muzlar yerli muz olacak ama canımmmm, heveslendinde orada yerli muz bulabilecekmisin
gül ablacim burda hicbirseyin tam yerlisini bulamiyoruz, muzda dahil, artik elimizdeki imkanlarla karataya uymaya calisiyorum, o zaman bende yarim muz yerim, olmazmi
Bir de tabi boyut farkı var 1 ithal muz=2 yerli muz oluyor. Boyu ve genişliği 2 katı. Muz zaten GI yüksek.hevesini gidermek için kırk yılda bir yiyebilirsin
yerli olmayanlar kg yaparmış..hoca kızıyordu bir videosunda muz yiyorum niye zayıflıyamıyorum diyor yerli olmayan muz yersen tabiki zayıflayamazsın diye... bende kıza yerli olmayınca almıyorum
Gül abla yapma ama. Karatay hoca herşey Türkiye'de yetişiyor milli kaynaklarımızı kullanalım ithal ürünü desteklemeyelim diye yapıyor. Yerli muz derken Anamur muzu ama kızcağız Türkiye'de değil Almanya'nında yerliz muzu yok iklim müsait değil. O yüzden bence arada yiyebilir.
İyi de Türkiye'de yaşadığımız için made in Turkey, İtalya'da yaşarsak da mı made in Turkey olacak yani.karatay hoca made in turkey diyor ben bilmem o bilir
İyi de Türkiye'de yaşadığımız için made in Turkey, İtalya'da yaşarsak da mı made in Turkey olacak yani.
Doğru söylüyorsun gurbetçiçeği. Hem Almanya insan sağlığı konusunda daha hassas olduğu için ve insana Türkiye'de olduğundan daha fazla değer verdikleri için onların işlenmiş gıdaları ve fabrikasyon ürünleri bizimkilerden daha hilesiz daha katkısız daha sağlıklı diyebilirim. Gıda kodeksinde Türkiye Avrupa'yı örnek alır ama uygulayamaz. Bir katkı maddesi Avrupa'da yasaklanır 10 yıl sonra Türkiye'de yasaklanır. Türk üreticinin aklı sağlıktan önce nasıl daha fazla kar edebilirim diye çalışır avrupada ise nasıl daha sağlıklı üretebilirim diye çalışır. O yüzden onlar yoktan var ederler tarıma elverişli olmayan topraklarda bile tarım yapar ihraç ederler, bizse tarımı köstekleriz üstüne ülkemizde yetişebilen şeyi ithal ederiz. Avrupa'da çiftçiler zengindir her türlü tarım makinaları vardır ama Türkiye'de çiftçi karnını doyuruyorsa şanslıdır.mesela tavuktada sorun var, köy tavugu yok , hatta öyle taze taze alacagimiz kasaplarda yok, en yakin türk marketinden ( otobandan 15 dakika ) 10 kiloluk kartonlarda satiyorlar, bir karton kanat ve 1 kartonda but alip yikayip, torbalayip, buzluga atiyoruz, ordan cikartip kullaniyoruz, et desen gene ayni, almanlarin kestigini yemiyoruz zaten, belli türklerin kestigini alabiliyoruz, cankiri tuzumuzda yok, kuruyemiscimizde malesef, ama ben alman marketlerinde pastalar icin kavrulmamis badem ve findik aliyorum, birde evde cevizim var türkiyeden kayinvalidem göndermisti onlarla idare ediyoruz, süt ve yogurtta sikinti yok onlari ciftlikten alabiliyorum, yumurtada öyle, artik elimizde olanlarla idare edecegiz , tam karatayi yapmam pek mümkün degil, ince ayrintilara takilirsam kökten birakirim, ablacim onuda istemiyorum, en iyisi bu kadarda olsa uyarak devam etmek istiyorum,
simdi aynen bende bu durumumu anlatiyordumki sende hak vermissin bana sagol canim, gül abla dogru söylüyor ama almanyadada pek herseyi bulamiyoruzGül abla yapma ama. Karatay hoca herşey Türkiye'de yetişiyor milli kaynaklarımızı kullanalım ithal ürünü desteklemeyelim diye yapıyor. Yerli muz derken Anamur muzu ama kızcağız Türkiye'de değil Almanya'nında yerliz muzu yok iklim müsait değil. O yüzden bence arada yiyebilir.
haklisin ablacim, zaten hergün yenmez, hani bazen yumurta yemek istemezya insanin cani ozaman olabilir belki, bal yiyen baldan usanirmis, diyorumya ince ayrintilara kafayi takarsam cabuk pesederim , huyumu bildigim icin , bu sekilde yol aliyorum, insallah kilo verebilirim, vatanimizin kiymetini bilinhevesini gidermek için kırk yılda bir yiyebilirsin
yerli olmayanlar kg yaparmış..hoca kızıyordu bir videosunda muz yiyorum niye zayıflıyamıyorum diyor yerli olmayan muz yersen tabiki zayıflayamazsın diye... bende kıza yerli olmayınca almıyorum
o zaman avrupadaki yasayanlar hollywood diyeti, dukan diyeti gibi diyetlerimi yapmali daha uygun oldugu icin, ama onlarida asla yapmamİyi de Türkiye'de yaşadığımız için made in Turkey, İtalya'da yaşarsak da mı made in Turkey olacak yani.
