kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

Bu soruya cevap vermeden önce,başını ne için kapattığının sorusuna cevap verebiliyorsan kendi içinde,zaten makyaj diye bir sorunun olmaz.Bir de makyaj sınırının kapalılığı açıklığı diye birşey yok.Her bayanın makyajının bir sınırı olmalı.

eyeliner rimel parlatici neyin nesi??
cifte standar degilmi
kime ahkam kesiyorsun?
:))

Aynen öyle bu konuda belki azar işiticez ama kendimizi iyi hissetmek için az bişey sürme çekmişiz rimel sürmüşüz çok mu:))) kadınız nihayetinde istiyoruz eşimize güzel görünmek. Dışarıdan banane ben kendim için yaparım ne yaparsam. İbadetlerimizi bile kendimiz için yapıyoruz Allahın ihtiyacımı var sanki buna. Kısaca diyoruz ki karışmayın abi bunu polemik hale getirmeyin. Kimse kimsenin cezasını çekmeyecek rahat olun. Rabbim emirleri yerine getirememekten ve büyük günah işlemekten korusun. Hesabını veremeyeceğimiz hiç bişey yaptırmasın. Gerisi devede kulak canınızı sıkmayın arkadaşlar biz makyajın hesabını inşallah vereceğiz siz kendinizi düşünün

eyeliner rimel parlatici neyin nesi??
cifte standar degilmi
kime ahkam kesiyorsun?
:))

Bende aynen öyle diyorum kime ahkam kesiyorsun diye. Herkes kendi günahından mesul. Sen milletin makyajına karışcana kendini sorgula değilmi. Kendine düşen kulluk görevini yerine getirebiliyormusun... Zihniyete bak açık olana herşey mübah, kapalıya günah oh ne ala memleket.

her kişi makyaj dozunu kendi belirler dışardaki insanlar degil
kişi ister kapalı ister açık olsun kendi tercihi
açıkkende makyaj yapmazdım kapalıyım halen yapmam
ha abartılı makyaj sadece kapalılarda sırıtmıyor açıklarda da pek ala sırıtıyor
kendini güzelleştirmek yerine hortlak görünümü verenlerde var bunlarda kendi tercihleri

7 yıldır kapalıyım bende.. öz eleştiri yapmak istiorum öncelikle..
benim düşüncem, tesettürlü bi bayanın makyaj yapmaması gerektiği..
tesettür zaten süs gizlemek, kadınlığı ön plana çıkarmamak değil midir..
makyajın amacı da süslenmektir nihayetinde...
kapalı bi bayanın dışarda makyajlı dolaşması gerçekten abes bi durum..
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtio yani..
ben sürme çeken bi insanım..
onun dışında hiç makyaj yapmıorum.. sürme de bende alışkanlık oldu sanırım..
kendimden bi parça yok gibi hissediorum sürmediğim zaman..
ama ben yaptığım hatanın farkındayım, böyle olmaması gerektiğini biliorum
insan alışkanlılarını bi çırpıda silip atamıyor ne yazık ki.. zamanla o da olacak inş..

bencede haklılar tesetturun hakkını vermeyen kapanmasın arkadasım.
ınancın geregı kapalıysan makyajın namahreme olan gunahınıda bılmen lazım
ama öylesıne kapalıysan zaten yap makyajını önemı yok

insanlar başkalarının yaşamına müdahele etmemeli ,başını örter makyajını yapar kime ne,içi nasıl rahat ediyorsa nasıl iyi hissediyorsa öyle davransın insanlar..şu yapılmalı bu edilmeli diye birbirimize tahammülsüz toplum olduk zaten herkesin dindarlığı kendine,kimsenin kimseye makyaj yapıyor örtünmesin demeye de hakkı yok bence,üstlik dindarlık sadec makyaj yapmayla yapmamayla da olmuyor

kadın makyaj yapmasın ,kaşını tüyünü almasın, süslenmesin,görünmz olsun mümkünse ölsün işin sonu buraya varır

Kadının güzelliğini saklaması gereğinden gelen bir örtünme vardır. Zamanla biz bu örtünmeyi türlü şekillere getirdik. Makyaj konusunu da yine biz şekillendiriyoruz.
Bir kadın çok güzel olabilir, makyajsız. Allahın kaleminden sürme çekilmiş gibi güzel gözler vardır, dudakları ruja ihtiyaç duymayan kıpkırmızı renkte dudaklar vardır, ( bunlar örnek), veya öyle kirpikler var ki rimel sürmüşte ta kaşa kadar uzamış gibidir.
Bu hanım şimdi bu güzelliğini nasıl saklayacak?

Abartılı makyajın açığı kapalısı yok ikisinede yakışmıyor.
Kapalılar makyaj yapmalı mı ben dini boyutunu bilmem ama yapmak istiyorsa ölçülü şekilde yapabilir. Ölçüsüne kendi karar verir . Fakat abartmamalı .
Ama işin boyutunu abartan açıklar olduğu gibi kapalı bayanlarda var bu bir gerçek şimdi.
Ben açığım ama göz kalemi rimel dışında sürdüğüm bişey yoktur benden çok daha fazla dikkat çeken türbanlılar görüyorum ki buda onun amacına ters bence . He günahsa onun günahı sevapsa da onun sevabı beni çokda ilgilendrmiyor

