• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Abla kac saat bekletiyorsun yogurdu..ben 3 saat tutuyorum güzel oluyor.fazla tutunca eksiyor hemen bu sürede tutunca 1 haftayi gecsede ekşimiyor..bu hafta bende 8 kilo süt aldım. .süt yogurt yetmiyor
Bu arada peynirler harika görünüyor ellerine saglik..
Lor yapip icine corekotu ve z.yagi ekleyip yiyesim geldi..sabah köy loru var corumdan gelmisti onu yapayim bari...

fırına koyunca 4 saat odada en az 6 saat ama ekşi olmuyor 10 gün kadarda dayanıyor, banada artık yetmiyor geçen hafta 10 kg benim sütçüden 8 de diğerinden aldım 18 lt süt nereye gitti anlamadım...yoğurt yap peynir yap hemen bittiyor...dün markete uğradım alacak şey bulamadım limon aldım sadece,,,eskiden taşımaya gücüm yetmezdi ıvır zıvır almaktan,,,,karataydan sonrada süt, yoğurt, yumurta, peynir alırdım şimdi onlarıda almayınca elim boş döndüm :9::9:

3 saatte iyi tutuyor benim sulu oluyor,,,benimkiler çörekotluyu beğendiler tadı değişik geldi....

üstte soldaki tereyağ, yanındaki cevizli peynir

ortada soldaki çörek otlu peynir, yanındaki sade peynir

kavanozdakilerde salamura peynirlerim

Eki Görüntüle 914471

:nazar::nazar::nazar: :46::46::46::46:

Hepsi çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..

Günaydın;

Dün

Sabah ; 3 kayısı ile kkk +1 yumurta +1 minik yerli muz

Öğlen ; Mercimek çorbası+salata+ayran

Akşam; Tarhana çorbası+Kıymalı taze fasülye+Isırgan+Salata+Yoğurt

Isırganı bu defa soğan ve sarımsak ile tereyağında kavurdum,üzerine bol limon sıktım..1 tabak çıktı zaten onuda ben yedim :56::56:

Akşamda çayla biraz fıstık yedim,kabuklu ikili tombul fıstıklara bu sıra kafayı taktım :) oğlum çıkardı ben yedim :)))

Canim Gulcugum,afiyet olsun,saglik.sifa olsun canim.Goruntuleri muhtesem.Rica etsem dilimlisi beyaz kaser peynir gibi oldu dediginin tarifini rica edebilirmiyim lutfen.Birde peynir alti suyu en dogal protegin destegiymis,ozellikle spor yapanlar icin cok ideal takviyeymis.Gulcugum,bu arada sole ile ilgili siteyi okudum,umarim ve de insaallah diz eklemi agrima kalici sifa olabilir.Bir de cok sagol,senin yonlendirmen sonucunda D vitamin olcumu yaptirmistim,uc ay once daha topige istirak etmeden takipteydim.Ozaman D vitaminim sadece ve sadece - 6 - idi.Neredeyse tamamen yok.Dr D vitamini hapi verdi ,her gun iki tane,bir tane de vit. b 12.Simdi cok merak ediyorum,umarim olumlu gelisme vardir ama en buyuk eksigim kendime ait bir tahlil veya dr.luk durumu hep bos veririm,ertelerim.Hic dogru degil ama.Insallah en kisa zamanda yaptirip hap yetersizse igne olmayi dusunuyorum kismetse.Cunku yasim geregi ihmale gelmez.Herbirinize hayirli geceler dilerim canlarim.

teşekkür ederim canım,

bazılarına kaynatırken kessin diye sirke koydum bazılarına limon,
ben 5 lt den yaptım her lt bir limon hesabı, süt çiğ olduğu için 15 dkk falan kaynattım sonra limonları sıktım karıştırdım kesilmeye başlayınca altını ve tencerenin ağzını kapattım iyice kesilsin diye, yarım saat sonra başka bir tencerenin üstüne yemeni koydum ve kesilen sütü döktüm hepsinin yapılışı aynı zaten...(çörekotunu ve cevizi bu aşamada koydum birazda tuz) yemeniyi uçlarından topladım suya değmeyecek kadar kaldırdım iyice suyu aktı kalan suyuda yemeninin dışından ellerimle sıka sıka bitiirdim süzgeçe koydum eğim yaptım tezgaha kalan suyu varsa aksın diye 1-2 saat beklettim sertleşmiş peyniri alıp dolaba koydum bir günde orada beklettim sonra kestim kaşar gibi oldu.......

