Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

tebrik ederim seni sunshine .. bende bu sabah ilk defa 8 li rakamlari gordum ama hain tarti illa 89.9 gosterdi :) en azindan psikolojik 90 in altindayim , neyse benim tartilma gunlerim persembe , yarin bakicaz tam olarak bu hafta kaç gitmis gecen persembe 90.8 deydim simdilik 900 gram olmus oleyyy

selam kızlar, 3 haftadır 69.7 deyim, ara ara kaçamaklarım oluyor ama akşam yemeklerini genelde et ızgara yada tavuk ızgara gibi geçiriyorum 3 günde bir dondurma yiyorum hiç bir değişme yok, tatildeyim şu anda bakalım hayırlısı daha vermem gereken 10 kilom var...

İzlem süpersin canım 6'li rakamlarainmişsin tebrikler darısı başıma boshayallersmile

tebrik ederim seni sunshine .. bende bu sabah ilk defa 8 li rakamlari gordum ama hain tarti illa 89.9 gosterdi :) en azindan psikolojik 90 in altindayim , neyse benim tartilma gunlerim persembe , yarin bakicaz tam olarak bu hafta kaç gitmis gecen persembe 90.8 deydim simdilik 900 gram olmus oleyyy

teşekkür ederim canım sen de çok güzel kilo vermişsin alkisalkisalkis zaten önemli olan kilo verebiliyor olmak çok veya az fark etmez

herkese selamlar uzuuuuun zamandır giremiyordum tatile gidip geldim.. 2 kilo almışım bile ne yazıkki. ama sabahtan beri giremediğim günleri okudum. kilo verenlere çok çok sevindim.. bende hemen kendimi toparlayıp tekrardan düzene gireceğimi umuyorum fakat önümüzdeki günlerde bir taşınma faslı başlıcak bakalım ramazanda nasıl taşınıcam bilmiyorum..

topicte ara ara boşluklar olmuş ama yaz olunca herkes bi yerlere gidip geliyor inşallah eylülde okullar başlayıpda h0erkes evinde işinde olduğu zaman daha güzel ve yoğun günler geçiririz burada

Rubi, hoş geldin hayatım. Uzun zamandır gözlerim arıyodu seni vallahi. İyi bari sen de çok almamışsın, hemencecik gider endişe etme iki kilo nedir ki. Şu taşınma işi malesef benim de gündemimde şu aralar. Allah ikimize de yardımcı olsun. Epey hareketli bir döneme giriyoruz ama ben acele etmiyorum ne zaman kafama göre iyi bir ev bulursam o zaman taşınacağım. Bir iki eve baktım hoşuma gitmedi, aramaya devam.
Sen de bu dönemde diyet yapamazsın haliyle ama dikkat etmek de çok kolay, karbonlardan mümkün olduğunca az tüketip şekeri falan da yine itelersen hayatından sonraki döneme daha rahat başlarsın diye düşünüyorum hayatım. Kolay gelsin.

hosgeldin rubiii, hosgeldin selin abla :)

Hoşbuldum hayatım, dün tek tek cevaplarken bilgisayar kilitlendi malesef, o yüzden cevap biraz gecikti kusura bakma. Birer ikişer gidiyor kiloların tebrik ediyorum yürekten.

28.7 97,5kg nasil ama iyi demi arkadaslar :) bu demek oluyoki kilolar eriyoooooo ciddi ciddi kilo veriyorum hedefim 90kg du ama o beni simdiden tatmin etmiyo hedefi yüksek tutalim :)))

Kız Suzi, dün sana uzun bir tebrik yazısı yazdım sonra bilgisayar bi gitti, bugün tekrar yazayım dedim, 4,5 kilo için bir tebrik ediyim dedim, bugün olmuş 5 kilo. Görünce nasıl sevindim anlatamam. Bu işte, anlatmaya çalıştığım günde bir kilolar yarım kilolar, motora takılmış halindesin anladığım kadarıyla, suya devam şekerim, süpersin.olumunekankayizsmile

selin gel oku bunlarii gellllll kiz zayiflatiyosun beni hakketen yavrummmm :)

sempatiksalakcinni

Tamam. denicem..Birşey sorucam..atıyorum karbonu fazla kaçırdığımız zaman spor mu yapmamız gerekir...Yoksa o kadarda önemli değilmi? aşırı olmamak şartıyla.

