kaç gündür kreş mevzuları beni daralttı, dün çocuk geldi eline tutuşturmuşlar şekeri, ama nasıl adi iğrenç bişey.. tabi ki yedi, her tarafı boya oldu şekerden.. bi de ertesi gün şeker götüreceklermiş arkadaşlarına verip paylaşmayı öğreneceklermiş !! kahvaltı saati oluyor bi de, o saatte de sandviç ve meyve suyu veriyorlar, süt verin bari dimi, sandviç zaten ekmek hadi onu anlatamam ekmek zararlı desem mal gibi bakarlar suratıma, tutup bunların üzerine marshmellow vermişler, çocuğum hayatında yemediği için bilememiş nasıl yendiğini, yememiş... bunları bakıcımdan öğrendim tabi.. bunu da duyunca çok fena tepem attı. ya kreşler tam tersi şeker çikolata aburcubur vermeyin diyor, bunlar teşvik ediyor üstüne.. valla çikolata verdikleri şeylerin yanında masum kalıyor.. bitti dedim kreş meselesi.. gitmeyecek. bu mantıkta olan bir kreş çocuğuma faydalı bişey öğretebilir mi... komşunun kızı gidiyordu bi okula, trden aldıkları meyvesuyunu koymuşlar beslenme çantasına, öğretmen bunun şeker oranı çok yüksek deyip içirtmemiş ve eve geri yollatmış.. böyle bilinç olması lazım işte...