kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

Fikrim açık ya da kapalı farketmeksizin fazla dikkat çekici olmamak.Ama örtündüğünde omuzlarındaki sorumluluk artıyor hayata bakışın değişiyor herşeyin gibi.Ben makyajı da giyimi de bir tutuyorum.Estetik olan herşeyi beğenirim bakarım da.Geçenlerde saks mavisi rugan ince topuklu kırmızı dar trenckotu olan başörütüsü de parlak ayakkabısının renginde bir bayan gördüm.Zayıf ve uzundu kendisi.Dudaklar trenckota uyumlu tabiki.Dediğiniz gibi eyelinerda 100 metre öteden farkediliyor.Güneş gözlüğü kaynak gözlüğü kadar tepesinde duruyor.Çok güzel bir bayandı.Ama işte..Aması var.Ben dahil mekandaki en az 30 kişi bayana bakıyor.İstemsizce buda.Çünkü böyle bir dikkat çekme yok.Ben kapalı biri değilim ama hayatım boyunca ne öyle bir makyaj yaptım ne de öyle seksapaliteyi ön planda tutan bir giyimim oldu.Ne gerek var ki bu kadar ben burdayım demeye?? Sorunuzun cevabı da burda kendinizi iyi hissettirecek ve kendinize yakışanı sınırlarıyla yaparsanız neden olmasın.

Hala diyorum hayran kalmaya devam edebilirsiniz.

Bencesi sencesi yok ki bunun. Niye tabii ki yapılsın ama mantığına zıt deyince kötü bi'şey demişiz gibi algılanıyo.

Kesinlikle öyle...

Son düzenleme:
Kimin ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Siz kendinizi nasıl güzel hissediyorsanız öyle makyaj yapın. Tessettürlüsünüz diye görünmez insan olmadınız ya. Sizin kapanma tarzınızı kimse sorgulayamaz. İster dikkat çekici giyinirsiniz ister full makyaj yaparsınız. Tesettürün mantığını görünüşte arayanlara kalırsa kapalılara üniforma giydirirler . Boşverin milleti.

Bence arkadaşın tam olarak sormak istediği soru şu çok dikkat çekmeden ama bakımsız soluk görünmeden hangi malzemeleri kullanabiilirim.
Yanlış olduğunun farkında onu sormuyor ama öyüzden onu tartışmaaya gerek yok tam olarak belli belirsiz bir makyaj nasıl yapılır onu soruyor.
Eğer soluk ve hafif lekeli bir tenin varsa pudra kullan fondoten gibi yüzünde kalıp olmaz hafiften lekelerde kapanır .
Rimel sür ama öyle topak topak olmasın ben burdayım demesin.
Ruj kalem eyeliner olayı bana çok ters geliyor itici oluyor .
Ruj kullanma ama şeffaf nemlendiriciler var parlatmicak şekilde onlardan sür bir süre sonra uçuyor zaten.
Böyle aman aman aha makyaj yapmış olmazsın .
Rengin soluk felanda olmaz bence daha güzel olursun .
Bende polikistik hastasıyım akne leke olur fondotensiz çıkamam inan özeniyorum artık yüzüne bir gram birşey sürmeden çıkanlara.
Cildin çok lekeli soluk değilse pudra bile kullanma ama ruj eyeliner göz kalemi bunlar 5 metreden ben burdayım diye bağıran şeyler.
Rimel pudra çok yakınına yaklaşmadıkça farkedilmez çokta yoğun sürmediysen.
Soruyu belirsiz makyaj nasıl yapılır diye sorsan farklı yöne kaymazdı sanırım.
Aslında youtubede videolar var okul makyajım felan diye malum bazı okullarda yasak ya ordan rüyolar kapabılırsın hem sağlıklı hem makyajsız görüntüsü verebilmek için birkaş rütüşla.
Herkes söylemiş ama son olarak eklemeden geçemeyeceğim en güzel hiçbirşey sürmeden çıkman tabi:)

Ziynetlerinizi saklayin denmis ayette, yani cazip gorunmeyin suslerinizi ortun. Ama hem goz alici kiyafetler hem dikkat cekici bir makyajla ayet ne kadar yerine getirilmis olunuyor o kismi Allah bilir.

