10 gündür mekik yapıyorum ve o günden beride sırtım uyuşuyor arasırada kolum uyuşuyor arkadaşlar açıklamalr yaptılar sağolsunlar mydenizzde de olmuş mekil ten heralde 3 gündrü yapmıyorum bakalım geçeckmi
sende dikkat et heleki araba kullanırken çok tehlikeli allah korusun, ben 7 aydan sonra araba kullanmayı bırakmışstım doktor söylediği için sana ne zaman bırak dedi...
3 gündür protein ağırlıklı beslenmeye çalıştığım için menülerim az, ayran, peyniraltı suyu, lahana,salata ve yoğurtla mideyi dolduruyorum.. önceden sıvı hiç içmiyordum yemekte, yemeğe başlamadan su bitince su başka içecek yoktu şimdi peyniraltı suyunu kafaya dikiyorum yoğurt un yanına ayran yapıyorum bide gülüyorum bazende yaz çorbası diye yoğurt a yarma atıyorum hepsi yoğurtveremeyince her yolu deniyorum çok yiyorum olmuyor az yiyorum olmuyor
geçer inşallah gül ablacım..
sormadım,bu perşembe detaylı ultrasona giricem ama kendi dr.uma değil..onun uzmanı ayrıymış,kendi doktorumu görürsem sorucam..
Anladım,almamanda güzel gerçi..inşallah vermeye başlarsın..
hanımlar selamlar, iş yoğunluğundan giremiyorum kusura bakmayın, biraz ara verdim şimdi devam edeceğim..
dünki menüm;
sabah: 1 yumurta, bolca marul ( büyük yaprak 4-5 tane), 9 zeytin, 1 çay bardağı badem fındık kaju karışımı, 2-3 dilim kaşar peyniri
ara: 3 kayısı
akşam: fırında kabak mücver (havuç yok, un yerine yarım çay bardağından fazla ince bulguru sıcak suda ıslatıp ekledim, 2 yumurta, 2 kgya yakın kabak, 1 dilim peynir, zeytinyağı, kimyon karabiber tuz karıştırdım fırına verdim muhteşem oldu)
koca bir kase roka salatası (rokaları doğrayın, 5-6 diş sarımsağı incecik doğrayın, zeytinyağı, 1 limon suyu, bol sumak, sarımsaklar ve rokayı karıştırın) kızlar muhteşem oluyor bu salata, bi komşumda yedim, ben roka hiç yiyemem ama böyle harika oldu.. rokalar organikti daha da harika oldu:)
su: 2,5 lt
spor: malesef yok, yapacaktım ama dün çok yoruldum oğlum grip oldu, hastaneye götürdük gece de burnuna damla damlatalım dedim çok sinirlendi ve felaket bi şekilde kustu, gecenin bi yarısı 1 saat temizlik oğlumun banyosu kendi banyom, baya spor oldu yani
az sonra öğle arasına çıkacağım ve 45 dk yürüyeceğim inş.
Can dostlarim,herbirinize simsicacik merhabalar.Insaallah bugun sizlerinde guzel dilekleriniz ve enerjilerinizide yanima alarak prensesime gidecegim.Icimden bi ses insaallah iyi gorecegimi soyluyor,kismetse donuste tekrar paylasirim.Hepiniz kendinize cok iyi bakin canlarim.
merhaba canım
menüler çok güzel salatada sumakla ayrı bir tat olmuş demekki sumaklı denememiştim denemek lazım
oğluşunada geçmiş olsun canım, gece gece yorulmuşsun anneliğin gecesi gündüzü olmuyor işte bununla geçmiş olsun
bende yürüyüşe çıkıyorum iyi yürüyüşler canım
Güzel haberlerini bekliyoruz. Prensese selamlar ve sevgilerimizi de iletCan dostlarim,herbirinize simsicacik merhabalar.Insaallah bugun sizlerinde guzel dilekleriniz ve enerjilerinizide yanima alarak prensesime gidecegim.Icimden bi ses insaallah iyi gorecegimi soyluyor,kismetse donuste tekrar paylasirim.Hepiniz kendinize cok iyi bakin canlarim.
