Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın hatun23,
ben size soru sormak için geldim aslında.

Bu diyeti ablam yapıyor şu anda. 8-9 sene önce gene yapmıştı ve çok güzel kilo vermişti.
Benim de vermek istediğim kilolar var, bir türlü gitmedi, arada yaptığım kaçamaklar yüzünden.

Şu anda 7-8 öğünlü bir beslenme listesi uyguluyorum, oldukça sağlıklı ve doyurucu.
Ancak yaz geldiğinden beri öğün saatlerine uymakta zorlanıyorum, özellikle ara öğünleri kaçırıyorum hep.
Akşamları, hafta sonları sürekli dışarılarda olmaktan öğün düzeni kalmadı.
Bu da, listeyi tam olarak uygulayamamak, bende vicdan azabı ve stres oluşturuyor.

Bakıyorum ablam bu diyeti uygularken rahat rahat yapıyor, saatlere filan da hiç takılmıyor.
Ben de uygulamaya karar verdim. Zaten geçen haftadan beri bu topic'i okumaya başlamıştım.

Bu kadar uzun bir girizgâhtan sonra size soruma geleyim.
Topic'in 438. sayfasındayım, 2010 yılının temmuz ayları.
Selintepe, Aylin 90, Ayşeebru, rubi vs.. gibi kullanıcılar var.
Bu kullanıcıların çoğu uzun zamandır siteye giriş yapmıyor. Diyet maceralarının nasıl sonuçlandığını merak ettim.
Hedef kilolarına ulaştılar mı, yoksa başka yöntem denemeye mi karar verdiler?

Sizin de adınız o dönemlerde bol bol geçiyor. Özellikle, motivasyonu düşenlere "ben neden kilo veremiyorum?" diyenlere, Selintepe sürekli sizin başarınızı örnek veriyor.
2010'da toplam kaç kilo verdiniz ve ne kadar süre korudunuz bu kiloyu? Şu anda geri aldığınız kiloları mı vermeye çalışıyorsunuz?
Yoksa hedef çıtanızı daha da aşağılara mı çektiniz?
Çok soru sordum galiba:44:.

Bir sorum daha olacak.
Selintepe, sabahları yumurta ve ekmeği birlikte yemeyin diyor:44:. Bu diyette böyle bir ayrım (karbonhidrat ve proteini birlikte tüketmeme) yok benim bildiğim kadarıyla.
Sadece 40-60 puan arasında kalınmalı, proteini az tüketmemeli ve meyveyi fruktoz'dan dolayı sınırlı tüketmeli diye biliyorum.
Ablam, sabahları yumurta ve ekmeği birlikte yediğini söylüyor, daha önce de öyle yapmış ve sorun olmamış.
Sizin düşünceniz ne bu konu hakkında?
Çocukluğumdan beri yumurta yemeyi çok severim ve her sabah yemeyi düşünüyorum açıkçası.
Yanında uno denge ekmeğiyle mükellef bir kahvaltı yapmayı planlıyorum, düşük puanlı besinlerle.

Bir şey daha ekleyeyim,
bir süredir uyguladığım listelerde de genelde öğlen et, akşam sebze yedim.
Bu alışkanlığı devam ettirerek, karbonhidrat diyetine uygulamayı düşünüyorum.
Sadece ara öğünleri kaldıracağım, 3 öğün besleneceğim.
Zaten ara ara beslenme düzenini değiştirmek gerekirmiş.
3 öğünden 8 öğüne çıkmıştım, şimdi tekrar 3 öğüne dönüş yapacağım.

Sabah: Peynir, yumurta, maydanoz, 2 ceviz, 5 zeytin, 2 dilim uno denge,
Öğlen: 300 gr kadar haşlanmış tavuk göğsü veya 4-5 adet ızgara köfte veya 160 gr'lık ton balığı yiyeceğim. Yanında 15 adet badem.
Akşam: 6 kaşık sebze yemeği veya cacık veya salata yemeyi düşünüyorum.

Genel olarak böyle listeler hazırlayacağım, toplam puanları 40-50 arasında kalacak şekilde ayarlayacağım.
Nasıl sizce? Ablam uygun olduğunu söyledi.

gurur duyuyorum arkadaşım seninle, böyle böyle gidecek kilolar

günaydın kızlar,

bugünkü menümü yazıyorum

sabah: 2 haşlanmış yumurta (hönk diye mideme oturdu ve midem bulanıyor)

öğle: bamya yemeği yapacağım

akşam: peynir domates salatalık

kızlar bebek emziripte bu diyeti yapan varmı

günaydın canım, bizim diyetimiz sağlıklı çünkü kadın doğum doktoruma danıştım bana diyetin iyi olduğunu söyledi hem demir açısındanda sağlıklı besleniyoruz, bende çocuk düşünüyorum, gebelik öncesi beslenme de çok önemli.

