Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Nasıl diyim şimdi acıkmıyorum da,yani en sevdiğim şeyleri verseler yemem..ama midem bulanyo,baygınlık geliyo oruçtaki gibi..
Bu 4. ya da 5. günüm mesela,şöyle bişi var..Dün öğlen sebze yemeği ve birazcık tavuk bir dilim de diyet ekmeği yedim..böyle koca 1 ekmeği yemişim gibi geldi yani fazla geldi,eskiden onla ölsem doymazdım ben de anlamadım

Tatlım sebze de yiyebilirsin, şöyle kıymalı kabak yemeği mesela, yanında sarımsaklı yoğurt. Veya patlıcan da olabilir, yeşil fasulye de bunların çok fazla karbon değeri yok, yeterki ekmek pilav makarna yeme yanında :)

Ne demek istediğini şimdi anladım hayatım. Bu diyetin özelliği de bu zaten. Karbonhidratı az almadığında zaten acıkmıyorsun ki. Sanırım yeterince su içmediğin için miden bulanıyor olabilir. Günde kaç litre su içiyorsun. Bir de yeme tarzın değiştiği için ilk etapta bu tür problemler yaşayabilirsin, boy ve kilonu yazarsan sevinirim, çünkü bu diyet vermesi gereken kilosu az olanlara pek uygun değil.

Suyu fazla içinde midem bulanıyor bide şişiyorum ondan fazla içmiyorum..:kedi:
170'e 62'iydim en son..

Selincim ben bu aralar nedense çok acıkıyorum cnm yaa sabahtan beri ne yesem doymuyorum ne yapmam lazım canım:uhm:

Suyu fazla içinde midem bulanıyor bide şişiyorum ondan fazla içmiyorum..:kedi:
170'e 62'iydim en son..

İki tahminim de doğru çıktı, ilginçtir, artık yazılardan anlayabiliyorum kimin ne kadar kilosu var ve diğer şeyleri :)))
Tatlım öncelikle senin vermen gereken çok fazla kilon yok, hatta hiç yok, şu pozisyonda diyete başlarsan kesinlikle geleceğin tehlikeye girer daha da çok kilo alırsın. İkincisi insan kaç kilo olursa olsun muhakkak su içmeli günde 2 litre en en az. Sağlıklı yaşamak için bu şart. Bir iki hafta kendini sıkarsan su konusunda alışkanlık edineceğine eminim. Ama diyete gelince hiçbir diyete başlamamanı öneririm, aklından sil at hatta çünkü boy ve kilon çok orantılı hatta zayıf bile sayılırsın.

Selincim ben bu aralar nedense çok acıkıyorum cnm yaa sabahtan beri ne yesem doymuyorum ne yapmam lazım canım:uhm:

Canım, regl dönemi gayet normal, insanın dünyaları yiyesi gelir, dünyaları yese de doymaz bir türlü. Bu durumda yapman gereken şey 3 şeyi de göz önüne alarak bişeyler yemek, karbonu, kalorisi ve gi değeri düşük ne bulursan atacaksın ağzına. Bunlar da sebzelere denk geliyor, seni keserse bol bol domates salatalık tarzı şeyler ye. Veya sadece bu döneme ait olmak şartıyla tam buğday ekmeği ile yağsız peynir domates salatalık şeyler ye, bunlar doyurucu olur ve uzun süre acıkmanı engeller. Ama ekmeği muhakkak tost makinasında kızart ve iki üç dilimi geçmemeye çalış. İki üç gün her regl döneminde daha fazlasını yemekten iyidir bu şekilde beslenmek. Ama durumumuz şu, daha fazlasını yiyeceğine inanıyorsan bunları ye, ama yok ben dayanırım dersen yine yumurtaya tavuğa yoğurda peynire talim şekerim. Bu dönemde sıkarsan sonraki dönemde patlarsın az zararla atlatmak en iyisi.

