Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

arkadaşlar.. iyi akşamlar herkese kolay kilo vermeler diliyorum en çokta kendime bir sene içinde 10 kilo almış biri olarak 80 ni gördüm ben bu diyeti denemek istiyorum geçen sayfaları okumaya fırsatım yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..günlük kaç puan almamız gerekiyor kilo vermek için? bide ilk sayfadaki puanlar doğrumu? yani o puan listesine göremi hesaplıyorsunuz şimdiden teşekkürlerrrr..

Selin abla bu arada sutem'e verdigin ogutlerden bende nasiplendim bende suyu gunde en az iki litreye bazen 2.5 litreye kadar çikardim ve duraklar gibi olmustu kilo vermem aynen simdi devam kaçamaklara ragmen kilolar gidiyor , bide buna duzenli yesil cay ekledim tatlandiriciya bile ihtiyacim yok artik , bu yuzden Allah senden razi olsun ... yakinda kocacim turkiyeye gidiyor o donene kadar bi dort bes kilo daha versem super olucak , adamcagiz yeni bir hatuna sahip olmus gibi olur :)))

:Saruboceq:günaydın arkadaşlar serapcım nasılsın canım Selincim vücudum beni şaşırtmaya devam ediyor dün 80.5 tim bu sabah sıkı durun kızlar 79.8 i gördüüüüüüüüüüüüüüm:sm_cool: inanamıyorum Selincim Rabbim gönlündeki bütün dualarını kabul etsin canım vallahi hala inanamıyorum bide varya artık 70 li kilolardayım ay hala inanamıyorum ben bu diyete başlarken alttaki komşuma dedimki ben şimdiye kadar yaptıqım diyetlerde 80 kilolardan aşaqı hiç inmedim eqerki bu diyetle inersem bu demekki ben 55-60 kiloya kadar inebilirim demiştim ve şimdi 70li kiloları gördüm bu arada yürüşlere başladım baktım kilolar tıkır tıkır gidiyor sarkma olmasın diye akşamları 2 km yürüyorum Rabbim hepimize istediqimiz kilolara gelemyi nasip etsin

Selincim ben demin 1 tabak mantı yedim 15 tane kadar vardı ben günlük yediklerimin listesini tutuyorum 15 tane mantı kaç karbon eder canım (bu arada ben hazır mantı sevmem ama BİMden aldım kızlar okadar lezzetliki sadece dana etinden yapılmış şiddetle tavsiye ederim) şeklide kıvrık yuvarlak gibi 3küsür fiyatı deneyin derim tadı damaqımda kaldı valla çok qüzeldicokacimcoook

merhaba selin abla bu haftada kilo veremedim ya verdimde grm çok az 300 gramcık bi düzene giremedim umarım enkısa zamanda düzene sokarım

merhaba selin abla bu haftada kilo veremedim ya verdimde grm çok az 300 gramcık bi düzene giremedim umarım enkısa zamanda düzene sokarım

Canım bnmde bikaç gun kilo vermem durmuştu hatta kafaya takmıştım ama 4. gun 1.400qr birden qitti bugünde 700qr gitmiş aslında kilo veriyorsun ama tartıya geç yansıyor moralini yüksek tut ve tam gaz devam cnm

selincim yediqim mantının miktarı 2 tabaqa çıktı ama şu an midem çok kötü çıkarıcam sanki kilo alırmıyım off yaaa nedennnn yedimmmmmmmmmmmmafoldumben

erginsena panik yapma yarin telafi edersin....insan yedikten sonra cok kötü hissediyor kendisini. Bende gecen pazar bir dilim tiramisu yemistim aha dedim kesinlikle 1 kilo veriyordum her hafta bu hafta anca 500gr vermisimdir dedim ama bir baktim 2 kg gitmis :) birazda psikolojik bisey kilo aldigina inaniyorsan tartidada öyle yansir ....
bu konuyla ilgili bisey anlatmak istiyorum...
20. temmuzda tartildigimda yine sadece 1 kilo verdigimi görmüstüm hatta buraya da yazmistim keske 1.5 olsaydi diye sonra dedimki kendi kendime aylin bu hafta 2 kg vereceksin ama bunu her gün aklima geldikce kendi kendime söyledim...sonra bir baktimki 1 haftada 2 kilo verdim :)

moralimmi bozmamaya çalşıoyrum benimde şöyle bi sorunum var diet dışında bişey yesem hemen dieti bozarım bu huyumu bıraksam hemen kilo veririm bidaha böyle bişey yapmıycam tutucam kendimi