Sizinde dediğiniz gibi tesettürde makyaj olmamalı, tabii bu noktada neden tesettürlü olduğunuz önemli iman için mi yoksa aksesuar olsun diye mi?
Eğer inancınız içinse tesettürünüz yalnızca sürme çekmeniz yeterlidir, sürmede bir sakınca yoktur zira peygamber efendimizin sünnetidir.
Onun dışında imanın size verdiği duruluk, güzellik ile hiç bir makyaj boy ölçüşemez.

sana sadece sunu soyluyorum canım.. sen bırsey yapıorsan ınsanları dusunerek degıl Allahı dusunerek vede yasakladıgını dusunerek yapacaksın... önemlı olan senın amacın. sen sadece kndını kotu hıssettıgn ıcınmı yapıyorsun yoksa erkeklerı cezbetmek ıcınmı? bu sorunun cevabı ıster ıyı ıster kotu bu senınle Allah arasında olan bırsey sakın bırseyı yaparken ınsanların ne dusuneceklerını takma yoksa hıcbır konuda bısey yapamazsın su hayatta.. bırak senı afedersn bazı tavrından sozunden yada baska bıseyınden kasar sansınlar peki içini bilen kim? tabkı Allah ve ne amacla yaptıgın onemlıdır. Allah bnu blıor o yzden ıcın rht olsun kı rımel surmek sadece azıck allık bu zaten bır erkegı cezbedecek bıse deıl mıllet cıplak gezıor dısarda senın rımelıne bakmazlar merk etme :)

ben eskıden cok takardım ınsanları anlatamam ama artık ne kdr taksamda yınede yanlıs anlıyor mıllet ılerı gerı konusuyor ben artk bıraktım valla dısarda cocuklasmak ıstıosam cocuklasıorm cnm makyaj yapmak ıstıosa yapıorm yada seslı gulmek ıstıosam guluorum pekı neden? ben o an ne bır erkegı dusunuorum nede bır erkegı etkılemeyı.. benım baska sorunlarım var ve o an o sekılde mutluym. ama dısardan bakan suna bak hem kapalı hem nasl guluyor yada nargıle ıcıyor dıyorlar. pekı onlar ole dedı dıe ben oylemıyım onemlı olan benım ıcım ha kotu bısey yapıorsam gunah ıslıorsam cezasnı ben cekcem zaten onlar deıl.. boyle dusunursen rımelını vs takmıcaksın cok rahatlarsın.. emın ol oyle dıyenlerın ıcı fesat ve fesat ınsanları sanırm kafana takmak ıstemezsın herhalde degılmı? sana bırı gelıp rımelıne laf mı edıor sende dekı benle ugrasacagına cıplak gezen kızları gıt uyarda gercek bır sevap ısle..

bende bi kapalı olarak arada abartmadan makyaj yapıyorum..Ama doğru olan tabiki hiç yapılmaması .Ne yazıkkı kapalılığında hakkını vermek lazım ben henüz verdiğimi düşünmüyorum

rimel ve allık olabilir belki ama ben hiç makyaj yapılmamasından yanayım.

Tesettürlü ve sadece rimel sürmüş biri dikkatimi çekmez.
Ama çok makyajlı görünce ben de (içimden) kapalı ama ne biçim makyajlı diyorum.

Benim düşüncem de makyajın tesettürün anlamına ters düştüğü yönünde.

Arkadaşlar bi'şeyi kaçırmış olacaksınız ki konu sahibi "sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?" demiş.
Herkes de kendince doğru bildiğini yazmış niye bireysel olarak üstünüze alınıyosunuz:26:

seksi bir görünüm yaratmadıkça (kırmızı ruj vb.) makyaj yapmak ile kapalı olmak arasında bir çelişki oluşmuyor. kapalı olmaktaki amaç aslında kadınsı, seksi görünmemek çünkü...

tabıkıde herkezın kendı hür iradesi cevremde bıle goruyorum bazı insanlar kapalı dıye ılla bakımsız tarzan gıbı dolasmasını yeğliyo ama o ınsan abartmadan makyaj yapıp kendıne gıymıne dıkkat edıyosa bu onun nefsiyle alakalı yani elınden gelen odur yapabildiği odur. haaa tabıkı aslı uslune uygun olanı yapmaktır ama bence herkez nefsinin yettiği yere kadar yapabiliyo kimisi var sizinde burda bahsettıgınız gıbı abartıyo makyajı gıymı vs vs bence bi rımel surmede abes bi durum yok.. ben yolda mını şortlu kız gordugumde aaa suna bak demıyosam kapalı gordugumdede aaa sunun kılıgına makyajına bak demıyorum.. kımsenın dedıgını umursama sen kendını sokaga cıktıgında nasıl huzurlu hıssedıyosan oyle davran.. yoksa ınsanlara ayak uydurmak zor bırı der cok guzel.. bırı der ayıpp... sen kendı dusuncene bak derım ben..

eğer kapanmadaki amaç Allah tan korkmak ve onun emirlerini yerine getirmekse ve de tesettür örtmek, güzelliği gizlemekse eğer makyajda neyin nesi oluyor . BİR TARAFTAN RAHMANİ DİĞER YARAFTAN ŞEYTANİ YÖNÜN AĞIR BASTIĞININ KANITIDIR . ATEŞLE SU YAN YANA DURMADIĞI GİBİ MAKYAJDA TESETTÜRLE BAĞDAŞMAZ

Saç örtmek Allahın emirlerinden bir tanesi onu gerçekleştirdi diye süper müslüman olunmuyo ki yani kapalıların üstüne fazla ağırlık konuyo bence....biçok kapalı gayet full makyaj geziyo buda onun tercihi yadırgamak falan saçma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…