Onu demek istemedim, yerli ürün derken nerede yaşıyorsan o yerlidir. Yani şimdi ceviz mesela Türkiye'de ceviz bol ve kaliteli ya da fındık. Şimdi sen Almanya'da yetişen cevizler (yetişiyor mu bilmiyorum) sağlıksız diyebilir misin? Hep kahveyi övüyoruz kahve içelim diyoruz. Türk kahvesi sanıyor musunuz ki Türkiye'de yetişiyor? Misal tropikal iklimde yaşasam hergün avokado yerdim hem çok besleyici, sağlıklı hem de lezzetli. Önemli olan taze ve doğal bulabilmek.simdi aynen bende bu durumumu anlatiyordumki sende hak vermissin bana sagol canim, gül abla dogru söylüyor ama almanyadada pek herseyi bulamiyoruz
haklisin ablacim, zaten hergün yenmez, hani bazen yumurta yemek istemezya insanin cani ozaman olabilir belki, bal yiyen baldan usanirmis, diyorumya ince ayrintilara kafayi takarsam cabuk pesederim , huyumu bildigim icin , bu sekilde yol aliyorum, insallah kilo verebilirim, vatanimizin kiymetini bilin
o zaman avrupadaki yasayanlar hollywood diyeti, dukan diyeti gibi diyetlerimi yapmali daha uygun oldugu icin, ama onlarida asla yapmam
hürriyette çıkan kişiler biizim devamlı bahsettiğimiz sağlıklı yaşıyoruz sitesindeki okan bey ve eşi nurçin hanım, çok güzel bilgiler paylaşıyolar ben karatayı ilk duyduğumda internette araştırırken bunların sitesini buldum akşama kadar okudum gerkli şeyleri aldım ve sabah başladım başlayış o başlayıs 7 ay oldu ...7 aydır onlardan kopmadım devamlı takip ediyoruum çok güzel tarifler var herşeyi onlardan öğrenip peynire tereyağına varana kadar evde yapıyoruz...
bu kadar kısa sürede ayağınızdaki problemin gitmesine de sevindim daha neler neler gidecek yaşayıp göreceksiniz
Anaaaaammmmmm 500. sayfa bana mı denk geldiŞans getirsin bana.
Canlarimmm,nice 500.yuzuncu sayfalara saglik mutluluk ve zayiflayarak insaallah hepbirlikte.
mesela tavuktada sorun var, köy tavugu yok , hatta öyle taze taze alacagimiz kasaplarda yok, en yakin türk marketinden ( otobandan 15 dakika ) 10 kiloluk kartonlarda satiyorlar, bir karton kanat ve 1 kartonda but alip yikayip, torbalayip, buzluga atiyoruz, ordan cikartip kullaniyoruz, et desen gene ayni, almanlarin kestigini yemiyoruz zaten, belli türklerin kestigini alabiliyoruz, cankiri tuzumuzda yok, kuruyemiscimizde malesef, ama ben alman marketlerinde pastalar icin kavrulmamis badem ve findik aliyorum, birde evde cevizim var türkiyeden kayinvalidem göndermisti onlarla idare ediyoruz, süt ve yogurtta sikinti yok onlari ciftlikten alabiliyorum, yumurtada öyle, artik elimizde olanlarla idare edecegiz , tam karatayi yapmam pek mümkün degil, ince ayrintilara takilirsam kökten birakirim, ablacim onuda istemiyorum, en iyisi bu kadarda olsa uyarak devam etmek istiyorum,
simdi aynen bende bu durumumu anlatiyordumki sende hak vermissin bana sagol canim, gül abla dogru söylüyor ama almanyadada pek herseyi bulamiyoruz
haklisin ablacim, zaten hergün yenmez, hani bazen yumurta yemek istemezya insanin cani ozaman olabilir belki, bal yiyen baldan usanirmis, diyorumya ince ayrintilara kafayi takarsam cabuk pesederim , huyumu bildigim icin , bu sekilde yol aliyorum, insallah kilo verebilirim, vatanimizin kiymetini bilin
o zaman avrupadaki yasayanlar hollywood diyeti, dukan diyeti gibi diyetlerimi yapmali daha uygun oldugu icin, ama onlarida asla yapmam
saat 07 30 da 2 kupa su ve 1 tane trabzon hurması
08 00:kratay kahvaltı
oğlen 13 15 :mercımek corbası,lahana salatası,balkabagı yemeyı,azcık bulgurlu yogurt corbası
akşam:18 45:mercımek corbası,bulgurlu kuzu mimbar,sarımsaklı yogurt,kısır ,hepsi türk yemeklerigun boyu su,yeşil cay,40 dak yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?