Serapcım harikasın çok çok tebrikler. Yüzüklerin ilerde bol gelecek bu konuda seni uyarayım ama :)))))
selin abla onun da çozumu var , ben bu kilolari kaybedeyim kocacima da ödül olarak bana yenilerini aldirayim hehehe zemuszemus: enbuyukkk:
merhaba selin abla bu haftada kilo veremedim ya verdimde grm çok az 300 gramcık bi düzene giremedim umarım enkısa zamanda düzene sokarım
erginsena panik yapma yarin telafi edersin....insan yedikten sonra cok kötü hissediyor kendisini. Bende gecen pazar bir dilim tiramisu yemistim aha dedim kesinlikle 1 kilo veriyordum her hafta bu hafta anca 500gr vermisimdir dedim ama bir baktim 2 kg gitmis :) birazda psikolojik bisey kilo aldigina inaniyorsan tartidada öyle yansir ....
bu konuyla ilgili bisey anlatmak istiyorum...
20. temmuzda tartildigimda yine sadece 1 kilo verdigimi görmüstüm hatta buraya da yazmistim keske 1.5 olsaydi diye sonra dedimki kendi kendime aylin bu hafta 2 kg vereceksin ama bunu her gün aklima geldikce kendi kendime söyledim...sonra bir baktimki 1 haftada 2 kilo verdim :)
o zaman bu diyein mantığı çok doğru çünkü vücuda dışardan aldığımız yağlar büyük tuvaletle atılıyor zaten, ama karbonhidratlar direk depolanmak için yağa dönüşüyor demekki, bir kaç yerden buldum liste onları düzenleyim bende başlıycam bu diyete , zaten benim için en cazip kısmı yumurta , yumurtanın puanı çok düşük, ben tüm gün yumurta yerim heralde artık :) bende diyet yapayım diye nesfit almıştım k-bar almıştım onları azar azar yiyip bitireyim bi daha almıycam, karbonhidrat değerleri yüksek baya, kendime evdeki bitkilerden macunda yapmıştım elma sirkeli suyla hepsini 2 hafta bir deneyeyim bakalım :)
Canım 1 tabakta kalsaydım hiç üstünde durmazdım ama 2 tabak yedim buharda pişirmiştim yapışmışmı diye bakmak için kapaqı kaldırınca canım öyle bir çektiki sanki biraz önce 1 tabak yiyen ben deqildim midem çok kötü şu an çıkarsam rahatlıcam ders oldu ama bi daha asla 2. tabak yok off yaa sabah yine 80li kiloları görmek istemiyorum akşam 1.5 km daha fazla yürücem ve şu ana kadar 3litre su içtim daha naosam deliricem neden yedim nedennnnmafoldumben
arkadaşlar.. iyi akşamlar herkese kolay kilo vermeler diliyorum en çokta kendime bir sene içinde 10 kilo almış biri olarak 80 ni gördüm ben bu diyeti denemek istiyorum geçen sayfaları okumaya fırsatım yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..günlük kaç puan almamız gerekiyor kilo vermek için? bide ilk sayfadaki puanlar doğrumu? yani o puan listesine göremi hesaplıyorsunuz şimdiden teşekkürlerrrr..
slm canım bende geldim şimdi bu diyette 50 karbonhidrat sınırını geçmiyoruz diymi günlük alcamız karbonhidrat sınırı 50 diymi......[/Q
slm cnm bana boyunu ve kilonu yazarsan günlük alacaqın karbonhidratı söyleyebilirim
arkadaşlar bana cevap veren yokmuuuuuuuuu?
arkadaşlar bana cevap veren yokmuuuuuuuuu?
arkadaşlar.. iyi akşamlar herkese kolay kilo vermeler diliyorum en çokta kendime bir sene içinde 10 kilo almış biri olarak 80 ni gördüm ben bu diyeti denemek istiyorum geçen sayfaları okumaya fırsatım yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..günlük kaç puan almamız gerekiyor kilo vermek için? bide ilk sayfadaki puanlar doğrumu? yani o puan listesine göremi hesaplıyorsunuz şimdiden teşekkürlerrrr..