Canısı bu konuda hepimizin abarttığı, dayanamadığı veya hafızasını kaybedip yediği :) dönemler oluyor. Bi kere motivasyonumuz tam olmalı. Yani, çok kaçırdım kilo alacağım diye endişe edip huzursuzlanmıyoruz. Moralimiz sürekli yüksek, oh canıma değsin bugün ne güzel yedim diyoruz, ama bu olayı da abartmıyoruz. Eğer dayanamayacağımız ölçüde değerli birşeyler gelirse yiyoruz. Biz değerliyiz, karbon olayında da gerçekten değeceğine inandığımız karbonlarda kaçamak yapıyoruz, midemiz çöplük değil artık.

[

günaydın arkadaşlar bu sabah tartıya çıkınca büyük bir şok yaşadım kilom tam 3 gündür 81.9 du gram oynamıyordum bu sabah tekrar tartıya çıktım bu arada kızlar ben her sabah mutlaka tartılıyorum bide ne göreyim 81.9dan 80.5 e düşmüşüm sempatiksalakcinni inanamadım defalarca basküle çıktım SELİNİM nasıl bir anda 1.900 kilo gider canım anlayamadım senin bir bilgin varmı birde daha önce topiqe yazmıştım karbon aldıqım günler yani hamur işi (ama sabahtan alıyorum sadece) ogün daha çok kilo veriyorum bu mantıqı çözemedim canım bilgilendirirsen çok mutlu olucam birde şekersi fanta çıkmış 0.küsür karbon yazıyor sen light yazanları için demiştin ama bunda şekersiz yazıyor içebilirmiyizbilmiyorumkismile

bu arada 8. haftaya girerken verdiqim kilo toplamda 9.400 kq oldu 89.9 la başlamıştım 80.5 le devam ediyorum OLEYYYYY :lepi: darısı hepinizin başına arkadaşlar 70li kiloları göremicem sanardım hep ama şimdi çok yaklaştım çok mutluyumzemuszemus

herkes ne guzel kilolar veriyor ben se yerimde sayiyorum, artik moral bozuklugundan karbonda saymiyorum . kac haffta oldu verdigim 3 kiloyla kaldim belkide simdi onuda geri almisimdir, kucuk bir kaza gecirdim ,hareket kisitliligim var , yuruyus dev yapamiyorum. ergin sen a menulerini yazmaya baslasan da bizde okusak olmazmi,

selin de yok ortalarda vazgecmekten korkuyorum....

herkes ne guzel kilolar veriyor ben se yerimde sayiyorum, artik moral bozuklugundan karbonda saymiyorum . kac haffta oldu verdigim 3 kiloyla kaldim belkide simdi onuda geri almisimdir, kucuk bir kaza gecirdim ,hareket kisitliligim var , yuruyus dev yapamiyorum. ergin sen a menulerini yazmaya baslasan da bizde okusak olmazmi,

tamam canım hemen yazıyorum son 4 günlük diyetim;

25 temmuz pazar kilom 82.4
kahvaltı
uno denge light iki dilim ekmekle kaşarlı tost 12k
yeşilçay 0k

ara
1 dilim kek 20k

öqlen
kabak yemeqi 7k
2 kaşık yoqurt 3k
yeşilçay 0k

akşam
yarım kase mercimek çorbası 8k
tavuk 0k
ayran 5k

toplam 55k (2-2.5 litre su)

26 temmuz pazartesi kilom 81.9

kahvaltı
uno light iki dilimle kaşarlı tost 12k
yeşilçay 0k

öqlen
salatalık 4k
domates 6k
ızqara sosis 1k
uno light bir dilim ekmek(çok ince) 5k

akşam
yarım kase mercimek çorbası 8k
kabah yemeqi 7k

ara
kaşar peyniri 1k
yeşilçay 0k

toplam 44k (2-2.5 litre su)

