- 1 Mayıs 2014
- 1.651
- 1.876
Can can ben baktım şimdi çok güzel içmek lazım lakin yan etkisi olarak emzirme dönemindeki kadınların kullanmaması( prenscim şimdi sen görürsün içmek istersin diye bunu özellikle yazdım ve emziren diğer arkadaşlar ), bi de hamile bayanlarda da düşük yapma görülmüştür diyo... biz bebiş istiyoz ya acaba içsek mi içmesek mihibiskus çayı deneyen varmı ben 100 gr alıp deneyeceğim
cnm sagol.haklısın cok.ben de okudum bunları.aslinda doktorumun dediklerini yuzde yuz yapmiyorum.örneğinpekmezi istersen ver dedi.ben vermeyi dusunmuyorum.sonucta sıvı seker o. Meyve de az ztn ve sanirimbnm bebegim tatlilari sevmiyor.bugun keci sutu den yogurt yapicam.gebeykende ev yogurdu yapardim.simdi devam ama keci bu sefer.10 kat kalsiyumu fazlaymis.bebe biskuvilerinden uzak duruyorum. Doktorun onermeleri esimi ikna etmemde zorluyor beni.mevyenin cok yararlı bisi olmadigini anlatamiyorum bi turlu. Hele en cok uzuldugum hamileyken yapilan seker yuklemesi.karatayi daha once dinlemiş olsaydım bunun zararli oldugunu soyleyip yaptirmazdim.ztn beslenmeme dikkat etmistim yeteri kdr.meyveyi fincanin 1/4une koyup su ekliyorum.yani cok az.onunda yarisini doke saça yiyor.Allah kolaylik versin ek gidaya giris biraz stresli oluyor. cocuk doktorlari standart ellerinde bir liste vardir onu verir herkese oysaki cocuk beslenme uzmanlari o listede degisiklik yaptilar. bu kadar obez cocuktan sonra problemin kaynagina bebeklige indiler. ek gidaya geciste meyve suyundan once sebze suyu verilmesini soyluyorlar. bebegin baslangici sekereli seylerle yapmamasi bebegin damak tadinin sekere alismamasi icin . birde benim yaptigim en buyuk hata kizima tadimlik degil doyumluk verdim ek gidalari oysaki adi uzerinde ek gida. bebegin ilk bir yil ana ihtiyaci anne sutu yoksa formul mama sonra farkli tatlara alismasi icin ek gida. birde avakado var super besin onuda deneyebilirsiniz. alerjen degildir ama isterseniz az biraz verip deneyebilirsiniz. yogurtta ise uht olmayan keci yogurdu olursa yada keci sutunden kefir olursa super olur. nacizane tavsiyelerim
bence ayda bir tane devam et... karatay hocanın dadiği değerlerin hala altında kalıyoruz... ama b 12 müthiş artmış maşallahhhhhKızlar, sonuçlar çıktı:
1- B12 Eski değer: 381
10 adet iğneden sonra yeni değer 666. 800'e yaklaşıyorum ^_^
Ki iğnelerden sonra kilo vermeye başladım.
Dr'a 10 iğne daha yazdırmıştım. Acaba onları da gün aşırı mı yaptırayım 15 günde bir mi yaptırayım bu durumda.
2- İnsülin Eski Değer 4,5 idi. Şimdi 4,4... Hep düşük zaten tatlıyla da aram bunun için yok ve aklıma bile gelmiyor ^_^
3- Demir Eski Değer 51 idi. Şimdi 64. Sınırdan uzaklaşıyorum yavaş da olsa. Bu da güzel bir gelişme.
4- Ferritin Eski Değer 15 idi. Şimdiki 19,61
5- Folat Eski Değer 7 iken şimdi 10,4.
Asıl sorum, daha önce D vitamini yaptırmamıştım. Rapordaki adı "25-Hidroksi Vitamin D" sonuç da 7.9 çıkmış. Fakat bunun aralığının ne olduğu yazmıyor. Acaba başka D vitamini testi de mi var? Yoksa D vitaminim yerlerde mi çünkü Karatay hoca 80 olması gerekiyor diyor???
Yükselen değerlerimle beraber kilo vermeye başladım. Beslenmenin ne denli önemli olduğunu 2 aylık testte gördüm resmen.
Şimdi ben B12 için ve D vitamini iğnelerim için sizden cevap bekliyorum. Nasıl yapmalıyım???
belki de düzgün yapmamistir diyeti.her zaman abartnlar vardir.ne bileyim doyun diyor karatay ama doymadan kalkiyordur flncanım karatayın sütü azaltması bence imkansız.. yediğimiz herşey sütü artırmaya yönelik.. psikolojiktir bence..
Ne işe yararmış kendileri acaa bi bakayım ... ben bu ara yeil çay içiyorum..
Canım arkadaşlarım merhaba...
vallahı hepınızı çook özledim çook.. başta gül ablam kedıcık teoson mydenızz mengmeng prenses fmgenc ve adını sayamadığım kadim karataycı canlarım..
