Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

geçer inşallah gül ablacım..

sormadım,bu perşembe detaylı ultrasona giricem ama kendi dr.uma değil..onun uzmanı ayrıymış,kendi doktorumu görürsem sorucam..

Anladım,almamanda güzel gerçi..inşallah vermeye başlarsın..

Son düzenleme:

inşallah canım bu hftada lahana ve protein ağırlıklı takılıyorum bakalım ne olacak, esasen hergün bu tarz beslenmekte sakıncalı hep aynı şeyler yarında et ağırlıklı yapayım yine protein nasıl olsa

hanımlar selamlar, iş yoğunluğundan giremiyorum kusura bakmayın, biraz ara verdim şimdi devam edeceğim..
dünki menüm;

sabah: 1 yumurta, bolca marul ( büyük yaprak 4-5 tane), 9 zeytin, 1 çay bardağı badem fındık kaju karışımı, 2-3 dilim kaşar peyniri

ara: 3 kayısı

akşam: fırında kabak mücver (havuç yok, un yerine yarım çay bardağından fazla ince bulguru sıcak suda ıslatıp ekledim, 2 yumurta, 2 kgya yakın kabak, 1 dilim peynir, zeytinyağı, kimyon karabiber tuz karıştırdım fırına verdim muhteşem oldu)

koca bir kase roka salatası (rokaları doğrayın, 5-6 diş sarımsağı incecik doğrayın, zeytinyağı, 1 limon suyu, bol sumak, sarımsaklar ve rokayı karıştırın) kızlar muhteşem oluyor bu salata, bi komşumda yedim, ben roka hiç yiyemem ama böyle harika oldu.. rokalar organikti daha da harika oldu:)

su: 2,5 lt
spor: malesef yok, yapacaktım ama dün çok yoruldum oğlum grip oldu, hastaneye götürdük gece de burnuna damla damlatalım dedim çok sinirlendi ve felaket bi şekilde kustu, gecenin bi yarısı 1 saat temizlik oğlumun banyosu kendi banyom, baya spor oldu yani

az sonra öğle arasına çıkacağım ve 45 dk yürüyeceğim inş.

Can dostlarim,herbirinize simsicacik merhabalar.Insaallah bugun sizlerinde guzel dilekleriniz ve enerjilerinizide yanima alarak prensesime gidecegim.Icimden bi ses insaallah iyi gorecegimi soyluyor,kismetse donuste tekrar paylasirim.Hepiniz kendinize cok iyi bakin canlarim.

merhaba canım
menüler çok güzel salatada sumakla ayrı bir tat olmuş demekki sumaklı denememiştim denemek lazım

oğluşunada geçmiş olsun canım, gece gece yorulmuşsun anneliğin gecesi gündüzü olmuyor işte bununla geçmiş olsun
bende yürüyüşe çıkıyorum iyi yürüyüşler canım

merhaba canım
güle güle git canım iyi haberlerini bekliyoruz çok çok öptüm prensesi

[h=2]Dünyada gıda üretiminin hızla artan nüfus talebine yetişememesi nedeniyle biyoteknolojik çalışmalar sonucu verim artışı sağlamak amacıyla ortaya çıkan Genetiği Değiştirilmiş Organizma’lı (GDO) ürünler, son dönemde Türkiye’nin de gündeminde en çok tartışılan konulardan biri.[/h]

Bugün Amerika, Kanada, Arjantin, Avustralya, Çin ve Güney Afrika başta olmak üzere bir çok ülkede gen aktarımı yapılmış tarım bitkileri üretilirken, ekonomik sebeplerden dolayı da kullanım alanları her geçen gün artıyor. Ancak doğal sürecin dışına çıkarak üretilen bu ürünlerin insan sağlığı açısından tehlikeleri olduğu da biliniyor.
Genetiği değiştirilmiş organizma (GDO-GMO) bir organizmadan diğerine DNA aktarımını ya da bir organizmaya ait DNA’nın biyoteknolojik olarak değiştirilmesi anlamına geliyor. Organizmadaki herhangi bir işlev ya da bir fenotip özelliğin genetik olarak değiştirilmesiyle fiziksel, kimyasal veya biyolojik engellerin her biri ya da tamamı için insan ve çevre lehine bir çok özellikler de katılabiliyor. Örneğin; Antartika’daki bir balığın soğuğa direnç geni, bir çileğe aktarıldığında soğuğa daha dayanıklı bir çilek elde edilebiliyor. Hatta son dönemde Çin’de üretilen bazı GDO’lu pirinçlerde insan DNA’sına rastlandığı da iddia ediliyor. Bu da GDO’ya karşı duruşun en önemli sebeplerinden olarak öne çıkıyor.
BESİN ZİNCİRİNİ ETKİLİYOR
Mısır ve soya, genleriyle oynanmış bitkiler arasında ilk sıralarda yer aldığı için bu bitkilerden üretilen yan ürünlerin kullanıldığı bütün ürünler GDO’lu olma riski taşıyor. Örneğin mısır ve soyadan üretilen yağ, un, nişasta, glikoz şurubu, sakkaroz, fruktoz içeren gıdalar günlük tüketim maddeleri arasında yer alıyor. Buradan yola çıkarsak, bisküvi, kraker, pudingler, bitkisel yağlar, bebek mamaları, şekerlemeler, çikolata ve gofretler, hazır çorbalar, mısır ve soyayı yem olarak tüketen tavuk ve benzeri hayvanlardan elde edilen gıdalar ve pamuk GDO’lu olma riski taşıyanların başında geliyor.

Bununla ilgil greenpeace imza toplamıştı, bende imzalamıştım.

