Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Gul abla sen bu sucuk tarifini denedin mi nasil oldu? Aslinda dennebilir gercekten ev sucugu insanin cani cekiyor bazen. Bizimkilerde bagisaksiz yaparlardi baxen baharat koyup kiymali yumurta hibi ama sucuk baharati olunca sucuklu yumurta gibi oluyodu. Tarifini bilmiyorum ama.

Sagol tesekkur ederim bu arada gul abla evet dogru soyluyorsun. Ne bilim esim pirinc pilavini cok seviyor icine koymak icin bulunuyor sehriye evde aslnda hic sehriyesiz yapabilirdim.bartik birdahakine oyle yaparim.

Yalniz birsey sormak istiyorum mesela corbalara kivam vermesimacisindan biraz tam bgday unu kullanabilirmiyiz? Sonucta tarhanada da un var ve saglikli olmasi acisindan karatay tarhanayi oneriyor. Yani sanki ayni mantik gibi geliyor bana ama sizin fikriniz nedir bu konuda? Msela ben suan tarhana yapiyorum icine sirf tam bugday unu koydum.

sucuk tarifini verdim ama yorumumu yazmayı unutmuşum..:)
tadı güzeldi ama rengi çok kahveydi çocuklar ilk defa ev yapımı yeyince renkten dolayı garipsediler....sen kırmızı tatlı biber fazla atki rengi kırmızıya benzesin canım

Markafonide yemek termosu var, ama az zaman kaldı. İhtiyacı olan alabilir Q......ueens K......itchen diye bir marka. Benim olduğu için almıyorum.

denedim canım geçen sene yaptım ...üstte maydenize yorumumu yazmıştım

canım tarhana dışında una izin yok tarhanada ev yapımı olacak ama sık sık yenmeyecek....aynı mantık olmuyor canım ben 4 aydır tarhana çorbası içmemiştim ama diğerlerini sık sık içiyorum yapıyorum....un olduğu için az yapılacak ....unlaşmış herşeyin Gİ si yüksek olduğu için yasak sen herşeye koyarsan insülin direncin kırılmaz ve zayıflayamazsın zayıflasanda kaçamak yapmaya yönelirsin yine alırsın ....

tarhanada un var neden hala koyuyorsun ki anlamadım....

Çok teşekkür ederim iyi ve güzel dileklerin için canim..inşallah saglikla neticelenir durumum..ben de bir değil 2 çocuk daha var doğacak olan hariç. .o yuzden dinlenme şansım cok az...yine de her fırsatı değerlendiriyorum. ..

corbalardaki un kısmını ben kendi adima cevaplayim.tarhana dışında bi çorbam var yalancı İşkembe gibi bir şey sadece onu yaparken 1 yemek kaşığı kullanıyorum. .unsuz denedim çok duru oldu yemediler.evdekiler cok sever o yüzden koydum bende..zaten zahmetli bir corba arada yapıyorum. .onun dışında hiç un koymuyorum..
Benim küçük oğlumda senin kizinla yaşıt canim ben de vermeye çekiniyorum açıkçası. .1 yaşından sonra biraktirdi sağlık ocağı devam etmem gerektiğini yeni gecen ay öğrendim..aslinda çok yüksek miktarda kullanilirsa o yan etkiler oluyormus diye bi yazi okumustum..bu bizim içinde geçerli. .gebelik öncesi d vit kullandım ama sonra gebeligimi öğrenince biraktim..simdi cocuklarimla omega 3 kullaniyoruz..ben ayrica kan hapi kullanıyorum..

Cocuk doktorumuz tayin oldu guvenecegim bi dr bulsam danisacagim

Ablacim çok teşekkür ederim bendeki tarifte soğan yoktu sadece..onun dışında baharat oranları belki degisiktir diğer kısımlar ayni yapilista ayni..bi püf noktasi okudum nette ; ya bir hafta her gün sucukları ıslatın ,ya da minik minik toplu iğneyle bir kaç delik açın diyordu..içi kurumadan dışı kuruyup catlamasin, iciyle dışı ayni zamanda olsun yaziyordu..ıslatma kismi ugrastirici da artik bi kaç yerinden delmeyi düşünüyorum. .

Abla komsumda yedim gecen sene onun sucugu da fazla kahverengiydi baharati boldu..acaba ev yapimlarinin hepsi böyle mi oluyor ?renklendirici yok katkı maddesi yok ya, neyse tadi güzel olsunda önemli değil rengi

Mydeniz Allah yardimcin olsun canim suan kizimi dusundum de birde karnimda olmasi gercekten inanilmaz yorucu olurdu ayrica birde buyuk. Allahh yardimcin olsun gercekten. Corbalarin bir coguna un konuyor mesela mantar corbasi veya domates corbasi ne bileyim karataydan sonra uc dort corba arasinda donuyorum genelde kirmizi mercimek, yesil mercimek, bulgur corbasi ve de tarhana corbasi. Genelde de kendi acimdan ve kzim acisindan evde corba bulnmasi iyi oluyor. Kendime ayri eve ayrida pisiremiyorum butun corbalari unsuz yapnca yinede v halki begeniyor mu? Cok sulu olmuyormu?