27 temmuz salı kilom yine 81.9

kahvaltı
uno light iki dilimle kaşarlı tost 12k
kurabiye 30k
yeşilçay 0k

öqlen
sosis ızqara 1k
salatalık 4k

akşam
kokorec 2k
ayran 5k
light dondurma 6k
yeşilçay 0k

toplam 60k (2-2.5 litre su)

28 temmuz çarşamba kilom yine 81.9

kahvaltı
uno light tost kaşarlı 12k
çikolata 14k
light gazoz 0k

ara
salatalık 4k

akşamüstü
ızgara köfte 1k
domates 6k
ızgara biber 1 tane 3k
light gazoz 0k

toplam 40k (2-2.5 litre su)

29 temmuz perşembe kilom 80.5 hihoyyyt

kahvaltı
uno light tost kaşarlı 12k
yeşilçay 0k

öqlen
yumurta 0k
domates 6k
salatalık 4k
peynir 1k

akşama mercimek çorbası ve kabak yemeqi yemeyi düşünüyorum cnm

erginsena :)canim mercimekk en yasak olan corba sebze corbasi ic bence :)

selam kizlarr bugun benim tartilma gunum altinci haftam bitti 96.8 den 89.8 e dustum bu sabah yani tam yedi kiloo ay çok mutluyum

bide soyle bisey var , insan zayifladikca eski kiyafetlerini test eder , ben bu sabah yuzuklerimi test ettim :)) bi senedir falan takmiodum bugun denedim oldu .. alyansim hala biraz sIKIYO ama onada az kaldi oleyyy

erginsena :)canim mercimekk en yasak olan corba sebze corbasi ic bence :)

Canım biliyorum ama ben şöyle düşünüyorum vüzudumuzun her besine ihtitacı var ben kışın kadın ve aile merkezinde genel muayenelerimi yaptırdım yaşım 35 dr. hanım bana özellikle bakliyat ürünlerini bir bayanın haftada en az 2 kez tüketmesi gerektiqini söyledi ben aslında özellikle mercimek çorbası yada şunu yiyeyim demiyorum ogün evde ne yapmışsam onu yemeqe çalışıyorum son 4 günlük menüme bakarsan içinde kek kurabiye çikolata ve mercimek çorbasıda var ve ben 4 gunde 1.900qr verdim demekki yanlış bişey yapmıyorum her şeyden kesersek saqlıqımız bozulur Selin ne diyor pilav bile yiyorum arada diyor gunluk sınırı geçmemek kaydıyla her şeyi yiyorum canım yarın mantı yapıcam mesela oqlumun doqum gunu ve özel isteqi yanınada pasta yani yarın kendime izin vericem ama yinede dikkatli yicem bence olay bu ne kadar yiyeceqini bilmek..cokacimcoook

selam kizlarr bugun benim tartilma gunum altinci haftam bitti 96.8 den 89.8 e dustum bu sabah yani tam yedi kiloo ay çok mutluyum

bide soyle bisey var , insan zayifladikca eski kiyafetlerini test eder , ben bu sabah yuzuklerimi test ettim :)) bi senedir falan takmiodum bugun denedim oldu .. alyansim hala biraz sIKIYO ama onada az kaldi oleyyy

canım çok sevindim insan kilosunun azaldıqını qörünce müthiş motive oluyor 89.9la başladım ve 8. haftam 80.5im ve bende senin heyecanını yürekten paylaşıyorum Serapcım ver elini vereliniortakkim tutar biziii:teytey:

evet erginsena sonunda 8 li rakamlardayim sende yedilere yaklastin selin ablanin dedigi gibi motora takmis gibi devam kilolari vermeye :))

arkadaslar bende tatilden geldim bir bucuk kilo almisim .moral bozuklugum var. motivasyonlarinizi bekliyom 86 da dayim.80 lil kilolarimi görmek istiyom... midem ne kadar sis su anda .