Son düzenleme:

hamilelikte rokadan çok tiksinmiştim, sumağa bayılırım ben, sarımsağı da çok severim 3ü bi araya gelince harika oluyor, kesinlikle deneyin derim.. rokalarım tazeyken aynı salatadan bu akşam da yapacağım:)
yemeği 7de yedim ama gece 1e kadar zerre acıkmadım.
regl dönemimde olmama rağmen karnım dümdüz, o kadar hafif hissediyorum ki çok hoşuma gidiyor bu his..
lahana dolmasına da bayılırım ya ben de yapayım bulgurlu kıymalı

Güzel haberlerini bekliyoruz. Prensese selamlar ve sevgilerimizi de ilet

Canim prenscigim,yavrum artik araba kullanma durumunu insaallah dogum sonrasina birakma vakti geldi,cunku bunye birtakim sinyallerle ifade etmis.Her ikinizin sagligi icin yavrum bunun sakasi yok.Rabbime emanet olunuz birtanem.

gözünüz aydın kavuşma gününüz gelmiş,inşallah çok güzel bir gün geçirirsiniz, çok iyidir kızınız inşallah..

karatay sayesinde uzak kalıyoruz bunlardan.. ne güzel:)

Sevgili bluebottle,evladina cok gecmis olsun ,insaallah kisa zamanda atlatir.Her zaman iyilik haberlerinizi bekleriz.

tünaydınlarrrr..
canan ablacım kızınıza çokk çokk selam söyleyin.. inşallah çok iyi görürsün ablacım..
dün sonuçlarım çıkacaktı ama gidip alamıyorum bi türlü .. bugün aradım telde ancak bunları sorabildim.
d vitaminim takviyelerimle 57
demir 51 yine takviye ile (karatay öncesi 25 ti bu değer)
açlık kan şekerim 85
bi de bu sabah tartıydım 61.7 akşama kaç olacak meraktayım

Canlarimmmmm benim,herbirinizin guzel yureginizden gelen muhtesem dileklerinize binlerce tesekkurler ederim,iyi ki iyi ki varsiniz canlarim.

gec mis olsun ablacigim , bende iki gündür sporda biraz zorladim galiba , bisikletten dolayi, bacaklarim agriyor, göbek ve mide kisimlarida agriyor, fakat gene boynum agriyor, kollarimda bendede var, ama bir kac güne gecer diyorum bu hamlik insallah, bu gün yapmiyorum, kaslar dinlensin yarin yapacagim,

bu hafta cok iddialisin ablacigim masallah iyisin galiba 1. ligi kapacaksin

merhaba canim, kabak mücverini bende seviyorum, ama undan dolayi yapmamistim hic, bulgurlu denemedim , demek güzel oldu , bende deneyim ozaman, rokaya gelince ilk yedigimde nefret etmistim tadindan, ama sonra sonra, sevmeye basladim, bunuda ilk kez duydum kesinlikle onuda deneyecegim, tariflerin icin tesekkürler, bu arada ogluna gecmis olsun,dikkat et canim, bu aylar hastalik aylari, hala bende tam atlatamadim, bogazim agriyor

bizdende sana simsicak sevgiler ablacim, insallah prensesini iyi görürsün, dualarimiz sizinle, hayirlisiyla git ve gel ablacigim, iyi haberlerinizi bekliyorum

arkadaslar bu gün cocuklar gittikten sonra sporda yapmayinca agrilardan dolayi, kendimi yatakta buldum, kahvaltimida az önce yaptim , dün nette buldugum bir omleti denedim cok begendim belki sizler denemissinizdir ama denemeyenler icin tarifi yazayim, tam karataya uygun, görüntü mükemmel, tadida nefis, haslanmis yumurta yemek belli bir süre sonra bikkinlik veriyor
SEBZELI OMLET
tavaya tereyagini koyup, ince dogranmis yesil ve renkli biberleri soteledim, arkasinda bir kac tane ceri domatesi, kücük dograyip ilave ettim, tuzunu karabiberini ekleyip altini kapattim.
Ayri ve daha büyük bir tavada, cirpilmis ve cok az tuz eklenmis 2 yumurtayi hafif tereyaginda krep gibi pisirdim, omletin yarisina diger tavadaki domates ve biberli harci koydum, üzerine pastirma dilimledim ve birazcikda kasar rendeleyip, omletin diger yarisini üzerine kapattim, kisik ateste biraz pisirdim kasarlar eriyene kadar, ayni gözleme gibi oldu, görüntüsü muhtesemdi, tadida öyle cokda doyurucu oldu, denemenizi tavsiye ederim, yaninda bir bardak taze sikilmis greyfurt suyu, zeytin ve cevizle kahvaltimi tamamladim.
Aksamada : bir kase mercimek corbasi, salata, haslanmis tavuk insallah

simdilik hoscakalin, birazdan cikip, alisveris yapacagim, bankada islerim var, yemek yapilacak derken aksama ancak görüsürüz, kendinize iyi bakin öpüyorum

şimdi sonuçlarımı mail olarak aldım.. sizlerle paylaşıyorum
glukoz açlık 85 (70-100 referans aralığı)
kolestrol total 114 (113-200)
trigliserid 38 (35-150)
demir 51(37-145)
b12 357.2 (100-1059)
ferritin 73.18 (6.9-282.5)
vitamin d3 57 (25- 80 normal değerler)

d vitaminin çok iyi benim 8 di

demirde iyi

şekerde

geriye kg kaldı oda iyiiiiii

B12 falanda alınca yazarsın özelde olunca hemn çıkmış devlette 10 günde çıkıyor D vitamini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…