Serapcım harikasın çok çok tebrikler. Yüzüklerin ilerde bol gelecek bu konuda seni uyarayım ama :)))))
selin abla onun da çozumu var , ben bu kilolari kaybedeyim kocacima da ödül olarak bana yenilerini aldirayim hehehe zemuszemus: enbuyukkk:
:lepi:
Selin abla bu arada sutem'e verdigin ogutlerden bende nasiplendim bende suyu gunde en az iki litreye bazen 2.5 litreye kadar çikardim ve duraklar gibi olmustu kilo vermem aynen simdi devam kaçamaklara ragmen kilolar gidiyor , bide buna duzenli yesil cay ekledim tatlandiriciya bile ihtiyacim yok artik , bu yuzden Allah senden razi olsun ... yakinda kocacim turkiyeye gidiyor o donene kadar bi dort bes kilo daha versem super olucak , adamcagiz yeni bir hatuna sahip olmus gibi olur :)))
Canım, süpersin. Sutem'e zorla su içirirken arada sen de nasiplenmişsin :))) Devam ettiğin taktirde eminim istediğin kiloya ineceğinden, eşin gidince biraz daha asılıverirsin dönene kadar, yazık adamcağızı şok edeceksin :))))
Selincim ben demin 1 tabak mantı yedim 15 tane kadar vardı ben günlük yediklerimin listesini tutuyorum 15 tane mantı kaç karbon eder canım (bu arada ben hazır mantı sevmem ama BİMden aldım kızlar okadar lezzetliki sadece dana etinden yapılmış şiddetle tavsiye ederim) şeklide kıvrık yuvarlak gibi 3küsür fiyatı deneyin derim tadı damaqımda kaldı valla çok qüzeldicokacimcoook
selincim yediqim mantının miktarı 2 tabaqa çıktı ama şu an midem çok kötü çıkarıcam sanki kilo alırmıyım off yaaa nedennnn yedimmmmmmmmmmmmafoldumben
Cevabım yine gecikmiş, eee evde çocuk olunca bilgisayar sırasına giriyor haliyle insan.
Sıra bana geldi nihayet.
Canımcım, öncelikle burda en önemli husus ne biliyor musun, kaçamakları dert etmemek. Her zaman aynı hırsla, devamlılıkla, azimle ve kararlılıkla diyet yapamayız, zaten öyle olsaydık azimli, kararlı, hırslı olsaydık kilolu da olmazdık ki. O yüzden kaçamak yaptığımızda oflayıp puflamadan, pişman olmadan dimdik durmalıyız ayakta. Bizi daha önce bitiren, kaçamaklarımızdan dolayı kilo almamızı sağlayan bu pişmanlığımızdı. Yapılan tüm bilimsel araştırmalar bunu ispatlıyor.
Kaçamak olayının psikolojik boyutunu uzun süredir yazmak istiyordum zaten. Son edindiğim bilgiler çerçevesinde olay şu arkadaşlar.
Diyetteyiz evet, güzel de gidiyor. Ama gün geliyor önümüze öyle bir yemek çıkıyor ki dayanabilene aşkolsun. Örneğin mantı'yı ele alalım.
Marketten mantı aldık ve akşamında pişirdik, eşimiz çocuklarımız masada, bizim hedefimiz mantıdan bir kaşık almak ya da hiç almamak. Çünkü bizim kendi yemeğimiz var zaten masada, atıyorum tavuk ve yoğurt yiycez biz.
YAPTIĞIMIZ YANLIŞ :
Mantıyı haşlayınca pişmiş mi diye tadına bakıyoruz, bu sırada beynimize diyoruz ki bu bana yasak, acaba bu kadarcıkla da kilo alır mıyız. Tadına bakıyoruz, zaten özlediğimiz bir lezzet, ne zamandır karbonhidrat yüzü görmüyoruz, dayanamayıp bir kez daha bakıyoruz tadına. Ama bu arada yaptığımızla düşündüğümüz sürekli çelişkide, vücudun yap diyor, beynin ne yapıyorsun diyor. Sonra bu özleme yenik düşüp bir tabak yiyoruz, onunla da yetinmeyip ikinci tabağı yiyoruz. Sonrasıne ne yaptım ben diyip pişman oluyoruz.