öyle değil işte..16 yaşına göre fazla bu kilo..
ve göbeğim,basenlerim,yağlarım var baya
yani öyle 70e yakın gözüküyorum..
imkanım olsa size bir resmimi atardım

selincim canim hosgeldin nasilsin hayatim

beni sorucak olursan :) ben carsambadan beri sürünüyorum bugün yinebasladim ama
su icmek olayi hala zor selin iciyorum 2,5litre ama istemiyorum icmek dün mesela icmedim icemedim belki 1bucuk litre zorlaaa ictim. suzus olsun bu diyet ya..kilo aldim üstelik 800gr,! cok mutsuzum enerjim tükeniyo selin bana biseler yap oku üfle beni :)))

selin abla iyiki geldin artik ....topic sensiz cok bos oluyor. Geldigin hemencik belli oldu :)
Selin abla sen naptin tatilde kilo aldin mi yoksa verdin mi? :))
benim yarin aslinda tartilma günüm ama bugün regl oldugumdan yarin tartilmamayi düsünüyorum. Fakat cumartesi dayanamadim ( evet ben, ilk baslarda basküle basmaktan korkan ben) ve sali dan cumartesiye yine 1 kg eskik gösterdi zemuszemus
Bu arada ramazanda napcaz selin ablaaaaa cok korkuyorum valla kilolari geri alacam diye...bir diyet plani gibi bisey mi hazirlasa acaba ?

Kız Suzi, burdan sana hortum bağlıycam ha artık, içemiyorum dedikçe açıp kapatıcam suyu :)))) Anlat bakalım neden sürünüyosun,( Allah süründürmesin), ne değişti, ne oldu, ne bitti, niye bıraktın, ne yedin ne içtin, bıktın mı? :)
Bu diyet susuz olmaz öncelikle onu unut, daha doğrusu hiçbir diyet susuz olmaz, zayıflamak istiyor musun istemiyor musun öncelikle ona karar verelim. E tabi ki istiyorsundur o halde suya devam. Ben artık burdayım gündüzleri en azından, hadi git bir bardak su iç bakıyım, ben akşama kadar sana su içiririm bol bol :))))

Aylincim canım benim, tıkır tıkır gidiyor ne güzel bak kiloların. Harbi sende tartılma fobisi vardı, onu da yenmiş olduk, ne güzel oldu. Toplamda kaç kilon olmuştu senin?
Ben yarım kilo verdim hayatım, ama şu an misafirim var yatılı o yüzden tartılmama kararı aldım :)))) Problem değil, geldikleri gibi giderler bir gün nasılsa sempatiksalakcinni

Ramazan'da da saldırmıycaz karbonlara haliyle. Bol bol sebze, meyve ve et yiyeceğiz. Ekmek, pirinç, patates'ten uzak durucaz. Ramazan bir geçiş dönemi olacak, kilo almayacağız, tabi ki her zamanki gibi vermeye gayret edeceğiz, ama oldu ki veremedik üzülmeyeceğiz. Birkaç kiloda sabit tutmaya çalışacağız alırsak da. Çünkü Ramazan'dan sonra motorlu sisteme geçiyoruz hep birlikte son sürat. Tatlı falan bi şekilde çözüm bulmalıyız bir an önce, belki sütlü tatlılara ağırlık vermeliyiz, ağır, yağlı, unlu, şerbetli tatlılar yerine. Geçen Ramazan'dan daha dikkatli olmalıyız özetle.

Suzan abla bende senin gibiydim su icmiyordum ama sonra büyük bi sise aldim kendime 2 litre onu hic yanimdan ayirmadim tv izlerken yada bilgisayar basinda otururken aklima geldikce ictim 2 hafta sonra el aliskanligi olmustu yani susadigimdan degil elim siseye gittigi icin su iciyordum...tabii ben yurt ortaminda kaldigim icin bunu uygulamasi daha kolaydi simdi evde bende cook cok icemiyorum ama 2 litre kesin..yurtda 3 litreyi buluyordu...

