- 2 Mart 2009
- 2.322
- 7
kızlar semiz otunda 0 karbonhidrat varmış yaa inanasım gemedi sizcede doğrumudur .ebru akında bulamadım semizotunu .
hala cevap bekliyorum .akşama ona göre yicem boshayallersmile
Haklısın bende bu hafta 10 altında tutmaya çalışıcam. Yoğurt falan işi bozuyor. 2 haftadır kaldım olduğum yerde , deliricem , veremiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuummmmm((
Canım, daha önce de yazmıştım, ben kepek ekmeğine güvenmediğimden yemiyorum. Çünkü kepek ekmeği üretiminde normal bildiğimiz beyaz unun içine kepek katarak yapılıyormuş Türkiye'de. Bu da işlem görmüş demek oluyor, yani sonuçta yine içinde beyaz un var. Sadece karbonhidratlarına değil artık gi değerlerine de bakıyorum yediğim herşeyin. İkisini birarada yapmak daha doğru gibime geliyor çünkü gi değerleri direk ensülin salgılanmasıyla ilgili. Beyaz un işlem gördüğü için gi değeri yüksek. Ne kadar kepek katarsan kat, sonuçta yine içinde beyaz un var anlayacağın. Tam buğday ekmeğinin gi değeri daha düşük ama ikisi de olur bence neden diyeceksen, ben verdiğim 30 kilonun çoğu döneminde sabahları simit yedim, simit de beyaz undan yapılıyor biliyorsun ama onda da maya yokmuş, maya olmayınca da kilo aldırma oranı mayalı hamurlara göre daha düşükmüş. Anlayacağın karışık işler şekerim :)) Ben bile yazarken birbirine girdi herşey. En güzeli deneyerek bulma birer haftalık periyotlarla. Bende buğday ekmeği acayip tokluk hissi oluşturuyor. Kepekte aynı hissi yaşamıyorum ve kepeğin tadını da sevmiyorum üstelik. Bir de kepek ekmeğini bu diyete başlamadan önceki diyetlerimde çok denedim, kilo vermemde fazla bir etkisi olmamıştı. Test yaptırmadım ama her insanın bazı gıdalara karşı intoleransı var, bununla bağlantısı olabilir.
her hafta farklı ekmekler deneyip not alıcam bende bu haftam tam buğday o halde :))) en iyisi böyle blumak selincim ve canım arkadaşlarım :))
Canım, hergün tartıldığında çok fazla kilo veremiyorsun, ama bunu ispatlamak lazım bir şekilde. Aranızdan kiloları yakın iki kişi seçelim ve aynı tarzda beslenen, bu iki kişinin biri hergün tartılsın birisi haftada bir, aday arıyorum. Varım diyenler hangisini istiyorsa yazsın hep beraber görelim sonucu.
kendi kiloma, boyuma ve yeme düzenime yakın biri olsa neden olmasın ama ben cmtesiden sonra 1 hafta izne çıkıyorum tartılamam. Ama selinicim sen listelere sahipsin ordan iki arkadaşımızı seçsen ve onlardan rica etsek bemce süper olur diyorum. ben cumadan sonra kilo bilgisi veremiyeceğim ama cuma günü kilo bilgimi veririm size olur değil mi?
beni yarisma ya almammissin selintepe .ben varim yarisma da dün tartildim 85 gecen cumadan bu yana 2,5 kilo gitti. 89 kiloydum.vaktim olmadigi icin yazamiyorum ama devamli takip edip okuyorum
kızlar semiz otunda 0 karbonhidrat varmış yaa inanasım gemedi sizcede doğrumudur .ebru akında bulamadım semizotunu .
Tamam selin abla, bekliyorumm
öptüm seni
basarabildimmi acaba menü iyi oldu busefer sanirim
her besin de gi değeri yazmıyoki nasıl bakacaz bilen var mı yani ya da besinlerin arkasında ben hiç görmedin gi değeri.bi de şimdi ben 2 baget yapıyorum teflonda bu 0 krbn demi
Canım, daha önce de yazmıştım, ben kepek ekmeğine güvenmediğimden yemiyorum. Çünkü kepek ekmeği üretiminde normal bildiğimiz beyaz unun içine kepek katarak yapılıyormuş Türkiye'de. Bu da işlem görmüş demek oluyor, yani sonuçta yine içinde beyaz un var. Sadece karbonhidratlarına değil artık gi değerlerine de bakıyorum yediğim herşeyin. İkisini birarada yapmak daha doğru gibime geliyor çünkü gi değerleri direk ensülin salgılanmasıyla ilgili. Beyaz un işlem gördüğü için gi değeri yüksek. Ne kadar kepek katarsan kat, sonuçta yine içinde beyaz un var anlayacağın. Tam buğday ekmeğinin gi değeri daha düşük ama ikisi de olur bence neden diyeceksen, ben verdiğim 30 kilonun çoğu döneminde sabahları simit yedim, simit de beyaz undan yapılıyor biliyorsun ama onda da maya yokmuş, maya olmayınca da kilo aldırma oranı mayalı hamurlara göre daha düşükmüş. Anlayacağın karışık işler şekerim :)) Ben bile yazarken birbirine girdi herşey. En güzeli deneyerek bulma birer haftalık periyotlarla. Bende buğday ekmeği acayip tokluk hissi oluşturuyor. Kepekte aynı hissi yaşamıyorum ve kepeğin tadını da sevmiyorum üstelik. Bir de kepek ekmeğini bu diyete başlamadan önceki diyetlerimde çok denedim, kilo vermemde fazla bir etkisi olmamıştı. Test yaptırmadım ama her insanın bazı gıdalara karşı intoleransı var, bununla bağlantısı olabilir.
