyisi kendimden konuşarak bilgi vermek, düşüncemi paylaşmak. Yaşadığı ettiği rızası ile oluyorsa buna ne diyeceğim zaten. Asla başka bir zihniyette değilim ben de.

Söz konusunda kafamı bulandıran konu şu; daha önce evliliğe karşı bir kızı akrabası isteme günü vermedikleri halde kaçırmış. Açıkça bir tehdit yok mu? Başka açıdan da sevgiliyken ayrılmamış, sözlüyken mi ayrılacak diyorum.. Sıkıştım. Bu saat olmuş onu düşünüyorum.

Adam sizi dövmek istediğini söylediği halde kardeşiniz sözlenmek istiyorsa kesin tehdit ediliyor ya da fazlasıyla saf bir kız.
Aileniz öğrenirse namus vs diyerek zorla evlendirmeye çalışırlar mı? Böyle bir şey yapacak değillerse zaten sorun olmaz. Tehdit varsa şikayet edersiniz. Arkanızda dururlar mı?

Bu son yazdığınız çok korkunç bir şey. Umarım iş o duruma gelmez. Ama bunu kardeşinizi korkutmak için anlatmış da olabilir.
Ben gerçekten bu tarz insanların fazlasıyla korkak olduğunu düşünüyorum. En ufak bir karşı hamlede kaçıyorlar genelde. Adam kardeşinize neden bu kadar takmış onu anlamadım. Gurur meselesi yapmış sanırım ruh hastası.

Kesin tehdit ediliyor.fotosu videosu olabılır.kardeşim yapmaz demeyin.olabılıyor boyle seyler.ablalık yapın.evlendirtmeyin valla yanar kardeliniz.samimi bi sekilde yaklasın kardesınıze anlatsın size.sonra polis molis sikayet edersınız. halledersiniz.aman dyim ya. Kızcağız ses cıkaramıyor belli ki.

Herkese iyi geceler

Bir süre önce kardeşimle ilgili konu açmıştım. Şimdi olaylar iyice ilerledi. Ben içinden çıkamıyorum.

Kardeşimin 1 yıldır süren bir ilişkisi var. Adam evliliği çok istiyordu. Her seferinde de baskı yaptı karseşime. Kardeşim liseden mezun olunca tarih verdik. Biz tanışma derken onlar nişanı bile yapıp kardeşimi alıp gitmek istediler. Şartlar öyle gelişti ve isteme/söz/tanışma bir araya gelecek şekilde tarih atıldı.

Bu arada bitmek bilmeyen bir yüzük konusu var. Adam birine borç vermiş kardeşime "para yok yüzüğü sen al" dediler. Sonra tartışmalar oldu ama ara düzelince sevgilisinin yaşadığı yere yüzük almaya gitti. Gümüş yüzük almış sevgilisi ve evlilik teklif etmiş. Şu anda gelmelerine 1 hafta var hala ortada söz yüzüğü yok. Bunu da 8 ayar alayım, sen beğenmezsin belki sahte alalım da sonra değiştirelim filan diyormuş. Güya denize atılan bir yüzük ve onda bir söz yüzüğü daha var. Neresine inanırsanız artık. Alyanslar da alındı mı alınmadı mı belli değil. Güya geçen hafta geliyordu ama hala kargoda. Hakkını yemeyelim kendi yüzüğünü de kendisi alacak. Bizim durumumuz yok. Bu alyans ve söz yüzüğü dışında aileden düğün aşamasında sadece zarif bir set istiyoruz. Bilezik vs. hiçbir zaman alınmayacak. Onlar aylar önce sözde sana bilezik takarız hediye demişler ama şu an konu dışı. Kardeşim en son söz yüzüğü bile istemedi. Başta 6-7 bine yüzük aldım deyip şimdi sahte alayım demesine akıl erdirememiş.

Bu adam hala işsiz. Kardeşim de öyle. Aileme işim var diyecekmiş. Maddi güç yok bekleyin deyince adam kabul etmiyor. Param var, iş bulurum diyor sürekli.

Düğünde kardeşime altınlar verilmeyecek bir de bu konu var. Onların hepsinin yeri varmış. Ben okurken harçlık olur deyince kesin bir dille reddetmiş.

Kardeşimin neyi var sizce? Aşık mısın diyorum, yok diyor. Kör kütük seviyor musun diyorum, yok diyor. İlgiden alakadan, şefkatten, sevgiden boğuluyor musun diyorum yok yok yok diyor. Konuşunca haklısın ablacığım diyor, ben de huzursuzum diyor. Sadece tanışalım deyince olmaz artık diyormuş sevgilisi. O yüzük takılacak bir daha gelmeyiz diye diretiyorlarmış. Sizce mutlu olabilir mi böyle bir insanla? Kendisi bile inanmıyor aslında zorla istemeye gelecekler diyor. Bana olanları anlatıyor diye de ağzında bakla ıslanmıyor demiş kardeşime. Sinirden başım çatlıyor artık :KK43:
Sizin ananiz bababniz yok my? Arayacaklar damat beyin aipesini biz tanisma soz bir arada yapamayiz. Once siz gelin sonra biz geliriz olursa isteme/soz icin davet ederiz desinler

Siz biraz daha anlatinca ben artik bir cinselliğin olduğuna ve bunun da kizin rizasi olmadan yaşandığına inaniyorum. Doven vuran bunu da rizayla yapmamistir. Video fln değil direk canla tehdit ediliyor. Hem kendi hem sizin caninizla. Bu söz yapılsa sözü falan atmayacak artik benimsin diyip kaciracak. Ya korkutmak istemezdim ama ben çok korktum. Telefonu elinden alsaniz ve kapatsaniz. Hic bu is bitti bile demese. Evinizi bilmiyorsa da bulabilir mi acaba. Çok korktum inanin. Söz möz olmadan en acilinden kizi bir yere gonderin. Babaniza da aynen tum ailenin tehdit edildiginden suphelendiginizi soyleyin bakalim yine vurdumduymaz olabilecek mi?

