• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş mi karındeş mi?

Nasıl destek olabilirim ki ablam bizim arkamızdan önümüzden beddua ediyor sürekli ben ona ne yapabilirim
Hiç oturup sakince konuştunuz mu? Sanki sizden bir şey bekliyor da alamadığından hırçınlaşıyor gibi geldi bana. Ne bileyim hiç beraber bir şeyler yaptınız mı? Bir kahve içmek bile olur, bir yere çıktınız mı hiç? Zor bir dönemindeyken kafa dağıttınız mı?

Çalış boş durma iyi gelir diyoruz fakat çalışmak istemiyorum diyor hiç calisma hayatı olmadı yorulurum diyor
Çünkü ne iş yapabilir mesleği yok kadının memuriyet gibi kolay rahat işi oldu da o mu çalışmadı masabaşı çalıştı da o mu çalışmadı babanız daha fazla destek olacak o zaman bi ev vs alacak kızına artık hakkına girdiği için

Hiç oturup sakince konuştunuz mu? Sanki sizden bir şey bekliyor da alamadığından hırçınlaşıyor gibi geldi bana. Ne bileyim hiç beraber bir şeyler yaptınız mı? Bir kahve içmek bile olur, bir yere çıktınız mı hiç? Zor bir dönemindeyken kafa dağıttınız mı?
Evet gideriz geliriz çok sık görüşürüz ama ne beklediğini anlayamıyorum sakince konuşup sorsam mı acaba

Çünkü ne iş yapabilir mesleği yok kadının memuriyet gibi kolay rahat işi oldu da o mu çalışmadı masabaşı çalıştı da o mu çalışmadı babanız daha fazla destek olacak o zaman bi ev vs alacak kızına artık hakkına girdiği için
Evin kirasını veriyor maddi durumu fena değil

L
Liseyi bitirdi mi? Açık açık konuş bak daha gençsin sana şöyle yapalım böyle yapalım millet 40 yaşında 50 yaşında mesl2k ediniyor bir okul kazan oku diye
Lise açıktan okudu üni okumadı
O zaman böyle bişey teklif ediyim hem kafası dağılır iyi gelir belki

L

Kursa gitsin evden de çıkmış olur kafası toparlanır. Belki pastacılık vs yapar. Dışarıdan okusun 2 yıllık sağlık okusun. Ben sana kitap alayım de. 2 yıllık ağız bakım sağlığı ne bileyim düşük ataması olan bölüm okusun. Dershaneye giderse destek olsun baban. Evde durdukça delirir

Konuştuk fakat aramız açıldı bende engelledim tekrar aramak da gururuma ağır geliyor napmam lazim
Yani bunun cevabı sizde Vinia. Eğer ablamı kaybetmek istemiyorum, son bir kez deneyeyim diyorsanız son bir şans verebilirsiniz.
Ama artık çok yoruldum, konuşsam da değişmez diyorsanız aramamayı seçebilirsiniz. Mühim olan bir kardeşinizi kaybetmek konusunda ne düşündüğünüz. Yani yargılamıyorum yanlış anlamayın, kardeşiyle görünmeyen çok kişi var. İnsanların iyi anlaşmaları için sadece kardeş olmak yetmeyebiliyor elbette.

L

Belki geleceği için endişelidir gisla gisla nın önerileri iyi olabilir. Sonuçta mesleği yok, bir geliri yok, sonunda tek başıma kalacağım bana ne olacak diye düşünüp korkuyor olabilir.

Şuan boşanma aşamasında eşi deli falan dediği için gidemiyor psikologa
Çekişmeli olduğuna göre beş yıl zaten dosyada hareket yoktur. Psikologlar da kayıt tutmuyor bence edevlete girmelik birşey yoktur. Ayrıca psikoloğa gitmek dosyada olumsuz etki yapmaz. Gitsin mutlaka. İhmal etmeyin. Bu kurban psikolojisinden çıkmazsa kendini de sizi de yer bitirir. Yazık çocuk da varmış. Bı silkelenip kendine gelmesi lazım. O da ancak terapistle olur. Sizi dinlemez zaten belki kapatmış kendini ona

Bunda kardeşin ne suçu var ki baba okutmadıysa? Bu üyenin bana göre hiçbir suçu yok baba ablamızı okutma mı dedi de bir tek siz mi biliyorsunuz ?

Okutma demesine gerek yok muhtemelen kardeslerin okumasi icin ya erken yasta calismak zorunda birakildi ya da evin işleri, kardeşlerin bakimi vs ustune yikildi.

Ustune minnet duyacagina bosanip gelen ablasinin yemek temizlik yapmadigini yaziyor.

Kucuk kiz kardesinizi siz yaniniza alamaz misiniz .boyle psikolojisi bozuk bir ablayla heba olmasın .yaninizda okutun .

Çok üzüldüm ablanıza. Onun da annesi ölmüş, sadece sizin değil. Kendi tercihi dışında bir sürü çocuğa annelik yapmış, gençliğini yaşayamamış. Olanlar sizin suçunuz değil kesinlikle ama onun da tercihi değil.
Şu an size hayatı dar etmesi yanlış evet ama psikolojisinin sağlam olmasını da bekleyemezsiniz. Bir şekilde profesyonel desteğe ikna etmelisiniz. Sizin tavrınız da hiç hoş değil, minnet duyacağınız yerde haklı mı neresi haklı yeeaaa diye tuhaf tuhaf konuşuyorsunuz.

Ablaniz isyaninda hakli ama sebebi siz degilsiniz ama bedeli siz gibi olmus. Imkaniniz varsa diger kardesler o ablaniza ozel saglik sigortası ne bilim bireysel emeklilik vs yaptirsaniz hani bizim okumamiza emegin cok bu da bizden sana gibi destekleriniz olsa ve herseyden onemlisi lafinizla yuceltseniz onu nasil olur ?

Benim anneannemde ağlayarak anlatır okul tam evlernin karşısındaymış ama evin en büyük çocuğu olduğu için okutulmak yerine çocuk yaşta tekstile başlamış ona rağmen o kadar aklı başında donanımlı ve kendisini geliştirmiş bir kadınki hayran kalıyorum, umarım ablanızda okumadığı için kendisini geliştirmekten mahrum bırakmaz ama yinede onun hislerini anlamaya çalışın kolay değildir yaşadıkları

Back
X