Canım 1 tabakta kalsaydım hiç üstünde durmazdım ama 2 tabak yedim buharda pişirmiştim yapışmışmı diye bakmak için kapaqı kaldırınca canım öyle bir çektiki sanki biraz önce 1 tabak yiyen ben deqildim midem çok kötü şu an çıkarsam rahatlıcam ders oldu ama bi daha asla 2. tabak yok off yaa sabah yine 80li kiloları görmek istemiyorum akşam 1.5 km daha fazla yürücem ve şu ana kadar 3litre su içtim daha naosam deliricem neden yedim nedennnnmafoldumben

dışarıdan aldığımız yağlar büyük tuvaletle dışarı atılmaz...bu büyüüüüüüüük yanlışı düzelteyim dedim.
ince bağırsaktan emliir, ya yakar kurtuluruz ya da depolarız.

arkadaşlar ben de bu diyeti uygulamaya karar verdim ...81 kiloyum ve boyum çok kısa..umarım faydalı olur...en hoşuma giden tarafı diet kolanın serbest olması:lepi:

slm canım bende geldim şimdi bu diyette 50 karbonhidrat sınırını geçmiyoruz diymi günlük alcamız karbonhidrat sınırı 50 diymi......

arkadaşlar bana cevap veren yokmuuuuuuuuu?

Ben cokcokcok iyi bilmiyorum ama 70in altinda kalmamiz lazim kilo vermek icin...yani nekadar az karbonhidrat alirsak okadar hizli kilo veriyoruz. Birde Karbonhidrati mümkün oldugunca erken almaya calisiyoruz yani sabah kahvaltida 1-2 dilim ekmek serbest ama öglen ve aksam yememeye calisiyoruz. Birde ilk sayfalardaki listeyi ben bilmiyorum ama eger Ebru Akin in listesiyse dogrudur yada istersen googleden "Ebru Akin karbonhidrat Listesi" diye aratirsan ozaman da cikiyor.

bu topiqi 111. sayfadan itibaren okuduysan ordaki her bilgi ve liste doqru cnm günlük alacaqın karbondeqerine qelince boyuna ve kilona göre deqişiyor bilqilerini yazarsan sana yardımcı olabiliriz belki birazdan Selin gelirse sana daha ayrıntılı bilqi verir cnm

Canım, öncelikle aşağıdaki yazıyı bi oku, sonrasında sormak istediğin bir şey olursa yazarsın tekrar.