Ciddi anlam da ilk paragraftan sonra tehdit var bu kesin artik. Nasil sizi dövmeyi dusunuyormus ?
Kardesinizin videosu fotografi falan var muhtemel. Yoksa kuru gürultuye bu kadar pabuc birakilmaz ki .
Ailenizin pervasızlıgına da pes yani.

Hiçbirşey yapamaz böyleleri o akrabanın kız kaçırması falanda yalan babanızla konuşun ama mutlaka aile içinde kalsın bu konu. Emin olun savcılığa suç duyurusu yapılınca o aile de oğullarını geri çekecek.

Ortada tehdit var, şantaj var, istismar var. Emin olun karşı ailenin gözü korkacak.

Öncelikle kardeşinize anlattırın herşeyi sonrası gerçekten sandığınız kadar zor olmayacak.

Adam sizi dövmek istediğini söylediği halde kardeşiniz sözlenmek istiyorsa kesin tehdit ediliyor ya da fazlasıyla saf bir kız.
Aileniz öğrenirse namus vs diyerek zorla evlendirmeye çalışırlar mı? Böyle bir şey yapacak değillerse zaten sorun olmaz. Tehdit varsa şikayet edersiniz. Arkanızda dururlar mı?

Bu son yazdığınız çok korkunç bir şey. Umarım iş o duruma gelmez. Ama bunu kardeşinizi korkutmak için anlatmış da olabilir.
Ben gerçekten bu tarz insanların fazlasıyla korkak olduğunu düşünüyorum. En ufak bir karşı hamlede kaçıyorlar genelde. Adam kardeşinize neden bu kadar takmış onu anlamadım. Gurur meselesi yapmış sanırım ruh hastası.

Ben iyi durumda olduğunu düşünmüyorum kardeşimin. Ona bir şey diyemedim. Aileme de destek konusunda güvenmiyorum maalesef. Hani yaşadıklarımı anlatsam ayrı bir konu açmam gerek.

İnşallah dediğiniz gibidir ve olmaz. Zira yüzük takma işini kabul etmeyeceğiz. Sözlen, ayrıl oyuncak olmasına gönlüm razı olmadı. Yeterince kullanılmış zarar görmüş zaten.

Kesin tehdit ediliyor.fotosu videosu olabılır.kardeşim yapmaz demeyin.olabılıyor boyle seyler.ablalık yapın.evlendirtmeyin valla yanar kardeliniz.samimi bi sekilde yaklasın kardesınıze anlatsın size.sonra polis molis sikayet edersınız. halledersiniz.aman dyim ya. Kızcağız ses cıkaramıyor belli ki.

Haklısınız dememek gerekiyormuş ki aklımın ucuna bile gelmemişti. Kesin şekilde karar verdim izin vermemeye bu işe. Sağ olun.

Hiçbirşey yapamaz böyleleri o akrabanın kız kaçırması falanda yalan babanızla konuşun ama mutlaka aile içinde kalsın bu konu. Emin olun savcılığa suç duyurusu yapılınca o aile de oğullarını geri çekecek.

Ortada tehdit var, şantaj var, istismar var. Emin olun karşı ailenin gözü korkacak.

Öncelikle kardeşinize anlattırın herşeyi sonrası gerçekten sandığınız kadar zor olmayacak.

Aslında her şey zayıflıktan olmuş. Kararlı, güçlü olsaydı belki iş bu kadar ilerlemezdi dediğiniz gibi. Aile desteği alamıyoruz maalesef. Ben artık izin vermemeye karar verdim yüzük konusunda da. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. İnşallah kurtuluruz.

Ben iyi durumda olduğunu düşünmüyorum kardeşimin. Ona bir şey diyemedim. Aileme de destek konusunda güvenmiyorum maalesef. Hani yaşadıklarımı anlatsam ayrı bir konu açmam gerek.

İnşallah dediğiniz gibidir ve olmaz. Zira yüzük takma işini kabul etmeyeceğiz. Sözlen, ayrıl oyuncak olmasına gönlüm razı olmadı. Yeterince kullanılmış zarar görmüş zaten.

İş büyüyecek gibiyse ailenize söyleyin yine de. Kardeşinizin, sizin, kendilerinin canına tehdit söz konusuysa o kadar da umursamaz davranmazlar bence. "Bu manyak bize bir şey yapmasın" deyip kızı verecek kadar umursamaz olamazlar sanırım.

Kardeşiniz sözün olmayacağını söylesin ve bütün iletişim yollarını kapatsın. Adam evinizi biliyor mu bilmiyorum. Olay büyürse kardeşinizi güvendiğiniz bir yere gönderip öyle açıklayın ailenize.

Back