YAPMAMIZ GEREKEN DOĞRU:
Mantıyı haşlarken bunun bizim kaçamağımız olduğunu düşünerek mutlu mesut bir şekilde pişmesini bekliyoruz. Bu yüzden hızlı hızlı, delirmişçesine yemiyoruz bir şeyleri kaçırır gibi. Masaya oturup bu güzel lezzeti eşimiz ve çocuklarımızla mutlu bir şekilde paylaşıp kalkıyoruz, bir tabak doyuruyor bizi zaten, hadi doymadık ikinci tabağı da yiyoruz. Ama asla, asla, asla ve asla niye yedim ben demiyoruz. Kaçamağımızın her aşamasında mutluyuz bunu hiç unutmuyoruz.
Yapılan araştırmalarda birinci yazdığım yanlışı yaptığımızda vücudumuz yediğimiz mantıyı direk yağ olarak depolarken, ikincisinde durup beklediği kanıtlanmış.
Sonuçta canısı, hem suçlanıp hem kilo almak niye, ikinci yolu deneyip hem hayatın tadını çıkarıp hem de kaçamaklarda kilo almayı engellemiş olursun. Haksız mıyım?
DİPNOT: Kaçamaklar evdeki negatif insanlar için alay konusu olabilir, örneğin eşiniz kaçamaklarınızda size inanmayıp dalga geçebilir. Mantı yiyorsun, nasıl diyet bu gibi. O yüzden kaçamakları çok sık yapmamaya çalışın, haftada bir ya da en fazla iki kaçamak yapılabilir bana kalırsa. Kaçamaklar, değen yemeklere yapılsın sadece. Mantı değer mesela, çikolatalı pasta değer, güzel bir dilim börek değer ama pirinç pilavı patates tarzı günlük karşımıza çıkacak sıradan şeyler için kaçamak yapmayalım. Diyete yeni başlayacaklar için bir öneri, dışardan kimseye diyetteyim demeyin örneğin, kaçamaklarınızı misafirliklerde veya dışarıda yapabilirsiniz rahatlıkla böylece.
merhaba selin abla bu haftada kilo veremedim ya verdimde grm çok az 300 gramcık bi düzene giremedim umarım enkısa zamanda düzene sokarım
moralimmi bozmamaya çalşıoyrum benimde şöyle bi sorunum var diet dışında bişey yesem hemen dieti bozarım bu huyumu bıraksam hemen kilo veririm bidaha böyle bişey yapmıycam tutucam kendimi
Canım, 300 gr bile çok iyi biliyor musun. Yalnız şu yaptığımız zaman tam yapmak olayı benim geçmişte yaptığım en büyük hata idi işte. Aslında çoğumuz bu hatayı yapıyor. Bir diyete başlamak ve sürdürmek öyle zor ki. Bozduğum zaman tam bozuyordum ben de, işte o zaman tehlikeli çünkü tam bozmak kelimesi çok yanlış. Tam bozunca insan tam yiyor, canı ne isterse o açlıkla, ben öyle yapıyordum en azından, halbuki durup düşünsem vücudum çöplük mü benim diye, en azından kaliteli yemek lazım böyle zamanlarda. Oysa ne yanlış yapmışım, İnsan yine dikkat edebiliyormuş meğer. Bu vücut bizim vücudumuz, kendimizi sevmek lazım. İlerde ekstra çaba sarfetmek yerine şu an ilerisini düşünüp biraz daha dikkatli yememiz lazım.
Diyetten sıkılanlar geçici bir dönem düşünebilirler mesela, dikkat etme dönemi. Bu dönem ara bir dönem olur ve en azından daha az kilo alabilirler. Böyle bir sistem düşünüyorum son zamanlarda oturtunca yazarım.
anamm selinim gelmis
selin günah cikarmam lazim
sali pasta yedim tüm degil ama yarisindan biraz fazla.
carsamba pasta yedim 1dilim
dogumgünü vardi of..ama suyumu ihmal etmiyorum hatta dün 3litre ictim :)
sabah tartildim 97,5 ciktim ne alma ne verme. yani durmus :) neyse onada raziyim
Canım afiyet olsun, doğum günlerinde tabi ki pasta yiyeceksin. Yukarıda yazdım kaçamak konusunu okumadıysan oku, bunlar taze bilgiler. Artıkın kaçamaklarımızda mutluyuz, huzurluyuz. Oklava yok, çok kaçamak yapanlara oklava var, senin iki olmuş.sempatiksalakcinni