Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

paylaşımın güzel,kedicik,ben bir şey soruyum,keten tohumu ben de kullanmak istıyorum,ama tansıyonumu düşürüyor,zaten genelde duşuk oluyor,o yüzden keten tohumu kullanamıyorum,bunu dengeleyecek bir şey varmı kitapta?

Yemekten önce ve sonra, bir miktar tuz almak sünettir. Yemekten önce tadılan tuz, mide enzimini harekete geçirir, sinirleri uyarır, hazmı kolaylaştırır. Tükürük guddeleri daha fazla salgı yapar, sindirim ve ağızdaki karbonhidrat parçalanması daha kolay olur. Ağız içine hava yoluyla bulaşmış mikroplar, tuzdaki sodyum klor sayesinde temizlenir.

Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde, midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşarak midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önler.
Yemekten sonra alınan tuz miktarında ise ağızda bol miktarda gelen pityalin ile, dişlere yapışmış olan karbonhidratlar çözülüp eritilir ve diş çürümeleri önlenir. Ayrıca ağızda antiseptik özelliği gösterir.
Yemeğe tuzla başlamakla ilgili iki hadis-i şerif meali şöyledir:
“Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!” (Şir’atü’l-İslam)
“Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır.” (Riyadu’n-Nasıhin)
Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmenin tıbben de çok faydalı olduğu bildirilmektedir. Sadece tuz ile çıkan salgı olduğu, bu salgının çok önemli olduğu ve yemeğe tuz ile başlayıp bitirilince, yemek bu iki salgı arasında kalıp daha kolay hazmedildiği belirtiliyor. Gıdalar tam hazmedilmezse, çeşitli hastalıklar oluşabilir.

Ahmet Aydın'ın kitabında bulamadım, başlıklara baktım şu an. Birde Karatay'a bakmak lazım. Bulursam bir bilgi eklerim.

merhaba,kızlar,dun akşam internete giremedim,o yüzden yazamadım,dünkü menum her zamanki gibi tam bir karatay menüsü Allaha şükür.bu gunkü menüm: 08 30:karatay kahvaltısı,öğlen dışarıda oldugum icin bir az gec oldu,ama cok acıkmadım, karatay kahvaltısının mücizesi olması gerek ki,önceleri gibi cok acıkmıyorum.15 45:tüm izinli baklagillerden etli,kerevizli,lahanalı,ıspanaklı,dereotlu corba,6 zeytin,dereotlu ,zeytinyaglı,pul bıberli yogurt,kuruyemış,süd.cok doydum,hem gec yedim ,inşallah akşama acıkmam.cok yürüyüş.su,yeşil cay,akşama kadar da su mikdarını tamamlicam.dun leslie de yaptım,bu gun müsafır ,yolcu ,gelen geden derken yapamadım,ama cok yurudum.
rumuz:hatce33
başlangıc tarih 30/01/2013
başlangıc kılo:96
gecen hafta:cumaertesi tartıldım,yazamadım:94.100
bu hafta:92.200
fark:1.900
beden:54
boy:1.57
spor:yürüyüş
hedef kilo:ilk 75........ sonra 70......68

ne güzel kilo vermişsiniz,tebrik ederim..

Dereotlu ,zeytinyağlı ve pul biberli yoğurt hımmm bir an gözümde canlandı da ne güzel olur :) Akşama kuru fasülyenin yanına bende yiyim bari,içerisine sarımsak da kıyarım :)

küçük bir hatırlatma::: karatay hoca bir tatlı kaşığı öneriyor fazlası ishal yapar diyor ....ona göre kullanın

Evet Gül abla, sen beni uyarmadan önce 2 çorba kaşığı atmıştım hatırladıysan, Ahmet Aydın'dan okumuştum çünkü, öyle aklımda kaldı. Belki 2 çorba kaşığı östrojen tedavisi olanlar içindir.