Simdi ben bu rejime 21.06 da basladim ozamanlar bizim tartinin hainligine ugradim(fobim bosa degilmis:)) ) ve 85 degil 89la basladim. son tartilma günüm cumartesiydi ve cumartesi itibari ile 8.5 kilo vermis görünüyorum :) yine eczanede tartilmistim bizimkine güvenemiyom artikin
Umartim Ramazan ayi rahat gecer ya bir gram bile almak istemiyorum ama kararliyim un yok, pilav yok, tatli olarakda %81 oranli bir cikolara buldum bi parca yiyince hemen insanin agzi bii tuhaf oluyor onunla denicem. 25 graminda 2gr seker var.

Canım ben sadece sabahları ekmek yiyorum oda en fazla 2 dilim dediqin gibi mutlaka tost makinesinde kurutuyorum proteinle karbonu karıştırmıyorum aslında midem dolu ama nedense beynim sürekli ye diyorklava:[/QUOTE]

O duyguyu ben de bilirim tatlım, çünkü ben de hala bu muayyen günlerde aynı duyguyu yaşıyorum. Normalde sabahları aynı senin gibi en fazla iki dilim ekmekle akşam 4 civarlarına kadar hiç acıkmazken bugün yemin ediyorum 4. veya 5. kez acıktım. Bu tür günleri en az zararla atlatabilmeliyiz.
Az zarar nasıl olmalı, az zarar kilo almadan geçirilmiş bir dönemle atlatılabilir. Bu dönemlerde illa kilo vermeye çalışmamalıyız. En fazla 5 gün falan sürer bu iştah olayı. Bu beş günde acıktıkça yine tatlı, pirinç, patates ve un türünde ağır karbonlardan uzak durup diğer yiyeceklerden korkmadan yersek kilo alacağımızı düşünmüyorum. O yüzden fazla endişelenmene gerek yok. Unutma bize en en en zararlısı, un, şeker ve yağ karışımı. Bir de pirinç ve patates.
Sonuçta beynin ye diyorsa ye, ama ne yediğine çok dikkat et.

doLunaay;14464426]öyle değil işte..16 yaşına göre fazla bu kilo..
imkanım olsa size bir resmimi atardım [/QUOTE]

Aşkım bu yaşa bakmaz ki, hem yaşın öyle küçük kü neredeyse oğlum yaşındasın. Bu yaşlarda bu boyda ve kiloda olan yavrularımızın diyet düşünmesi o kadar yanlış ki. 16 yaşında boyun 1.70 ise kilonun 60 olması lazım, (eski sisteme göre böyle, yeni yapılan araştırmalar boyu 1.70 olan kişinin kilosunun 65 olması gerektiğini savunuyor) Hadi eski sisteme göre hareket edelim desek yani sadece iki kilon var, bu iki kilo için asla diyete girmeni tavsiye etmiyorum. Nerende yağ varsa ora ağırlıklı spor yapman en doğrusu, bir kez daha yazıyorum, şimdiden diyete başlarsan vücudun ilerde yediklerini daha kolay yağa çevirir hayatım. O yüzden bölgesel spor yaparak erit birikmiş yağlarını.
Benim boyum 1.71 ve kilom da 68-69 civarı, senin yaşlarındayken yaklaşık 80 kilo civarlarındaydım diye hatırlıyorum. Ben o yaşlarda yaptığım yanlış diyetlerle sonrasında 100'lü kilolara kadar çıktım, sakın sen de aynı hatayı yapma.

