Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Bu arada bizi unutan Guide (Ayşe) ve Aysebru'ya seslenmek istiyorum. Arkadaşlar aramıza dönün artık, tekrar başlamak zor değil. Sloganımızı unutmayalım, "Gel, kaç kilo almış olursan geri gel"
Bunda utanılacak sıkılacak birşey yok, hepimiz kilo aldık zamanında, burdaki herkes bu yüzden burda, lütfen biran önce başlayalım, bu gıcık kilolardan kurtulalım. Yaşımız geçiyor kızlar, 50 yaşında düşük bel pantolon giyemezsiniz, içinizde ukte kalır.

Canım, seni öyle iyi anlıyorum ki. Bu konuda yalnız değilsin, çünkü aynı senin gibi ben de yaşadım bu duyguları. Çok normal, hatta kilo veren herkesin yaşadığı da aynen bu. Buna zamanla alışacaksın.
Olayın psikolojik boyutunu da o yüzden yazdım zaten, birkaç gün önce. Bu diyete tek destek olabilecek, azminin devamını sağlayabilecek, yarı yolda kalmanı engelleyecek tek şey senin beynin. Bilimsel olarak ispatlanmamış, denenmemiş ve mantığa aykırı hiçbirşey yazmıyorum, yazmamaya çalışıyorum.
Bu korkunu yenmek için yapman gereken tek şey bütün bu olumsuz düşünceleri beyninden sıyırıp atmak. Bahsettiğim şey psikoloji değil, fizyoloji ile bağlantılı. Eğer beyninde kendini sağlıklı ve mutlu olarak 70 kiloya düşmüş olarak düşünüp hissedersen, ve bunu sürekli hale getirirsen bu şansın yüzde yüze çıkıyor. Bu iş beyinde bitiyor denilen olay bu kadar basit. Sen şu an diyet yapıyorsun ve kilo veriyorsun, eğer sonuna kadar gidebileceğine inanmazsan ve bunu düşünmezsen, sen kendini yarı yolda bırakmayacaksın, beynin seni yarı yolda bırakacak.
Daha anlaşılır bir dille açıklamaya çalışacağım. Zayıflamada beynimizin etkilerini bin denek üzerinde denemişler ve aynen senin gibi diyet yaparak zayıflamaya başlayan bu bin kişi, özellikle gece yatmadan önce kendini zayıf düşünerek hayal kurmuş sadece. Ve yüzde yüz başarı sağlanmış, yani bin kişinin bini de istediği, hayal ettiği kiloya inmiş.
Bu bin kişi yarı yolda kalacağını düşünmemiş, korkularını yenmiş, azmini sürekli hale getirmiş bunu yaparak. Asıl böyle düşündüğün zaman yarı yolda kalacaksın, bu tamamen senin elinde anlayacağın. Ve yapman gereken şey o kadar basit ki, olumsuz düşünmemek. Aylin'i hatırla, kulakları çınlasın şu an Türkiye'de herhalde. O kadar olumsuzdu ki, beyniyle vücudu arasında sürekli çatışma vardı ve hep beyni kazanıyordu, ne zaman ki yazdıklarımdan birşeyler kaptı ve olumlu düşünmeye başladı o zaman kilo vermeye de başladı hatırlarsan. Bu öyle basit ve öyle ince bir nokta ki, bir kez başardın mı ne demek istediğimi açıkça anlayacaksın. Kilo vermek diyetle olur tamam, ama diyet yaptığın halde kilo veremiyorsan ya da diyetini yarım bırakıyorsan bu çok basit birşeyi atladığın anlamına geliyor. Basit ama seni bitiren birşey. KÖTÜMSERLİK.

serapay abla bende düsündüm bir ara cizelge yapmayi ama ama sonra düsündüm KK da herkes kilomu bilsin istemedim :kedi:...aileme bile demiyorum sadece sukadar verdim yada bugünki gibi aldim diyorum :) sadece sizler biliyorsunuz...birazcik daha vereyim yapcam ama....

Bende regl dönemindendir diye düsündüm selin abla cünkü diger haftalardan cok farkli bisi yapmadim kacamaklarimda olmadi...bide ben ramazanda kilo alcam diye cok korkuyorum...yaklastikcada o korkuyu herhalde beynime yerlestirdim belkide ondan bir gerilme olmustur...ama dedigin gibi selin abla regl dönemimdende olabilir....olsun ne olursa olsun moralimizi bozmuyoruz veeeee devaaaaaaaam diyoruz kaydirigubbakcemile2

Ben de aynen senin gibi çizelgeyi yaparken itelene itelene yaptım :))) Ama şimdi de değiştirmeye üşeniyorum iyi mi. Bir kerecik değiştirdim ondan sonra kaldı. bilmiyorumkismile

selintepe kac kilo oldunki cizelgeni degistirmedin cok merak ettim valla.

ya ben çizelgemi yaprtım ama tam yapıştırırken site yönetiminden msj geliyor olmamış bişeylere uygun deqilmişsenağlama

canımmmm.sayfayı açar açmaz mesajını görmek beni çok mutlu etti.sloganına da bayıldım.:) bu pazartesi ve geçen pazartesi başlamıştım ama devamı gelmedi.okulda anladım ki daha rahat oluyormuşum.
yazılarını takip ediyorum .hatta çiçek dolmasını sevdiğini duyunca keşke daha önce söyleseydi gönderirdim diye düşündüm ama mevsimi geçti artık.kayınvalidemin kabak tarlası var senin için sorayım yine de otobüsle gönderirim.

selintepe kac kilo oldunki cizelgeni degistirmedin cok merak ettim valla.