Can dostlarim,herbirinize simsicacik merhabalar.Insaallah bugun sizlerinde guzel dilekleriniz ve enerjilerinizide yanima alarak prensesime gidecegim.Icimden bi ses insaallah iyi gorecegimi soyluyor,kismetse donuste tekrar paylasirim.Hepiniz kendinize cok iyi bakin canlarim.
[h=2]Dünyada gıda üretiminin hızla artan nüfus talebine yetişememesi nedeniyle biyoteknolojik çalışmalar sonucu verim artışı sağlamak amacıyla ortaya çıkan Genetiği Değiştirilmiş Organizma’lı (GDO) ürünler, son dönemde Türkiye’nin de gündeminde en çok tartışılan konulardan biri.[/h]
Bugün Amerika, Kanada, Arjantin, Avustralya, Çin ve Güney Afrika başta olmak üzere bir çok ülkede gen aktarımı yapılmış tarım bitkileri üretilirken, ekonomik sebeplerden dolayı da kullanım alanları her geçen gün artıyor. Ancak doğal sürecin dışına çıkarak üretilen bu ürünlerin insan sağlığı açısından tehlikeleri olduğu da biliniyor.
Genetiği değiştirilmiş organizma (GDO-GMO) bir organizmadan diğerine DNA aktarımını ya da bir organizmaya ait DNA’nın biyoteknolojik olarak değiştirilmesi anlamına geliyor. Organizmadaki herhangi bir işlev ya da bir fenotip özelliğin genetik olarak değiştirilmesiyle fiziksel, kimyasal veya biyolojik engellerin her biri ya da tamamı için insan ve çevre lehine bir çok özellikler de katılabiliyor. Örneğin; Antartika’daki bir balığın soğuğa direnç geni, bir çileğe aktarıldığında soğuğa daha dayanıklı bir çilek elde edilebiliyor. Hatta son dönemde Çin’de üretilen bazı GDO’lu pirinçlerde insan DNA’sına rastlandığı da iddia ediliyor. Bu da GDO’ya karşı duruşun en önemli sebeplerinden olarak öne çıkıyor.
BESİN ZİNCİRİNİ ETKİLİYOR
Mısır ve soya, genleriyle oynanmış bitkiler arasında ilk sıralarda yer aldığı için bu bitkilerden üretilen yan ürünlerin kullanıldığı bütün ürünler GDO’lu olma riski taşıyor. Örneğin mısır ve soyadan üretilen yağ, un, nişasta, glikoz şurubu, sakkaroz, fruktoz içeren gıdalar günlük tüketim maddeleri arasında yer alıyor. Buradan yola çıkarsak, bisküvi, kraker, pudingler, bitkisel yağlar, bebek mamaları, şekerlemeler, çikolata ve gofretler, hazır çorbalar, mısır ve soyayı yem olarak tüketen tavuk ve benzeri hayvanlardan elde edilen gıdalar ve pamuk GDO’lu olma riski taşıyanların başında geliyor.
Bununla ilgil greenpeace imza toplamıştı, bende imzalamıştım.
Sevgili bluebottle,evladina cok gecmis olsun ,insaallah kisa zamanda atlatir.Her zaman iyilik haberlerinizi bekleriz.
gec mis olsun ablacigim , bende iki gündür sporda biraz zorladim galiba , bisikletten dolayi, bacaklarim agriyor, göbek ve mide kisimlarida agriyor, fakat gene boynum agriyor, kollarimda bendede var, ama bir kac güne gecer diyorum bu hamlik insallah, bu gün yapmiyorum, kaslar dinlensin yarin yapacagim,10 gündür mekik yapıyorum ve o günden beride sırtım uyuşuyor arasırada kolum uyuşuyor arkadaşlar açıklamalr yaptılar sağolsunlar mydenizzde de olmuş mekil ten heralde 3 gündrü yapmıyorum bakalım geçeckmi
sende dikkat et heleki araba kullanırken çok tehlikeli allah korusun, ben 7 aydan sonra araba kullanmayı bırakmışstım doktor söylediği için sana ne zaman bırak dedi...
