Peki siz nasıl tedavi ediyorsunuz osteoporozu?
Ben çocuk hekimi olduğum için sadece eşim, dostum, arkadaşlarım, meslektaşlarım ve yakınlarımın tedavisine yardımcı oluyorum.
Bifosfanatlar ve östrojen preparatlarını kesin kullanmıyorum. Taş devri diyetine ve ağrılı olmayacak şekilde egzersizlere başlamasını öneriyorum.
Ek olarak takviyeleri veriyorum:
D vitamini: Kan düzeyi 40ng/mL ile 120 ng/mL arasında tutacak şekilde
Glukozamin+kondriotin sülfat
Vitamin ve minerallerden zengin preparatlar
EPA+DEHA en az 2000 mg olacak şekilde balıkyağı (ağrıyı da azaltır)
Kadınlara keten tohumu gibi bitkisel zayıf östrojenler (2-3 çorba kaşığı kadar)
Kitapta şimdilik bunu buldum, bakıyorum yine. :)
paylaşımın güzel,kedicik,ben bir şey soruyum,keten tohumu ben de kullanmak istıyorum,ama tansıyonumu düşürüyor,zaten genelde duşuk oluyor,o yüzden keten tohumu kullanamıyorum,bunu dengeleyecek bir şey varmı kitapta?
merhaba,kızlar,dun akşam internete giremedim,o yüzden yazamadım,dünkü menum her zamanki gibi tam bir karatay menüsü Allaha şükür.bu gunkü menüm: 08 30:karatay kahvaltısı,öğlen dışarıda oldugum icin bir az gec oldu,ama cok acıkmadım, karatay kahvaltısının mücizesi olması gerek ki,önceleri gibi cok acıkmıyorum.15 45:tüm izinli baklagillerden etli,kerevizli,lahanalı,ıspanaklı,dereotlu corba,6 zeytin,dereotlu ,zeytinyaglı,pul bıberli yogurt,kuruyemış,süd.cok doydum,hem gec yedim ,inşallah akşama acıkmam.cok yürüyüş.su,yeşil cay,akşama kadar da su mikdarını tamamlicam.dun leslie de yaptım,bu gun müsafır ,yolcu ,gelen geden derken yapamadım,ama cok yurudum.
rumuz:hatce33
başlangıc tarih 30/01/2013
başlangıc kılo:96
gecen hafta:cumaertesi tartıldım,yazamadım:94.100
bu hafta:92.200
fark:1.900
beden:54
boy:1.57
spor:yürüyüş
hedef kilo:ilk 75........ sonra 70......68
Ahmet Aydın'ın kitabında bulamadım, başlıklara baktım şu an. Birde Karatay'a bakmak lazım. Bulursam bir bilgi eklerim.
küçük bir hatırlatma::: karatay hoca bir tatlı kaşığı öneriyor fazlası ishal yapar diyor ....ona göre kullanın
Gül abla senin kullandığın Omega 3 ün adı neydi. Markası G.C onu hatırlıyorum da adını unuttum. Omega 3 üm bitiyor hafta sonu yenisini alacağım. Ben Sol... almıştım ama epa düşük.maşşallah topiğimize şu ana kadar yapılan bildirimlerde kg alan yok herkes eksilerde (prensciğim hariç o kg alma diyeti uyguluyor)
küçük bir hatırlatma::: karatay hoca bir tatlı kaşığı öneriyor fazlası ishal yapar diyor ....ona göre kullanın
İyi de zaten içindeki östrojen için gebelik ve emziren anneler kullanmamalı deniyor. Yoksa faydasını biliyorum. Sorumun cevabı olmadı sankim
O zaman gebe arkadaşlara ve emziren arkadaşlara kullanmamalarını tavsiye edelim derim benSorunun cevabı olmadı diye söylemiştim zaten facede.Sen gebeliği yazdın ama, normalde, hamile olmayanlar içinde, zararı olup olmadığını sordun diye anladım. Öneriyorsa zararı yoktur diye paylaştım, gebelerle ilgili bilgi vermemiş kitapta malesef.
merhaba,kızlar,dun akşam internete giremedim,o yüzden yazamadım,dünkü menum her zamanki gibi tam bir karatay menüsü Allaha şükür.bu gunkü menüm: 08 30:karatay kahvaltısı,öğlen dışarıda oldugum icin bir az gec oldu,ama cok acıkmadım, karatay kahvaltısının mücizesi olması gerek ki,önceleri gibi cok acıkmıyorum.15 45:tüm izinli baklagillerden etli,kerevizli,lahanalı,ıspanaklı,dereotlu corba,6 zeytin,dereotlu ,zeytinyaglı,pul bıberli yogurt,kuruyemış,süd.cok doydum,hem gec yedim ,inşallah akşama acıkmam.cok yürüyüş.su,yeşil cay,akşama kadar da su mikdarını tamamlicam.dun leslie de yaptım,bu gun müsafır ,yolcu ,gelen geden derken yapamadım,ama cok yurudum.
ne güzel kilo vermişsiniz,tebrik ederim..
Dereotlu ,zeytinyağlı ve pul biberli yoğurt hımmm bir an gözümde canlandı da ne güzel olur :) Akşama kuru fasülyenin yanına bende yiyim bari,içerisine sarımsak da kıyarım :)
ne güzel kilo vermişsiniz,tebrik ederim..
Dereotlu ,zeytinyağlı ve pul biberli yoğurt hımmm bir an gözümde canlandı da ne güzel olur :) Akşama kuru fasülyenin yanına bende yiyim bari,içerisine sarımsak da kıyarım :)
çok iyi gidiyorsun canım
Evet Gül abla, sen daha önce beni uyarmadan önce 2 çorba kaşığı atmıştım hatırladıysan,buradan okumuştum çünkü, öyle aklımda kaldı. Belki 2 çorba kaşığı östrojen tedavisi olanlar içindir.
Gül abla senin kullandığın Omega 3 ün adı neydi. Markası G.C onu hatırlıyorum da adını unuttum. Omega 3 üm bitiyor hafta sonu yenisini alacağım. Ben Sol... almıştım ama epa düşük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?