Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Ben iki öğün beslenmeyi peygamberimizin sav sünneti diye yapmaya başladım ama sonradan öğrendim ki İbni Sina, Karatay, Ahmet Rasim Küçükusta gibi isimler hep iki öğün yemeyi tavsiye ediyor.

Hatta İbni Sina "İki öğün sağlıktır, üç öğün hastalıktır." diyor Tıp Kanunu isimli kitabında.

İki öğüne alıştım öğlen belki bir havuç ya da turp veya salatalık yiyorum çok acıkırsam. Benim asıl sıkıntım atıştırmalık olayı. Çayın kahvenin yanına ne yiyip içiyorsunuz ?.
Canan hoca da hep İbni Sina'yı örnek verir.

Bugün kahvaltıyı tam yapamadım, ne sebze var evde ne zeytin. Zeytin var ama akşamdan suya koydum, tuzu hala çıkmadı. Yiyemedim o kadar tuzlu. Tadına bakmak için 1 zeytin yiyebildim. Peynir, 1 yumurta, nohutlu tarhana çorbası, akşam yiyemediğim ısırgan tohumlu yoğurdum, ceviz. Şimdide kış çayı içiyorum.

Sabah kahvaltından 4-5 saat sonra çayın yanına kuruyemiş yiyebilirsin. Sabah yediğin 1 çay bardağı kuruyemişi 2'ye bölüp yarısını sabah, yarısını öğlen yiyebilirsin. Sabah kahvaltıda kayısı yemediysen, kuru erikte olabilir. Öğlen yediğin kuruyemişin yanına ekleyebilirsin.

evet gayet mantıklı. teşekkür ederim. kuru yemiş dışında atıştırmalık yok anlaşıldı :KK43:

Kütüphaneye 20 dk gidiş 20 dk geliş olarak 40 dk sürüyor yürüyüşüm.
Bir de her üç saatte bir yarım saat ara veriyorum o zaman da çay, su içmek için ya da mescide gitmek için tekrar yürüyorum.
vaktin olmayınca bu kadarı da yeter , ben ilk 2 ay dizlerimden dolayı yürüyemiyordum yinede 8 kg vermiştim
evet gayet mantıklı. teşekkür ederim. kuru yemiş dışında atıştırmalık yok anlaşıldı :KK43:
karatay da atıştırmalık yok zaten, sen çok uzun süre aç kaldığın için arada yarım öğün yapabilirsin kedinin dediği gibi yoğurt, salata veya çorba gibi

uzun süre aç kalmak beyne kıtlık sinyali gönderir ve yenileni depoya yağ olarak atar depo yağları da geç erir

vaktin olmayınca bu kadarı da yeter , ben ilk 2 ay dizlerimden dolayı yürüyemiyordum yinede 8 kg vermiştim

karatay da atıştırmalık yok zaten, sen çok uzun süre aç kaldığın için arada yarım öğün yapabilirsin kedinin dediği gibi yoğurt, salata veya çorba gibi

uzun süre aç kalmak beyne kıtlık sinyali gönderir ve yenileni depoya yağ olarak atar depo yağları da geç erir

sabahtan çıkıp akşam eve geldiğim için yanıma ancak havuç turp salatalık gibi şeyler alabiliyorum.Olmadı salata yaparım nedeyim kaldım haböyle ya :KK43:

Herkese selamlar sevgiler
Ben süt çok tüketiyorum kilo vermeye engelse bırakayım
sabah <iki yumurta, 5 çatal peynir,6 zeytin ,yarım avuç çiğ fıstık(hayattan soğudum nasıl kötü bir lezzet anlatamam kavrulmuş çok çok güzel çiğ fıstık tüylerim diken diken oluyor)
öğlen <yumurtalı ıspanak,1 adet muz
sütlü kahveiki fincan
şu ana kadar bu şekilde beslendim yanlış eksik varsa öğrenmeye çalışıyorum hocanın kitabını okumadım

Son düzenleme:
bizim köy gibi ilcemizde bir gündür elektrik ve su yok kaloriferde yanmiyor cocuklarla zorlandık elektrik geldi inşallah suda gelir :KK43: sarjim yok . dua edin yollar kapalı :KK43: yıl 2015 ama turkiyede hala elektrik su problemi var :KK43:

iyi aksamlar bugun yemegmi cok kacirdim yada birdenmi yedim suan bi kotü oldum kendimi koltuga zor attim ispanak yemegi sarimsakli yogurtlu sanirim biraz uyuycm

havuç yağda yenmeli yoksa emilim olmaz yanında protein olmadan da yenmemeli,,,

peki ne yenebilir protein olarak ?. bir de ne önerirsiniz ara öğün olarak. kedi83 yoğurt demişti aslında yoğurt ve salatalık düşündüm bir an. Bu arada doğal tahin yiyebiliyor muyuz ?

çoooo..k teşekkür ederim sizden de diğer üyelerden de öğreneceğim çok şey var :)

glisemik indeks tablosu

Eklentiler

• 10710956_616632095113191_7187145194898519640_n (1).jpg
    10710956_616632095113191_7187145194898519640_n (1).jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 112
Bugünkü listem
Sabah 10:30 iki yumurta 12 zeytin. Peynir. 3 kayısı. Bi çay b fındık. Yeşillik domates.
15:30 da çok acıktım bikaç fındık ve bir bardak süt içtim
Yemeğe eşimi beklemek istedim ama artık beklemeyecegim
17:30. 1 tabak barbunya. Balık salata

X