Canım ben sadece sabahları ekmek yiyorum oda en fazla 2 dilim dediqin gibi mutlaka tost makinesinde kurutuyorum proteinle karbonu karıştırmıyorum aslında midem dolu ama nedense beynim sürekli ye diyorklava:

O duyguyu ben de bilirim tatlım, çünkü ben de hala bu muayyen günlerde aynı duyguyu yaşıyorum. Normalde sabahları aynı senin gibi en fazla iki dilim ekmekle akşam 4 civarlarına kadar hiç acıkmazken bugün yemin ediyorum 4. veya 5. kez acıktım. Bu tür günleri en az zararla atlatabilmeliyiz.
Az zarar nasıl olmalı, az zarar kilo almadan geçirilmiş bir dönemle atlatılabilir. Bu dönemlerde illa kilo vermeye çalışmamalıyız. En fazla 5 gün falan sürer bu iştah olayı. Bu beş günde acıktıkça yine tatlı, pirinç, patates ve un türünde ağır karbonlardan uzak durup diğer yiyeceklerden korkmadan yersek kilo alacağımızı düşünmüyorum. O yüzden fazla endişelenmene gerek yok. Unutma bize en en en zararlısı, un, şeker ve yağ karışımı. Bir de pirinç ve patates.
Sonuçta beynin ye diyorsa ye, ama ne yediğine çok dikkat et.

doLunaay;14464426]öyle değil işte..16 yaşına göre fazla bu kilo..
imkanım olsa size bir resmimi atardım [/QUOTE]

Aşkım bu yaşa bakmaz ki, hem yaşın öyle küçük kü neredeyse oğlum yaşındasın. Bu yaşlarda bu boyda ve kiloda olan yavrularımızın diyet düşünmesi o kadar yanlış ki. 16 yaşında boyun 1.70 ise kilonun 60 olması lazım, (eski sisteme göre böyle, yeni yapılan araştırmalar boyu 1.70 olan kişinin kilosunun 65 olması gerektiğini savunuyor) Hadi eski sisteme göre hareket edelim desek yani sadece iki kilon var, bu iki kilo için asla diyete girmeni tavsiye etmiyorum. Nerende yağ varsa ora ağırlıklı spor yapman en doğrusu, bir kez daha yazıyorum, şimdiden diyete başlarsan vücudun ilerde yediklerini daha kolay yağa çevirir hayatım. O yüzden bölgesel spor yaparak erit birikmiş yağlarını.
Benim boyum 1.71 ve kilom da 68-69 civarı, senin yaşlarındayken yaklaşık 80 kilo civarlarındaydım diye hatırlıyorum. Ben o yaşlarda yaptığım yanlış diyetlerle sonrasında 100'lü kilolara kadar çıktım, sakın sen de aynı hatayı yapma.
[/QUOTE]

Ablacım bacağımda sorun var spor yapamıyorum..

Selincim çıkıcam canım acil cevap istiyorum biber dolması etli ve pirinçli 1 tane orta boy kaç karbon canım birde sabah kaçta girersin topiqe

Canısı yaklaşık 20 puan diye hesaplamıştık bir dönem, ben öyle hatırlıyorum. Yarın sabah 9.00'da burdayım inşaallah.

ablacım bana cevap vermedi =(

Aşkım, ne olursa olsun senin bu diyeti yapmana veya herhangi bir diyet yapmana karşıyım. Çok gerekiyorsa ki bu yaşta bana sorarsan yine gereksiz, kavitasyonla veya masajla dahi eritebilirsin fazlalıklarını ama bünyeni herhangi bir diyetle bozmanı tavsiye edeceğimi zannediyorsan yanılıyorsun :))

aksam saat 10.5 olmus ve ben leslie ile yurume isini daha yenice yaptim .. neyse hiç yokdan iyidir , ama bu aralar yorgunluk uykusuzluk kendimi %100 diyete veremiorum .. bebisim atesleniyor kaç gundur aklim onda stres yapiyorum panikliyorum ve yemege saldiriyorum .. muayyen gunlerim de saolsun hiç de yardimci olmuyorlar .. ama isin guzel tarafi sabah çiplak tartiltim , aksam giyinik tartildim ( pijamalarimla) gun içerisinde sadece 700 gram almistim ki eskiden 1.5 kiloyu asardi ..

neyse yeniden motive olmaliyim .; Allah yar ve yardimcimiz olsun

bu arada biri bu nutella yi onumden alsin .. arada parmagima bi yalamalik çukulata konuveriyor :))

iyi geceler hanimlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…