Biliyorsunuz derın bır ayrılık acısı sonucu kendımı 15 günlük bır tatılle ödullendırdım ve sahalara 77 kg olarak yenıden döndüm..gittiğim kılo ıle dönmekte bulunduğum ortam ıtıbarıyle başarı sayılır..
nasılsınız neler yaptınız ben yokkene.. beni össledınız mı...
bu arada hıbuskus çayını 1,5 senedır kullanıyorum..yeşil çay ıle bırlıkte demlıyorum..en önemlı özellıgı ödem atıcı olması..ama tansıyon ve tiroit hastaları asla kullanmamalı.. birde limon katmayın içine hızlı bır şekılde tansıyonu etkılıyor.. bunlar benım 1,5 sene içinde yaşayarak ve okuyarak öğrendıklerım... hepınızı sevıyorummmm
4 snenın sonunda nasıl böyle oldu bılemıyorum mengmeng..biliyorsun düğün arefesınde..ama kalbıme elımı koyup 7 inşirah okuyorum..inan bunu süreklı yapıyorum ve gönlüm genişliyor.. bende çok derın acılar içindeyım ama her zaman söyledıgım bır söz var.. cenaze evıne bıle yemek gelır.. çünkü gerıde kalanların yaşamaya ıhtıyacı var.. Hayat her şekılde devam etmek zorunda.. KEndını ve güzel kalbını yorma canım.. Rabbım gönlümüze inşirah ferahlığı versın..Hoşgeldin canım. Ben de tam 7 gündür ayrılık acısı yaşıyorum. Üzüntüden urticaria oldum. Kurdeşen döküyorum yani... Yüreğim vücudumdan daha çok sızlıyor hala...
Kendini özlettin. Bir müddet ben de burada yoktum aslında. Sonradan baktığımda yokluğunu hissetmiştim canım.
Hoşgeldin tekrar. Allah bize unutma gücü versin inşallah.
canım değerlerin benim değerlerle karşılaştırılınca maşallah çok iyi birçoğunda beni üçe katlarsın .D vitamini konusunda aralığının orada ne yazması önemli değil canan hoca 80 olmalı diyor dediğin gibi bence ayda bir yaptır.Ben hiç tahlil yaptırmadım ama ayda 1 tane yaptırıyorumKızlar, sonuçlar çıktı:
1- B12 Eski değer: 381
10 adet iğneden sonra yeni değer 666. 800'e yaklaşıyorum ^_^
Ki iğnelerden sonra kilo vermeye başladım.
Dr'a 10 iğne daha yazdırmıştım. Acaba onları da gün aşırı mı yaptırayım 15 günde bir mi yaptırayım bu durumda.
2- İnsülin Eski Değer 4,5 idi. Şimdi 4,4... Hep düşük zaten tatlıyla da aram bunun için yok ve aklıma bile gelmiyor ^_^
3- Demir Eski Değer 51 idi. Şimdi 64. Sınırdan uzaklaşıyorum yavaş da olsa. Bu da güzel bir gelişme.
4- Ferritin Eski Değer 15 idi. Şimdiki 19,61
5- Folat Eski Değer 7 iken şimdi 10,4.
Asıl sorum, daha önce D vitamini yaptırmamıştım. Rapordaki adı "25-Hidroksi Vitamin D" sonuç da 7.9 çıkmış. Fakat bunun aralığının ne olduğu yazmıyor. Acaba başka D vitamini testi de mi var? Yoksa D vitaminim yerlerde mi çünkü Karatay hoca 80 olması gerekiyor diyor???
Yükselen değerlerimle beraber kilo vermeye başladım. Beslenmenin ne denli önemli olduğunu 2 aylık testte gördüm resmen.
Şimdi ben B12 için ve D vitamini iğnelerim için sizden cevap bekliyorum. Nasıl yapmalıyım???
4 snenın sonunda nasıl böyle oldu bılemıyorum mengmeng..biliyorsun düğün arefesınde..ama kalbıme elımı koyup 7 inşirah okuyorum..inan bunu süreklı yapıyorum ve gönlüm genişliyor.. bende çok derın acılar içindeyım ama her zaman söyledıgım bır söz var.. cenaze evıne bıle yemek gelır.. çünkü gerıde kalanların yaşamaya ıhtıyacı var.. Hayat her şekılde devam etmek zorunda.. KEndını ve güzel kalbını yorma canım.. Rabbım gönlümüze inşirah ferahlığı versın..
canım değerlerin benim değerlerle karşılaştırılınca maşallah çok iyi birçoğunda beni üçe katlarsın .D vitamini konusunda aralığının orada ne yazması önemli değil canan hoca 80 olmalı diyor dediğin gibi bence ayda bir yaptır.Ben hiç tahlil yaptırmadım ama ayda 1 tane yaptırıyorum
Hoşgeldinn canımmm... ne güzel enerji getidin... yemin ederim 1 saat olmuyor aklıma geldin... sesi çıkmıyor ne yaptı ki acaba diye... neyse ki gelmişsinnn hoşgelmişsinnn....Canım arkadaşlarım merhaba...
vallahı hepınızı çook özledim çook.. başta gül ablam kedıcık teoson mydenızz mengmeng prenses fmgenc ve adını sayamadığım kadim karataycı canlarım..
