- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
canım elmayı dilimle bir tutam biberiye ve kabuk tarçın, bikaç tane top karabiberi küçük bi demlikte sıcak suyun içine koy, kaynatma sadece demle. al sana mis gibi açık doğal bitki çayı : ) darülfülfül diye bir tohum var, kakule var, bunlardan bulursan arada bunları da ekle, çok faydalı.. nane ekleyebilirsin, kekik ekleyebilirsin, papatya kurusu ve melisa satılıyor ondan alıp ekleyebilirsin.. melisa bebişini rahatlatır uyutur, rezene koyabilirsin rezene sütü artırır bebeğini rahatlatır.. elmayla beraber limonu kabuğuyla doğrayabilirsin,adaçayı ekleme sütü azaltıyormuş.. işte böyle : )sut bana yasak ztn
Bebisimin laktoz intoleransı var maalesef. Siyah yesil cay ve kahve de yasakbi onlar kalmisti demekki o da olmayacak. Bunlar acik satilir mi ki?ihlamur fln oluyor da elma bogurtlen pek sanmiyorum
geçmiş olsun canımKızlar çok rhatsızım çocuktan geçti heralde biraz okudum ama halim yok yazmaya hepinizi çok öptüm iyi geceler
canım s.arabistan da beslenme açısından tam olarak abd gibi.. burada bi yemek kültürü yok. tek yöresel yemekleri pilav üstü et... inanın 1 kişiye koydukları pilavı biz 5 kişi anca yeriz.. hiç abartmıyorum : )) adamların en sağlıklı yemeği bu.. pilav : )bende kizimi yazdirirken iki kres arasinda kararsiz kalmistim. bir tanesinin saatleri daha uzundu ama disardan yemek kabul etmiyorlardi. sabah-oglen ve iki atistirmalik veriyorlardi. listeyi de allahtan verdiler onceden .bir baktim ki; kizim icin uc yildir neden kactiysam hepsi orda. aralardaki atistirmaliklarda kraker,biskuvi tarzi seyler. eledim direkt. simdi gonderecegim yere ben gondericem bir ana iki ara olacak tam benim istedigim gibi. sonucta amerikalilarin beslenme sekli ortada. o kadar cok obez cocuk varki insan gordukce uzuluyor.
ben de maden suyu içmeyi planlıyordum ki mengmeng den kahve özendim
soda açtım
Evet arap kurabiye yaptı.
Kahvaltıda yersen sorun olmaz, bence.Kızlar size birşey sormak istiyorum ben iğdeyi çok seviyorum..Karatay için uygun mu yoksa yasaklarda mı?Bilgisi olan paylaşırsa çok ama çoook mutlu olurum babam almış çünkü
Kızlar çok rhatsızım çocuktan geçti heralde biraz okudum ama halim yok yazmaya hepinizi çok öptüm iyi geceler
Gecmis olusnteoson bugun nasilsin?
teşekkür ederim canım biraz ağrım var ama ALLAHkorusun ilk günki gibi değil şükürInsallah son olur sizin hirsizlarla olan bu sinaviniz. Ben bu yaz Adanaya gittigimde cok duydum boyle olaylari hatta bir ara annemlerin mahallesine dadanmislardi. cingozler biliyordu yaz olunca adanada fazla kimse kalmaz, evlere giriyorlardi. en enteresani ise bir ev sahibi kadinin altinlari varmis altinlarini da hirsiz bulmasin diye tavugun icine doldurmus, dikmis ve derindondurucuya saklamis ama malesef onuda calmislar. Bende yuh nasil olur derken hirsizlarin dedektorle evin icinde gezdiklerini ogrendim. ogrendim bir yasima daha girdim. benim guzel memleketimin guzel insanlarinda zeka akil problemi yok ama bazilarinda bu ters calisiyor.
Kızlar çok rhatsızım çocuktan geçti heralde biraz okudum ama halim yok yazmaya hepinizi çok öptüm iyi geceler
Kahvaltım
Peynir yok, bir süre süt ürünlerini tüketmeyeceğim. Yoğurdu ne yapacağım kararsız kaldım.
Insallah son olur sizin hirsizlarla olan bu sinaviniz. Ben bu yaz Adanaya gittigimde cok duydum boyle olaylari hatta bir ara annemlerin mahallesine dadanmislardi. cingozler biliyordu yaz olunca adanada fazla kimse kalmaz, evlere giriyorlardi. en enteresani ise bir ev sahibi kadinin altinlari varmis altinlarini da hirsiz bulmasin diye tavugun icine doldurmus, dikmis ve derindondurucuya saklamis ama malesef onuda calmislar. Bende yuh nasil olur derken hirsizlarin dedektorle evin icinde gezdiklerini ogrendim. ogrendim bir yasima daha girdim. benim guzel memleketimin guzel insanlarinda zeka akil problemi yok ama bazilarinda bu ters calisiyor.