Gul abla beni yanlis anladin tarhanaya tam bugday unu koydum dedigim tarhananin hamuruna yani kendim yapiyorum cunki.

Mydeniz simdi yine tereddutte kaldim devit konusunda. Ben balik yagi vermiyorum henuz ilgilenip alamadim ama deviti dort gun oldu baslayali. Eczacilar genelde gerek yok diyo ama bak gene kafam karisti simdi. Sonucta karataya soruldugundada ben cocuk doktoru degilim diyor.

evet canım ev yapımı kahverengi olurmuş,,,

bende bir yerde kaldırırken dışını yağlarsanız küflenmez dıye okumuştum yağlayıp kaldırdım

o zaman oldu canım ama başka şeylere koyma boşu boşuna insülin direncini bozma

İns gul abla bu sefer daha dikkatli olmaya calisicam. Belki devamliligini saglayamamam bundan kaynakli. Ama ne yazikki kizim bu aralar cok ekmek tuketiyor ben hic vermiyorum ama esim hem aliyor hem yiyor kizimda bugun ozellikle ekmek istedi olmadi gitti kendi aldi. Genelde masa ustunde ceviz kuru uzum kayisi gibi seyler birakiyorum yesin diye ama pek basarili olamafim. Birtek yumurtayi cok seviyor hamdolsun bir onu basarabildim ama ne yazikki kahvaltimiz cogunlukla sirf yumurta. Onemsemiyorum acikinca yer diyorum ama belkide hata yapiyorum. Esimle zitlasiyoruz ne yazikki cocugumun bedeni zehirleniyor. En azindan evde 80 lik cikolata bulundurayim baride arada onu yesin dimi. Veya cocuga illa cikolata alacak olan buyuklere bitter aldirayim.

Birde bugun kakaolu sut ictim tadi fena degil cikolata istegino ksiyor kizima hususi icirsem faydasi olur herhalde kakaonun.

evdeki farklı uygulamalar çocuğa istenileni yaptırmayı engelliyor, eşinizde ekmeği kesse ne güzel olur
sen elinden geleni yap onlarda zamanla alışacaklar ,,,
benim evdekiler ve gelenler alıştılar bana gelince ekmeksiz yiyorlar herşeyi ,,,alışkanlıklardan kopmak kolay değil onun için sen taviz vermedikçe onlarda alışacaklar karataya

Gunaydin. Nasilsiniz? Ben nispeten daha iyiyim. Soku hala atlatabilmis degilim.

Neyse, BlueDaisy ile bulusmak uzere İzmit'e gidiyorum bugun. Haber vereyim dedim.

Kendinize iyi bakin. İyi Pazarlar.
merhaba canım

ayyy ne güzel çok selam söyle bluedaisy e haftalardır yok merak ediyorum neden girmiyor diye....

Teşekkür ederim durumum cidden pek iç açıcı değil ama rabbim her türlü önleme ragmen yine de verdi 3. Bebegi .. kabullendim artık şükür , sadece ilerideki zor gunleri düşünüp strese giriyorum o kadar ..
Ben mantar çorbası yapmam. .domates çorbasına koymuyorum süt, kaymak koyuyorum domatesin ekşiliği gidiyor duru oluyor biraz bol Kaşarla (eski) güzel oluyor..yeşil mercimek çorbasına az ev eriştesi de koyabiliyoruz..yogurt corbasina buğday , yarma haşlayıp koyuyoruz pirinç yerine daha lezzetli ve besleyici oluyor..ben bunları dönüşümlü yapıyorum tarhana bolca pisiyor bizde cocuklardan dolayı ya 1 kepçe aliyorum ya sık sık yaptiysam arada icmiyorum.. bazen büyük oğlum sehriye çorbası ister..onlar içer ben yemem
Ya kusura bakma kafani karistirdim..ben de net olarak arastirmadigim ve bilgim olmadigi için vermiyorum. .yoksa bildigimden değil. .sadece bebegim kucukken bingildagi hizli kapanmaya baslamisti 2 ay verme dediler sağlık ocağından.sonra duzeldi kapanma hizi 1 yasina kadar verdim..bu konuda baska bir bilgim yok

Balik yagini geçen ay saglikli yasiyoruz'un anlastigi eczaneden yari fiyatina aldim..ocean plus portakalli..içindeki epa ve dha orani onemliymis bunda epey yüksek. .gecen arkadaş almis oğluna ,karsilastirdik oranlarını neredeyse 1/4 onunki azdi..
Sağlık ocagindaki dr 'a sordum. .cocuklarda omega 3 o da önerdi kendi çocuğuna da kullanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…