Biliyorsunuz derın bır ayrılık acısı sonucu kendımı 15 günlük bır tatılle ödullendırdım ve sahalara 77 kg olarak yenıden döndüm..gittiğim kılo ıle dönmekte bulunduğum ortam ıtıbarıyle başarı sayılır..
bu arada hıbuskus çayını 1,5 senedır kullanıyorum..yeşil çay ıle bırlıkte demlıyorum..en önemlı özellıgı ödem atıcı olması..ama tansıyon ve tiroit hastaları asla kullanmamalı.. birde limon katmayın içine hızlı bır şekılde tansıyonu etkılıyor.. bunlar benım 1,5 sene içinde yaşayarak ve okuyarak öğrendıklerım... hepınızı sevıyorummmm
gerçekten nasıpten öteye köy yok mengmeng.. Bizim ilişkımız kesın olark bıttı ama belkı kadroda çıkmış..Siz olsun yenıden başlayabılırsınız.. tabı hayırlısını gönlüne göre olması daha önemlı bır dua.. Kün fe yekun.. Ol DER OLUVERIR..Biliyorum canım, biliyorum. Mevlam sabrını da verecek inşallah. Zamana ihtiyacımız var sadece. Rabbim bizim için neyi layık görmüşse zaten o olacak. O'nun için düşüncelerimi ertelemeye çalışıyorum. Ben de inşirah okuyorum sürekli. "Her aşk biter, her canlı ölür" diye düşünüyorum. Sonra bi bakıyorsun hoooop "neden böyle olduk?"a geliyorum. Vardığı noktayı sevmiyorum.
Hele ki bugün, Yıldız Teknik'te kadrosu çıkmış. Bu kadro 2 ay önce çıkması bekleniyordu. Çıksa bu ay nişan olacaktı... Ama kadro bugün çıktı. O "gidiyorum ve beni beklemeni istemiyorum" dedikten 1 hafta sonra.
Canım benım.Hoşgeldinn canımmm... ne güzel enerji getidin... yemin ederim 1 saat olmuyor aklıma geldin... sesi çıkmıyor ne yaptı ki acaba diye... neyse ki gelmişsinnn hoşgelmişsinnn....
Canım arkadaşlarım merhaba...
Maşallah canımmm... kilo vermesende sıkılaşmakkk çok çok önemli ne güzel hem kilo almadan hmde daha sıkı hemde mutlu olarek bitmiş tatilgerçekten nasıpten öteye köy yok mengmeng.. Bizim ilişkımız kesın olark bıttı ama belkı kadroda çıkmış..Siz olsun yenıden başlayabılırsınız.. tabı hayırlısını gönlüne göre olması daha önemlı bır dua.. Kün fe yekun.. Ol DER OLUVERIR..
Canım benım..çok teşekkür ederım.. nasılda aklına getırırmış enerjik arkadaşını.. bende sızlerı vallahı çok özledim.. hiç kılo almadan hatta bol bol yüzüp sıkılaşarak gerı döndüm ..sesım çıkmıyordu ses çıkarak enerjım bıle kalmamıştı..ama ben hızlı şarjederım kendımı. . öpüyorum
Canım hoşgeldin iyi ki geldin yine maşallah dopdolu enerji yüklusun...gerçekten nasıpten öteye köy yok mengmeng.. Bizim ilişkımız kesın olark bıttı ama belkı kadroda çıkmış..Siz olsun yenıden başlayabılırsınız.. tabı hayırlısını gönlüne göre olması daha önemlı bır dua.. Kün fe yekun.. Ol DER OLUVERIR..
Canım benım..çok teşekkür ederım.. nasılda aklına getırırmış enerjik arkadaşını.. bende sızlerı vallahı çok özledim.. hiç kılo almadan hatta bol bol yüzüp sıkılaşarak gerı döndüm ..sesım çıkmıyordu ses çıkarak enerjım bıle kalmamıştı..ama ben hızlı şarjederım kendımı. . öpüyorum
Yani kalıyor gitmiyor kendileri...kısmet işte..kısmet belki de barışmaya gelir tekrar aklı başına geldiyse...Biliyorum canım, biliyorum. Mevlam sabrını da verecek inşallah. Zamana ihtiyacımız var sadece. Rabbim bizim için neyi layık görmüşse zaten o olacak. O'nun için düşüncelerimi ertelemeye çalışıyorum. Ben de inşirah okuyorum sürekli. "Her aşk biter, her canlı ölür" diye düşünüyorum. Sonra bi bakıyorsun hoooop "neden böyle olduk?"a geliyorum. Vardığı noktayı sevmiyorum.
Hele ki bugün, Yıldız Teknik'te kadrosu çıkmış. Bu kadro 2 ay önce çıkması bekleniyordu. Çıksa bu ay nişan olacaktı... Ama kadro bugün çıktı. O "gidiyorum ve beni beklemeni istemiyorum" dedikten 1 hafta sonra.