• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

herkese iyi gunler arkadaşlar, hayırlı cumalar:16::16::16:
anca gelebildim..geceden beri ayaktayım..biraz önce uyuttum bebeğimi geçmişi okudum notlarımı aldım..o uyanmadan hazırlayım listeyi...tek tek alıntı yapamıyorum şu an çok özür dilerim ama bebeğime geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim:16:
bende hasta olan minik kuzulara acil şifalar dilerim:emir_bebek::nazar:.. iki gündür koptum biraz topikten unuttuğum atladığım bir şey yoktur umarım:44:

bende bildirimimi yapayım

rumuz: mydenizzz
başlangıç tarihi:02/11/2013
başlangıç kilo:69
geçen hafta: 67,4
bu hafta:65,9
fark:- 1,500 kg :nazar::nazar::nazar:
toplam fark:3,1 kg
beden:40-42
boy:1.65
spor: 5 gün 1 saat yürüyüş, mekik ip atlama, 1 defa jillian3/1
hedef:65----60
yüzde: -2,22:64:

Maşallah :nazar::nazar::nazar:

anca gelebildim..geceden beri ayaktayım..biraz önce uyuttum bebeğimi geçmişi okudum notlarımı aldım..o uyanmadan hazırlayım listeyi...tek tek alıntı yapamıyorum şu an çok özür dilerim ama bebeğime geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim:16:
bende hasta olan minik kuzulara acil şifalar dilerim:emir_bebek::nazar:.. iki gündür koptum biraz topikten unuttuğum atladığım bir şey yoktur umarım:44:

maşallahhhh canımm bak hızlandı artık kilo rvermelerin :nazar::nazar:

Canimmmmmmmmmmmmmm mydenizzzcigim,oncelikle yavrucuguna tekrargecmis olsun,seni de tebrik ederim azmin ve basarindan dolayi yavrum.Hep boyle guzel ve seni sevindiren haberlerde bulusmak uzre yavrum. :nazar::nazar::nazar:

maşallahhhh canımm bak hızlandı artık kilo rvermelerin :nazar::nazar:

çok şükür canım ya inşallah devamı gelir..kan değerlerim yükselmeye başladı da o yüzden mi hızlandı bilemedim..sana da maşallah çok iyi gidiyorsun..bu gidişle çabucak ineceksin hedef kilonun altına:nazar::nazar:

Canimmmmmmmmmmmmmm mydenizzzcigim,oncelikle yavrucuguna tekrargecmis olsun,seni de tebrik ederim azmin ve basarindan dolayi yavrum.Hep boyle guzel ve seni sevindiren haberlerde bulusmak uzre yavrum. :nazar::nazar::nazar:

canan ablacım tekrar teşekkür ederim..geceki duan kabul oldu sanırım(rabbim mucizesini göstersin bu gece diye dua etmiştin.) bebeğimin ateşi gece çok fazla yükselmedi..hiç uyumadı ama en azından ateşten perişan olmadı çokk şükür
ben de seni tebrik ediyorum ablacım çok iyi vermişsin bu hafta maşallah:nazar::16:

inşallah hep güzel haberlerde buluşabilelim...

:nazar::nazar::nazar: süpersin durdun durdun turnayı gözünden vurdun :52::52::52:

Peki siz nasıl tedavi ediyorsunuz osteoporozu?

Ben çocuk hekimi olduğum için sadece eşim, dostum, arkadaşlarım, meslektaşlarım ve yakınlarımın tedavisine yardımcı oluyorum.
Bifosfanatlar ve östrojen preparatlarını kesin kullanmıyorum. Taş devri diyetine ve ağrılı olmayacak şekilde egzersizlere başlamasını öneriyorum.
Ek olarak takviyeleri veriyorum:
D vitamini: Kan düzeyi 40ng/mL ile 120 ng/mL arasında tutacak şekilde
Glukozamin+kondriotin sülfat
Vitamin ve minerallerden zengin preparatlar
EPA+DEHA en az 2000 mg olacak şekilde balıkyağı (ağrıyı da azaltır)
Kadınlara keten tohumu gibi bitkisel zayıf östrojenler (2-3 çorba kaşığı kadar)

Kitapta şimdilik bunu buldum, bakıyorum yine. :)

:nazar::nazar::nazar: süpersin durdun durdun turnayı gözünden vurdun :52::52::52:

Mydenizz tebrik ederim..:nazar::nazar:

Ben de 30-40 dk. kadar yürüdüm geldim..

teşekkür ederim ikinize de..evet abla iyi sabrettim değil mi? sabrın sonu selametmiş..inş devamı gelir:18::18: ucundan da olsa 65'i görebilmek çok büyük lüks benim için..1,5 kilo verdiğimden çok 65 rakamına seviniyorum:52:

En önemli bitkisel östrojen preparatlarının başında soya ve keten tohumu gelir. Çok sayıda zararı olduğu için fermente edilmemiş soya ürünlerinden kaçının. Soyanın onca zararı göz önüne alındığında, en az onun kadar iyi bir bitkisel östrojen kaynağı olan, buna karşın soyanın yan etkilerine sahip olmayan keten tohumunun önemi ortaya çıkmakta.
Bu nedenle 2-3 çorba kaşığı keten tohumunu kahve değirmeninde öğüttükten sonra, yoğurda, salatalara veya ağız tadınıza uygun bir yiyecek üzerine serpin ve o şekilde tüketin. Sıcak yemeklerin içine koymayın.