Öncelikle suyunu ihmal etmeyeceksin, günde 2,5-3 litre muhakkak su içeceksin, en önemli ayrıntımız bu.
Sabahları mümkünse erken kalkıp sıkı bir kahvaltı yapacaksın. Kahvaltında ekmek yiyeceksen eğer yediğin ekmek kesinlikle tam buğday ekmeğ, tam çavdar ekmeği ya da çok tahıllı ekmeklerden ya da denge lightlardan olacak. Vermek istediğin kiloya göre ekmeği ne kadar yiyeceğine sen karar vereceksin, sabah eğer çok erken kalkarsan yediğin bu tarzda ekmeğin çok fazla bir zararı olmuyor sana. Simiti de tercih edebilirsin ama mayasız olacak. Sabahları ekmeğin yanında yumurta, salam, sosis, sucuk tarzından protein gurubunu mecbur kalmadıkça yemeyeceksin. Yağsız lor peyniri, az yağlı teneke peyniri ilk tercihlerimiz sabahları. Ekmek aldığın için mümkün olduğu kadar yağsız yiyeceksin peynir türlerini. Peynirin yanında 4-5 zeytin, yeşillik, domates, salatalık yiyebilirsin. Bütün bu kahvaltı seçeneklerinde ne kadar yemen gerektiğini kendin belirleyeceksin, ben hızlı kilo vereceğim zamanım kısıtlı diyorsan 1 dilim ekmek ve bol yağsız peynir, bir iki zeytin, yeşillik yiyeceksin. Yok ben yavaş yavaş vereceğim zamanım var diyosan domates, salatalığı ekleyeceksin menüne ve ekmeğini de doyana kadar yiyeceksin. Küçük bir ayrıntı sabah çok erken yersen ekmeği iki-üç dilim yiyebilirsin, yok ben yatarım öğleye kadar diyosan bu konuda daha dikkatli davranmak zorundasın. Kahvaltını ekmek tercihli yaptığında öğlen ve akşam öğünlerinde ve aralarda kesinlikle başka ekmek yemeyeceksin ve diğer karbonhidratı bol gıdalardan almayacaksın. Başka kahvaltı seçeneklerimiz de var, eğer hiç ekmek yemeyeceksen kahvaltıda istediğin kadar yumurta, sucuk, sosis, salam, peynir yiyebilirsin. Bu tarz yapacaksan kahvaltını öğlen ve akşam da ekmek ve diğer karbonhidratı yüksek gıdalardan almayacaksın. (Hızlandırılmış sistem) Kahvaltı olayında başlarda doymama hissi yaşayabilirsin ama aldırma bana sorarsan doyana kadar kahvaltını yap, en doğrusu bu. Zaten bir müddet sonra kahvaltılarda hemen doymaya başlayacaksın. Kahvaltılarda ve günün kalan tüm zamanlarında kesinlikle şeker yok, bu da önemli bir ayrıntı. Bal yok, reçel yok, pekmez yok. Çaylar veya kahveler şekersiz, yok ben şekersiz içemem diyorsan tatlandırıcılı, tavsiye etmiyorum en son çare olmalı, en güzeli şekersize alışmak.
Kahvaltımızı yaptık ve doyduk, eğer beyaz unlu veya şekerli birşey yemediysen kahvaltıdan sonra acıkmayacaksın uzun bir süre.Oldu ki acıktın diyelim, sabahla öğle arası ve öğle ile akşam arası tüm ara öğünlerinde öncelikle 0 puanlılardan, daha sonra puanlamaya göre 1'den başlayarak yukarıya doğru olan besinleri tercih edeceksin. Yani öncelikle yumurta, et ve ürünleri, daha sonra peynir, süt, yoğurt gurubu ve sebzeler, sonra da meyveler. İnternetten tarattığında listeler bulacaksın karbonhidrat puanlamalarını gösteren o listeler bu konuda sana yardımcı olacaktır. "Ebru Akın Karbonhidrat Listesi" diye taratırsan bizim en çok baktığımız ve güvendiğimiz listeye ulaşabilirsin.Önemli bir ayrıntı daha, kahvaltıda ekmekli menüyü tercih edeceksen öğleye kadarki ara öğününde yumuta ve et ürünlerini yeme, peynir, yoğurt, sebze, yeşillik ve salatalık domates gurubunu ye. Ya da yumurta ve et ürünü yiyeceksen kahvaltıdan muhakkak 3 saat sonra ye. Özetle kahvaltıdan 3 saat sonra et ve ürünlerini akşama kadar istediğin kadar yiyebilirsin ancak yanında ne kadar az karbonhidrat alırsan o kadar çok kilo verirsin.
Ara öğünleri de yazdık, öğle ve akşam menülerinde ise yine ilk öncelikli gurup 0 puanlılar, sonra sırasıyla süt ve ürünleri, salata ve sebzeler ve meyve. Bunlardan ne kadar yiyeceğine kendin karar vereceksin puanlama yaparak. Günlük tüm karbonhidrat tüketimin 70 puanı aşmayacak. Bu puanı ne kadar aza indirgersen o kadar çok kilo verirsin.
Meyvelerden karpuz, kavun ve muz yememeye gayret gösteriyoruz, hatta hiç yemiyoruz. Günün herhangi bir saatinde ve hatta gece açlık hissetmememiz gerekiyor, acıkacak gibi olursak hemen birşeyler yiyoruz, tercihlerimiz yine en düşüklerden yükseklere doğru. Açlık hissedersek boşuna diyet yapmış oluyoruz çünkü vücudumuz bir sonraki öğünde ne yersek yiyelim yağa çevririp depoluyor ilerde yine aç kaldığında kullanmak için, bu vücudumuzun savunması ve biz bu savunmaya ihtiyaç duyurmayacağız açlık hissederek.
Canımız tatlı çektiğinde yarım bardak süte bir kaşık ( ya da tatlı kaşığı da olabilir, bilenler düzeltsin lütfen) tarçın atıyoruz ve içiyoruz. Yarım saat bekliyoruz, tatlı ihtiyacımız kayboluyor. (Ben denemedim ama kızlar öyle diyo)
Adet dönemlerinde vücudumuz 0,5 ila 2 kg. a kadar su topluyor o yüzden o dönemlerden bir hafta öncesi ve bittikten birkaç gün sonrasına kadar tartılmamaya gayret ediyoruz, tartılsak da çıkan sonuca itibar etmiyoruz :))

Ve olmazsa olmaz, bana göre en önemli ayrıntı, zırt pırt tartılmıyoruz, haftada bir gün tartılıyoruz sadece. Kötümser ve karamsar olmuyoruz, verecek kilomuz kaç olursa olsun hepsini vereceğimize inanıyoruz, aralarda kaçamak yapsak da utanmıyoruz, sıkılmıyoruz, hepimiz insanız diyoruz ve pişman olduğumuz an geri dönüyor ve aynı şekilde devam ediyoruz.

Selincim 1 tabak mantı kaç karbon canım liste tutuyorum deftere yazmam lazım bu arada dün yaptıqım bu kaçamak +300qr olarak basküle yansımışalkisalkisalkis aferim banaa:))
bir bilmece vardı 3 ileri 1 gerimiydi neydi bende onu qibi oldumkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…