Kızlar merhaba, yine evimdeyim :) Misafirler yüzünden erken dönmek zorunda kaldım. Verdiğiniz kilolar beni çok mutlu etti. Herkesi yürekten tebrik ediyorum. Hepinizi tek tek öpüyorum. Harikasınız.
Bu arada kendimi de tebrik etmek istiyorum, o kadar pirinç yediğim halde sabah tartıldım tam yarım kilo vermişim :))))))) Cidden hiç ama hiç düşünmüyordum kilo verebileceğimi, hatta 2 kilo almaya bile razıydım. Ben şunu anladım, pirinç de yesen yanında ekmek yemeyip abartmadığın zaman kilo almıyorsun o kadar. Kilo vermek için de kesinlikle az yemen gerekiyor bu tür gıdaları.
Misafirim olduğu için çok sık giremesem de Pazartesi'ye kadar her gün girebilirim artık. Pazartesi'nden itibaren sürekli burdayım. Yeni öğrendiğim bilgileri gece girip sizinle paylaşacağım.

selincim yazdıkların beni çok motive etti.yarın tekrar başlıyorum.biraz hastayım ama yine de başlayacağım.desteğin için çok teşekkürler
aysebru nerelerde onu merak ediyorum.
kızlar lys ygs tercihleri başlıyor yarın biraz yoğun olurum ama paylaşıma devam edeceğim inş

Ayşecim, öncelikle illa ki diyet yapıyormuşsun gibi kendini sıkma ilk etapta. Sadece yediklerine dikkat ederek de çok güzel kilo verebilecek bir rakamdasın. Biliyorsun ben yıllarca o rakamlardaydım, seni çok iyi anlıyorum ve nerede yanlış yaptığını az çok tahmin edebiliyorum.
İlk etapta diyete başlayacakmış gibi düşünme, böyle düşündüğün taktirde daha çok acıkacağına eminim ve birşeylerden mahrum kalacağın için doyma duygun olmayacak. Yapabilirsen, başarabilirsen öncelikle şekeri tamamıyla hayatından çıkarmaya çalış. Şeker yerine aspartam al eczanelerde var, her şeye katabilirsin sulandırarak da. İkinci aşamada ise beyaz ekmeğin yerine tam buğday ekmeği al ve acıktıkça tam buğday ekmeği ile yağsız peynir ye mesela, bu bile sana kilo verdirir inan. Yanında domates, salatalık da yiyebilirsin hatta. Birkaç gün böyle başlarsan hem yine kilo vermiş olursun hem de o ilk günlerin psikolojisini daha iyi yenmiş olursun hayatım. Birkaç gün sonra kilo vermeye başladığını görünce bunu yavaş yavaş azaltabilirsin. Pazartesinden itibaren full burdayım, o zamana kadar böyle yapabilirsin mesela. Sen birden başlama yoğun bir şekilde bu diyete bence. Doymayı esas al, gözün hiçbirşeyde kalmamalı, başarıya ilk adım için önce yola çıkmak lazım. Biraz yol aldıktan sonra geriye dönülmüyor, ama başlangıçta vazgeçen diyete geri dönme sürecinde problem yaşıyor. O yüzden sende ağırdan alacağız hayatım.

selam kızlar, 3 haftadır 69.7 deyim, ara ara kaçamaklarım oluyor ama akşam yemeklerini genelde et ızgara yada tavuk ızgara gibi geçiriyorum 3 günde bir dondurma yiyorum hiç bir değişme yok, tatildeyim şu anda bakalım hayırlısı daha vermem gereken 10 kilom var...