çok şükür canım ya inşallah devamı gelir..kan değerlerim yükselmeye başladı da o yüzden mi hızlandı bilemedim..sana da maşallah çok iyi gidiyorsun..bu gidişle çabucak ineceksin hedef kilonun altına:nazar::nazar:

canan ablacım tekrar teşekkür ederim..geceki duan kabul oldu sanırım(rabbim mucizesini göstersin bu gece diye dua etmiştin.) bebeğimin ateşi gece çok fazla yükselmedi..hiç uyumadı ama en azından ateşten perişan olmadı çokk şükür
ben de seni tebrik ediyorum ablacım çok iyi vermişsin bu hafta maşallah:nazar::16:

inşallah hep güzel haberlerde buluşabilelim...

Bebeginin adina cok memnun oldum,yuce rabbimden dileklerimin kabulu artik tesaduf degil hamdu senalar olsun.Dualarim topigimizin butun bebeklerine gitsin insaallah,hic bir bebegimiz hastahane yolu bilmesin,sdf82cigim senin yavrucugunda insaallah.Ayrica prenscigim icinde cok guzel beklenti ve mujdeli dileklerim var yuce rabbimin izniyle insaallah.Mydenizzzcigim,evlatlarina olan duskunlugun rabbimin seni sinamasi degil,aksine evlatlarina boylesine mukemmel bir anne ile mukafatidir yavrum.

maşşallah topiğimize şu ana kadar yapılan bildirimlerde kg alan yok herkes eksilerde (prensciğim hariç o kg alma diyeti uyguluyor:9:)

En önemli bitkisel östrojen preparatlarının başında soya ve keten tohumu gelir. Çok sayıda zararı olduğu için fermente edilmemiş soya ürünlerinden kaçının. Soyanın onca zararı göz önüne alındığında, en az onun kadar iyi bir bitkisel östrojen kaynağı olan, buna karşın soyanın yan etkilerine sahip olmayan keten tohumunun önemi ortaya çıkmakta.
Bu nedenle 2-3 çorba kaşığı keten tohumunu kahve değirmeninde öğüttükten sonra, yoğurda, salatalara veya ağız tadınıza uygun bir yiyecek üzerine serpin ve o şekilde tüketin. Sıcak yemeklerin içine koymayın.

küçük bir hatırlatma::: karatay hoca bir tatlı kaşığı öneriyor fazlası ishal yapar diyor ....ona göre kullanın

Bebeginin adina cok memnun oldum,yuce rabbimden dileklerimin kabulu artik tesaduf degil hamdu senalar olsun.Dualarim topigimizin butun bebeklerine gitsin insaallah,hic bir bebegimiz hastahane yolu bilmesin,sdf82cigim senin yavrucugunda insaallah.Ayrica prenscigim icinde cok guzel beklenti ve mujdeli dileklerim var yuce rabbimin izniyle insaallah.Mydenizzzcigim,evlatlarina olan duskunlugun rabbimin seni sinamasi degil,aksine evlatlarina boylesine mukemmel bir anne ile mukafatidir yavrum.

maşşallah topiğimize şu ana kadar yapılan bildirimlerde kg alan yok herkes eksilerde (prensciğim hariç o kg alma diyeti uyguluyor:9:)

:nazar::nazar::nazar: evet ablacım kilo alanlar ve sabit kalanlar bölümü boş bi şekilde bekliyor..umarım öylece kalır o bölümler:1:

canan ablacım güzel duaların güzel temennilerin sadece beni değil herkesi tüm topiği sarıp sarmalıyor..ne kadar güzel tevekkülün çok fazla ki Allahta bunu karşılıksız bırakmıyor dualarını hemen kabul ediyor:nazar:yüreğinin güzelliği kalemine yansımış..maşallah...
inşallah senin dediğin gibidir ablacım..herkes umarım hakkıyla yapabilir annelik görevini..melek onlar yaa allahımın emaneti..:nazar: Allah dileyen herkese yaşatsın bu duyguyu tarifi yokk..yaşayıp öğrensinler (AMİNNNN)

İyi de zaten içindeki östrojen için gebelik ve emziren anneler kullanmamalı deniyor. Yoksa faydasını biliyorum. Sorumun cevabı olmadı sankim :34:

Canan Efendigil Karatay

TERCİH SİZİN!

Karatay beslenme ve yaşam tarzını uygularken yediğiniz her şey doğal ve mevsimsel olacak. Katkı maddesi içeren ve işlenmiş hiçbir şey yenmeyecek. Yemek yenilen zamanlara dikkat edilecek. En önemli nokta, akşam sekizden sonra hiçbir şey yememek, bol su içmek ve hareket etmek… Ve, ertesi gün ne yenileceği akılda olacak, seçilecek yiyecekler bir gün önceden düşünülecek. Hareket çok önemli, bunun için herkesin bahane ortaya koymadan vakit ayırması gerekiyor. Ben özellikle büyük iş adamlarımız, banka veya şirket müdürleri ya da memurlarımız geldiğinde öğle tatilinde, dışarı çıkıp 15-20 dakika yürümelerini öneriyorum. Başlangıçta bu bile yeterli. Yatmadan önce yaşadığınız binanın etrafında birkaç tur atabilir veya çocuğunuz varsa hiç evden çıkamıyorsanız, eşinizi alın müziği açın, bir saat dans edin… Kol bastı mı yaparsınız, vals mi yaparsınız, rock’n roll mu yaparsınız tercih sizin!

Canan ablacım;Allah razı olsun ..güzel dualarını içimde hissediyorum..çok teşekkür ederim..

Karnım hızla büyüyor gül ablacım,şiştim resmen :)) Bu yediklerimle sonra da geri vereceğim inşallah :)

Back