Dolunay'cım, burda ince bir nokta var. Acıktığın halde kendini zorlayıp yemezsen vücudun bir sonraki öğünde savunmaya geçerek yediğin en ufak şeyleri bile yağa çevirip depolayabiiyor. Bu yaradılıştan insan vücuduna verilmiş müthiş bir özellik.
Senin sorunu tam anlamadım ben, acıkıyorum ama canım istemiyor demişsin. O zaman acıkmadığına kanaat getirdim ben. Acıkan kişinin illa ki canı birşeyler ister gibi geliyor bana. Acıkıp kendini tutuyor musun, buna bir açıklık getirelim öncelikle.
Nasıl diyim şimdi acıkmıyorum da,yani en sevdiğim şeyleri verseler yemem..ama midem bulanyo,baygınlık geliyo oruçtaki gibi..
Bu 4. ya da 5. günüm mesela,şöyle bişi var..Dün öğlen sebze yemeği ve birazcık tavuk bir dilim de diyet ekmeği yedim..böyle koca 1 ekmeği yemişim gibi geldi yani fazla geldi,eskiden onla ölsem doymazdım ben de anlamadım
Ne demek istediğini şimdi anladım hayatım. Bu diyetin özelliği de bu zaten. Karbonhidratı az almadığında zaten acıkmıyorsun ki. Sanırım yeterince su içmediğin için miden bulanıyor olabilir. Günde kaç litre su içiyorsun. Bir de yeme tarzın değiştiği için ilk etapta bu tür problemler yaşayabilirsin, boy ve kilonu yazarsan sevinirim, çünkü bu diyet vermesi gereken kilosu az olanlara pek uygun değil.
Suyu fazla içinde midem bulanıyor bide şişiyorum ondan fazla içmiyorum..:kedi:
170'e 62'iydim en son..
Selincim ben bu aralar nedense çok acıkıyorum cnm yaa sabahtan beri ne yesem doymuyorum ne yapmam lazım canım:uhm:
İki tahminim de doğru çıktı, ilginçtir, artık yazılardan anlayabiliyorum kimin ne kadar kilosu var ve diğer şeyleri :)))
Tatlım öncelikle senin vermen gereken çok fazla kilon yok, hatta hiç yok, şu pozisyonda diyete başlarsan kesinlikle geleceğin tehlikeye girer daha da çok kilo alırsın. İkincisi insan kaç kilo olursa olsun muhakkak su içmeli günde 2 litre en en az. Sağlıklı yaşamak için bu şart. Bir iki hafta kendini sıkarsan su konusunda alışkanlık edineceğine eminim. Ama diyete gelince hiçbir diyete başlamamanı öneririm, aklından sil at hatta çünkü boy ve kilon çok orantılı hatta zayıf bile sayılırsın.
Canım, regl dönemi gayet normal, insanın dünyaları yiyesi gelir, dünyaları yese de doymaz bir türlü. Bu durumda yapman gereken şey 3 şeyi de göz önüne alarak bişeyler yemek, karbonu, kalorisi ve gi değeri düşük ne bulursan atacaksın ağzına. Bunlar da sebzelere denk geliyor, seni keserse bol bol domates salatalık tarzı şeyler ye. Veya sadece bu döneme ait olmak şartıyla tam buğday ekmeği ile yağsız peynir domates salatalık şeyler ye, bunlar doyurucu olur ve uzun süre acıkmanı engeller. Ama ekmeği muhakkak tost makinasında kızart ve iki üç dilimi geçmemeye çalış. İki üç gün her regl döneminde daha fazlasını yemekten iyidir bu şekilde beslenmek. Ama durumumuz şu, daha fazlasını yiyeceğine inanıyorsan bunları ye, ama yok ben dayanırım dersen yine yumurtaya tavuğa yoğurda peynire talim şekerim. Bu dönemde sıkarsan sonraki dönemde patlarsın az zararla atlatmak en iyisi.
İki tahminim de doğru çıktı, ilginçtir, artık yazılardan anlayabiliyorum kimin ne kadar kilosu var ve diğer şeyleri :)))
Tatlım öncelikle senin vermen gereken çok fazla kilon yok, hatta hiç yok, şu pozisyonda diyete başlarsan kesinlikle geleceğin tehlikeye girer daha da çok kilo alırsın. İkincisi insan kaç kilo olursa olsun muhakkak su içmeli günde 2 litre en en az. Sağlıklı yaşamak için bu şart. Bir iki hafta kendini sıkarsan su konusunda alışkanlık edineceğine eminim. Ama diyete gelince hiçbir diyete başlamamanı öneririm, aklından sil at hatta çünkü boy ve kilon çok orantılı hatta zayıf bile sayılırsın.
Canım, regl dönemi gayet normal, insanın dünyaları yiyesi gelir, dünyaları yese de doymaz bir türlü. Bu durumda yapman gereken şey 3 şeyi de göz önüne alarak bişeyler yemek, karbonu, kalorisi ve gi değeri düşük ne bulursan atacaksın ağzına. Bunlar da sebzelere denk geliyor, seni keserse bol bol domates salatalık tarzı şeyler ye. Veya sadece bu döneme ait olmak şartıyla tam buğday ekmeği ile yağsız peynir domates salatalık şeyler ye, bunlar doyurucu olur ve uzun süre acıkmanı engeller. Ama ekmeği muhakkak tost makinasında kızart ve iki üç dilimi geçmemeye çalış. İki üç gün her regl döneminde daha fazlasını yemekten iyidir bu şekilde beslenmek. Ama durumumuz şu, daha fazlasını yiyeceğine inanıyorsan bunları ye, ama yok ben dayanırım dersen yine yumurtaya tavuğa yoğurda peynire talim şekerim. Bu dönemde sıkarsan sonraki dönemde patlarsın az zararla atlatmak en iyisi. [/QUC
Canım ben sadece sabahları ekmek yiyorum oda en fazla 2 dilim dediqin gibi mutlaka tost makinesinde kurutuyorum proteinle karbonu karıştırmıyorum aslında midem dolu ama nedense beynim sürekli ye diyorklava:
selincim canim hosgeldin nasilsin hayatim
beni sorucak olursan :) ben carsambadan beri sürünüyorum bugün yinebasladim ama
su icmek olayi hala zor selin iciyorum 2,5litre ama istemiyorum icmek dün mesela icmedim icemedim belki 1bucuk litre zorlaaa ictim. suzus olsun bu diyet ya..kilo aldim üstelik 800gr,! cok mutsuzum enerjim tükeniyo selin bana biseler yap oku üfle beni :)))
selin abla iyiki geldin artik ....topic sensiz cok bos oluyor. Geldigin hemencik belli oldu :)
Selin abla sen naptin tatilde kilo aldin mi yoksa verdin mi? :))
benim yarin aslinda tartilma günüm ama bugün regl oldugumdan yarin tartilmamayi düsünüyorum. Fakat cumartesi dayanamadim ( evet ben, ilk baslarda basküle basmaktan korkan ben) ve sali dan cumartesiye yine 1 kg eskik gösterdi zemuszemus
Bu arada ramazanda napcaz selin ablaaaaa cok korkuyorum valla kilolari geri alacam diye...bir diyet plani gibi bisey mi hazirlasa acaba ?
Canım ben sadece sabahları ekmek yiyorum oda en fazla 2 dilim dediqin gibi mutlaka tost makinesinde kurutuyorum proteinle karbonu karıştırmıyorum aslında midem dolu ama nedense beynim sürekli ye diyorklava:
ablacım bana cevap vermedi =(