Kimse kimseye karışamaz ama eğer tesettüre girip bu sorumluluğu aldıysanız bazı mükellefiyetleri de olmalı.

Gerçekten yüzde bir ton makyaj, yapışık pantolon, üste yapışan bluz vs bunlar tesettürün amacına uygun değil.

Ancak farkedilmeyecek kadar makyaj yapmak sorun yaratmamalı.

hayır ben kapalı degilim , neden mi öyle dedim ? benim inancım ,benim inandıgım degerlere göre kapalı bir bayanın amacı dikkat cekmemektir ,karsı cinsten birinin dikkatini cekmemek icin olabildigince sade olmaktır .nefsine hakim olmaktır. ee sen sacını kapat ,ama gözlere sürmeler boyalar,bu sefere sacınla degil gözlerinle dikkat cekiceksin .bence hos degil ,tasvip etmem

Sadece düzeltmek istedim arkadaşım yanlış anlama.
Kadına sürme sadece eşi ve haram olmayan biri gördüğü müddetçe helaldir...
Yanlış bir anlam çıkmasın ortaya..

Konu ile ilgili olarak da; bende kapalı biriyim ve makyaj da yapmam sevmiyorum zira ben.
Dini olarak soruyorsan tabi ki caiz bir şey değil.
Ama bu başkalarının ne düşündüğü ile değil kendi vicdanın ile hareket etmen gereken bir konu.
Sen bundan rahatsızlık duymuyorsan başkalarının ne dediğini de umursamaman gerekiyor.
Zira ben kendi eksiklerini görmeden başkalarının pisliğini irdeyenlere acıyorum sadece..
O yüzden sorun sadece başkalarının düşüncesi ise takma..

bende kapalıyım makyaj yapmam açıkkende yapmazdım hiç aklıma gelmez bu benim tercihim. ama illa yapcaksan bülent ersoy gibi dolaşmadığın sürece hafif makyajtan bişey olmaz diye düşünüyorum

Kimse burda birbirini yargılamıyor yanlış anlaşılmasın

Ama tesettüre girecekse bir insan kesinlikle bilincini kavrayıp bir şeyleri göze alıp girmeli

İki zıttın bir arada olması yapıyorum zannedilen şeyi zedeler ''

Tesettür = Dikkat çekmemek

2^2 = 4 gibi.

arkadaşlar isteyen istediğini yapar kimseye karışmak bize düşmez eleştirmekte bize düşmez biz önce kendi yanlışlarımızı düzeltelim herkes kendinden sorumludur

ben kapalı bayanlarında makyaj yapmalarından yanayım

eyelinerı çok yakıştırıyorum, çok hafif bir ruj, göz kalemi ve hafif allık

sade bir makyajla yüzüne renk katabilirsin,

Benim dini inancıma görede senin kapalı olman gerek onu ne yapcaz. Sen önce emir olanı yerine getir ondan sonra gel burda ahkam kes tamam canım. Hem gözümüze sürme çekmekle dışarıya kendimizi beğendirmiyoruz kendi hoşumuza gidiyor ve sen bunu yargılayamazsın biz seni açık olmakla yargılamadığımız gibi. Komik olmayın yorum yaparkene...

Bence kaş kalemi kaşınızın rengine uygun bulabilirseniz kullanın.Hafif bir allık bir de gözünüze hafif bir kalem çekebilirsiniz.Ben kapalı değilim ama bende bu kadar makyaj yapıyorum yeterli geliyor bana ne az ne çok.

Bir de başlığınız çok yoruma açık bir soru,polemik yaratacak kadar ona da cevap vereyim.Kapalısı açığı tüm hanımlar kendilerini bir toplumda rahatsız hissetmeyecek kadar makyajını da yapabilir kıyafetini de seçebilir ama ne kimseyi rahatsız etmeden ne de kendi rahatsız olmadan.