Son kilomu ben de bilmiyorum :) Yarın hafif hissedersen tartılıcam inşallah. En son tatilden döndükten sonra tartılmıştım, 68,2 idi. Tatilde 500 gr. gitmiş ki o kadar çok yediğim halde karbonu. Ama yeni birşeyler denedim yanımda götürdüğüm kitaplardan okuduğum kadarıyla, yediğim hiçbirşeyin kilo yapacağını düşünmedim olumluydum hep, zaten midem hemen doyuyordu iki lokmada. İkincisi her gün alabildiğim kadar dayanabileceğim soğuklukta duş aldım.Bol bol üşüdüm ama değdi, hayatım boyunca kilo almayıp, üstüne üstlük verdiğim ilk tatilim oldu.:lepi:

Canım benim Allah razı olsun, gelecek sene inşallah. Senin de Ankara'dan herhangi bir ihtiyacın olduğunda çekinme sakın.
Cidden hayatım, hepimiz belki de yüzlerce kez diyete başlayıp başlayıp sonra vazgeçmedik mi sanki. Bu çok normal bişey. Biliyor musun ben hayatımda Pazartesi başladığım hiçbir diyette başarılı olamadım. Saysak senin başlayıp da vazgeçtiğin diyetlerin belki iki üç katı yapmışımdır ben :))) Artık diyetteyim dediğim herkes kahkaha atıyordu bana. Mesele diyet yapmak değil, başlamak hiç değil. Mesele yemek sistemini, yediğin şeyleri değiştirebilmek.
Senin tarzını ben biraz bana benzettim. Daha önceki tüm konuşmalarımızın toplamını düşündüğümde aynı benim gibisin sanki. Ben de yerimden kalkıp şurdan şuraya adım atamıyordum, tamamı moralsizlikten aslında. Benim sorunum devam sorunu idi, bakıyorum şimdi bazı kızlarımıza başladılar kaç ay oldu ve hala devam ediyorlar, maşallah diyorum. Ben yapamazdım şahsen. Çünkü bana destek veren hiç kimse yoktu etrafımda. Sadece uygun diyeti buldum tesadüfen belki.
Bu iş yalnızsan çok zor başarılıyor, ama yanında yörende olumsuz olmayan, seni iyi yönde motive edebilecek, eleştirmeyen birileri varsa ve bu iş çok daha kolay oluyor. Ben ve buradaki herkes de zaten kilo alanları değil, kilo alanları eleştirenleri eleştiriyoruz.
Böyle bir ortamı yakalamışken bir an önce aramıza katılmanı diliyorum hayatım. Sloganımı beğendiysen tamamını yazayım "Gel, ne yediysen ye yine gel, bin kere bozsan da diyetini yeniden gel" sempatiksalakcinni

geldim geldim 1 kilo almış olarak geri geldim:roflol:

verdim de geldim bende 74 kiloyum :) tatilde aldıklarımı verdim de geldim :)) is yogunlugundan uzun süredir giremiyordum nete hatta spora bile gidemiyordum ve karbona bile cok cok dikkat edemedim ama verdim iste :))

yeniden baslamaya geldim selincim pazarteside spora baslarım ins :)) sizler nasılsınız herkes iyi mi ???

geldim geldim 1 kilo almış olarak geri geldim:roflol:

:)))))))))))

verdim de geldim bende 74 kiloyum :) tatilde aldıklarımı verdim de geldim :)) is yogunlugundan uzun süredir giremiyordum nete hatta spora bile gidemiyordum ve karbona bile cok cok dikkat edemedim ama verdim iste :))

yeniden baslamaya geldim selincim pazarteside spora baslarım ins :)) sizler nasılsınız herkes iyi mi ???

Hoşgeldiiin, gülsarıcım epeydir yoktun evet. Harikasın valla. Tatil kiloları da gitmiş. Bizler de iyiyiz, herkes çok iyi çok şükür. Yepyeni şeyler öğrendik geçmişi okumanı tavsiye ederim. Spordan sonra soğuğa yakın suyla duş almayı unutma bol bol.

selinin yeni taktiği soğuk su soğuğa yakın suyla duş:lepi:

selinin yeni taktiği soğuk su soğuğa yakın suyla duş:lepi:

Venhar, Allah canını almasın gülmekten öldüm. :))))))) Bu duş olayını ayrıntılı bi daha yazıyım dedim, sonra içimden dedim ki Venhar şimdi Selin duşa taktı son olarak der :))))))))))))))))))))) hatta yazdım geri sildim hahahahaha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…