- 13 Mart 2012
- 408
- 49
Evet yiyorum..sadece gram puan ilişkisine uyuyorum..sadece proteinle geçmio günler,biber domats vb gün içinde illaki oluo çünkü bizim beslenme kültürümüzün temel sebzeleri,...semizotu , roka, kuzukulağı çok tükettiklerim arasında ve patlıcan olmazsa olmazım...doyurucu ve etle çok yakışıo..
Günaydın hatun23,
ben size soru sormak için geldim aslında.
Bu diyeti ablam yapıyor şu anda. 8-9 sene önce gene yapmıştı ve çok güzel kilo vermişti.
Benim de vermek istediğim kilolar var, bir türlü gitmedi, arada yaptığım kaçamaklar yüzünden.
Şu anda 7-8 öğünlü bir beslenme listesi uyguluyorum, oldukça sağlıklı ve doyurucu.
Ancak yaz geldiğinden beri öğün saatlerine uymakta zorlanıyorum, özellikle ara öğünleri kaçırıyorum hep.
Akşamları, hafta sonları sürekli dışarılarda olmaktan öğün düzeni kalmadı.
Bu da, listeyi tam olarak uygulayamamak, bende vicdan azabı ve stres oluşturuyor.
Bakıyorum ablam bu diyeti uygularken rahat rahat yapıyor, saatlere filan da hiç takılmıyor.
Ben de uygulamaya karar verdim. Zaten geçen haftadan beri bu topic'i okumaya başlamıştım.
Bu kadar uzun bir girizgâhtan sonra size soruma geleyim.
Topic'in 438. sayfasındayım, 2010 yılının temmuz ayları.
Selintepe, Aylin 90, Ayşeebru, rubi vs.. gibi kullanıcılar var.
Bu kullanıcıların çoğu uzun zamandır siteye giriş yapmıyor. Diyet maceralarının nasıl sonuçlandığını merak ettim.
Hedef kilolarına ulaştılar mı, yoksa başka yöntem denemeye mi karar verdiler?
Sizin de adınız o dönemlerde bol bol geçiyor. Özellikle, motivasyonu düşenlere "ben neden kilo veremiyorum?" diyenlere, Selintepe sürekli sizin başarınızı örnek veriyor.
2010'da toplam kaç kilo verdiniz ve ne kadar süre korudunuz bu kiloyu? Şu anda geri aldığınız kiloları mı vermeye çalışıyorsunuz?
Yoksa hedef çıtanızı daha da aşağılara mı çektiniz?
Çok soru sordum galiba:44:.
Bir sorum daha olacak.
Selintepe, sabahları yumurta ve ekmeği birlikte yemeyin diyor:44:. Bu diyette böyle bir ayrım (karbonhidrat ve proteini birlikte tüketmeme) yok benim bildiğim kadarıyla.
Sadece 40-60 puan arasında kalınmalı, proteini az tüketmemeli ve meyveyi fruktoz'dan dolayı sınırlı tüketmeli diye biliyorum.
Ablam, sabahları yumurta ve ekmeği birlikte yediğini söylüyor, daha önce de öyle yapmış ve sorun olmamış.
Sizin düşünceniz ne bu konu hakkında?
Çocukluğumdan beri yumurta yemeyi çok severim ve her sabah yemeyi düşünüyorum açıkçası.
Yanında uno denge ekmeğiyle mükellef bir kahvaltı yapmayı planlıyorum, düşük puanlı besinlerle.