Mutlukizcigim,tatli ve meyva ihtiyacini baslangicta sabahlari gunkurusu kayisi ve kuru erikle giderebilirsin nacizane tavsiyelerim.Tabii miktarini abartmadan iki kayisi iki erik olabilir baslangic oldugu icin.Cayinin icine cubuk tarcin koyabilirsin dogal tatlandiricidir.Dostlarimin belirttigi gibi.Sutune keza toz veya cubuk tarcin ekleyebilirsin.Ama mumkunse aksam sekizden sonra Gulcugumun cok guzel onerisidir sut yerine limonlu su veya bitki cayi icebilirsin ki leptin olabildigince faydali calissin.
dünkü menümü yazayım.
sabah 10.15 te kkk ım bitti
çiğ badem bol dereotu büyük bi kupa süt eşliğinde..
öğlen.4,5 ta
zeytinyağlı salçalı karnıbahar
bbüyük bir kase salata
bir kase ev yoğurdu
akşam 17.30 da başladı yeneğim.
misafire yemek yaptım Allah tan dolapta yeşil mercimeğim vardı hazır iyi ki çok yapmışım.
2 kase y.mercimek çorbası
2 kaseyoğurt
...çünkü salata yapmayazamanım yoktu.
acıkmamak için daha çok yedim aslında çabuk doymaya başladım..
bir de ablacım
c.tesi yine sütümüz geldi ve ben yoğurt mayakadım..
yoğurdu.sütü ısıttığım tencerede değil
hazır yoğurt kapları biriktirmiştm onlarda mayalaım
..ve şunu gördüm
derin yoğurt kaplarında mayaladığım yoğurt daha sulu yayvan yoğurt kabında mayaladığım yoğurt daha katıydı tam istediğim gibi
söyledğin gibi ağızlarını açık bıraktım
çankırı tuzum da kitaplarım da daha gelmedi
bir de ben tv da melek prog mında bi adamı izlemiştim.emekli gazeteci ertuğrul akbay sanırım
onun kitabıbı mgrosta görür görmez aldım kitabın adı YAŞ 75 YOLUN YARISI...
o yaşına rağmen adam o kadar ffit ve sağlıklı ki..bi okuyayı dedim bakalım ne olacak...
Mutlukizcigim,tatli ve meyva ihtiyacini baslangicta sabahlari gunkurusu kayisi ve kuru erikle giderebilirsin nacizane tavsiyelerim.Tabii miktarini abartmadan iki kayisi iki erik olabilir baslangic oldugu icin.Cayinin icine cubuk tarcin koyabilirsin dogal tatlandiricidir.Dostlarimin belirttigi gibi.Sutune keza toz veya cubuk tarcin ekleyebilirsin.Ama mumkunse aksam sekizden sonra Gulcugumun cok guzel onerisidir sut yerine limonlu su veya bitki cayi icebilirsin ki leptin olabildigince faydali calissin.
Ablacim çok doğru soyluyorsun tarcini..ilk basladigimda ani tatli krizlerime ve ani acikmalarima ilac gibi geldi tarçın. .o dönem tarçınlı yeşil cay iciyordum birde cam şişeye bir kabuk tarcini iyice yikayip atiyordum üzerine su, bittikce ekliyordum..
Sevgili mydenizzzcigim benim,umarim ve dilerim hersey yolundadir insaallah yavrum.Herzaman en iyi haberlerinizi almak dilegiyle.
ablacım uyku sersemi saati yanlış yazmışım
e kolay değil gece nöbeti..
akşam 19.50 de bitti yemeğim.
sana şunu somak istiyorum.
şimdi benim öğle ve akşam öğün
m arasında tam 4 saat var
leptin çalışmır mırıd sence
..ama daha sonra hiç bi şey yemedim..
inşallah çalışmışsındrı leptin
bugün yine kızımı hastaneye götürdük.
çıkışta eşmle madoya gittik ama Alllah ım pastalar baklavalr börekler tatlılar ve çikolatalarla kalplı her taraf
diyetimi bozdum..