normalde suyu aksın diye bir yere bağlanır ve su kendi kendine saatlerce akar öncekileri öyle yapmıştım kaşar gibi olanda gec vakitti bir an önce suyu aksın dolaba koyup yatayım diye sıka sıka bitirdim suyunu :9:.... sonraki gün baktımki peynir sert diğerleri gibi değil kestim tadına baktım süper........acele davranmanın sonucu kaşar gibi olmuş :9::9::9: ben sıktıkça lorlar sıkılaşa sıkılaşa bu duruma gelmiş:21:............demekki kaşar peynire yada köy peynirine benzetmenin PÜF noktası....suyunu akıtmak için ellerle sıkmakmış:9::9::9: deneye deneye bunuda buldum

benim D vitamininde 8.8 di 3 ayda ağızdan alarak 12 zor olmuş 3 aydırda iğne oluyorum doktor ağızdan al dedi ben iğne oldum dün sonuncuydu bir ay sonra tahlile gideceğim bakalım ne kadar farketmiş...iğne ile ağızdan almanın farkı ne kadarmış

:nazar::nazar::nazar: :46::46::46::46:

Hepsi çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..

Günaydın;

Dün

Sabah ; 3 kayısı ile kkk +1 yumurta +1 minik yerli muz

Öğlen ; Mercimek çorbası+salata+ayran

Akşam; Tarhana çorbası+Kıymalı taze fasülye+Isırgan+Salata+Yoğurt

Isırganı bu defa soğan ve sarımsak ile tereyağında kavurdum,üzerine bol limon sıktım..1 tabak çıktı zaten onuda ben yedim :56::56:

Akşamda çayla biraz fıstık yedim,kabuklu ikili tombul fıstıklara bu sıra kafayı taktım :) oğlum çıkardı ben yedim :)))

günaydın canım
teşekkür ederim
afiyet olsun yarasın
aynen bende fıstıklara taktım en çok onlardan yiyorum bide kitaplarda onun 100 lerce faydasından bahsetmiş ya hoca, severek yiyorum önceden ağzıma sürmezdim...

günaydın canım
teşekkür ederim
afiyet olsun yarasın
aynen bende fıstıklara taktım en çok onlardan yiyorum bide kitaplarda onun 100 lerce faydasından bahsetmiş ya hoca, severek yiyorum önceden ağzıma sürmezdim...

:)) sağol gül ablacım..

bende en sağlıklısı o diye düşünmüştüm,hiç bir işleme maruz kalmamış en doğal hali..yaradanımıza şükürler olsun,ne güzel nimetlerimiz var..sanırım en çok bu akşam fıstık yiyeceğim :))annemide arayıp sorayım menüde neler varmış..
kesin tatlıda yapmıştır babam çok sever :))

bende en sağlıklısı o diye düşünmüştüm,hiç bir işleme maruz kalmamış en doğal hali..yaradanımıza şükürler olsun,ne güzel nimetlerimiz var..sanırım en çok bu akşam fıstık yiyeceğim :))annemide arayıp sorayım menüde neler varmış..

bu akşam azda olsa kaçamak yap artık ucundan azıcık azıcık:9::9:

Annemi aradım :))

Yaprak sarma
Kabak tatlısı cıssss
Köfteli nohutlu yoğurt çorbası
Börek cıssss
Mercimek köftesi
ve pasta :))) cıssss

Ablamlarda yapıp yapıp getirirler..
Bende bir çeşit salata yapıp götüreyim bari :))

canım sen kaç aylık hamilesin bebeğin kız mı erkek mi ilk neydi kaç kilosun
karatay yaptığına göre fazla kg almadığını tahmin ediyorum
benim bebeim 3 aylık büyük kızım da 5 yaşında
bebeğimin burnu tıkalıydı..son bi kaç gündür emmekte sorun yaşıyordu.ben de ilk kez mama verdim çok aç gibiydi yavucak çok üzüldüm.bi de sanki az kg alıyor.dr geişimi iyi dedi ama biraz minyon gidiyrz dedi.2900 gr ile küvezden çıktı.şimdi 5430gr ve 62 cm zayıf duruyr yaa..

canım sen kaç aylık hamilesin bebeğin kız mı erkek mi ilk neydi kaç kilosun
karatay yaptığına göre fazla kg almadığını tahmin ediyorum
benim bebeim 3 aylık büyük kızım da 5 yaşında
bebeğimin burnu tıkalıydı..son bi kaç gündür emmekte sorun yaşıyordu.ben de ilk kez mama verdim çok aç gibiydi yavucak çok üzüldüm.bi de sanki az kg alıyor.dr geişimi iyi dedi ama biraz minyon gidiyrz dedi.2900 gr ile küvezden çıktı.şimdi 5430gr ve 62 cm zayıf duruyr yaa..