Son düzenleme:
maşşallah topiğimize şu ana kadar yapılan bildirimlerde kg alan yok herkes eksilerde (prensciğim hariç o kg alma diyeti uyguluyor)
Gül abla senin kullandığın Omega 3 ün adı neydi. Markası G.C onu hatırlıyorum da adını unuttum. Omega 3 üm bitiyor hafta sonu yenisini alacağım. Ben Sol... almıştım ama epa düşük.

küçük bir hatırlatma::: karatay hoca bir tatlı kaşığı öneriyor fazlası ishal yapar diyor ....ona göre kullanın

İyi de zaten içindeki östrojen için gebelik ve emziren anneler kullanmamalı deniyor. Yoksa faydasını biliyorum. Sorumun cevabı olmadı sankim

Sorunun cevabı olmadı diye söylemiştim zaten facede. Sen gebeliği yazdın ama, normalde, hamile olmayanlar içinde, zararı olup olmadığını sordun diye anladım. Öneriyorsa zararı yoktur diye paylaştım, gebelerle ilgili bilgi vermemiş kitapta malesef.

O zaman gebe arkadaşlara ve emziren arkadaşlara kullanmamalarını tavsiye edelim derim ben

çok iyi gidiyorsun canım

menü paylaşmak ne güzel oluyor içinden kendimize göre fikirler çıkarıyoruz

teşekkuler,canım,ben de şaşırdım kılo vermeme ,hem de cok sevındım,yani hic ac kalmıyorum,yemeklerde gözüm kalmıyor,ve yeyib doyduğum zaman kendimi suclu hiss etmiyorum,önceleri bırak doymağı yemek yerken yedıyım icin kendımden nifret eder olmuştum,şimdi anladım ki, her kes gibi yemek bizim de hakkımız,saglıklı beslenmek her kesın hakkı,yaşasın KARATAY,hem karnımız doyuyor,hem zayıflıyoruz.Rabbime binlerce şükürler olsun,hem de sizler gibi değerli insanlarla tanışmağı nasib etdi.

o benim gibi menapozu başlayanlara göre demekki

ben bundan sonra keten tohumunu 1 yemek kaşığına çıkarıp ishal olana kadar artırıyım
3 gündür kabızlık var , ne yağ, ne kayısı, ne keten tohumu fayda etmedi

Portakalın vitamini en çok neresinde?

Cevap: En fazla kabuğunun altındaki beyaz kısımda daha sonra da çekirdeklerinde ve liflerinde.

Portakal elma soyulur gibi soyulmalı ve bu şekilde kesilip varsa çekirdekleriyle birlikte yenmeli.

Gül abla senin kullandığın Omega 3 ün adı neydi. Markası G.C onu hatırlıyorum da adını unuttum. Omega 3 üm bitiyor hafta sonu yenisini alacağım. Ben Sol... almıştım ama epa düşük.

benimki hem omega 3 hem antioksidan var içinde mesaj atayım sana

kızlar başlangıc tarıhı yanlış olmuş.30/12/2013 olucaktı

KİLO VERENLER

mydenizzz -%2,225 :119::119::119::124::124::124:

hatce33 -%2,019 :119::119::124::124:

kedi83 %-1,702:119::119::124::124:

CANANSU60 -%1,156 :119::124:

Fmgenc -%1,107:119:

Gurbetçiçeği -%0,859

Gul_0663 -%0,744

Gulhatun%-0,283

Ekin06%-0,130

SABİT KALANLAR yok

KİLO ALANLAR yok

HAMİLELEr prenscim…+500 gr….61 kg (başlangıç 54, 22 haftalık)

YENİLER

mypen

mutlukız

iksir

yasminmelis

sweetlyy

gizem___

BİLDİRİM YAPMAYANLAR

niceerendiz :95:

medcezir :95:

hatce33 :95:

sdf82 :95:

gizem__:95:

Snowflake84 :95:

Kaania :95:

umud :95:

RuweYDaa:95:

ALPRMUS:95:

KZCK :95:

Squaw:95:

kilo veren arkadaşları tebrik ederim..sanırım topiğimizde ilk defa oluyor..bu hafta bildirim yapan herkes eksi maşallah
yardımlarınızdan dolayı gül abla ve kedicim teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…