3 gündür protein ağırlıklı beslenmeye çalıştığım için menülerim az, ayran, peyniraltı suyu, lahana,salata ve yoğurtla mideyi dolduruyorum.. önceden sıvı hiç içmiyordum yemekte, yemeğe başlamadan su bitince su başka içecek yoktu şimdi peyniraltı suyunu kafaya dikiyorum yoğurt un yanına ayran yapıyorum bide gülüyorum bazende yaz çorbası diye yoğurt a yarma atıyorum hepsi yoğurtveremeyince her yolu deniyorum çok yiyorum olmuyor az yiyorum olmuyor
bu hafta cok iddialisin ablacigim masallah iyisin galiba 1. ligi kapacaksininşallah canım bu hftada lahana ve protein ağırlıklı takılıyorum bakalım ne olacak, esasen hergün bu tarz beslenmekte sakıncalı hep aynı şeyler yarında et ağırlıklı yapayım yine protein nasıl olsa
merhaba canim, kabak mücverini bende seviyorum, ama undan dolayi yapmamistim hic, bulgurlu denemedim , demek güzel oldu , bende deneyim ozaman, rokaya gelince ilk yedigimde nefret etmistim tadindan, ama sonra sonra, sevmeye basladim, bunuda ilk kez duydum kesinlikle onuda deneyecegim, tariflerin icin tesekkürler, bu arada ogluna gecmis olsun,dikkat et canim, bu aylar hastalik aylari, hala bende tam atlatamadim, bogazim agriyorhanımlar selamlar, iş yoğunluğundan giremiyorum kusura bakmayın, biraz ara verdim şimdi devam edeceğim..
dünki menüm;
sabah: 1 yumurta, bolca marul ( büyük yaprak 4-5 tane), 9 zeytin, 1 çay bardağı badem fındık kaju karışımı, 2-3 dilim kaşar peyniri
ara: 3 kayısı
akşam: fırında kabak mücver (havuç yok, un yerine yarım çay bardağından fazla ince bulguru sıcak suda ıslatıp ekledim, 2 yumurta, 2 kgya yakın kabak, 1 dilim peynir, zeytinyağı, kimyon karabiber tuz karıştırdım fırına verdim muhteşem oldu)
koca bir kase roka salatası (rokaları doğrayın, 5-6 diş sarımsağı incecik doğrayın, zeytinyağı, 1 limon suyu, bol sumak, sarımsaklar ve rokayı karıştırın) kızlar muhteşem oluyor bu salata, bi komşumda yedim, ben roka hiç yiyemem ama böyle harika oldu.. rokalar organikti daha da harika oldu:)
su: 2,5 lt
spor: malesef yok, yapacaktım ama dün çok yoruldum oğlum grip oldu, hastaneye götürdük gece de burnuna damla damlatalım dedim çok sinirlendi ve felaket bi şekilde kustu, gecenin bi yarısı 1 saat temizlik oğlumun banyosu kendi banyom, baya spor oldu yani
az sonra öğle arasına çıkacağım ve 45 dk yürüyeceğim inş.
bizdende sana simsicak sevgiler ablacim, insallah prensesini iyi görürsün, dualarimiz sizinle, hayirlisiyla git ve gel ablacigim, iyi haberlerinizi bekliyorumCan dostlarim,herbirinize simsicacik merhabalar.Insaallah bugun sizlerinde guzel dilekleriniz ve enerjilerinizide yanima alarak prensesime gidecegim.Icimden bi ses insaallah iyi gorecegimi soyluyor,kismetse donuste tekrar paylasirim.Hepiniz kendinize cok iyi bakin canlarim.
tünaydınlarrrr..
canan ablacım kızınıza çokk çokk selam söyleyin.. inşallah çok iyi görürsün ablacım..
dün sonuçlarım çıkacaktı ama gidip alamıyorum bi türlü .. bugün aradım telde ancak bunları sorabildim.
d vitaminim takviyelerimle 57
demir 51 yine takviye ile (karatay öncesi 25 ti bu değer)
açlık kan şekerim 85
bi de bu sabah tartıydım 61.7 akşama kaç olacak meraktayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?