Canım ben 5 aylık hamileyim,54 ile başladım 59 um şuan..boyum 167 cm.
Şuan için bebeğimin gelişimi çok iyi maşallah..herşey yolunda gelişim olarak önden gidiyoruz..Bebeğe yarıyor yani..
9,5 yaşında birde oğlum var,kısmetse bir oğlum daha olucak :)

Allah bağışlasın sizinkileride,geçmiş olsun..
Geçen bir video paylaştım,emziren anneler için,ben yakında başlıcam ki daha etkili olsun.
Bulursam tekrar koyarım buraya..bebekler için fizyolojik serumlar var burnuna damlatıyorsun..çok etkili..
Videodaki çayı bence sende yap iç ,hem sütün kalitesi artar hemde bebeğin iyileşmesine yardımcı olur..

Kedicik nerelerde :((

Son düzenleme:
arkadaşlar yoğurdun sulu olmaması için ne yapıyorsunuz

geçen bizim apartmanın önüne sütçü geldi.4 kg süt aldım mayalamak için.bir de çift sarılı yumurta aldım..
sütü mayaladım.sonuçta çok sulu bi yoğurt çıktı.2 bardak su çıkardım..sonra kalşan yoğurdun tadı güzeldi ama..

ısısımı düşüktü yadada azmı beklettin geçen benimkide suluydu başka sütçüden aalmıştım buzdolabına ağzı açık bıraktım bir gün ağzını kapatmak için baktığımda hiç su kalmamıştı...
mayalarken tencerenin kapağını kapattıysan buhardan da sulanmıştır...

sedefçiğim dün akşam yorum yapmıştım oradada sorunun cevabı vardı ben sen sormadan cevap yazmıştım:9::9: önceki sayfaya bakmamışsın heralde:34:

Şuan için bebeğimin gelişimi çok iyi maşallah..herşey yolunda gelişim olarak önden gidiyoruz..Bebeğe yarıyor yani..

Geçen bir video paylaştım,emziren anneler için,ben yakında başlıcam ki daha etkili olsun.
Bulursam tekrar koyarım buraya..bebekler için fizyolojik serumlar var burnuna damlatıyorsun..çok etkili..
Videodaki çayı bence sende yap iç ,hem sütün kalitesi artar hemde bebeğin iyileşmesine yardımcı olur..

evet canım bizim de boy gelişimimiz normalin üstünde biraz ama kg da normalin birz altı gibi her ay ortalama 750 gr almş.en az 600 gr almalı diyrlar neyse sağlıklı olsun da.hasta yavrucak burnu tıkalı

Geldim. :9: Ben de yer fıstığı alacaktım, bir bakayım içindekilere dedim, gluten vs.. içerir yazıyor. Kabuklu fıstıkta bile var, kuruyemiştekilerde de varmı acaba?

Yaprak sarma
Kabak tatlısı cıssss
Börek cıssss
Mercimek köftesi

Görüyormusun Gül abla zorla sana kaçamak yaptırıyor. :9:

Yaprak sarma
Kabak tatlısı cıssss
Börek cıssss
Mercimek köftesi

sana uygun şeylerde varmış, kuruyemişinide kendin götür orada kavrulmuş olur bence

100 gr çiğ (kavrulmamış) yerfıstığında bulunan besin, yağ, mineral ve aminoasit
değerleri şöyledir:

Besin değerleri

• Toplam kalori: 594
• Karbonhidrat:25,35 gr
• Lif: 9 gr
• Lipid: 51,45 gr
• Posa: 4,15 gr
• Protein: 17,30 gr

Toplam asit değerleri

• Doymuş yağ asitleri: 6,899 gr
• Çoklu doymamış yağ asitleri (Omega-3 ve Omega-6): 10,768 gr