İzlemcim merhaba, 3 haftadır aynı kiloda olmana şaşırdım vallahi. İlginç ötesi, tatilden ne zaman döneceksin? Bence aynı kiloda kalman güzel, tatilde çok fazla kendini sıkma, döndüğünde sıkarsın on kilo çok değil.

günaydın arkadaşlar bu sabah tartıya çıkınca büyük bir şok yaşadım kilom tam 3 gündür 81.9 du gram oynamıyordum bu sabah tekrar tartıya çıktım bu arada kızlar ben her sabah mutlaka tartılıyorum bide ne göreyim 81.9dan 80.5 e düşmüşüm sempatiksalakcinni inanamadım defalarca basküle çıktım SELİNİM nasıl bir anda 1.900 kilo gider canım anlayamadım senin bir bilgin varmı birde daha önce topiqe yazmıştım karbon aldıqım günler yani hamur işi (ama sabahtan alıyorum sadece) ogün daha çok kilo veriyorum bu mantıqı çözemedim canım bilgilendirirsen çok mutlu olucam birde şekersi fanta çıkmış 0.küsür karbon yazıyor sen light yazanları için demiştin ama bunda şekersiz yazıyor içebilirmiyizbilmiyorumkismile

Canımcım, bu konuda rekor benim :) Daha önce yazmıştım, ben bir günde 3 kilo vermiştim. Regl döneminden sonrasıydı, ben tartıya tartı bana öylece bakakaldık bir süre :))) Bir anda gider hayatım, çünkü o gün vücudun tamamıyla hazır olur ve vücudunda depolanan ödemler, sular, yağlar hepsi birden akar gider. Ben o dönemde dikkat ettiğimde normalden çok fazla küçük tuvalete çıktığımı keşfetmiştim. Bir gecede gidiyor hepsi ne ilginç, sabrın sonu diyorum ben buna. O yüzden takılı kalan herkes biraz sabrederse aynı sonucu yaşayacaklar buna eminim.
Sabahları aldığın karbonlardan dolayı daha çok kilo vermenin sebebine gelince, yediklerimizin sonucunu aynı günün sabahında değil birkaç gün sonra görüyoruz, eğer vücudumuz yediklerimizden dolayı su toplamadıysa. O yüzden bu diyeti tamamen bıraktığında kilo almayacaksın hatta yine vermeye devam edeceksin. Bir haftadır yasaklı hiçbirşey yemiyorsak örneğin, vücut su topluyor ve biz kilo vermedik zannediyoruz. Vücut alışınca biriken ödem tekrar vücuttan atılıyor ve biz birden kilo veriyoruz. Senin sabah karbonu fazla alman çok fazla etkili değil, çünkü sabah alıyorsun adı üzerinde. Bir yerde okumuştum sabah 6-7 arası dünyaları ye istersen vücut muhakkak hiçbirini depolamıyormuş. Ama aynını akşam yesen bu defa başka bir konuyu tartışıyor olacaktık adım gibi eminim. Bu konunun adı da niye ben kilo veremiyorum olurdu haliyle :))))))

Gülhatuncum biraz önce erginsenaya yazdığım cevabı okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Moralini hiç bozma hayatım. Öncelikle sen de menülerini bir yaz, göz atalım hata yapıp yapmadığına, bir de ne kadar su alıyorsun onu da yaz, hatta saatlerini de yaz ayrıntısıyla. Hareket kısıtlılığı herkeste var, muhakkak birşeyler bulacağımıza eminim, moralini bozma hemen, sakın vazgeçme ve geri dönüş yaşama.

Serapcım harikasın çok çok tebrikler. Yüzüklerin ilerde bol gelecek bu konuda seni uyarayım ama :)))))

Canım biliyorum ama ben şöyle düşünüyorum vüzudumuzun her besine ihtitacı var ben kışın kadın ve aile merkezinde genel muayenelerimi yaptırdım yaşım 35 dr. hanım bana özellikle bakliyat ürünlerini bir bayanın haftada en az 2 kez tüketmesi gerektiqini söyledi ben aslında özellikle mercimek çorbası yada şunu yiyeyim demiyorum ogün evde ne yapmışsam onu yemeqe çalışıyorum son 4 günlük menüme bakarsan içinde kek kurabiye çikolata ve mercimek çorbasıda var ve ben 4 gunde 1.900qr verdim demekki yanlış bişey yapmıyorum her şeyden kesersek saqlıqımız bozulur Selin ne diyor pilav bile yiyorum arada diyor gunluk sınırı geçmemek kaydıyla her şeyi yiyorum canım yarın mantı yapıcam mesela oqlumun doqum gunu ve özel isteqi yanınada pasta yani yarın kendime izin vericem ama yinede dikkatli yicem bence olay bu ne kadar yiyeceqini bilmek..cokacimcoook