Son düzenleme:
Rimel ve kalem olabilir, eyeliner belli oluyor hele birde böyle uzun kuyruk yapmıyorlar mı açıklarda bile yakıştırmıyorum, hoşuma gitmiyor da kapalılarda çok belli olur bu da tesettüre uygun düşmez. O yüzden füme renklerinde çok belli olmayan kuyruğunu da aşırı uzatmadan kalem çekebilirsin. Renkli far sürmezsin onun yerine terracota olmayan mat kahve farla hafif gölge yapabilirsin. Ben genelde böyle yaparım göz şeklinin güzelliğini ortaya çıkarmak için... Başka çok cilt problemin yoksa, ne bileyim gözenekler falan ciddi açık değilse sıkı bir cildin varsa fondoten pudra olayına girme bence... Gerçekten cildi çok yıpratıyorlar, haa mineral pudra hafif bir kat sürebilirsin canım, yüzünde ton farklılıkları varsa onlar için..

Alık yerine ben kontür uygulamanı tavsiye ederim. Hem yüz hatlarını ortaya çıkarır, güzelleştirir hem de allık kadar belli olmaz.Mesel benim elmacık kemiklerim yok :) kontürle belirginleştiriyorum bazen üstüne hafif simli pembe allık sürüyorum sende sadece kontür yapabilirsin.. Youtube çok güzel kontür nasıl yapılır videoları var, baştan zorlanırsın ama yapa yapa sen bile farketmezsin..

Renksiz dudak balmı sürersin veya nivea yeni bir çok tatlı pembe tonunda bir dudak balmı çıkarmış. Kokusu ve tadı harika..

Şu, hem nemlendiriyor hem de hafif bir pembemsilik veriyor.
http://3.bp.blogspot.com/-mjh55NgZNw8/T9CPAEZYLrI/AAAAAAAACoc/CQxc6sTCY2k/s320/Resim+3584.jpg

Ben açık olduğum halde çok hafif makyaj yapıyorum, renkli far çok çok nadir o da düğünlerde onun dışında kullanmam , ruj allık hep cilt ronunda ya pembe ya şeftali bazen sadece kontür yaparım. Yani kapalıların ağır makyaj yapmalarını doğru bulmuyorum, tesettüre aykırı... Ama hafif tonlarda belli belirsiz makyaj niye yapmasınlar ki..

Son düzenleme:
olayın dini boyutunu hiiiç bilmemekle birlikte, güzel görünmek her kadının hakkı diye düşünüyorum.

bende meslek olarak sürekli erkeklerin bulunduğu ortamlara girdiğimden hafif makyaj yaparım. Pudra, rimel, doğal tonlarda allık bitti...

Belli belirsiz makyaj yapmanın en önemli tekniği , yok makyaj sırlarını öğrenmendir .

Cilt bakımı , ardından nemlendirici ve bb krem , dudak parlatıcısı ve rimel ...

Bu seni o istemediğim soluk görüntüden kurtarır , bunun fazlası senin tercihindir.

Bu tarz konularda fetva mercii olunması değil de ; yanlış bilgi verilmesi cidden can sıkıcı oluyor .

Örtünmek inanan bir kadın için farz ibadetini yerine getirebilme nefsini yenmiş olması demektir , örtünme ile nefsine hakim olan kadın , soluk gözükmekle ilgili zaaflarına yenilip makyaj yapabilir . Bu az ya da çok diye nitelendirilmeli , makyaj caiz değil , hele de içinde beğendirme ve dikkat çekme niyeti taşıyorsa haramdır .Yani açığa az caiz , kapalıya çok değil ... Her hareketin hükmü kendi içindedir.
Ben örtülü bir kadınım aynı zamanda makyaj yapıyorum , ben makyaj yapıyorum diye dinin bu hükmünü kendime göre yontamam ; ama az yapıyorum diye de sevimli hale sokamam ve yoktur diyemem . Allah affetsin derim kendime ancak

Başı açık olma yada kapanma kararını nasıl kendin verdiysen bunun da kararını sen ver bence..
içine ne siniyosa onu yapmakta özgürsün..

sen zaten hassasmışsın bu konuda.
içine siniyor mu? gerisini salla..

kim canı nasıl istiyosa öyle yaşamalı kimse kimseye gereksiz yere salça olmamalı benim fikrim de bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…