Süt içmeyi çok seviyorum ama karnımı ağrıtıyor bazen, özellikle aç karna, akşam içince midemi bulandırıyor ve gaz yapıyor. Peynirde galiba yine gaz yapıyor, şişkinlik var kaç gündür. Bugün peynir yemedim, şu an gaz ile ilgili bir sorun yok, bakalım gerçekten ondan mı, akşama kadar sorun olacak mı? Yoğurtta sadece kafam karıştı, birkaç gün yoğurtta yemem, ama sonra yoğurda başlarım, sütü hiç içmesem de olur. Peynirde de laktozu az olanları denerim. Şu an deneme aşamasındayım. O kadar zayıfladım, ama karnımda bir şişlik, dün sipsivri çıkmış ve sertti karnım.neden süt ürünlerine ara verdin?
bi yandan ne güzel birsürü sevdiğiniz var, geliyorlar, ben malesef ankarada bir hevesle bebek şekeri hazırladım kendim, 100 tane, anca ailelere verdim 30 tane ya gitti ya gitmedi, çok az çevremiz orada olduğu için.. işyerindeki arkadaşlardan samimi olmayanlar gelmedi ben de 1 sene izin alınca ve o arada kurum değiştirince gelenimiz çok az oldu.. ama tabi bunu bi de ev sahibine sormak lazım, işe başlayınca rahat edeceksin canım : ) inan ki daha az yorulacaksın şimdikinden..
Maden suyunu magnezyum vs mineraller için içmek istiyorum ama bizim orada bakkal ve şok, a101 marketleri var. Ben de kızı...lay almak istiyorum. Bikarbonat oranı yüksek ve güvenilir diye. İkisinde de yok. Şok market artık getirmiyor. İşyerinin oradan alıp, otobüste taşımakta zor oluyor. Özellikle spor sonrası için içmem lazım. Büyük marketler dışında 1 şişe maden suyu ya 50 krş. ya 75 krş. 6 tane markette 2.5 tl. gibi. Bakkaldan 6 taneyi 4 liraya alıyorum. Yine almak zorunda kalıyorum bazen, ama dün almadım, bakalım bir çözüm bulmam lazım.[/QUOTE
kedimmm dün gece maden suyumdan bir iki yudum aldım kutttt uyumuşum..boşa gitti. :)
Süt içmeyi çok seviyorum ama karnımı ağrıtıyor bazen, özellikle aç karna, akşam içince midemi bulandırıyor ve gaz yapıyor. Peynirde galiba yine gaz yapıyor, şişkinlik var kaç gündür. Bugün peynir yemedim, şu an gaz ile ilgili bir sorun yok, bakalım gerçekten ondan mı, akşama kadar sorun olacak mı? Yoğurtta sadece kafam karıştı, birkaç gün yoğurtta yemem, ama sonra yoğurda başlarım, sütü hiç içmesem de olur. Peynirde de laktozu az olanları denerim. Şu an deneme aşamasındayım. O kadar zayıfladım, ama karnımda bir şişlik, dün sipsivri çıkmış ve sertti karnım.
Evet, kefir içiyorum arada. Galiba bağırsakları çalıştırıyor. Birkaç gün deneyeceğim, sonra kefir ve yoğurt tüketirim, hiç dikkat etmedim onlar birşey yapıyor mu diye, ama onlarda sorun olmuyor galiba. Peynir ve süt sorunlu.kefir denedin mi hiç? ben çok seviyorum ya çok iyi geliyor
Evet, kefir içiyorum arada. Galiba bağırsakları çalıştırıyor. Birkaç gün deneyeceğim, sonra kefir ve yoğurt tüketirim, hiç dikkat etmedim onlar birşey yapıyor mu diye, ama onlarda sorun olmuyor galiba. Peynir ve süt sorunlu.
Gaz oluyor, mide bulantısı oluyor (süt içince) ama şişkinliği onlar mı yapıyor bilmiyorum. Ancak deneyerek anlayacağım. Peynir ağrı yapmıyor tabi, sadece gaz yapıyor. Amaaan seviyorum ama içmesemde olur, zaten Ahmet Aydın süt içmeyin, yoğurt tüketin diyor. Süt kaynayınca yararlı bakteriler yok oluyor, yoğurda dönüşünce geri geliyormuş. Birde peyniri deneyeceğim, eğer peynirde yapıyorsa artık 90 günlük mü ne peynirler oluyormuş, onları yerim. Eski peynir yemek lazımmış, laktozu sıfırmış.laktoz intoleransın vardır belki şişkinlik oluyorsa sütte.. yoğurtta sorun olmuyor kefir de öyle..
şimdi t.kümeli burada olsa sana hemen light ve laktozsuz süt önerirdi