Bu duruma da hemen burnumu sokmak istiyorum izninizle kızlar :))) Karbonhidrat diyetinde asıl amaç vücudu günlük karbonhidrat ihtiyacının altında tutarak kilo vermeyi kolaylaştırmak. Bu diyette başarılı olan herkes öncesinde muhakkak karbonhidratı günlük ihtiyacından fazla alıyor demektir özetle. Bizim yeme kültürümüz bu çünkü.
Bir de şöyle bir durum var. Daha önce çok defa yazdık, karbon puanını geçmediğimiz taktirde ne yersek yiyelim önemli değil, yine veririz, bu doğru. Ama bir de iki tür karbon olduğunu unutmamak gerekli. Tatilde okuduğum kitapta da değinilmiş bu konuya.
İki tür glusid var, iyi glusidler işlem görmemiş, bizim karbon puanını aşmadan rahatça yiyebileceğimiz gıdalar bunlar. Kahverengi pirinç, yeşil ve sarı mercimek, nohut, kuru fasulye, integral makarna, tam buğday ekmeği, yüzde yetmiş kakao oranlı çikolata vs. Bir de kötü glusidler var, bunlar ne sağlığımıza çok yararlı, ne de bizim kilo vermemizi kolaylaştıracak gıdalar. Makarna, beyaz pirinç, beyaz ekmek, patates, şeker, çikolata bu gıdalara örnek.

Bizim yapmamız gereken şey şu, karbon alacaksak, ben yavaş da olsa vereceğim kendimi sıkmadan zorlamadan diyorsak, kesinlikle iyi glusidlerden oluşmuş karbonları tercih edeceğiz, yine puanları geçmeden. Ama acelem var ben bunları sonraya erteleyeyim, şimdilik yemeyeyim diyorsanız orası size kalmış. Sonrasında bu gıdaları yediğinizde yine kilo almayacaksınız. Sonrasında puana da ihtiyaç duymayacaksınız, çünkü neyi ne kadar ne zaman nasıl yiyeceğinizi ezberleyeceksiniz. Normal bir insanın yemesi gereken ölçütleri yakalayacaksınız.
Buna en güzel örnek benim hemen her gün pirinç yediğim halde yine de kilo vermiş olmam. Hem de regl dönemindeyim, düşünün artık. Ama hemen doydum her defasında, iki üç lokmada. Benim elimde değildi bu, vücudumun doyma noktası bu artık.
Sonrasında ne olacak diye düşünmeyin diye yazıyorum bunları. Artık ne kilo yapar çok iyi biliyoruz çünkü hepimiz.

arkadaslar bende tatilden geldim bir bucuk kilo almisim .moral bozuklugum var. motivasyonlarinizi bekliyom 86 da dayim.80 lil kilolarimi görmek istiyom... midem ne kadar sis su anda .

Hayatım, sen de moralini bozma, adı üzerinde tatil. Her haliyle tatile ihtiyacımız var, vücudumuzun da tatile ihtiyacı var. Döndün şimdi dikkat etmekle başlayabilirsin. 80 den aşağılar çok uzak değil sana. Şöyle bir silkelen, hayat devam ediyor, evimizdeyiz artık, yavaş yavaş da olsa sisteme başlıyoruz o halde. Bir buçuk kilo ne ki, bak millet bir günde iki kilo veriyor kızzzz sempatiksalakcinni

anamm selinim gelmis
selin günah cikarmam lazim
sali pasta yedim tüm degil ama yarisindan biraz fazla.
carsamba pasta yedim 1dilim
dogumgünü vardi of..ama suyumu ihmal etmiyorum hatta dün 3litre ictim :)
sabah tartildim 97,5 ciktim ne alma ne verme. yani durmus :) neyse onada raziyim

X