..dermişim bozmadım hiç canım da çekmedi maşallH
Maşallah sana da bebeğine deGebelikte ödem ciddi sıkıntı sanırım. Ben görüyorum tanıdıklardan zayıf bile olsalar davul gibi şişiyorlar. Parmağınla tenlerine dokununca çukurlaşıyor. Demek ki şeker ve tuzdan kaynaklıymış ama en önemlisi de şeker. 1 molekül tuz 1 molekül su tutarken 1 molekül şeker tam 190 molekül su tutuyormuş. Şaka gibi. Bizde hep tuza yükleniriz halbuki.
bizim kullandığımız kriistal kaya tuzları suçsuz ama rafinelerde ödem konusunda suçlular
Rafine tuz vücudumuzu neden tahrip ediyor?
Vücut rafine tuzu saldırgan bir zehir olarak algıladığı için tüketilen rafine tuzu kendini korumak amacıyla bir an önce atmak istiyor ve bu nedenle de tüketilen aşırı miktarda tuzun süzülmesi ve atılması başta böbreklerimiz olmak üzere tüm boşaltım sistemi üzerinde önemli bir yük ve baskı oluşturuyor. Bu durumda rafine tuz vücudumuzda aşırı su birikimlerine (ödem) sebep oluyor ki kalp yetersizliğine yol açabiliyor. Kadınların en önemli şikâyetlerinden biri olan selülitin temel sebeplerinden biri de yine bu.
Vücuttan atılamayan rafine tuz ise tekrar kristalleşerek direkt olarak eklem ve kemiklerde depolanıyor. Rafine tuz artrit, gut gibi değişik türdeki romatizmal hastalıklar ile safra kesesi ve böbrek taşı oluşumlarının önemli sebeplerinden. Tekrar kristalleştirerek saklama çözümü orta ve uzun vadede hastalıklara sebep oluyor ama atılmasını gerçekleştiremediği aşırı miktarda rafine tuzun kendisine vereceği akut zararı engellemek için vücudun bulabildiği tek çözüm bu. Yani zararı zamana yayıyor.
Ben daha geçmedim kristal kaya tuzuna
Sıvılaşmış tuz işlenmiş gıda olmuyor mu?bu arada bizim aldığımız tuzların sıvılaşmış olanları çıkmış, kuzenin büyük bir holdingde bunların pazarlanması için uğraşıyor büyük marketlerle görüşüyorlar satışlar başlayınca söylerim ondan da alabilirsiniz değirmenden çekme derdi olmayacak ama öncelikle benim içeriğini okumam lazım katkı maddesi varmı
2 yumurta ya da 1 yumurta 1 muzherkese tekrar merhabalaaarrr
Az önce yeni gelen arkadasa ekincim sabah kahvaltida neler yemesi gerektigini yazarken, sabah 2 yumurta yada 1 yumurta 1 muz diye yazmis, ben ya karatay kahvaltisi, yada muz yenecek diye biliyorum, e ben simdi yanlismi anlamisim, yani normal karatay kahvaltisi, sadece 2 yumurta yerine 1 yumurta ve 1 muz ,ve digerleride olabiliyormu, eger öyleyse buna cok sevindim, hergün degildir muhtemelen muzla sütte beni cok tok tutuyorkahvaltimi saat 9 da yapmistim, suan saat 3,15 e yeter artik degilmi, leptinim epey calismis, ben simdi yemegimi yiyeyim, sorumada cevap yazarsaniz memnun olurum, yarin sabahki menüm belli, eger yanlis anlamadiysam
Bu arada yeni gelen arkadas hosgeldiniz , umarim istediginiz kiloya inersiniz
Sıvılaşmış tuz işlenmiş gıda olmuyor mu?
herkese tekrar merhabalaaarrr
Az önce yeni gelen arkadasa ekincim sabah kahvaltida neler yemesi gerektigini yazarken, sabah 2 yumurta yada 1 yumurta 1 muz diye yazmis, ben ya karatay kahvaltisi, yada muz yenecek diye biliyorum, e ben simdi yanlismi anlamisim, yani normal karatay kahvaltisi, sadece 2 yumurta yerine 1 yumurta ve 1 muz ,ve digerleride olabiliyormu, eger öyleyse buna cok sevindim, hergün degildir muhtemelen muzla sütte beni cok tok tutuyorkahvaltimi saat 9 da yapmistim, suan saat 3,15 e yeter artik degilmi, leptinim epey calismis, ben simdi yemegimi yiyeyim, sorumada cevap yazarsaniz memnun olurum, yarin sabahki menüm belli, eger yanlis anlamadiysam
2 yumurta ya da 1 yumurta 1 muz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?