Öncelikle geçmiş sayfaları okuyarak sağlam temel attığın için tebrikler.Ben hem pkolu hem çikolata kistliyim ve gördüğüm tedavi yüzünden kilo sorunum olmuştu hayatımda ilkkez...aylarca menopoz iğneleriyle durduruldum derken sonuç fazladan bi 15 kilo.. o dönem bunu bu diyetle verdim, neredeyse 2 yıla yakın da korudum, bu yıl ın başında tekrar iğne tekrar kilo ....
Selintepe ve diğer arkadaşlardan haberim yok , inşallah koruolardır...
yumurta-ekmek ilişkisine gelince, bu diyette böyle bi ayrım yok, ancak selintepe bunu önermişse , kendi bünyesinde olumlu katkı yaptığını görmüş olabilir, daha hızlı kilo vermek gibi... onun öncesi ve sonrası fotolarına bakıp motive olabilirsin, senin bu denli fazla kilon yok çizelgenden gördüğüm kadarıyla...daha kısa sürücek hedef kilonu görmek :)
Uno denge light ve yumurtayla güzel bi kahvaltı yapabilirsin, rahat ol....menülerini paylaşmaya dewam et bence, bizimle kal :)

arkadaşım ben de seninle sizlerle gurur duyuyorum....kahvaltın süper ....yumurtayı günün ilk öğününe aldığımda ben de senin gibi hissediorum, omlet olarak yersem mantarlı , biberli vb. yapınca ağır gelmio bi de böyle dene istersen...
günaydın kızlar,

bugünkü menümü yazıyorum

sabah: 2 haşlanmış yumurta (hönk diye mideme oturdu ve midem bulanıyor)

öğle: bamya yemeği yapacağım

akşam: peynir domates salatalık

sabah
1 dilim kızarmış ekmek 8 puan
peynir 1
kaymak 1 puan
3 çeri domates 3 puan
totalde 13 puan
ARA
sosis ızgara 0 puan

kızlar bebek emziripte bu diyeti yapan varmı

ben canım hem emziriorum hemde bu diyeti uyguluorum :)

Bu diyet biraz kabızlık yapabiliyormuş. Siz kabız olursanız, bebek etkilenir mi acaba:44:?

tatlım ben 4-5 sene önce bu diyeti yaptığımda cok kabız oluordum ama şimdi olmuorum çünkü 3 lt filan su içiorum ve 5i biyerde cayından içiorum o beni kabız yapmıo wcye cıkarıo :)

kızlar ben bugün kilo verememişim ya dün balığı biraz fazla kaçırdım galiba sabah peynirli omlet yedim öğlen herzaman ki gibi tavuk yedim akşamda az salatalık yedim 1 tane kiraz bolca balık yedim ama balıkları una batırmıstım acaba omu engel oldu kilo vermeme çünkü balıkta 0 puan var sabah gene peynirli omlet yedim 2 yumrtayla 3 gibi 1 avuç fındık yedim şimdide tavuk kanat yicem az yağda pişirdim kendi kendine kızardı

bend eufaktan başladım bakalım ama kaç puandır yedikleirm bilmiyorum.

sabah
2 yumurta az tereyag ile omlet
5 zeytin , peynir

öglen
sucuklu yumurta
peynir,zeytin salata
1dlm kadar ekmek

ara
8 fındık 5 badem

akşam
büyük bardak ayran içeirm geö gidiyrum eve çünkü

sabah bişi yemedim
öğle 5 nugget 10 kadar patates cips
şimdide yarım domates, 1 salatalık ,1 yumurta nasıl kızlar menüm..

Sabah+öğle 1 yumurta peynir 1 salatalık 1 fincan şekersiz çay
akşam 6 gibi 2 parça tavuk pirzola 2 kaşık pilav salata
biraz önce de yoğurtlu semizotu salatası

1,5 litre su içtim ama yatana kadar 2ye tamamlarım :)

öğle yemeği ile akşam yemeği arasında okuldaydım hiçbir şey yemeyince de akşam erkek arkadaşımla dışarda yemek yerken dayanamadım pilavı da yedim :)) çünkü 2 parça et kesmedi

balığın ununa hiç takılma arkadaşım, 1 tatlı kaşığı un 5 puan, anca 10 puanlık un vardır anca....gün içine neredeyse 5 puan bile deil yediklerin, geçen hafta da ben böyle kilitlenim...bazen vücut yapıo bunu....regl dönemi banko zaten... böyle düşük puanla gidersen 1 ayda 8 kilo bile verebilirsin ama bana sorarsan çok sıkma kendini...özellikle aç kalmamaya bak . kiraz kavun ve karpuz..bunlar düşük puanlı, ölçülü bi şekilde yemelisin...SÜPER GİDİOSUN :)

Sabahı atlama lütfen, metbolizma sabah harekete geçmezse , günün kalanında tembel oluyo..o yüzden canın istemese dahi bi parça peynir at ağzına....nugget galetalı olduğu için puanlı , 5 nuggetta tahmini 10 puan krbn var, cips de 10 puan , doates yarım ve salatalık toplam 3+8+10+10=28 puan..tüm gün için harikaa :)
sabah bişi yemedim
öğle 5 nugget 10 kadar patates cips
şimdide yarım domates, 1 salatalık ,1 yumurta nasıl kızlar menüm..

ay ne biliyim canım ya ben hergün veriordum nerdeyse yani azda olsa 200 gr 300 gr filan ayda 8 kilo cok az benım ıcın ya daha fazla vermem lazım 1 haftadr yapıorum 3 kilom gtti yarında kilo verirsem 4 olcak :) ama ben yiorum yazdıklarımı öncedenn yaptığımda sadece haslanmıs tavuk ve limon yiordum bazen balıkla limon sabahlarıda yumurta ve peynir o şekilde daha ii verilio cabuk yani 3 kilo verdim ama fark edilmiormus eşime sordum yoo dedi bende dedim insan göstermesem bile vermişsin der motive etmek için dedim diyet yapma istegim gitti bianda

arkadaşım zaten hızlı veriosun , Maşallah sana :) eşine gelince hafif bi kıskançlık sezilio :) bu yüzden kilo konusunda ona fikrini sorma derim...bilakis farkedilio ama bunu enson eşler kabul edio :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…