her hafta farklı ekmekler deneyip not alıcam bende bu haftam tam buğday o halde :))) en iyisi böyle blumak selincim ve canım arkadaşlarım :))
Canım, hergün tartıldığında çok fazla kilo veremiyorsun, ama bunu ispatlamak lazım bir şekilde. Aranızdan kiloları yakın iki kişi seçelim ve aynı tarzda beslenen, bu iki kişinin biri hergün tartılsın birisi haftada bir, aday arıyorum. Varım diyenler hangisini istiyorsa yazsın hep beraber görelim sonucu.
kendi kiloma, boyuma ve yeme düzenime yakın biri olsa neden olmasın ama ben cmtesiden sonra 1 hafta izne çıkıyorum tartılamam. Ama selinicim sen listelere sahipsin ordan iki arkadaşımızı seçsen ve onlardan rica etsek bemce süper olur diyorum. ben cumadan sonra kilo bilgisi veremiyeceğim ama cuma günü kilo bilgimi veririm size olur değil mi?
Sen Cumartesi izne ayrılıyorsan olmaz, bana hergün tartılmak isteyen birisi varsa söyleyebilir mi? Zaten gizli gizli tartılıyosunuz ay, babalar gibi biriniz çıkın da evet ben her gün tartılıcam diyin hadi :)))))))))))))))
burda biri sölemişti semiz otu 0 krbn die.duymuştum yani.hala var mı bitmedi demi mevsimi
bende semizotunu 0 kb diye biliyorum
Canım, burda birisi yazmıştı ama besinler.net'de baktım karbonhidrat değeri vardı az bişey. Bi göz at istersen o siteye.
Sen Cumartesi izne ayrılıyorsan olmaz, bana hergün tartılmak isteyen birisi varsa söyleyebilir mi? Zaten gizli gizli tartılıyosunuz ay, babalar gibi biriniz çıkın da evet ben her gün tartılıcam diyin hadi :)))))))))))))))
kızlar aranıza yeni katıldım o nedenle listeyi bilsemde nasıl uygulayacagımı bilmiyorum mesela tavuk burgeri nasıl yapıyosunuz öğünlerde neler yiyosunuz anlatırmısınız
selin abla tmm dedigin gibi yapicam
tavugu hasliyorum
valla markette gördüm aldım bende ..meysimi hemen hemen geçmek üzeredir heralde bilmiyorumkismile
besinler . comdan başka heryerde sıfır k.h yazıyor .bende kararsız kalmak yerine en iyisi 2 sinin oratsı bişey yani 2 k. yazıyım diyorum siz ne dersiniz bilmiyorumkismile
yani şyle doya doya sebze yemek için bahane arıyorum kendime sempatiksalakcinni
canımcım, yanında ekmek ya da pirinç tarzı karbonhidrat almadığın sürece sebzenin çok fazla etken olacağını düşünmüyorum, bence için rahat ye. Muhakkak kilo verirsin o şekilde de.
ben tartımı bile kaldırdım gözümün önünden valla .tartılca psikolojik olarak kilo veremiyorum ben sanki :umursamaz: boshayallersmile
evett gelelim benim sisko oglum Kutay a...sabah okula bir dilim salamli ekmek götürdü...okulda süt iciyo ama...eve geldi 12 de patlican yemegi yedi yarim tabak aci diye yemedi yarim kase yogurtla...simdi ise pastirma yedi bir dilim ekmege...cokk özlemiste pastirma ..yok yeme nolursun dedim anlattim o bana ben ona yalvardik...aksam icin kutaya tavuk bud hasladim 7 de yüzmeden gelecegiz ozaman yer gecmi olurki?? 7 bucuk falan...ah yavrum az biraz zayiflasa varya öyle yakisikli olurki...((
selintepe beni yarismaya aldin sen almasinada...yau ben normal hayattada yiyen biri degilimdir ben ayakta hemen 2 kasik yemek yerim biter yoksa yedigim 2 kasik yemegimi yaziyim...?? ..kahvalti falan yapmam kendi basima hic..napcam ben ??